- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
jocoka75 #15221 üzenetére
Szerintem ha visszamész a Neroli-ba, fognak segíteni, ha ezeket ott is elmondod. Azt meg nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az ott, vagy bárhol máshol forgalmazott termékek jobbak, vagy rosszabbak lennének. Menj vissza, és szaglássz többet. Ami tetszik, vegyél mintát, és próbáld ki a bőrödön. Más járható út nem nagyon van...
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretnék új parfümöket kipróbálni ,a napokban voltam a Neroliban nézelődni vettem is 3 mintát próbára . Sajnos egyik se jött be , pedig a háromból kettő jónak indult ,késöbb átmegy édeskés fűszeres illatba .
A kedvenc illataim a vízes acqua citrusos tiszta illatok pl Giorgio Armani Acqua di Giò Pour Homme,. Bvlgari acqua marine nagy kedvencem a Carolina herrera 212 home is
Mit kell nézni a parfüm összetevőkben hogy olyat kapjak mint a fent említett kedvenc parfümjeim ?A Neroliban árult parfümök megérik az árukat ,gondolok itt a tartóssága és illatra ?
Eléggé húzós árak vannak ,én max 40000 szánék parfümre .
Jobbak mint mondjuk az Armani vagy pl Chanel? -
niof
veterán
válasz
El Gringo #15219 üzenetére
Én is csak azért csinálom a "vattázgatást", hogy felállítsak egy kipróbálási sorrendet, semmi másért. A vatta semleges, nem változtat az illaton. Legalábbis eddig nem tűnt fel. Papírnál tudom, hogy nagyon nem mindegy milyen, mert ha nem megfelelő, vegykezelt, akkor a maradékai reakcióba lépnek az alkohollal, illetve az olajokkal. Ezért tértem át a vattára anno.
Amúgy meg a lotyikolós mintákkal (pl Neroli), pont ezt csinálom, mint te, csak tesztnél mindenképp a karomat használom. Az egy jó általános eredményt mutat projekcióból és tartósságból is, tapasztalataim szerint.
-
El Gringo
senior tag
a mintázgatás elején spórolósan használtam, a VIP-ből szinte alig hiányzott.
Most fogom, és a füleim alá borítom az üveg ~negyedét, hogy egy picit csorogjon le, aztán csókolom.Rádöntöm a bőrre az üvegcsét, lehúzom pár centit, aztán a másik oldalra, esetleg a tarkónál is megcsinálom ugyanezt. Én nem szarakodok vattakoronggal. Csuklón is meg lehet csinálni, ha szaglászni akarod. Én azt akarom érezni, hogy milyen rajtam, nem szaglászni két centiről
De aki hardcore, az rakja a csuklójára.
A mintákat nem egyszerre rendeltem, egy év leforgása alatt adagonként. A nagy nyári melegben is rendeltem, mégse poshadt meg.
Fújós mintákból egy-egy fújás fülek alá, simán, mint a normális parfümnél. Persze előtte nem árt megmosni az arcot meg hidratálni
csak postán rendeltem, nem márkázott mintákat adnak, hanem a hagyományos vonalkódos, karton nélküli mintát (1ml esetén). De képen látni, hogy milyet kapsz.
-
niof
veterán
válasz
El Gringo #15217 üzenetére
És milyen mértéket, illetve technikát használsz a mintákhoz? Szerintem ugyanúgy kellene használni, mint a "normál" parfümöket. Amúgy könnyen lehet, hogy csak a mintákkal trükköznek, hisz van boltjuk (bár nyilván én még nem jártam ott), ott valószínűleg bontatlan eredetit adnak. Csak tudod nekem az gyanús, hogy az 5-ből egy sem volt jó nálam? Ez akárhogy is nézzük, hihetetlen kategória, de állítom, hogy ez így történt. Esetleg még egy tippem lenne, a rossz mintákra, de ennek kevesebb esélyt adok, mégpedig az, hogy "megfagytak". Elég hideg volt múlt héten, ha a futárnál a kocsiban (vagy a raktárukban) esetleg túl hideg volt... Esetleg...
Az én technikám - már évek óta bevált, jól működik - Helen Harper márkájú arctisztító korongot 4 felé vágok, és az adott illatból 2-3 fújást a kendőre fújok. Várok kb. 10 percet, míg az alkohol kipárolog belőle, és ez után szaglászom meg a kis darabokat. Ez után tetszési sorrendben a csuklóm belső oldalára, vagy maximum a könyökhajlatomba fújok 2 fújást egymásra. Megvárom, míg megszárad, és szaglászni kezdem, hogy hogyan változik. Nálam a megfelelő erejű illat ismérve, hogy nem kell a karomat az orromhoz emelni, és érzem az illatot, hogy körülleng, ahogy teszek veszek, normál, hétköznapi tevékenységek közben, olykor-olykor megcsap az illata. Ha ez még 4-5 óra után is megvan, akkor az már nálam egy tartós illatnak számít. Nyakon, illetve kulcscsonton ez az idő hosszabb kicsit.
-
El Gringo
senior tag
én már lassan 50 mintát rendeltem notinóról (1 ml, 5 ml), eddig csak 3-4-gyel volt "bajom", amit még a mintáskodás elején próbálgattam ki, és nem éreztem szinte semmit 1 óra után. Egyiket a héten újra használtam, mivel több helyen írták, hogy ezek bizony nagyon tartósak. Már más mértékkel, "technikával" használom a mintákat, így ez a delikvens is már tartósnak bizonyult. Nevezetesen ez a 212 VIP
Szóval gyanítom, hogy a maradék is rendben lesz. Vettem már tőlük több üvegest is, azok is rendben voltak.
-
niof
veterán
Hát, az első Kurkdjian rendelésem annyira meggyőző lett, hogy az előbb leadtam egy újabb, dupla mintaadag rendelést.
Baccarat Rouge 540
Baccarat Rouge 540 Extrait de parfum
Grand Soir
Aqua Universalis forteOUD silk mood Extrait de parfum
Petit Matin
APOM homme
Aqua Vitae forteAmúgy valószínűleg már az elsőből megtaláltam az idei nyári illatomat (Aqua Celestia forte). Emlékeztet halványan a Bvlgari AQUA-ra (pedig összetevői szerint nem igazán van átfedés), de jóval erősebb. Az Amyris homme is tetszett, 6-7 órás illat rajtam. A Satin Mood simán 12 óra, de inkább több. Az elején megijedtem tőle, mert egy nagyon édes, vattacukros illatot éreztem, aztán szépen előbújt belőle egy szolid rózsa, ami sokáig megmaradt, de hála az égnek nem az az émelyítő rózsa illat, hanem egy nagyon finom, kellemes. Mellette jött az oud, ami szintén nem annyira harsány, inkább csak végigkíséri a rózsát.
Egyelőre Oud-os illatban nálam a Montale Dark Aoud-ja verhetetlen, kár, hogy nem tart ki rajtam olyan sokáig, de annyira tetszik, hogy ettől függetlenül lehet, hogy veszek egyet. De a fenti Kurkdjian illatokra is nagyon kíváncsi vagyok, még nem kapkodom el a vásárlást.
A Notino-s mintákra visszatérve. Arról mi a vélemény, hogy 5-ből 0 volt tartós rajtam (mind 1-2 óra, utána csak bőr közelben érezni őket), beleértve a Nasomatto-t, Montale-t és a Mancera-t... Nem hinném, hogy Pierre Montale, illetve a lánya ennyire gyenge illatokat gyártanának.
Amúgy a Mancera Cedrat Boise nekem jobban tetszett, mint a Creed Aventus. Bár mufi írta, hogy a 2018-as gyártásúak nem jók, de az alapillata is jobban bejött az előbbinek. Bár olyan mintát kaptam volna, amit 1 óra után is érezni lehet... Na mindegy, jómagam most rendeltem először és utoljára tőlük, nálam kapnak egy jó nagy "nem megbízható bolt" plecsnit.
-
El Gringo
senior tag
edp ide vagy oda... nem attól függ, hogy edt vagy edp. Abból is lehet szar a bőrödön. Reformuláltakon is jól látni, hogy egy régi vintidzs EdT verzió sokkal jobb lehet, mint egy új EdP
vagy nézd meg a Boss Bottled EdT-t, ha már Boss, a régi jó volt, az új formula egy lófing. -
g4mer
senior tag
Köszi, akkor ez viszont elég gáz a márkára tekintve. Ezen túl tényleg csak olyan parfümöt veszek, amiből van edp...
-
g4mer
senior tag
Emag szerintetek eredeti parfümöket árul? Tudom, lerágott csont, de annyi beszállítója van.
A napokban rendeltem tőlük egy boss unlimited-et, és 2 óra alatt elillan az illata.
-
törölt tag
Tízezer forintos árkülönbségnél elgondolkodik az ember
-
törölt tag
parfumstar.hu-ról mit lehet tudni?
Tuti eredeti parfümöket árul? -
zoszt
tag
válasz
Fr0z3n #15199 üzenetére
Scent Land után szabadon megvettem a Bois de Yuzu-val együtt, már annyi volt az ára egy héttel ezelőtt is, így nagy tapasztalatom nincs velük. A Bois de Vétiver viszonylag tartósnak tűnik, leszáradása nagyon szép, könnyed tavaszi, nyári illat. Az én bőrömön ebben a hidegben első szimatra a grapefruit és vérnarancs elég szintetikusnak hatott.
Kíváncsi vagyok melegebb időben hogyan muzsikál majd. Elképzelhető, hogy kimondottan jó vételnek bizonyul idővel. Elnézést, hogy sokat nem tudtam segíteni, hátha más is megosztja véleményét.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest