Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz BogyóBP #64747 üzenetére
Én egy szezont végig szenvedtem a cralusso úszóival abban a hitben, hogy drága de faxa. Vagy nekem volt pechem vagy nem tudom de minddel volt bajom. Tömítések mentén bejut a víz, 12 gr waggler úszó max fél grammot bír el extra antennaval és nem áll meg szélben, kipotyognak a drága antennák...
Én feladtam.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
saen
veterán
válasz BogyóBP #64747 üzenetére
Ilyenkor tavasszal, hideg vízben az ilyen etetést el kell felejteni. Szemesanyag ilyenkor többet árt, mint használ. A halat nem jóllakatni kell, hanem csak felkelteni az érdeklődését. Emellett keresni kell a halat, főleg dunán, nincs mindenhol. Ha valahol nincs siker és ügye a géb az nem az, akkor tovább kell állni.
Szakállnélküli horogról le tudja rúgni magát az élőcsali, illetve apróhal le is tudja rágni. Ragaszkodtatok a rossz helyhez, még utána is miután elrontottátok a pályát az etetéssel. Szerintem ez a fő gond, keresni kell a jó helyet ilyenkor.
Cralusso úszóval sose volt bajom, igaz már évek óta nem úszóztam. Lehet ebből is létezik selejt, de én még nem láttam. Ismerős körben mai napig népszerű... -
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #64781 üzenetére
Leeda wichwood map 1 cég. Leeda a fő. A horgászat belépő és alsó közép kategória Angliában. Map közép és felső kategória, wichwood pedig a nagyhalas márka. Nem durung botok. De 2 részesek így a szállítás sokaknak nyüg.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #64837 üzenetére
jól csónakból ,és szinte úgy bárhol
Partról is ,csak vannak helyek ahol sokat kell cipekedni ,mert nem mindenhol lehet bemenni autóval . De ugye közel 50km hosszú a víz van ahol csak 50m széles de van ahol 400 . Elég változatos tud lenni .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Batib
őstag
válasz BogyóBP #64894 üzenetére
Az enyémbe lehet. Mondjuk én nem párhuzamosan rakom a parttal a tartót, hanem kb úgy ahogy a képen látszik, sőt néha még nagyobb szöggel.
Az enyém a decathlono, hátulra adnak hozzá bepattintósat, (nem használom)előre pedig nekem aluflokk van.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
takessz
senior tag
válasz BogyóBP #64901 üzenetére
Akkor lehet beruházok egyre és az hepehupás talajokkal is ki van békülve vajon?? hogy mondjuk ugy kell lerakni??
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
takessz
senior tag
válasz BogyóBP #64903 üzenetére
iPhone van azon meg alapból van szintező hála égnek de van itthon egy ultra pici kis víz mértékem lehet majd ráaplikálom
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
takessz
senior tag
válasz BogyóBP #64908 üzenetére
Szerintem oda nem való pellet feeder kosár inkább finom method vagy alagút kosárhoz jó a botodhoz
-
Grillo
őstag
válasz BogyóBP #64908 üzenetére
A drónos jogszabályi háttér most eléggé betett a felhasználóknak, lakott területen belül felejtsd el, és elvileg emeberek közelébe sem mehetsz legálisan. Regisztráció, biztosítás, jogsi.
De biztosan látványosabb, mint a partról egy fix kamera.
Viszont ha mellettem horgászat közben elkezdene zümmögni valaki, lehet keresztbe dobnék véletlen... Mondom ezt úgy, hogy én is drónozok, ráadásul az Államtitkár miatt lehet nem is hallanám a gépet. -
takessz
senior tag
válasz BogyóBP #64912 üzenetére
15g-ost próbáld meg elvileg töltve a kosár +10-15 grammot add hozzá vagy is a methodhoz ezeket, nem ismerem sajna de ha rosált cuccot töltesz bele akkor se lehet 20grammnál több elvileg akkor jó is vagy fele de gondolom 15-60gramm ig van a botod dobó súlya tehát ebbe a tartományba teljesen jó vagy tedd fel rá a heavy spicc-et és akkor lehet nem fog talán annyira meghalni
[ Szerkesztve ]
-
takessz
senior tag
válasz BogyóBP #64914 üzenetére
Én se szoktam klipsznél, belé húzom a vízbe meg süllyedő Damilt használok és kb 5mp és kontaktba is kerültem a vele , ha pedig nagyobb távra pecázom akkor meg várok 20mp és utána feszitek rá kb de ez szerintem bot és damil függő is
[ Szerkesztve ]
-
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #64920 üzenetére
ezzel a bottal 30g os kosarat Alagútból és 35 ős methodot gond nélkül lehet dobni . Ha félsz a 20 as monofiltol akkor kell bekötni Shockleadert. Teflonos szakál nélküli horgok azok csalitüskéhez vagy szilikon karikához vannak kitalálva (ergo method vagy rako) Hosszúelőkéhez kevésbé használjuk , arra a mikró szakállas kell
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #64925 üzenetére
Shockleaderből én a 10 librásat használom . Monohoz és fonott főzsínórhoz is . Feederezni én a Guru feeder special horgait használom , mikrószakállas közepesen hosszú szárú horog . Nem szeretek sok fajta horgot használni ,inkább 1 típust használok több méretben .
-
galervin93
őstag
válasz BogyóBP #64953 üzenetére
Az a "szilikonos" kosár a távolabbi pecákra való (distance kosár). Alul van a súlypont, repülés közben az van elöl, szépen "húz", nem kóvályog mint a "szemes" (alagútkosár). Distance kosárral horgászhatsz azokban a helyzetekben, ahol a sima alagúttal, de a sima alagútnál jóval pontosabban tudsz messzire pecázni a distance kosarakkal. Szóval ha spórolni akarsz, akkor vegyél distance-t, az inkább alkalmas mindkét esetben, mint fordítva.
Univerzális előke hossz nincs, mindig alkalmazkodni kell a helyzethez. Egy 50 centi kezdésnek nem rossz, de talán Ilyenkor tavasszal, illetve majd ősszel ennél hosszabbakat érdemes kötni. Én 70-eseket kötök, ezzel indítok, aztán a kapások mennyisegétől, az akadások milyenségétől stb. függően lehet változtatni. De befolyásolja ezt a víz áramlása (áramló vízen általában a hosszabb a jobb), annak mélysége, hol vannak a célhalak (pl. ponty a fenéken vs. keszeg vízközt, előbbire elég lehet egy 30-40 centis is, utóbbira egy 70-150 centis valami pillekönnyű horoggal).[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
KunEmber
senior tag
válasz BogyóBP #64962 üzenetére
hihetetlenül unalmas ám mindenen a fekete... sehol egy jó szín, alig lehet kapni szép mélypiros, sötét kígyózöld, ilyesmi színű horgászcuccokat. Nevis Vanity botban is azt szeretem, hogy olyan gyönyörű zöld a színe. Persze a hüle angolok meg azt reklámozzák, hogy 'black edition'. U-N-A-L-M-A-S.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
KunEmber
senior tag
-
Kelvin
őstag
válasz BogyóBP #65015 üzenetére
Igen, és nem csak ő. Ha a parton valakit megkérdezel, azt se tudja mit jelent a feeder horgászat. Egyből a távdobó, felül megütköztetett- kvázi önakasztós szerelék és a durung nagy botokra asszociálnak. Pedig azt a távot egy minőségi jóval rövidebb parabolikus pontyos bottal sokkal egyszerűbb és élvezetesebb meghorgászni. 60-70 méter felett úgyis csak azt látod mikor a hal megugrik és megakasztotta magát. Szeretem a feeder-t a fentebb írt távolság alatt, valóban finom szerelékkel és az úszózás után. Esetleg folyó vízen lehet még jogosultsága ezeknek a hosszabb erősebb f. botoknak, mikor el kell tartani a töréstől a zsinórt valamint nagy kosarakat kell használni a sodrás miatt. Persze mindenki azzal és úgy horgászik ahogy akar.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
everest140
tag
válasz BogyóBP #65018 üzenetére
Igen, a Concourse-t néztem ki finom feeder peca rövid vagy közép távon kisebb méretű kosarakkal inkább method végszerelékkel használva. Csak hobbipecára kell, szórakozás céljából, versenykörülmények nélkül. Érdekel vélemény az Universal-ról is, mint általános mindenes feeder, ha valakinek az van meg.
-
sasa311
veterán
válasz BogyóBP #65070 üzenetére
A keverőgyűrű mérete ÉS távolsága az orsótól elősegíti a távdobást, mivel csökken a zsinór súrlódása - főleg nagy méretű orsók esetében.
Mivel a bojlis botokkal jellemzően messze horgásznak ezért főként ott tipikusak a nagy gyűrűk.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65096 üzenetére
Tavon, bányató, Babóton. (Kis falu Kapuvár mellett, Sopron-Győr közt)
Nem is készültem, csak kivételesen reggel fagy sem volt, a szél sem akarta feltaszítani az embert, szóval bepakoltam, és go....
Pár órás pecára jó, közel van, amúgy szívem szerint folyóra mentem volna. Olyan ügyes vagyok, hogy a telepített tavi eredményt bármelyik vadvízen tudom produkálni....
Saen: Igen, de ha darabonként rendeljük a szettet, akkor jók vagyunk....
Amúgy a nyeletős orsóm is áfa köteles lett volna, de simán átjött. Lehet azt is nézik ki rendel sokszor, az én orsómmal nem foglalkoztak.
Lányomat jobban lesújtja majd a drágulás, én ritkán rendelek, de ő amennyi "kacatot" rendel..A macska nyakörve, hajgumik, telefontokok..... Kettesével hozza a csomagokat a postás. -
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65108 üzenetére
Nekem 230gr-os volt, életem legrosszabb botja. Merev, vastag, nehéz....Egy durung. Biztos jobb a 120gr-os, de én inkább a Specilandot ajánlom, ha már Cormoran.
Vagy vegyél egy Vanity-t.
Ha mégis ezt akarod venni, fogd kézbe, nehogy online megvedd.
Más: Rábca, egy rövid telepicker partszélen, törésnél wafterssel, mögötte bolos úsztatás csontival. Küsz, bodorka, veresszárnyú....Kárászok még mindig el vannak tűnve......
Hanyi rét:
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #65124 üzenetére
Sehogy sem sikerul. Kinomba már 18 as zsinorra kottotem horgot mert az legalább megmarad. Trabucco t force XPS match bol. A Nevis fluorocarbon nagyon merev 16 os azzal azért pár horgot tudtam kötni de szinte majdnem olyan vastag mint a 18 as. Akkor ilyen 12,14 est hogy lehet megkötni? Legyszi valaki segítsen ki egy ésszerű megoldással mert nem akarok bukni 3000 Ft ot pedig nagyon jó kis zsinornak tűnik a Preston reflo. Lehet csak tulpoegetem magam de már 4 horgot kigorbitettem és elkotottem vagy 20m-t már idáig de.. lehet nem lapkas horoggal kene próbálkozom. De más nincs csak nagyobb kampol vagy szakállasak 10 tol nagyobb méretben. 14 és guru wagglert palomar csomoval megtudtam kötni de arra elő csalit nemtudok rakni. Megpróbáltam az erogumit is (Nevis elite feeder gum 0,6os ) összekötni a guru shockleader 30 assal de olyan szépen szakadt a gumi mint huzat. Az 1.0 as meg már lehet vastag belőle mert van az is.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65124 üzenetére
Bocsi de nem tudom értelmezni.....
Mi pattan el? A kötés ugrik szét? Elszakad..?
Próbáld nedvesíteni, mielőtt meghúzod. Erőgumit nem tudom hogy szakadt, de tippelem hogy összekötötted a monofil zsinórral, és az elvágta.
Én erőgumit úgy kötöm, hogy a főzsinór fele egy kis forgó van, az előke fele meg egy kis forgókapcsos karabiner. Könnyű az előkecsere, bontható a szerelék ha kell...
A forgókat biztonsági Clinch csomóval kötöm. Sosem szakadt.
Én a térdeim közé szorítom az előkezsinór dobját, hogy feszes legyen. Készítek egy hurkot a zsinórra, egyik kezemmel a horog öblénél összefogom a hurkot a horoggal, úgy tartva hogy a dob fele álljon a horog füle, tehát feszesen a horog szára mellett fusson az előkezsinór.
Aztán a hagyományos technikával megkötöm. Mikor átbújtattam a hurkon a zsinórt, óvatosan meghúzom a horgot, el nem engedve, hogy kissé megszoruljon a csomó. Ezután már elengedem, feljebb igazítom a lapkához a kötést, és ekkor húzom fixre.
Fluorocarbon zsinór esetén annyi a plusz, hogy kissé nedvesítem, annyi elég hogy vizes ujjal fogom meg.
[ Szerkesztve ]
-
pupehap
tag
válasz BogyóBP #65132 üzenetére
Egyszerű a képlet, előfordult velem már monofilnál is , hogy selejtes volt a tekercs. Vettem ugyanezt a méretet valami hokkaido vagy hogyhívják márkát, na az már elvágta a kezem amikor el akartam tépni. Fluo kötésekhez meg elég sok útmutató van a neten, normális zsinórral működnek is, és Zoli bácsi is ahogy írta, nedvesíteni kell.
"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
galervin93
őstag
válasz BogyóBP #65130 üzenetére
Pedig az történik valszeg amit írsz, a lapka elvágja a zsinórt. És azért, amit írsz, mert az FC erős, de sérülés esetén nagyon legyengül. A lapka előtt már legyen jól meghúzva a csomó, és csak a legvégén igazítsd a lapkához a meneteket.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #65161 üzenetére
Hú bakker. Csinálok neked olyan kaját, hogy elég egyszer megtöltened a kosarat és egész nap benne lesz, pedig nem is töltöd keményre. Minden azon múlik mi az összetevő. Úgy kell adalékolni, hogy ki bírja a süllyedést és lent bontson. (persze ez is változhat).
Úgy veszem észre, hogy vagy nem tudod mit szeretnél vagy az alapokkal vagy bajban (nem bántásnak írom)
Method nem egy agysebészet. Hosszú előke hozzá képest bonyolult összetett. Hosszú előkével inkább keszegezünk (erre eredményesebb) method könnyű pontozás. 4-5 féle csali 4-5 féle locsoló 3-4 féle kaja és minden szituációt szinte meg tudsz oldani.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65202 üzenetére
Azért, mert a Döme zsinór nem méretpontos. Én a Long Cast zsinórját Cralusso QSP-vel [link] számolva, alátöltve alátétzsinórral, nekem is maradt a tekercsen bőven.
Ma is volt róla szó, hogy se a szakítószilárdság, sem a méret nem pontos, amit ráírnak a zsinórokra. A drágább zsinóroknál, nagy márkáknál valósak lehetnek ezek az értékek. Olcsóbb zsinórnál kb 10%-ot rá lehet számolni (És ez még a jobbik eset), ennyivel vastagabb a zsinór a ráírtnál.
Ettől függetlenül a Döme zsinórok elég jók szerintem. -
sasa311
veterán
válasz BogyóBP #65215 üzenetére
Ez nem Döme nem Döme kérdés. Szinte az összes gyártó zsinórja méretpontatlan a "megfizethető" kategóriában. Leginkább azért, mert az átlag pecásnak aki ezeket használja szinte tökéletesen mindegy, hogy amikor vesz egy zsinórt az 0.20 vagy 0.22 mm vastag (esetleg hol ennyi hol annyi... ) Ami fontosabb, hogy ne szakadjon meg jó nagy legyen a kiló írás rajta. Ezért csal mindenki felfelé.
-
DanielLong
senior tag
válasz BogyóBP #65215 üzenetére
Ne így nézd a dolgokat. Egy zsinór vastagsága függ attól is, hogy pl. mennyire szorítja a mérőeszköz, milyen a hőmérséklete. Ugye ez a leginkább a fonottaknál domborul ki, ahol szét tudod lapítani a szövést. E tekintetben nem hazudnak, csak igyekeznek a számukra előnyös értékeket feltüntetni, hisz ahogy te is, a legtöbben csak a szakítót nézik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest