Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65298) saen válasza shtirley (#65296) üzenetére


saen
veterán

Én megfordítanám a kérdést. Miért gondolod, hogy az olcsó Daiwák jók? A Daiwa a hírnevét a felsőkategóriával szerezte, soha nem voltak nekik jó olcsó orsóik. Miért gondolod, hogy ma vannak? Mitől lenne jobb egy 20k-s Daiwa orsó, mint egy 20k-s Aliexpresses orsó? Tényleg érdekelne a válasz.
Emellett értem amit írsz, mindenki tartós cuccot szeretne, ez érthető. Azt azonban el kell fogadni, hogy a tartósság ma nem cél a gyártóknál, egyiknél sem. Persze direkt nem csinálnak szart, de azt látni kell, hogy árpontokra terveznek orsókat és bele kell férni bizonyos költség keretbe, emellett könnyűnek kell lennie, emellett kell a légies futás, a szépen rakott zsinórkép, kell bizonyos feature is és akkor ezek után jön az, hogy ne essen szét az első héten. Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a tartósság az nem mindig sikerül úgy ahogy kéne... A modellek meg olyan gyorsan változnak, hogy mire kiderül valamiről, hogy jó vagy rossz-e, akkor már nem lehet kapni.
Olcsó kategóriában egyértelműen az ali-s orsók viszik a prímet. Ott direktbe a gyártótól veszed (vagy sokkal közelebbről, mint a nagy márkáknál), nincs 27 darab képviselet közbeiktatva akik mind felveszik a pénzüket a továbbértékesítéshez. Emellett vannak olyan alis orsókat forgalmazó cégek akik kifejezetten mondják is, hogy ugyanott készül az orsójuk ahol bizonyos Daiwa modellek. A drága Daiwa/Shimano orsók jobbak, mint az ali-sok, de annyi pénzből meg veszek 10 alis orsót, tippre tovább fog menni a 10 alis, mint az egyszem csúcs Daiwa/Shimano.
Összegezve, Daiwán sokkal több addicionális költség van egy orsón amit megfizetsz, mint egy kisebb, kevésbé ismert márkánál. Ezért lesz gyengébb egy olcsó orsó Daiwából. Persze lehet szerencséd, hogy kifogsz egy jól sikerült darabot, de a nagy számok törvénye alapján erre nem nagy az esély.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.