- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ackos
csendes tag
Thermacell gáztartály utántöltése otthon
A házilagos töltéshez el kell távolítani a szelepbe gyárilag beépített kis alkatrészt, ami roppant egyszerű. Az alábbi videón egyszerűen és érthetően mutatja be egy fickó, de azért én is leírom a részleteket, hátha valaki hadilábon áll az angollal.
FONTOS! Az alábbi módosítást mindenki saját felelősségére hajtsa végre, a módszer nálam és még sokaknál működik, de semmilyen felelősséget nem vállalok érte!
Amire szükség van:
- Üres gáztartály
- egy kis méretű facsavar
- fogóAz üres tartály réz szelepére határozottan és stabilan ráfogunk a fogóval, majd egy mozdulattal kihúzzuk a helyéről. Stabilan benne van, de ha erősen húzod, akkor enged. Ezt követően a tartályban bent maradó részbe finoman belekapatjuk a csavart, majd még kb. fél fordulatot beljebb hajtjuk. Jobban nem érdemes, hátha csak belefeszíti a helyére azt az alkatrészt, amit egyébként eltávolítani szeretnénk. A csavart fogóval meghúzzuk, így azzal együtt eltávolítjuk azt, ami a töltést korábban akadályozta. Ezután a réz darabot visszadugjuk a helyére, majd a gáztartályt egy kemény felületre fejjel lefelé helyezve egy határozott nyomást gyakorolunk, így a szelep hasznos része érezhetően a helyére ugrik. Ettől a pillanattól kezdve a tartály már egy öngyújtóhoz hasonlatosan tölthető. Opcionálisan töltés közben, mikor a nyomás kiegyenlítődik a töltőben és a tartályban, lehet kiengedni egy kis levegőt egy szög segítségével (ahogy a videón látható), de én ezzel nem szoktam foglalkozni. Mindig addig töltöm, ameddig könnyedén megy bele, aztán ha kiürül, töltöm újra. Elképzelhetőnek tartom, hogy amint a töltőpalackban egyre kevesebb gáz lesz, egyre kevésbé lehet feltölteni a Thermacell tartályát, de még nem fogyasztottam annyit, hogy ez biztosan kiderüljön.
Személyes tapasztalat, hogy a tavaly nyár végén eltett, majd most tavasszal elővett riasztóban használt palackból nem szökött el a gáz, tehát bírja a tárolást is. Fontos kiegészítő, hogy ha valaki gáztöltőt vesz, akkor figyeljen arra, hogy az „átalakító fejek” (Piros műanyag biszbaszok) mellékelve legyenek. Én ugyanis hiába próbáltam a pusztán a töltővel tölteni, passzolt ugyan a szelepbe, de nem tudtam átpumpálni a gázt. Nekem egy fajta fejjel ment a dolog, ezen a videón látható használat közben.
Gyári lapka helyett én a boltban is kapható Vape márkájú, konnektorba dugható riasztóhoz való lapokat használom, mégpedig kettőt egyszerre. Ezt pont lefedi a fémlapot ami melegszik. Ezek használaton kívül nem párolognak, fél évig álltak a riasztóban mire ismét használtam őket, semmi gond nem volt vele. Ha már teljesen kifehéredik, akkor cserélem
Fogyasztásról nem tudok nyilatkozni, ha valami kifogy, pótolom, használom. Ezzel a módszerrel annyira költséghatékony, hogy nem foglalkozom vele, mi, meddig tart ki. Ha valaki megakad, szóljon itt, privát üzeneteket hajlamos vagyok két éves késéssel olvasni
-
dik
őstag
Ja igen és még annyi kérdésem lenne ebből a kütyüből van több féle tipus nevű melyik a jobb? Van zöld meg valami fehér vagy szürke meg még a fene tudja...
-
dik
őstag
Ez jó hír akkor hibátlanul működik. Kb. mennyi ideig birja egy töltettel hány óra a gyári adat valós? + mivel még nem láttam ez a töltés dolog kezd érdekelni. Esetleg ha majd mondanál róla többet persze priviben is jó lesz. Lapka a hagyományos elektromosé is jó bele? Mert elég elszörnyesztő ára van.
-
törölt tag
Nem kamu. Az első darabokból vásároltam a Haldorádótól, tehát régebbi mint amiket most árulnak. Nekem az ár akkor nem volt baráti, de megérte. Egy vászon táskával vásároltam, hogy fel tudjam csatolni. Használtam állóvízen és folyóvízen csónakból és partról is. Közepes széltől már nem kell mert a szúnyog is leáll. Az előnyei le vannak írva azt nem ecsetelném, igazak. Amire nagyon figyelni kell: a szélirány és a távolság, hogy felém hozza az illatot, ez nem égési füstszag. Egy lapka egy éjszakai peca, egy palack 3 lapka. Szükséges néhány perc amíg beállítom, aztán eltűnnek a szúnyogok és a melegben, rövid ujjúban lehet szerelni, pecázni két kézzel. Ma is megvan, működik, kicsit ragacsos a védőrács.
-
dik
őstag
Esetleg valakinek valami tapasztalat ezzel a kütyüvel éles bevetés közben a parton!?THERMACELL szúnyog riasztóról lenne szó. Esetleg érdemes ilyenre áldozni? Meglehetősen baráti az ára és persze sehol nem nagyon látni róla véleményeket.
Lehet csak kamu az egész nem tudom.
-
musli26
tag
Valamelyik webshopba betudom váltani a Joy kuponomat?
Csak egy match botot vennék. -
@mriya@
őstag
válasz
szab13 #50345 üzenetére
Én valamikor a hetvenes évek végén vizsgáztam, de hosszú ideig nem újítottam meg a tagságomat (katonaság, nősülés, stb.).
Az akkori igazolvány utolsó oldalán volt egy beírás és pecsét (horgászati ismeretekből levizsgázott).
Amikor új egyesülethez mentem, minden további nélkül elfogadták (mondjuk az sem ma volt).
De a horgászvizsga érvényessége nem járt le. -
szab13
aktív tag
Pontosan megnéztem:
91-ben vizsgáztam, 2004-ban volt utolsó tagságom, hétfőn, kedden megpróbálom kiváltani az éves állami jegyet, meglátjuk mi lesz ... -
gban
veterán
Aki nem akarja ismerni a halakat, az úgyis elfelejti a vizsga után 3 perccel.
Aki meg úgyis elrak mindent, annál jobb is ha nem dugja el amit el kellene a halőr elől, mert azt se tudja mi az.
Szóval ez a vizsga szerintem pont annál nem használ akinél kellene, ebben a komolytalan formában.
Németeknél állítólag nagyon kemény még a német anyanyelvűeknek is. -
joe979
aktív tag
válasz
galervin93 #50338 üzenetére
Lehet tok, de tudnak finnyázni, sokszor csak körbe körbe úszik az etetés vagy csal felett, és ez miatt sokszor lesz üres kapás, vagy alhasi, vagy farokvégbe akadt horog ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest