Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
Aktív témák
-
raczger
őstag
Húú! Voltam végre kinn biciklizni, és normális idő volt, hétvégén meg hegyre mentünk. Nagyon jó volt végre egyet melegben tekerni!
-
illusiON
őstag
válasz
Scream007 #2996 üzenetére
az úgy volt, hogy
LX az párhuzamosított azt hiszem, ez vmi külön fékerőt jelent, de az sd5 és sd7 csak annyiban tér el hogy más anyagúak a csavarok benne... bőven jó az az avid sztem, az sd5 is bőven elég... a u-turn meg a rock shoxoknál van, ez az, hogy egy kis szart tekersz a tetején és akkor a rugóutat úgy állítod...
hop megelőztek picit
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
Nekem az a sárga royalgéles nyereg van és nagyon klassz megéri az árát.
De amugy az igazság az elöző hsz.ben ha soknak érzed leszállsz
Amugy hol lehetne pesten carbon mintázatú rövid kormányszarvat kapni olcsón??
Ja és shimano deore és shimano deore lx V fékek közt különbség mi??Ezzel megeggyező teljesítményű fék melyik volna az avidból?(sd3-5-7??)
Illetve a teleszkópoknál amik jobbak mint jelent az hogy rugózás: U-Turn???
ezekre szeretnék választ
thx
[Szerkesztve] -
Falco6
tag
Nemtom mit köll úgy parázni itt a nyergek körül.
Cs1buval nyáron napokat félnapokat éjszakákat bringázunk át és semmi baja a seggünknek. ha fájni kezd kiállunk a nyeregből oszt úgy megyünk míg nem lesz jobb. pedig nekünk aztán nincsenek márkás nyergeink. nekem hauser van de nehogy azt higyjétek h hű de tuti. tök alap kis legolcsóbb 1500Ft-os cucc. oszt semmi bajom tőle. nem is beszélve arról amikor még BMX-em volt mikor kicsi voltam. na az full kemény nyerges volt -
Dirtyz
őstag
válasz
Azazello- #2991 üzenetére
Sajna a nyeregtéma eléggé lutri. Mindenkinek más a ülepe, más formájú nyereg a kényelmes. De addig nem tudod melyik a kényelmes, ameddig ki nem próbálod ( meg nem veszed ) és nem mész vele legalább 1-2 órát. Igazi 22-es csapdája
!
Az elmúlt 2 évben 3 nyerget vettem, de az utolsó úgy néz ki jó lesz. Ha tönkremegy, ugyanilyet fogok venni. -
Cs1bu
tag
Ejj ezt hallaná egy jo luvnya...
Amugy Zselé RLZnekem ien kék Ritchie ülésem van olyan puha.. olyan jol kényezteti a pici popsim..
amugy, kérdés..ma egy ksi vtába elegyetem az osztálytársammal...
Ö azt állitja magárol hogy DH-s....én meg mondtam neki, hogy az aki a Alvinci lejtön legurult vagy a Budaörsi betonuton az NEM DH-s...erre beszol hogy mi a DH...
Erre elmagyaráztam neki hogy a DH egy müvézset ami minimum 60 Kmh-nál történö erdöben valo Fa kikerülése kéozinem egy fa sok fa.... a DH-s nem vág fel, a Dh-s nyugodt..s ha kell a bokor és a szakadék közül a szakadékot választja mintsem hogy megalázkodjon a susnyásban...
Kérdem én ki A DH-s???? -
Sianis
addikt
válasz
Azazello- #2989 üzenetére
Lookin nyereg a megoldás. Felveszi az alsó fertályad alakját 15 perc után. Ebből is van 3 fajta, érdemes a verseny kategóriát venni, ez 0-30 fokos dőlésszögű ülést feltételez, hát CC versenyeken ez a jó. Persze egy idő után fáj így is úgy is, olyankor kicsit ki kell állni a nyeregből. Nekem olyan 1,5-2 óra után szokott ilyen lenni, de 5 perc lazítás helyre teszi...
-
Azazello-
senior tag
es hogyan vedekeztek a seggfajas ellen? nekem 30km utan mar piszok modon tud sajogni a valagam
-
Manitou
veterán
válasz
Azazello- #2985 üzenetére
Én mikor voltam versenyeken,akkor még nem voltak maratonok csak CC versenyek voltak, és meg volt határozva hány kört kell teljesíteni.Asszem szilvásváradon pl 7-et kellett. Mi (harmadmagammal) úgy csináltuk hogy verseny előtti nap odautaztunk a helyszínre és pályabejárást tartottunk. Már előző nap ki volt szalagozva a pálya, így szépen be lehetett járni.Pályabejáráson meg lehetett találkozni a profikkal is, ismert nevekkel
Rajtszámot meg a verseny napján vettük át indulás előtt vagy 1-2 órával
, akkor fizettük a nevezést is.
Ja be kell állni a rajthoz, ha nincs eredményed akkor hátra sorolnak, de ha már van akkor előrébbről rajtolhatsz.
Amit vinnék pótbelső és/vagy gumijavító készlet, imbuszkulcskészlet, asszem másra nem igazán van szükség. Bukó kötelező, kesztyü, kerós ruha, SPD cipő ajánlott. Meg legalább egy kulacs folyadék is.
Versenyre úgy érdemes elmenned hogy előtte egy kicsit alapozol nehogy ott essél összeSzóval edzeni kell előtte. Menni hosszabb túrákra, mászni, lejtőzni, gyakorolni a kerékpárkezelést. Országúton rövidebb sprinteket nyomni, stb..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
válasz
Azazello- #2983 üzenetére
Én ezt venném. Nem tudom árban mennyin gondolkoztál, de ez a kar most nem azt mondom hogy örök élet, de fényévekre van egy fele ennyibe kerülö ''gagyitól'' És most elégggé akciós is.
Hosszabb távon sokkal jobban megtérül, és súlyban merevségben nem is említhető egylapon az olcsókkal.
Ja monoblock is kell még hozzá.
-
Sianis
addikt
válasz
Azazello- #2985 üzenetére
Szia!
odamegyek a verseny napjan reggel, beoltozok, elkerem a rajtszamomat es ennyi? odaallok a rajthoz es mikor elsutik a stukkert, akkor uccu neki, ennyi volna?
Általában így van igen! Mi Mátra Maratonra úgy szoktuk, hogy már előző nap felvesszük a rajtszámot, időpontot majd kiírják a verseny honlapján. Igen, kb úgy néz ki, hogy beöltözöl és odaállsz!
Hogyan tudok felkeszulni a versenyre? Hol talalom meg egy verseny utvonalleirasat, hogy vegigjarhassam? Mit vigyek egy versenyre? Potalkatresszel szerszammal szokas keszulni? A bukosisakon kivul van egyeb kotelezo felszereles?
Útvonalleírás megint csak a honlapon szokott lenni, esetleg Bringás Újságokban, de az ritkább. Én nem szoktam pótalkatrészt vinni. Szerszámot inkább. Kulcsok egy öv alatti táskában, egy pótbelsővel, plusz foltozó készlet. Pumpa sem árt, anélkül el se indulj, plusz egy vagy két kulacs, amiket feltöltesz tetszőleges folyadékkal, én ízesítést szoktam beletenni, mert ha nincs íze, nem iszod, nekem elhiheted, a smmitől is jobb ha van íze a csupasz víznek. Én pl C vitamin + magnézium + calcium pezsgőtablettát szoktam feloldani. Ez azért jó, mert 1 nem fázol meg mikor 70-el jössz felefelé ( nem kötelező ) , magnézium segít, hogy több O2-t tudj felvenni, calcium pedig segít, hogy ne görcsöljön be a ládab 40-50 km után. Szoktak lenni frissítő állomások, itt szokott lenni friss víz + energiaital + banán + csoki. Itt érdemes feltankolni főleg folyadékból, de éhezés ellen jó egy kis banán is, viszont legyen neked is legalább 1 energiaszeleted, és még azelőtt edd meg, hogy eléheznél, mert mikor érzed hogy fáradt vagy már késő. Bukósisak csak kötelező, meg ugye a szabványos méretű bringa ( persze neked ez van ). Gyakorlásként én emelkedőzni szoktam, Mátra Maratonra pl Mátraszentimréről felmegyek szerpentinen Kékestetőre. Ez egy igen kellemes emelkedő. Én ezen gyakoroltam, Mátraháza - Kékestető ( sípályán ), megtudtam úgy csinálni, hogy nem szálltam le a bringáról ( és ez nekem eredmény volt ) mert előtte egy évvel majd meghaltam, még tolás közben is...ez nem szégyen, hanem erőt ahoz, hogy fejleszd magad. -
Azazello-
senior tag
nem is a nyeres a cel, de 0 tapasztalattal elindulni ez a nehez. nem ismerem a versenykorulmenyeket, nem ismerem a rendszert, a lebonyolitast, nem tudom hogyan mukodik az egesz es ettol parazok
odamegyek a verseny napjan reggel, beoltozok, elkerem a rajtszamomat es ennyi? odaallok a rajthoz es mikor elsutik a stukkert, akkor uccu neki, ennyi volna?
Hogyan tudok felkeszulni a versenyre? Hol talalom meg egy verseny utvonalleirasat, hogy vegigjarhassam? Mit vigyek egy versenyre? Potalkatresszel szerszammal szokas keszulni? A bukosisakon kivul van egyeb kotelezo felszereles?
Ezekrok mind-mind fogalmam sincsen -
Azazello-
senior tag
igazsag szerint kedvem marhara lenne elindulni, es szeretnem is kiprobalni magam, de nagyon felek tole, hogy csunya kudarc lesz, mikor rajovok, hogy masok mennyivel jobbak
-
Sianis
addikt
Én 2 x voltam eddig Mátra Martonon, 1 x Tisza Maratonon , 1 x Boszorkány-szigeti kupán.
Ezeknek van is hivatalos oldaluk, megtalálod őket, Mátra Maraton az kb ~65km, izgalmas szép helyekkel, Tisza Maraton ~ 85 km, Boszorkány sziget pedig 6 km-es körverseny, anno 36 km-esen indultam. -
tocsa
senior tag
válasz
Azazello- #2948 üzenetére
Hobbistaként nyomom.
Országúti és triatlon versenyken. Sportorvosi nem kellett eddig.
Tájékozódni kell a szakági (oúti, mtb, ...) oldalakon.
Országúton ajánlom a BVKK versenyeit (www.bvkk.hu), ősszel a dobogókői időfutam mellett van egy másik időfutam is (Küllőszaggató), ami a másik irányból megy fel, de nem a BVKK rendezi.
Aztán voltam már Tatabányai versenyen is (80km). Meg sok triatlon versenyen.
Arra készülj fel, hogy oúti mezőnyversenyen otthagynak az amatőrök, mint a szart, ha nem vagy iszonyatosan edzett. Illetve kritériumon meg lekőröznek.
Előző évben voltak a TdH-n nyílt futamok, erre bárki mehetett. Voltam Kékesre fel Gyöngyösről (20km), meg kritériumon.
Ezeket mind önszorgalomból kutattam fela neten. Figyelni kell az oldalakat. bikemag.hu, stbstb. -
Cs1bu
tag
elöre megy, csak amig azzal jártam sok sarat meg pocsolyát látogattam hogy minnél elöbb tünjön el a szin...
Amugy közölnm hogy 1 flakon festék ment rá...csak.
A mostani vázam is tervezem hogy lefujon, illetve LEFUJATOM...mert nem fogok én már tökölni még1x. Szal ha valaki occon beválallja a minöségi melot, szoljon. -
ngabor2
nagyúr
no, meglett a gép. mégiscsak six team lett, azért nem elterjedt, mert ez a bringapont ''saját márkája'', valamelyik cég csak nekik gyártja. ő az: [link]. sajnos se hely nem volt normális fotózáshoz, se a fényviszonyok nem az ideálisak.
a [link] oldalon nem találtam pont ilyet.
dupla alufelni, acélváz, revoshift váltó, stb. világítással és lakattal kb. 40k volt. dolgozni járni egyelőre jó, aztán majd kipróbálom túrára is. ''valamivel'' könnyebb hajtani, mint az otthoni, nem karbantartott gépetasszem arra ráfér egy nagygenerál, eddig 2 telet töltött kinn, az a csoda, hogy még megy.
-
Cs1bu
tag
válasz
illusiON #2950 üzenetére
A Bontrager nem noname
Na vaz... vezsem a párját agumik... csak nekem 2kamugy 2'' a gumi örülök hogy befér a Balance vázamba..
Nagy gány most a canga... most hátso váltot rakok rá mert ez is elszált...nem birta a hidegetváltottam s a váltorol repült valami le..
vicces volt..
-
illusiON
őstag
válasz
Azazello- #2961 üzenetére
talált, guribugri
a stock az látod nemtom,d e a needforspeedben az alap cuccok szoktak stock nevüek lenni, gondolom ő is az alapra gondolt
a telón emg a csíkok nem b aj ha vannak, csak ne legyen olyan h ömlik róla a zsír...
más: vettem 2,35ös ritchey z-max ot meg vee rubber dh belsőt, elsőre jól néz ki remélem jobb mint a conti
mod: [link] illent vettemremélem jó lesz
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
az mennyire normalis dolog, hogy a telon olajcsikok vannak? nyugtassatok meg, hogy ez igy normalis...
sry a sok hsz-ert, de most van idom hulyesegeket kerdezni es leirom ami az eszembe jut... -
Azazello-
senior tag
Shimano TS52 ezt a hajtomuvet szeretnem lecserelni, asszem kompletten... mennyibol tudom meguszni ugy, hogy megerje a dolog, es milyet erdemes venni?
Ha jol ertelmeztem, akkor hajtomuvet es monoblokkot kell neznem ha kompletten szeretnem cserelni... igaz?
[link] -
illusiON
őstag
én is őszitne leszek,a bontrager nem noname
Chuck Norris is bontragerrel nyomjaPH! Bringaparti: oks, de 10kilóméternél többet én egy huzamban nem nagyont ekertem még, talán 3szor volt 10 kilóméter fölött a táv, de az is csak kerülőút miatt, vagy mert nem volt kulcsom a bejárati kapuhoz
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
-
Azazello-
senior tag
ha szeretnek elindulni egy amator versenyen, akkor mit/miket kell tennem? egyszeruen feladom a csekket a nevezesi dijjal es atveszem a sorszamot a verseny napjan a helyszinen?
-
Azazello-
senior tag
hamar bicajos party, akkor illene valahol a hegyekben rendezni, valami tura kereteben...
en a multkor felvetettem a harmashatarhegy turat, de akkor meg szar ido volt, de sztem ha igy marad, akkor a hetvegen siman tekerhetnenk...
mod: meg mindig keresek olcso vazat, es esetleg mas egyeb alkatreszeket is. a baratnomnek epitenek cangat, szal semmi extra... annyi kikotese volt, hogy minden fekete legyen!
[Szerkesztve] -
Cs1bu
tag
Ötlet? mi lenne ha csinálnánk egy PH! Bicajos Party-t?
Valahol BP-naki messze lakik tekerjen fel
hisz chuck norris is megtenné
-
Cs1bu
tag
válasz
illusiON #2930 üzenetére
Nekem is volt ilyen bajom hasonlo gumival....Csak én asztfalton kaptam akkora defektet hogy én is szivrohamot kaptam meg Falco is aki mögöttem jött
az LOL volt...tolhattam haza a bringát... bár közel volt a villamos, gondolkodtam hogy felnin gurulok
chuck norris nem fél semmitöl...csak a bal meg a jobb kezétöl... -
pöpö
tag
-
illusiON
őstag
Chuck norris előbb vesztette el a szüzességét, mint az apja
conti leadert soha ne vegyen senki! megyünk erdőben, barkaágak közt, erre hallom h ereszt a gumi... vmi faág kiszúrtadecember-március közt használtam, ennyi idő alatt a mintázata elfogyott (összvissz 2szer faroltam rá rendesen) tehát 3 hónapot bírt... ezidő alatt 1 felütésem volt vele és 2 kiszúrásos defekt... összesítve ez egy ritka szar gumi... nemtom a többi conti milyen lehet, de most ott állok h soha többé continental! többet vártam tőle...
-
illusiON
őstag
bocsi de enélkül üres lenne az életetek
[link]
(megéri megvárni amíg betölti, anygon jóóó)
[Szerkesztve] -
Falco6
tag
Hello!
Akit érdekel nézze ezt [link] meg! -
illusiON
őstag
lehet h nem tul ismert márka stb. hülyeségek, de van egy olyan h 'altrix cougar' ami viszont 1600 grammos, és v-fék meg tárcsa is megy rá, merevváz, és sztem szép is
[link] itt van kékben meg szürkében is... a súlya onnan tom h 1600 gramm, mert nekem van altrix katalógusom és abba anyi van írva
és ez 35ezernél nem lehet több, emrt az airborne az ugrálós altrix kerül 34be...
mod: hanagyon akarod akkor webcammal lekaphatom a katalógusban ezt a részt, csak nem biztos h ovlasható lesz
[Szerkesztve] -
illusiON
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- MINT AZ ÚJ! Apple MacBook Air 13", M3/8Gb/256Gb. 100%-os akku, pár hónapos, KARCMENTES! CSAK ENNYI!
- LG OLED65G49LS AI G4 4K Csúcs OLED TV! G-Sync
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Sony Playstation 5 Slim Digital Edition 1TB CFI-2016
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest