Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Bikeman #1798 üzenetére
exage 300
örökélet rulez. azok össze voltak rakva rendesen (mondjuk pont a fogaskoszorúban éppen nem sok extra volt). nagyon szerettem az exage-et. a fékkar volt csak béna de azon is lehetett reszelni. ilyenkor mindig eszembe jut az első mtb-m full exage 500 szettel, amit elloptak aaaargh...
tényleg: régen sima cantileverhez lehetett kapni aztec / madison fékpofákat (ehune: [link]). namost nemtom ezekből van-e több fajta, az én emlékeim szerint jóval világosabb szürke. lehet ilyet kapni valahol m.o.-on? jól sejtem, hogy a linken szereplő csavaros pofát meg lehet etetni shimano v-fékkel?
[Szerkesztve] -
Bikeman
aktív tag
válasz
TexT-BoY #1794 üzenetére
Most nézem, hogy neked, ha most 68-as láncod van az 8 sebességes, akkor neked 8, vagy 9 sebességes lánc kell?
Volt nekem régebben PC68-as, ugyanannyi idő alatt szét végta a fogsort, és meg is nyúlt, szal én semmi különbséget nem éreztem a 58-ashoz képest, csak az árában tért el....
[Szerkesztve] -
Bikeman
aktív tag
válasz
TexT-BoY #1794 üzenetére
Nekem a retro bájkomon (ami egy Peugeot országúti), mely csak 7 sebességes hátul ('92-es) azon van most egy Connex 800-as lánc, mely erre való. De ez csak 8 seb. kompatibilis, meg olcsó is. (2,2k)
Tehát erről tudok beszámolni. Van benne kb. 1500-2000 km. Egy Shimano Exage 300 soron van, most érett majd meg a cserére, mert féltem az RX100-as hajtómű tányérjait. Ezenkívül nem volt vele, gond, nincs benne patantszem (aminek mondjuk nem örültem/örülök), de nem szakadt el. Kicsit nyalta el a fogsort. De ehez hozzátartozik, hogy nagyrészt a Börzsönyben használom, ami nem egy kimondott sík terület, magyarán aszfalton terpezek néha...Tehát van amikor 16%-os emelkedőkön hajtom fel a gépet 42-es első, és 23-as hátsó tányéron, ami nem kimondottan lánc meg fogsor kímélő.
Van, amikor Szlovákiába járok át vele, mert sokkal jobbak az utak (és ez ugye országútinál számít, mert nem egy 2,5-ös DH gumival megyek, hanem (már) 23C-s (2,3 cm széles) gumikkal 8,8 Bar-on), egyenes úton jól pörgethető, hangtalalan, 45-50 tartható vele.
Az is fontos, hogy egy lánc többször annyi ideig használható országúton, mert kisebb a rá nehezedő terhelés (mondjuk nálam ugyanannyi szinte....), meg nem szed össze annyi koszt, sarat, port, ami a fő okozója a láncnyúlásnak.
Számodra a 900-as széria felel meg, név szerint (a cikkszámok egyenesen arányosak az árral)
900,904,908, és a legfaszább 9X1 ez 14,5k.
De ezen az oldalon meg tudod nézni:
[link]
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
Ma hoztam haza a kész első kerekemet, már vagy egy hete nem tudtam biciklizni
Na de most lemegyek a duna jegére tolni
(csak ne hogy beszakadjak -
lapa
veterán
válasz
Bikeman #1793 üzenetére
igen, ezt meg tudom erősíteni saját tapasztalatok alapján. rendszeres ellenőrzéssel könnyen kideríthető (nagytányéron sugárirányba meghúzva) a láncról, hogy mennyire jó. lánckeréktől (is) függően kábé 3-5 mm játéknál érdemes láncot cserélni. ilyenkor célszerű megnézni a fogaskoszorút is, az nagyjából duplaannyit bír, mint a lánc. így egész sokáig ki lehet húzni a lánckerék (alu, középső, ritkábban nagy) cseréjét.
a lánc élettartamát nagyban növeli a karbantartás, rendszeres olajozás - tisztítás. márcsak azért is, mert nem feltétlenül anyagábn nyúlik a lánc, inkább a forgópontok kopnak ki és ettől lesz nagyobb a távolság a szemek között. jó megoldás lehet még vmi zsírt felmelegíteni és beleáztatni a láncot, hogy jól megdermedjen bent. mondjuk ezt még sose próbáltam, márcsak azért se mert le kell hozzá venni a láncot az meg büdös. szvsz vmi viszkózabb olajat felfuttatva rá (fejreállított bringánál) mind a 4 illesztésnél majd kis ''üresben'' tekerés után alaposan letörölgetve a leghasználhatóbb megoldás.
egyébként a hg típusú láncokat elméletileg össze lehet nyomni bármelyik csapnál, de erősen kétesélyes a dolog. a baj leginkább az, hogy a gagyi szerszám egyszerűen felfekteti a lánc külső lemezét amikor beletekeri az ember a csapot. mivel a hg láncok külső lemezei domborúak, úgymond ''by design'' kicsit elferdül a szerszámban a lánc. ilyenkor jó eséllyel kinyomod a szerszámmal a lemez külső felét a lik mellett és lehet számolgatni hogy a következő próbálkozással még elég hosszú marad-e a lánc... mondjuk ilyen barkácsolt lánccal (meg anélkül is) sokat számít a váltási technika is. ilyenolyan glide ellenére sose szoktam erőből tekeréskor váltani, olyankor elég csúnya erők hatnak oldalirányban a részben két fogaskerék között fetrengő láncra.
egyszer talán soproni cc futamon szakadt el egy láncom, vmi párszáz méterrel a cél előtt volt egy balkanyar aszfaltra. jobb helyet nem is találhatott volna a kis tündér, az aszfalra érve kiálltam a pedálból, majd dobtam egy előreszaltót. nagy élmény volt. utána még itt-ott véresen befutottam a célba mint aznapi közönségkedvenc... -
Falco6
tag
ÚÚristen! ti mit műveltek a cangátokkal h ennyire nem bírja semmi.
nekem tök olcsó cuccok vannak rajta már legalább 2 éve van ami több ideje is és semmi bajom nem volt velük. nekem ált a rohadt belsők nem bírják. van ameiken már 5 folt van. de még mükszik!
én se vok az a hű de kemény állat bringás de azért nem vallom magam annak a tipikus általános szürke épphogy nem esek el idegesítő lassú béna nyomoronc nem bírod kikerülni mer akkora fasz h egy bringával el tud foglalni egy 6 ember széles járdát is típusú lúúúzer rááájdernek. szal a lényeg h énse vok túl szelíd a bicóhoz de ezekszerint extra light vok hozzátok képest.
-
TexT-BoY
addikt
Valószinü ez az ok... az első XTR láncot még probáltam a hivatalos felrakás után ''megszögelni'' aztán a többit felrakták de ezekszerint nem volt jo a szerszám. Ez igy megindokolhatja hogy sikerül elszakitani 5láncot és a Sramot miért nem
az 5 ugy jött össze hogy 1 nap este elszakadt megszeltem aztán tovább mentem vele mánsap reggel és elszakadt vissza a boltba ott ujjat raktak rá megint 3-4óra után mentem vissza és 1 nap alatt 4lánc baszodott el.
Bikeman és mi a véleményed a Connexröl? yó? Most a sram 68as az faszán megy
[Szerkesztve] -
Bikeman
aktív tag
válasz
Manitou #1790 üzenetére
Ha nem ugrik a lánc, az jó dolog, de azért sem szeretek ilyen sokáig használni egy láncot-fogsort, mert akkor a hajtómű fogaskerekét is cserélni kell (ált. a középsőt) a lánc-fogsor cserénél. Most is ez előtt 1000 km. alatt elnyírtam egy 3.0-ás sort egy Pc58-as lánccal, és sajnos kuka lett az LX 9-sebességes középtányérom is, (amit szintén már cserébe vettem, addig egy ''vas'' STX volt fennt, az bírta legalább 2 évig, de ez a 9-sebességes LX a 8-as lánchoz nem volt túl frankó, meg aluból is volt. Most viszont szereztem egy 8-sebességeshez való oldszkúl ''vas'' Aliviót
)
-
Manitou
veterán
válasz
TexT-BoY #1786 üzenetére
Azért jól néznénk ki ha a versenyzőknek azon kéne aggódniuk verseny közben, hogy jaj vajon kibírja a zsír új láncunk a verseny végéig.
Láncoknál ha megnézed súlytáblázatban nem nagyon van súlyban eltérés, ez pont nem az az alkatrész ahol spórolnának. Másik kérdés , mi a fenének kell anyi pénzt adni egy szaros láncért
Ráadásul 5ször
Mert azt megértem hogy valaki jobb telót akar, de hogy láncban mi a fenének a legdrágábbat kell venni, ami ráadásul nem is olyan tartós
-
Manitou
veterán
válasz
Bikeman #1784 üzenetére
Az 600 kilóméter vajmi kevéske
Tényleg csak annyit bír ?Hihetetlen számomra.
Nekem a második bicómon STX-RC kazi+Sram PC51-es lánc van . Van benne kb 6000 kmÖszt még nem ugrik a lánc
Igaz az STX-RC sorból nem is spórolták ki az anyagot.Na meg az 51-es lánc is elég tartós egy darab.
-
lapa
veterán
válasz
TexT-BoY #1769 üzenetére
biztosan jól rakod össze a láncot? azért ez elég valószínűtlen. nekem csak olyankor sikerült láncot szakítanom mikor szar szerszámmal szarul nyomtam össze. ez az xtr lánc hg-s sorozat (91?) vagy vmi újabb (már ha van újabb)?
upd: na most utánanéztem, az xtr a dura-ace láncot használja, ami btw ugyanolyan súlyú, mint a cn-hg93 szal annyira nincs kikönnyítve. szerintem leginkább a felirat a különbség meg valamivel precízebb kidolgozás. lehet pont ezért nehezebb rendesen összerakni.
meg nemtom hogyan jött össze az öt lánc, de ha jóltom ezek egyszer összenyomhatók a külön tüskével. utána kisebbfajta varázslat kell, hogy a nem bontható tüskéknél újra összerakd (szvsz lehetetlen tartósra megcsinálni).
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
Manitou #1783 üzenetére
hozzá teszem hogy az XTR lánc kevesebbet bir mint az olcsobbak ugyanis annyira sulyra és verseny teljesitményre figyeltek hogy szinte 1 lánc /maraton az élettartama és szvsz nem véletlen van az XTR/ DuraAce párhuzam. ez a lánc nem erre való ennyi. Te is szaggatnád ami nem a te célodnak megfelelő. Mind1 a negyede annyiba kerülő de 1,5x nehezebb Sram lánc tök jó!
ha ez sem jön be a következő láncom egy connax lesz -
Bikeman
aktív tag
válasz
Manitou #1783 üzenetére
Most nekem a kb. 600 km-tert futott Sram 5.0-ás soromat, a PC58-as láncom (mely szintén 600-at futott, együtt lettek cserélve, újonnan vettem őket) már szépen elnyalta, mindenki csak csodálkozik, hogy mit tudtam vele csinálni....
szerk: de tényleg normális ez?
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
válasz
illusiON #1782 üzenetére
A sram semmivel sem rosszabb a shimano-tól. És tényleg jól néz ki, lehet majd én is rendelek ebikeról és 9-esből visszatérek 8-asra, sokkal többet bírnak a 8-as rendszerek, mint a 9-es.
Fogelhajlás? Ilyen se nagyon volt még nekem és minőségi cuccra nem is jellemző ilyen, persze kalapáccsal elképzelhető minden
Csak lesek itt hogy 5 XTR lánca szakadt elText-boynak. Nekem még sose volt láncszakadásom, pedig én se nyugdíjasstílusban biciklizek.
-
illusiON
őstag
válasz
Manitou #1781 üzenetére
nemtom milyen ár/teljesítményre, de ebikeon amikor kellett a WTB kerék, akkor rendeltem racsnit is, és shimanot nem akartam (az előzőben 5-ös és 6os soron végig kihajolt minden fog!) és sramból ez volt a elgolcsóbb
de nekem semmi gondom vele, ráadásul nem is néz ki rosszul, mert ezen nicsn olyan ronda megarange, csak az a gond h nekem a fék-váltóakrom 7es ez a racsni emg 8as
-
-
Manitou
veterán
Szerintem láncra meg fogaskerékre nem érdemes sokat külteni, kopó alkatrész.
-
illusiON
őstag
-
raczger
őstag
válasz
TexT-BoY #1767 üzenetére
Villogóból én mendenképp cateye -t ajánlok, pl: [link] hátsóból pontosan nemtom mi a jó
Kereket szerintem bikemag apróján kell venni
Sram hajtásmért nem jó a shimano, na mind1; attól függ mennyire durvulsz
Marzo telót én nem vennék, mert nagyon drága, inkább vegyen a haverod rock shoxot
pedál, attól függ mire
Fékkarból meg ezt ajánlanám, 1-2 ezerrel drágább mint az lx, és fényévekkel jobb (párban ennyi):[link] -
TexT-BoY
addikt
Milyen villogot ajánlotok előre és hátra? hátulra valami táskára felfogós kéne mert a PX nem arrol hires hogy sok helyet ad rögziteni egy villogót.
A másik kéne pár cucc ha valaki tudna valamit:
-2db kerék /++h/
-teljes Sram hajtás ( h.váltó, lánc, racsni)
-teleszkop 1,8ados valami Marzo haversárcnak.
-pedál
-LX vagy más fékerőálitós Shimnao fékkar. -
raczger
őstag
válasz
knifemaster #1764 üzenetére
nemhiszem hogy nagyon lenne rá vevő
-
knifemaster
aktív tag
Ha már itt tartotok,egy 1 hónapig használt Kalloy stucniért (AS-6028), mennyit lehet elkérni,mert sehol sem láttam róla infót árban..Ugyanezen feltételekkel 30.4x250 es nyeregcsőért?( SP-242)
-
djyuri
őstag
Hát jah...De akkor mondjatok egy árat....Igaz egy papírt jobban megérné szereznem hozzá,mert boltban 4k-ért átveszik,de mivel nincs papír,így rászorulok a filléres árra...
Szal egy pl ár?
Köszönöm -
RAM
őstag
extreme -en jól nyomják a srácok a BMX-ekkel
-
djyuri
őstag
Szasztok!
Érdekel valakit ez? [link] -
RAM
őstag
Jó idő volt ma!
-
illusiON
őstag
opsz bocsi, nem müxik a link amit ritam
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
helyi műfaj: snowcross
[link] -
illusiON
őstag
-
Falco6
tag
válasz
Bikeman #1740 üzenetére
hát ezaz. akkor nem az van amit golyani írt. én ezért írtam csak ezt. vágom h mi a cross country csak én hülye nem vágtam le h cc=cross country
egyébként h maga a cross country mien azt tudom. legalábbis amit írtam h terepen is megy. na most már jól kimagyaráztam magam. -
-
Brae
őstag
Lehet már kapni 2006-os Magellan bringákat?
-
golyani
őstag
válasz
illusiON #1734 üzenetére
sose azt nézd sose vót még ilyen jó, nameg sokkot kaptál.
milyen sukár tandem van a tigris 2-be
de télleg CC meg maraton között a különbség az h maraton egy big kör nagy szinttel a CC meg sok kleine kör nme akkora szinttel de összeadva kb ugyan akkora
(na ezt jólmegaszontam)
-
-
gery03
senior tag
25,4-es vázba bele lehet valahogy erőszakolni egy 28,6-os villát vajon? Vagy a villanyakat nem lehetne valahogy cserélni? (ebike-on van az a suntour m2000-es villa, de sajna a befogója 28,6...)
-
bmx powa
tag
ha nem üti le, nincs semmi baj.
de ha leüti, akkor van baj:
jót ütött le, vagy nem?
ha jót ütött le, akkor semmibaj,
de ha rosszat ütött le, akkor:
leszidják-e, vagy nem?
ha nem szidják le, akkor nincs semmibaj,
de ha leszidják, akkor van baj:
magába fordul-e, vagy nem?
ha nem, akkor nincs semmi baj.
de ha igen, akkor van baj:
értékeli-e önmagát, vagy nem?
ha nem, akkor nincs baj.
ha igen, akkor van baj:
teccett-e neki az eredmény?
ha igen, akkor nincs baj, de ha nem, akkor baj van.
megpróbál-e javítani magán, vagy nem?
ha igen, akkor nincs baj. ha nem, akkor baj van:
újra leszidják-e vagy nem?
ha nem, akkor nincs baj.
de ha igen, akkor baj van:
magába fordul-e újra?
mert ha nem, akkor nincs baj.
de ha igen, akkor van baj:
öngyilkos lessz-e az eredmény láttán?
ha nem, akkor nincs baj.
de ha igen, akkor baj van:
leugrik-e egy toronyházról?
ha nem, akkor nincs baj. ha igen, akkor
KURV@NAGY BAJ VAN, ÉS EZÉRT ÜSD LE AZT A KÉT BILLENTYŰT!!!!
bocs, hogy hosszú lett, csak itt ugrik ki kreativitásom, remélem teccett. -
Falco6
tag
válasz
illusiON #1704 üzenetére
hát ezaz amiért muter rinyálni fog ha előadom h na akkor én most bringával mek suliba.
Meg az a gáz sajna h egy ien tök fos bringatároló van a suliba és nem akarom h szegény egész nap ki legyen téve az időjárás viszontagságainak. Szal gondolom ha így télen nyomom akkor hazaérve az az első h leápolom a cangát h ne legyen tiszta rozsda meg iesmi. -
illusiON
őstag
válasz
TexT-BoY #1697 üzenetére
de van, de azt minek rijam le, anélkül nyáron se megyek
akkor: zokni cipő nadrág póló vékony + vastag pulcs zoggie nyárikesztyü alkar meg térd-sipcsontvédő meg kapucni on head és kész
jameg alsógagyát is hordok átlalában
más: hubazz már ki se merem nyitni az ablakot, it -7 fok van már...
Aktív témák
Hirdetés
- MINT AZ ÚJ! Apple MacBook Air 13", M3/8Gb/256Gb. 100%-os akku, pár hónapos, KARCMENTES! CSAK ENNYI!
- LG OLED65G49LS AI G4 4K Csúcs OLED TV! G-Sync
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Sony Playstation 5 Slim Digital Edition 1TB CFI-2016
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest