Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
raczger #1370 üzenetére
néztem én is. ezeknek mondjuk több eszük volt mint nekünk régen, egyből elektromos csavarhúzóval + csavarral mentek neki a külsőknek. mi régen kicsi (kb. 20mm) szögeket nyomtunk bele vmi szupermárkás hulladékba. elég necces meló, volt vagy 2 óra guminként. persze szart se ért, mert csak az oldalsó bütykökbe tudtuk tartással beapplikálni (kombifogóval kellett egyenként áthúzogatni), futófelületen be se próbálkoztunk. duplabelső aztán elindultunk. mondjuk legalább a hangja kusztom volt.
-
illusiON
őstag
plz helpmííííí evribádi
nem tudjátok hol van ''manitou archívum''? mert az answeroldalon enm találtam meg a régi manitoukat... -
illusiON
őstag
válasz
Manitou #1359 üzenetére
hogy emgmondjam őszintén nem biztos h araya volt
de boltban vettem kerékszettet régebben, mégpedig promax agy, minőségi küllők, és araja felni, így mondta a boltos
és elég vékony volt meg olyan arany-króm szín közti átmenet volt a színe, és a fékezőfelület elég pici volt arra még emléxem... és hamar lehetett vele megtanulni az origamit
de a boltos emléxem h araját montott, így mondta... ez volt kb. 1-1,5 éve asszem...
-
ByB
addikt
válasz
Manitou #1383 üzenetére
A sajátomat!
Tényleg nem tudom magam hova sorolni, xeretek gurulni és kész! Anno lelekesen DH-ztam, de túl sokan lettünk, ráadásul megzúztam magam rendszeresen és rendesen. Aztán dirt következett, de nem erre vágytam. Most már csak örülök, ha gurulhatok egy kicsit a hegyekben, vagy ha találok egy új akadályt a városban!
-
TexT-BoY
addikt
válasz
raczger #1370 üzenetére
miért?
olyan verseny is van hogy speciális agyakkal speciális kerekekkel és meghajtással mennek simára döngölt havon/jegen 100felett JÓVAL és az nyer aki elöbb leér.... szerinted? ez már nem is DH ez már gyorsaságijah és ők széria Nokiannal mennek ha minden igaz majd keresek videot... de lehet egyröl beszélünk
-
raczger
őstag
Most néztem az rtl-t, és ott nyomták a dh-sok hóban a sípályán
Naon durva! Helyenként 100-al mennek, és saját készítésű szögesgumival nyomulnak.
Ezekenek már komolyan, elment az életkedvük! -
rii
nagyúr
Lehetne Nekem is egy olyan kérésem, hogy páran beírjátok merrre lehet murvás, földes, dombos, erős, OFF-ROAD terepen tekerni budapest belvárosából kiindulva (XIII kerület, Kárpát, Gogol sarok), viszonylag hamar elérve az?
Köszi -
lapa
veterán
válasz
Manitou #1358 üzenetére
jé nekem pont ilyen hajtókarom volt míg el nem hullott nemrég. talán 93-94-es. de megszolgálta az idejét, amennyit nyúztam becsületesen helytállt. meg jó keskeny volt oldalirányba, pláne hogy megfejeltem egy kicsivel rövidebb középcsapággyal.
juteszembe ha kell valakinek beszélhetünk a középcsapágyról. ritchey logic comp(?) átfúrt cromo tengely, két csapágy, mittoménhány miliméter. megkímélt, szerintem nincs benne több mint 2-3000 km (se). -
Manitou
veterán
válasz
raczger #1360 üzenetére
A bordástengelyes az egy gyűjtőnév. A négyszög tengely helyett egy nagy átmérőjö cső van és azon bordák vannak, így frankóbb a kapcsolati erő a tengely és a hajtókar között.
Az octalink és az ISIS is az csak az octalink shimano fantázianév, az isis meg nem
Természetesen nem is kompatibilisek egymással már mér is lennének -
Manitou
veterán
válasz
TexT-BoY #1357 üzenetére
Igen 4szöges, 2000-től lett bordástengelyes az LX és az XT is
Nem olyan rossz hajtókarok voltak ezek amíg nem voltak bordástengelyesek, szóval 4szögesek közül a jobbak közé tartoztak. Az a kérdés hogy mennyire van már lefárasztva, lestrapálva. Mert ha 95 óta intenzíven van nyúzva akkor már egy kis anyagfáradás is bejátszikAgyak milyenek?
A Marzókat nem nagyon ismerem, erről a típusrol se tudok túl sokat. De cakkompúder megérhet 50-et a gép.
De te már nem vettél egy kennondélt? -
-
Manitou
veterán
válasz
TexT-BoY #1351 üzenetére
Araya RM17 Superhard felni van a kerón ahogy néztem, az inkább CC-s felni volt anno, de nekem is volt király kis felni. És az Araya igen is nagy név, nem kell lenézni (ezt most illusionnak irtam)!!
Viszont az oktalinkes LX hajtókar sántít, mert én egy 94-es évjáratú(vagy 95ös lehet keverem) LX-et látok -
TexT-BoY
addikt
válasz
Manitou #1349 üzenetére
[link]...
Szerinted? 50alatt tuti nem adják.
''ill: Azért néztem ki mert ezt jó alapnak tartom egy full truvativ alapnakmár ami az elejét illeti de szerintem szépen egyben van és korrekt gép. holnap meglesem
Jah és a stücni stucni kérdésen csak vitázni lehet.
[Szerkesztve] -
illusiON
őstag
válasz
TexT-BoY #1346 üzenetére
az stucni, nem stücni nem? de mind1
a trinity kormány meg az araya felni kivételével nekem minden tetszik rajta.... bár én kormáynra allergiás vagyok, nekem már tört el kormányom, hála istennek egyhelyben tört el, enm földetéréskor
megnézni midnent nézz emg élőbe amit tudsz, ugyis egybe van gondolom,....
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
válasz
TexT-BoY #1346 üzenetére
''naggyábol... mindezt 50-ért szerintetek.. mit érdemes megnézni a gépen élőbe?''
MindentTeló nem e kotyog nem e ereszt, ilyeneket, nincs e rajta hajszálrepedés, és a vázon is.
Fogaskerék mennyire van elkopva, lánc megnyúlva , bár ha még nem volt cserélve sanszos hogy egy kazi+lánc kombó befigyel majd egyből, meg lehet elsőtányérokat is cserélni kell ha durván elvannak kopva, illetve ezt csak akkor érdemes ha kazi és lánccsere után észlelhető hogy nem kóser együtt a régi első tányérokkal.
Meg a szokásos lehúzó szöveg: még nyolcas is van benneMeg a teló se mozog olyan jól
-
TexT-BoY
addikt
Ujabb nyerő ajánlat szerintem:
-Polarx 2001
-MArzo EXR 2001
-trinity kormány x stücnivel
-elöl hátul sram 9.0 fékek
-elöl LX octalinkes hajtomü 2 tányérral és rockringel, hátul Shimano 100as rövidkanalu országuti váltó
-jagwire bowdenezés
-araya felnik?, ?agyak, küllövel +Continental 2.1 és 2.3 gumik
naggyábol... mindezt 50-ért szerintetek.. mit érdemes megnézni a gépen élőbe? -
illusiON
őstag
válasz
Manitou #1341 üzenetére
én azér el tudnám képzelni, hogy leesika lábam a pedálról, és nem leesek a nyeregre majd diótörő, hanem psssssssz leszusszan a nyeregcső és tovább élhetem életem 100%os testi épséggel a kritikus részekre tekintve
de gondolom kényelmes is lehet, de sztem ennyit nyújthat egy nagyon ballonos külső is...
-
Manitou
veterán
válasz
raczger #1336 üzenetére
Attól biztos, de én arra értem hogy ha azt nézzük hogy nem sokkal kerül többe mint egy alap nyeregcső és a súlya sem olyan vészes 380g teljesen korrekt egy ilyen üléscsűtől, és kapsz 45mm utat+ amilyen puha a gumid
Viszont hogy nem azt az érzést adja mintha egy telósvázon ülnél az hótziher. El is gondolkoztam most egy ilyen beszerzésén. Csak lehet nagy csalódás lenne -
raczger
őstag
1. hosszabb nyeregcsövet kel venni, és ezáltal magasabban is fogsz ülni
2.-3. veszel olyan stucnit, aminek lehet állítani a dőlésszögét, és ezáltal magasabbra is megy, és veszel hozzá egy hajlított kormányt, vagy pedig ha olyn a biciklit, lehet egyszerúbben is feljebb emelni a villánál, hogy hogyan, az egy kicsit bonyolult lenne ide leírni
4. visszpilantót meg vmi bringás boltban kell nézni, mert azért sokhelyen lehet sztem kapni. -
RAM
őstag
ok (az én segemel van a gáz szvsz, nem tudok kemény felületeken megülni..() ,
lehet hülyeségeket kérdezek, de:
1. Az ülést lehet növelni? Mivel?
Max-on van, és lehetne még magasabb is. Ezzel együtt a
2. kormány is mehetne feljebb,
3. a kormányra lehet vmi közelebbi fogót (egyenes (szoktam kormányfogás nélkül, de így nem biztonságos xar úton, és ha elérném a kormányt...) ülés rulz)?
4. visszapillantót be lehet szerezni (honnan) ('csepel trekking'eken szokott lenni)?
[Szerkesztve] -
RAM
őstag
ja fél seg. sincs az ülésen, amikor nem tekerek ...
olyan comb vége fele,
na meg a sok elindulás/megállás/hepehupa így nem fixen középen van a here, tehát mélyedés nem igazán kell, meg nem is láttam még ilyen parkoló bicajokat,
ja az egész bicaj nem ér 11k-t.
Csak pl. hasonkó kategóriás bicajon is vmvel puhább talán az ülés. -
RAM
őstag
ócsó, de ffi--> (napi 2,5h tekerés!)-re is egészséges, herebiztos
, kényelmes (xar utak rulz), 26-os eccerű MTB-ra milyen ülést/(nyereg?) tudtok ajánlani?
A mostani kőkemény.
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
És miért ragaszkodsz annyira az 1,9-eshez?
Én erre a célra amit mondasz egy Schwalbe Hurican GX-et javasolnék, ez nem bütykös igaz, de ilyen aszfalt és földút kombóra kiválló, és kicsi a gördülési ellenállása, elég tartós darab is nem kopós fajta.
De ha bütykös kell arra ott van A Panaracer Fire XC Pro az aztán bütykös, és ennek is kicsi a gördülési ellenállása.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
Manitou #1320 üzenetére
1,9-hez meg a 90 kilómhoz nem... a 2,1-nél elég a 4 mondjuk. btw: megnéztem a contik-at is, de nem győztek meg a maxxis ellenében. a következőről van szó jelenleg:
1. bicikliznem kéne, mert semmit nem mozgok.
2. céltalanul a (lapos) faluban nem sok mindenhez van kedvem, napi rendszerességű ugrálgatásra nehezen veszem rá magam.
3. melóhely kb. 7 km, ideális lenne bringával bejárni.
4. falu meg melóhely között kb. 3 km bringaút van, többi szántó (traktornyomos / erdős)
5. több helyen láttam vmi szúros terményt ahogy bringáztam arra (nagy bütykös gumi kéne)
6. a 7 km nem hangzik soknak, de jelenlegi kondíciómmal normál tempóban kábé 45 perc háztól házig (nem beszélve a ku*vák placcainak kerülgetéséről 5-öt út rulez)
szóval a fentiek miatt könnyű-nagybütykös-jólgurulós-nemelkopós gumi kell. meg persze olcsó. más igényem nincs is -
lapa
veterán
válasz
Bikeman #1317 üzenetére
néztem a wtb-ket, legalábbis ami ebike-on volt gumi mind végignyaltam. ami szimpatikus lett volna (nemtommá a nevét) az már a wtb.com-on nincs fent, nemtom milyen nehéz meg hány psi-s. asszem egyelőre marad a maxxis mint favorit. mindenesetre köszönöm a segítséget, majd valamikor engedélyeztetem a dolgot asszonnyal és beszámolok mit tud.
-
Dirtyz
őstag
Ha már gumikról van szó. valamelyikőtök nem volt a Garda tónál a maratonon? Oda milyen gumit érdemes vinni?
-
lapa
veterán
válasz
Bikeman #1302 üzenetére
a fekete az tónus. egyébként asszem a széntől lesz fekete a gumi. a fehércsokis (aka magic) is azért volt fehér mert hihagyták belőle a szenet és szuper-egyiránybamozgós mittoménmit raktak bele. talán a legelső fehércsokis cucc az onza porcupine volt, abból volt fekete-szürke-fehér is. az nagykirály cucc lehetett, sajna soha nem volt alkalmam kipróbálni.
-
illusiON
őstag
válasz
Bikeman #1302 üzenetére
natur szinü gumi kocsira: régen voltak olyan ronda oldschool dögök,. azokon ien fos-szinü oldalfalu gumik voltak
a fekete meg nem szin hanem pont azoknak a hiánya... cc-s rémálom?
: [link]
mod: opp a link asszm nem arra mutat amire kéne
mégegymod: szitne biztos hogy enm arra mutat, megnéztem
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- MINT AZ ÚJ! Apple MacBook Air 13", M3/8Gb/256Gb. 100%-os akku, pár hónapos, KARCMENTES! CSAK ENNYI!
- LG OLED65G49LS AI G4 4K Csúcs OLED TV! G-Sync
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Sony Playstation 5 Slim Digital Edition 1TB CFI-2016
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest