-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Zebu
addikt
válasz
-=Vacsek=- #8057 üzenetére
csjú gáz lenne ez egy yz04-es Scottban?
-
Zebu
addikt
válasz
-=Vacsek=- #7823 üzenetére
Hmmmm mondjuk árban ez az XCR elég baráti.
Mondjuk 17-ért nem találtam sehol
Honnan rendelted?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Nekem ha minden igaz ilyen van, még 2009-es:
Suntour XCR
Eddig nagyon tetszik, elég finom mozgása van és masszívnak tűnik. Mondjuk én kb 81 kilót nyomok így nem is baj ha jobban bírja. -
Zebu
addikt
válasz
Hmmm..... terepen mennyire Állná meg a helyét?
-
szki
őstag
válasz
-=Vacsek=- #7754 üzenetére
Nem tudom, milyen OS van a 845-ön? A Sports Tracker legalább 2.1-es verziót igényel.
(nekem a pengén főzött 2.3.4 rom van). Ha gondolod elküldöm emilen az apk-t. Priviben keress meg!
Még tesztelgetem. Azt látom, hogy a szinteket nem adja össze. Minden a fészbukra van kihegyezve, ahova én nem vagyok regelve
Endomondoval rögzített gpx-et szépen megevett a web-es felületen, és jól is csinált belőle statisztikát (kivéve max sebesség). Aztán a web szerverrel történt szinkron után a telefonon is megjelent ez az út, pedig nem abban az alkalmazásban rögzítettem. A többi alkalmazás visszafelé nem ment le trackek-eket a szerverről.Jamby18: Én még hagynék időt az összeszokáshoz. De Te tudod, milyen volt a korábbi szezonokban a nyergen ülni, illetve meddig tart türelmed. A nyereggel való kapcsolata mindenkinek egyedi
-
szki
őstag
válasz
-=Vacsek=- #7751 üzenetére
ZTE Pengém van. Marketből elérhető a Sports Tracker tegnap óta, és onnan telepítettem. Nem igényelt bűvészkedést a gugli accounttal. Sports Tracker-re keresve több hasonló nevű alkalmazást is feldob a kereső. Ezt kell telepíteni:
(#7752) Ayg0: A térd megfájdulása, és a nyeregmagasság között kétségtelenül van összefüggés. Be kell lőni a nyerget pontosan. Neten sok leírást találsz hozzá. Másik ok még a nyomatékból tekerés lehet, azaz nem elég pörgetős a pedálfordulat.
Annak a külsőguminak helyére kell mennie.
Én így csinálom 25 éve: Amikor fent van a felnin a külső egyik pereme, és a belső is belekerül, akkor egy kis nyomás nem árt a belsőnek, hogy picit hozzáfeszüljön a külsőhöz. Ekkor a másik peremét is kézzel beilleszted a felnibe úgy, hogy a szelepnél kezded, és mindkét irányba haladsz egyszerre a két kezeddel. Közben a szelepet lehet egy pici beljebb nyomni, hogy a külső pereme minél mélyebbre tudjon ülni a felniben azon a szakaszon is. Amikor már csak 20 cm van a külső pereméből, amit a felnin át kellene fordítani, és kézzel már nehéz a művelet, akkor célszerű ellenőrizni, hogy a már felnire került részen mindenhol a felni legmélyebb pontján van-e épp a gumiperem. Ha igen, akkor kézzel is menni fog a maradék rész átfordítása. Esetleg tényleg segédeszköz kell hozzá. Nem kell félni, mert a gumiban nem fog elszakadni a drótsodrony. Viszont nem árt ügyelni, nehogy kicsípődjön a belső, vagy sérüljön a felni. Műanyag gumileszedőt sose használtam, hanem csak fémet. Az sose törött el -
fpeter07
veterán
válasz
-=Vacsek=- #7025 üzenetére
Még időben, szépen kicsinosítottad.
-
fpeter07
veterán
válasz
-=Vacsek=- #6895 üzenetére
Akkora mint a WASD billentyűk együttvéve, kicsit furcsán néztem, mikor láttam egy billentyűzet mellé téve.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #6893 üzenetére
Gondolod?
szettben ~9
pár órát kibír, de nem nightrideolni való. -
ludsimon
veterán
válasz
-=Vacsek=- #3794 üzenetére
Az a 30 km nem probléma. Legalábbis nekem.
Én Budapestről Vácra szoktam kihordani szervizeltetni a bringáimat. -
ludsimon
veterán
válasz
-=Vacsek=- #3792 üzenetére
pff
Milyen 'jó' bicajszerviz.Sehol máshol nincs szerviz vagy nincs ismerős aki ért hozzá?
Én ezzel az erővel mondtam volna, oké, akkor kérem készítse ki 10 perc és ott vagyok a felnijeimért meg a bringáért.
Szerk.:
"Mondta hogy oké majd hív ha megvan (hamar lerázott). Mikor hazaértem eszembe jutott hogy nem mondtam neki hogy fekete küllőt rakjon bele"
Először azt gondoltam, hogy a telefonszámodat felejtetted el lediktálni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3736 üzenetére
Miért írjam be youtube-ra? Néztem róluk videókat, de nem sok értelmes videót találtam a toráról, XCR-ről meg minek, most is az van
. Mire gondoltál?
Ezt mire alapozod, hogy az XCR-t könnyebbekre, a Torát pedig nehezebb emberekre találták ki?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3730 üzenetére
Hát max 35-40k lenne, de ez már a nagyon max. ár érte és ha csak megéri. Azért akarok inkább többet, mert ha csak kicsit lépnék, nem érné meg.
Vegyes felhasználás lenne. Túrázni is fogok járni majd nyáron, ami hol hegyekben, hol aszfalton folyik. Aztán nagyon szeretek a városban is menni, a sok kátyú és patkánál elkél a megfelelő teló.
Ha lenne társaságom néha járnék DH-ra is, mondjuk Naszályba, de egyedül eléggé unalmas.
De mivel ahhoz hogy a településemről eljussak bármiféle terepre, bicikli úton kell mennem pár km-t, mert itt kb. semmilyen nincs, így aszfalton is sokat vagyok.
Szóval ha nem is sokat járok hegyekben, nem mindig vagyok aszfaltos utakon, sokszor járok homokos, köves helyen is.
És néha egy kis bunny hop is bejátszik a patkára (nehogy már lelassítsak
) felmenetelkor és néha nagyon pici ugratás is.
Remélem érthető és részletes voltam
-
XP NINJA
őstag
válasz
-=Vacsek=- #3695 üzenetére
ok akkor nekem ez jó lesz
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3691 üzenetére
Oké, akkor maradok 100 mm-nél, úgy sincs többre pénzem
Ezek a képek akkor készült mikor megvettem. Már rég lekopott szinte az összes anodizálás a becsúszóról, nyugi
Én is gondolkozok azon, hogy lehet kicsi nekem ez a váz. Bár az előző vázam is 18-as volt, ott nem volt alacsony a kormány, sokkal magasabb volt. Hát mindenesetre érdekes.
Az a baj, hogy ha új nagyobb vázas bicót szeretnék venni, biztos nem találnék ilyen árban, mint ez volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3677 üzenetére
Jó a 2008-2009-2010-es is...Nem a listaárakat nézem mert az nagyon sok, hanem amennyiért kis szerencsével+utánajárással meg lehet venni. 4 RockShox volt/van itthon, de ettől függetlenül nem vagyok elfogult. Viszont suntourokhoz kár hasonlítani őket. A dart3-at is az xcr-hez. Az sem egy kategória, más csillapítási rendszer.
-
DopeBob
addikt
válasz
-=Vacsek=- #3662 üzenetére
Gumi milyen, próbáltad már? Nekem még egy 5 nap kb mire megjön (
ebike ) kiváncsi vagyok már rá nagyon
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3658 üzenetére
Kormánycsapágy "legalsó gyűrűjét" átraktad a régi telóról az újra?
gyakori hiba hogy lemarad
(#3661) dqdb: Mondhatjuk... Teló régi gazdája rajtafelejtette a sajátját aztán beraktam azzal mert ugyanolyannak tűnt(, és végülis szinte jó is volt), de aztán inkább csak ráraktam az enyémet.
-
anatre1
tag
válasz
-=Vacsek=- #3658 üzenetére
Oké. De én most összerakáson töprengek, mert úgy olyan ami rám van szabva
#3656 -=Vacsek=- : Szépen alakul. Használtam vetted?
-
anatre1
tag
válasz
-=Vacsek=- #3650 üzenetére
Megnézem ezt is, köszi.
#3651 Tamoo: Azt nem szeretnék
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3650 üzenetére
csak egy lakókocsi kell hozzá neki is, nem két bringa
(#3649) belaazallat: a négyszögtengelyes nem integrált, pl ez integrált: [link] "Csapágyházon kívül elhelyezett csapágyazás" Ezek merevebbek, csapággyal együtt veszed meg. De ez 9s rendszerhez való. 7-eshez gyanítom nincs is ilyen.
-
DemonDani
addikt
válasz
-=Vacsek=- #3635 üzenetére
Pont ezért kuka a szimering kapásból (jobb lenne ha nem látnánk azt a mozgást
) , amit ha szervízben cseréltet akkor elkérnek vagy 4ezret
(#3630) venember83
köszi, akkor ezt be is szerezzük -
venember83
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3632 üzenetére
Akinek kell, az mondjon rá árat, szerintem. Én nem igazán adnék érte pénzt, inkább egy merev villa: könnyebb, erősebb, merevebb.
-
XP NINJA
őstag
válasz
-=Vacsek=- #3632 üzenetére
gratula
képeket szívesen fogadunk!
-
XP NINJA
őstag
válasz
-=Vacsek=- #3545 üzenetére
ha jobban megnézed, akkor free shipping. shipping to: japan usa uk europa sdtb. szóval szerintem ingyen van. gyakori a free shipping
-
tzimash
őstag
válasz
-=Vacsek=- #3512 üzenetére
Erre is csak azt lehet mondani, hogy aki megveszi meg is érdemli.
megvételről jut eszembe, vettem ma tf2 láncspray-t, csekés zsírt, M520 pedált, meg egy rövidebb 60mm-es stucnit, a 90-es helyére. Akartam még venni valami jóféle láncot is, mert már igencsak itt a csere ideje, de 990ft-os kmc-t nem akartam, meg akárhány forintos sunrace-t sem. valami sram pc8xx-t kéne vadásznom.
-
rii
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3503 üzenetére
volt egy "úttartása" a hölgynek ... ökörhugyozás kb.
nul-kézzel is jobban tartom az ívet S-kanyarban mint őa kellemes széllökésekbél nézném meg hogy rántja arrébb 3-4 méterre az egész mindenséget
-
tzimash
őstag
válasz
Vajon mekkora szél kell, hogy letépje a bringáról?
-
JColee
őstag
válasz
Aki ezt tervezte, nemigen ülhetett bringán esőben.
-
DopeBob
addikt
válasz
omg
-
tzimash
őstag
válasz
-=Vacsek=- #3438 üzenetére
méghogy F1.... Giro!!!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #3145 üzenetére
Használati értéke pedig egy kölyökfóka bal lábakörmével vetekszik
-
Muton
addikt
válasz
-=Vacsek=- #3140 üzenetére
Ameddig tart a bor, addig megyek
Én szerencsésen megúsztam a az esőt. Mos értem haza, mire a szél már komolyan feltámadt, és az eső lába is nagyon lóg. És le is toltam egy easy RitterSportot Espressosat ennek örömére
-
tzimash
őstag
válasz
-=Vacsek=- #3140 üzenetére
epic
"szopjál egyet, komolyan mondom"
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2836 üzenetére
85mm, de ha van egy hosszú lefelé (nem aszfalt), akkor felcsavarom legalább 110-115re. Bár igazi terepre még nem szabadultam rá vele. Ha az időjárás is úgy akarja, akkor talán holnap.
-
dunc
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2678 üzenetére
Elég sok az a bevallott 5000 km.
-
Ariadne
őstag
válasz
-=Vacsek=- #2549 üzenetére
Na jó, az NWD mind a 10 része azt hiszem a bringás alapműveltség része
, plusz a Kranked néhány későbbi részét is kedvelem, Collective-től a Seasons és a Roam is jó.
Ami viszont a legbetegebb, legértelmetlenebb és a legőrültebb, de élőben körömrágva néztem végig éjjel az egész közvetítést: Red Bull Rampage!
1. nap 2. nap 3. nap 4. nap The finalsEzt meg közben találtam, a versenyből sajna nem sok látszik, de nem rossz
Red Bull Camino Arriero
Danny MacAskill meg
...
-
Ariadne
őstag
válasz
-=Vacsek=- #2530 üzenetére
Csak néhány rövidke, ízelítőül:
Joe Smith Kona Saint
ez a The Collective: Seasons című filmjéből egy kis részlet (rii, nem erre gondoltál véletlenül?)
F1rst film trailerje
On the line trailer (valahol az egész fent volt HD-ben)
Megavalanche 2010 fejkamerás, 75 perc!!!
Grenoble környékére egyszer el kéne menni, aki feltette a videót, ő készítette, van még vagy egy tucat fent
ugyanazok a francia csávókTovább is van, mondjam még?
-
fpeter07
veterán
válasz
-=Vacsek=- #2530 üzenetére
[link] Ha már épített pálya.
-
dqdb
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2393 üzenetére
Halkan súgom meg, hogy a Marzocchi tulajdonosa egy ideje már a Suntour, szóval áttételesen már most is Marzód van
Rövid tapasztalat:
1. Marzocchi MX Pro LO rugós levegős teleszkóp után kipróbáltam egy rövid távon Ariadne rugós Reconnal szerelt bringáját, és azt mondtam, hogy hűűűűűű
2. még mindig a Marzo, de kiugrott belőle a rugó, könnyebb lett 30 dekával, és a mozgása is sokat javult
3. Manitou R7 Absolute+, a különbség a Marzóhoz képest hűűűűűű, jó csere volt
4. ismét kipróbáltam Ariadne bringáját, de már nem volt meg az előző éves hűűűűűű érzés, az R7-em sokkal jobbnak tűnt, kíváncsi leszek a SID-re
5. felültem zabcs80 bringájára, amiben 140-es Talas van, hűűűűűű -
Ariadne
őstag
válasz
-=Vacsek=- #2395 üzenetére
Terepen haszálva abszolút megéri XC-nél is, naná.
Egy 20k-s teló sajnos szinte semmit nem mozog, nem csillapít, max valamit a nagyobb zökkenőkön (saját tapasztalat), olyan Reba szinttől felfelé viszont egészen más érzés. Egy hosszabb túránál nagyon nem mindegy, rendszeres túrázáshoz ha megengedheti magának az ember, érdemes legalább egy pár éves Rebát beszerezni. De ez csak az én véleményem.
sanzi89: Kérdés, hogy mennyit szánsz rá. Nekem most egy asszem alivio szintű octalinkes hajtóművem van a montiban, ami célnak megfelel egyébként, de ha kimúlik, minimum egy Deore integráltra cserélem, ha meg rámzuhan a bank, természetesen integrált XT-re.
mindenki: Nézegettem most kicsit hajtóműveket, és a crossom spéci 48-38-28-as hajtóművét nehéz lesz pótolnom, ha egyszer vége lesz, mert gyakorlatilag kizáróla 48-36-26-osak léteznek. Érdekes, nem tudom, mi az oka. Fura belegondolni, hogy montis túrákra jártam vele régen, egy terepes emelkedőnél azért az én erőnlétemmel nagyon nem mindegy, hogy elöl 28 vagy 22 a legkisebb tányér...
Hmm, mintha ezen már gondolkodtam volna korábban, de nem emlékszem, megkérdeztem-e...
-
zabcs80
tag
válasz
-=Vacsek=- #2395 üzenetére
Én azt tudom, hogy a 2006-os Manitou Black Comp és a mostani 2011-es Fox 32 Talas-om között leírhatatlan különbség van.
-
Manitou
veterán
válasz
-=Vacsek=- #2389 üzenetére
Reba és reconból szerintem nincs is v-fék tüskés ha van akkor az vagy régi vagy nagyon ritka
VanReba mondjuk már drágább kategória.
A marzó dizájnban ver oda mindenkit, meg elég merev, tudásban közepes, tartósságban , megbízhatóságban szintén vegyes a tapasztalat. Főleg azzal a kettővel amit írtam.
A szívem a marzó felé húz, az eszem meg más felé.
Ariadne
dgdb -től kaptam egy fülest, hogy neked a mostani reconod helyett másik villád lesz beépítve. A recon-nal mi a szándékod? Megtartod, vagy esetleg eladó lesz?
Pontosan neked melyik típus van? Azt tudom, hogyrugós változat. -
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2244 üzenetére
Én úgy voltam amikor egy hulladék bringáról ültem át egy jobbra, hogy hmmm ez nem is olyan nagy szám mint amennyibe kerül.... Na de amikor vissza kellett ülni a szarra (pár hónap után). Na akkor kezdtem el nagyon értékelni a különbségeket. A jót mindig könnyű megszokni.
-
rétisün
veterán
válasz
-=Vacsek=- #2200 üzenetére
igen, gps-el.
(#2201) dunc: csak nokiákat látok a támogatott telefonok között
-
dunc
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2200 üzenetére
Kérdezd Simont,ő vágja én csak most fokom kipróbálni,de gondolom igen.
Ez lett kicsit olcsóbban jutottam hozzá. A bikemag nem szállította le a kerékpárt,így lemondtam.
(#2199) rétisün ment pü.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2190 üzenetére
Veszprém megyében akkor se voltam. 99%-ban a Mátrában készült képek vannak fent.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2188 üzenetére
Én?
nem vágom ezt honnan szeded.
-
fpeter07
veterán
válasz
-=Vacsek=- #2051 üzenetére
Az első kép szerintem az enyémről készült... Jó, kesztyűben nem fog gyorsan leégni, de megbarnulni sem. Ezelőtt kipróbáltam kezes nélkül, hát a kezem különösen izzadt akkor, így elég bizonytalan volt a fogás.
-
válasz
-=Vacsek=- #2040 üzenetére
Igen, elég szépen mozog.
-
válasz
-=Vacsek=- #2040 üzenetére
Én is nagyon meg vagyok elégedve a Marzocchi villákkal, volt pár darab. Super T RV, 888 RV, 888 RCV, 66 RCV és most jön a 66 ATA RC3. Egyikre sem volt panasz. Egy Rock Shox Totem fehérben még nem lenne rossz, vagy egy Fox 36 180mm-es változatban. Az ATA RC3-ast most kb fele annyiért meg tudom venni mint amennyi a Totem lenne vagy a Fox 36, szóval nem nehéz a döntés. A régi villával a bicajom : [link]
Szerintem a fehér villa jobban fog állni neki. -
válasz
-=Vacsek=- #2038 üzenetére
Hát remélem is, hogy jó lesz!
Előtte egy 66 RCV volt. Ez sokkal jobban fog menni a vázamhoz mert fehér a színe, az RCV fekete volt. Bár ez a másodlagos kérdés. Levegős villám még sosem volt, azt mondják kicsit nehezebben indulnak meg, és darabosabb is a mozgásuk mint egy rugósnak. Bár azért ez eléggé felső kategóriás darab, bízom benne, hogy fasza lesz! Csak lenne már a bringában!
Meg az sem rossz dolog, hogy állítható az útja. 140mm vagy 180mm. Túrázáshoz, felfelé tekeréskor jól fog jönni a 140-es beállítás.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1982 üzenetére
Végre valaki itt a "nekemcsakaszázezrestelóteló" közösségben méltatott válaszra!
-
ludsimon
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1987 üzenetére
-
ludsimon
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1985 üzenetére
Persze. Azért adom a tartót is hozzá!
Kormányra illetve sisakra is felerősíthető. -
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1562 üzenetére
Túlbonyolítod már a dolgot. 100-as nyugodtan mehet bele. Ha uturnos meg nem tökmind1 mennyi leméregetve? Felfelé úgy is lecsavarod ~80-ra lefelé meg felcsavarod 110-120-ra aztán kész. Ahogy jól esik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1551 üzenetére
Uturnosnak tudod állítani a hosszát. De ezt már egyszer leírtam.
-
venember83
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1473 üzenetére
Már egy ideje eladó ennyiért. Mondjuk ha nem tárcsaféked van, akkor lenne pár plusz költség, új első agy, mechanikus féknyereg vagy hidraulikus tárcsafék előre tárcsával, meg ugye a kerék újrafűzése. Amúgy kétlem, hogy ez MotionControl egységgel rendelkezne.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1464 üzenetére
Igaz. 41 és tárcsás. [link]
Nekem nem uturnos van. Fix 100mm.
Ha ezeken növeled a rugóutat értelemszerűen emelkedik a bringa eleje, bújik elő a becsúszószár.(#1465) DemonDani: Azért ez nem egészen így van. Ez egy igen jó ár-érték arányú lépcső.
-
venember83
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1464 üzenetére
Neki 10 cm-t mozgó Torája van, tudtommal, nem láttam U-turn opciót a villáján.
-
Mewryck
tag
válasz
-=Vacsek=- #1452 üzenetére
amikor vásárlás elött álltam,nem találtam olyan marzocchit,amilyen kellet volna,egyik ismerősőm meg pont ilyet vett elöttem kb 1 héttel,megnyomogattam,mentem vele pár kört,aztán ugy döntöttem,kap egy esélyt...
kérj képet a telorol,nézd meg milyen bringában volt,sokat elárul a használatáról,aztán belátásod szerint dönts
én a helyedben erre mozdulnék rá,ha megfelelő a nyakhossz
-
Mewryck
tag
válasz
-=Vacsek=- #1412 üzenetére
ne vacilálj,tora kell neked ennyi pénzért
most én is egy 2010-es tora sl-t nyúzok,amikor vettem ezt találtam,ami kisebb kompromisszumokkal(egyszerű,viszonylag jól mozog,visszaútcsili állítás kívülről),de megfelelt a feltételeknek,nem bántam még meg,pedig kapja az ívet rendesen
mondom ezt úgy,hogy eddig csak marzocchi telóim voltak/vannak('07 drop off 4;'08 55R;'09 55R;'07 888 rc2x va)és kivétel nélkül dh/fr felhasználásban volt részük merev ill össztelos gépekben
amit bánok:nem szedtem még szét akkor egy olajcserére,rontani nem ront semmit,tudom,hogy rendesen megkapta volna azt az olajmennyisége ami kell...nemtudom mennyi van most benne,de a 100ból csak 90mm-t mozog maximálisan,lehet egy kicsit több olaj van benne mint kéne...nemsokára kiderül
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1433 üzenetére
Nekem konkrétan 2008-as Tora 302 van (nem sl). Hova legyen magasabb. Mindkettő "XC teló". Így néz ki.
(#1438) -=Vacsek=-: És? Hol van az előríva hogy attól magasabb legyen? Többnyire ugyan olyan geojú vázakba van szánva a 100is meg 80as is. Fölötte van már inkább trail illetve AM. De 100ig XC.
-
Manitou
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1427 üzenetére
Nem, nekem nincs ilyenem, sőt még RS-em se volt sose
De próbáltam már párat
Nekem ilyen van: [link] csak nem RLC, "csak" sima R
Meg két matuzsálem manitouEgyik 15 a másik 12 éves De egyik se kotyog
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1425 üzenetére
Ha a papucs (vagy minek hívják ahova a kereket berakom) alját nézem úgy kb ~48cm magas. Szélessége meg úgy 17cm.
-
dqdb
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1428 üzenetére
V-féked van? Mert ha igen, arra ügyeljél, hogy olyan villát válassz, amire fel tudod szerelni.
Másik kérdés: a mostani telód nyaka 1"-es vagy 1 1/8"-es? Mert ha az első, akkor nem fogsz tudni telót cserélni a mostaninál jobbra.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1425 üzenetére
az aljától a villanyak kezdetéig? vagy mégis hol? Azt még mindig nem értem h ennek igazából mi értelme.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1423 üzenetére
Le. Azt megkérdezhetem hogy minek, meg konkrétan hol gondoltad?
-
Manitou
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1419 üzenetére
40-ért kapsz zsír új Tora SL-t. Ilyen ár mellet fene se gondolokozna egy suntouron vagy akár a marzon.
Rugósnál meg szívhatsz még a nem megfelelő keménységű rugóval.Egyből plusz költség jópárezer, plusz lehet nem is tudsz találni, mert hiánycikk.Rugó vs levegős villa esetén azért egy jó rugós szebben mozog, bár már elég jók a levegősek is.
Itt +- pár 100 g-ért súlyos pénzeket kell ám fizetni
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1419 üzenetére
u-turn: fokozatmentesen állítható a rugóútja egy tekerentyűvel
-
Manitou
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1415 üzenetére
-
Manitou
veterán
válasz
Ha jót akarsz magadnak , akkor tényleg egy tora-t veszel. Onnan kezdődik az amire már azt lehet mondani, hogy teleszkóp. Ami megállja a helyét, nem hullik szét, kis durvulást is elvisel, mert elég masszív építésű.
De ha suntourt akarsz, vegyél azt, majd pár hét után rájössz, hogy tévedtél. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ahogy érzed. Nem kívánlak meggyőzni
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1400 üzenetére
Én 302-es Tora-t nyúzok már több mint 2 éve... Más tapasztalatai ezzel kapcsolatban nem annyira érdekelnek. Az enyémnek szerintem elég szép mozgása van műanyag persely ide vagy oda. Szervizben volt télen, nagyon dicsérték hogy patent állapotú, mintha új lenne.
Ha ilyen könnyű vagy tényleg előnyösebb lenne egy "gyengébb" rugó. Viszont azt írtad h "durvulni" is szeretsz, akkor meg nem biztos hogy árt ha kicsit keményebb.ludsimon: Isten éltessen!
-
golyani
őstag
válasz
-=Vacsek=- #1400 üzenetére
levegős azért jó, mert a súlyodhoz be tudod lőni azt a mozgást ami neked a legjobban tetszik. toránál figyelni kell arra, hogy asszem a 289-es és 302-esekben műanyag volt a persely és azoknak a mozgása nem a legfinomabb. ha rúgósat vennél akkor ha jól emlékszem neked helyből kellene egy rúgócsere.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1398 üzenetére
Tora
-
dqdb
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1341 üzenetére
Ez függ az agytól is, nem csak a felnitől, a fűzés módjától, stb. Itt láthatod, hogy mennyi paraméterre van szükséged, szerintem kérdezd meg ott, ahol fűzetni szeretnéd a kereket, vagy az ebike-tól, hogy adott agyhoz és felnihez milyen küllő kellene.
-
dqdb
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1336 üzenetére
Az első 26"-os kerékhez való (559 mm), a második 28"-ashoz (622 mm).
-
fpeter07
veterán
válasz
-=Vacsek=- #1227 üzenetére
Suntour M2000 tökéletes lenne neked. Attól nem kell félni, hogy netalántán lekoppan. A gumiharmonikát vissza kell időnként "ültetni" a helyére. Más panasz egyszerűen nem lehet rá.
-
venember83
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1233 üzenetére
Legjobb ár/érték? Recon. Ha XC vagy túra bringáról beszélünk.
-
KaraDani
addikt
válasz
"Olyan kell ami olcsó és bírja a gyűrődést! "
Ez a paradoxon kategória
-
Tamoo
nagyúr
válasz
WD40-el tönkreteszed a tömítéseket és kimosod belőle a kenőanyagot. A WD40 nagy része petróleum ami oldószer. Lehet ezzel cseszted szét az rst-t...
Ezek után szerintem én is sajnálnám tőled a drágát -
venember83
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1224 üzenetére
Akkor vegyél Magurát, DT Swisst vagy esetleg Foxot. Manitou is műanyag belül, másképp nehéz lenne. Csak aztán ne csodálkozz, ha használtan kis pénzből csak leharcolt és felújítást igénylő telót kapsz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1224 üzenetére
Akkor vegyél merev villát.
Én XC-hez próbáltam ajánlani jó ár-érték arányú (belépő kategóriás) felnit meg teleszkópot is. Gondolom testbike-on írták neked ezeket. Onnan próbáld meg nem a hülyeséget magadba szippantani tájékozódás közben. A szervízigény meg használattól függ, nekem pl évi egy olajcsere. Aminél ezt meg nem kell megcsinálni nem is nevezném teleszkópnak.
-
Misály
addikt
válasz
-=Vacsek=- #1220 üzenetére
Kivancsi lennek mi volt az ellenerv a rockshox-nal
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #1216 üzenetére
Nem írtad hogy mennyit szánnál rá. De pl mavic 117, Sun Equalizer vagy esetleg Rigida ZAC2000 elég olcsó. Felniből újat érdemes. Teló az mehet használt vagy bontott. Szerintem RockShox Dart (~20-25e) vagy Tora(~30-35e)-tól érdemes nézelődni. Innen kezdődnek a "normális" telók.
-
golyani
őstag
válasz
-=Vacsek=- #1148 üzenetére
hát ha sokat szánsz rá akkor manitou prep-m, ha kevésbé akkor valami szilikonos ne lítiumos. de ha valaki jobban tudja majd kijavít engem
-
golyani
őstag
válasz
-=Vacsek=- #1135 üzenetére
zsír kell bele nem olaj.
láb alján két csavar kicsavar, külső szár lehúz, megtakarít, perselyeknél szimeringeknél zsír beken rendesen, összerak. zsírt lehet keverni esetleg sűrűbb olajjal.
-
rétisün
veterán
válasz
-=Vacsek=- #125 üzenetére
testbike, bikemag apró....
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- Nintendo Switch
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest