Hirdetés
Aktív témák
-
tekeyagd
aktív tag
válasz venember83 #28697 üzenetére
no, milyen fox lesz,mekkora rugóúttal?
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #28700 üzenetére
kár...mert ezek a műanyagok semmire se valók...vagy csak eddig mindig a legrosszabbak kerültek a kezem közé
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
törölt tag
válasz rétisün #28703 üzenetére
Szoktak használni szappant gumi leszedésnél/feltevésnél, esetleg próbáld meg azzal kombinálni.
Én is vettem műanyag gumileszedőt, de még nem volt alkalmam a gyakorlatban alkalmazni, viszont most már így előre félek. Eddig nem féltem villáskulcsot alkalmazni, ha szükség volt rá, de azokat a felniket nem is sajnáltam, most más a helyzet.
Volt úgy, hogy benzinkúthoz mentem, egy gyerek szerelte épp a bringáját, megkért, hogy segítsek leszedni a gumit. Hú, hát azt még villáskulccsal is igen szenvedősen sikerült. Continental sportcontact volt azt hiszem. Kemény volt.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz rétisün #28699 üzenetére
nekem fém van hát könnyű vele meggyötörni a felnit + kihasítottam vele múltkor egy belsőt, mert egy helyen "durva" lett a felülete, ahol feszegettem vele a felninél.
én pont a műanyagra cserélésen filóztam már.Bikeman: 971 lesz, már meg is van egy ideje, csak még mindig nem nyúlt meg a HG53
-
venember83
nagyúr
válasz tekeyagd #28702 üzenetére
Valami F80 vagy F100, amire lesz pénz. De egyáltalán nem biztos, hogy Fox, attól függ, milyen lesz a felhozatal akkor, amikor kezemben lesz az erre fordítható összeg. Szóba jöhet még SID Team, akár Reba Team, R7 Super, ilyesmi, mindez új vagy enyhén használt kivitelben. Vagy marad a Dart 2, ha nem lesz pénzem.
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #28703 üzenetére
Érdekes, nekem mindig ment a műanyaggal... Ami változik, az az adott kűlső, meg a felni, a barátom dt swiss felnijére pl. iszonyú nehéz feltenni-levenni a külsőt, amit használ, nekem a gagyi mavic felnire a speci resolution szinte kézzel felmegy, a crossmarkot viszont erőszakolni kell kicsit. De a műanyag még mindig elég volt... Soha nem használnék csavarhúzót meg fém leszedőt, szerintem károsítják a felnit és a külsőt is.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Bikeman
aktív tag
válasz #56474624 #28704 üzenetére
Nekem Tip-Top féle műanyag van már vagy 10 éve, ugyanaz a pár, szerintem 100 szerelésen már túlvannak, igaz kicsit hajlanak, de nem törnek, pedig ha valamit, akkor az SLR-Smart Sam kombót valóban nem könnyű "házasítani". Valamint az, hogy nem lapított küllőkre találták ki a fejét.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Gumileszedővel kapcsolatban:
Nekem egy 3 db-ból álló BBB műanyag leszedőm van. ( RideBike-os. Telefonról a linkelés nem megy.)
Én bátran merem ajánlani, eddig sikeresen 2x leszedtem vele a 20-622-es gumikat, erőltetés nélkül, illetve a Land Cruiser-t is 2x, mikor megcseréltem a gumikat.Egyszerűen annyi a titka, hogy 12 óránál, 2, illetve a 4. óránál beakasztva leugrik azonnal.
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz Bikeman #28708 üzenetére
Nálam a rendelkezésre álló több különböző fajta közül ez a Marikoo nevű vált be leginkább. Érdekes, hogy nagyon hasonló az alakja ahhoz, amit te linkeltél.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
törölt tag
válasz Bikeman #28708 üzenetére
Jól van, ha nem jön be a mostani (aminek fogalmam sincs, mi a neve), akkor megpróbálom ezt a belinkeltet. Ezt ami nálam van, elég merevnek érzem, de igaziból nincs összehasonlítási alapom.
(#28710) Ariadne:
Áhhá. Ugyanezt vettem, most nézem. Csak az enyém fenyőzöld színű.
Akkor kezdhetek megnyugodni, hogyha eltekerek otthonról 70-80 km-re, nem kell hazáig tolnom a bringát defekt esetén egy szaros gumileszedő törése miatt.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz tekeyagd #28713 üzenetére
Igen, köszönöm. Mai próbakör nem jött össze több ok miatt sem (kezdve azon, hogy a héten összeszedett alváshiányomat pótolandó 11-ig aludtam - péntek este 8-tól), marad a jövő hétvége, mert hétközben nem tudok este 6-7 előtt eljutni sehova. Mondjuk ha minden jól megy, áprilistól másik munkahelyem lesz és véééégre lesz időm többet bringázni, juhéj.
-
törölt tag
És normális küllőkulcsot hol lehet kapni manapság? Nekem van egy ilyen, meg egy olyan, ami ugyanígy kör alakú, csak abban négyféle méret van (azt jóval régebben vettem), de mikor megmutattam az egyik bicikliboltosnak/szakinak, kinevetett a vén fószer haverjával együtt, hogy ez nem küllőkulcs, hanem játékszer.
Mire megkérdeztem, hogy akkor hol lehet jót venni, azt mondták, hogy nem lehet. Az öreg mutatott egyet, amit ő használ, de olyat nem árulnak manapság. -
rétisün
veterán
válasz Ariadne #28710 üzenetére
nekem is valami hasonló alakú van, de a végén a kampós rész, aminek bele kéne akadni a perembe, már gyakorlatilag kiegyenesedett. (másik, keményebb fajtából épp az imént törtem el mindkettőt első használat!!)
szóval igazából meg kéne találnom azt, ami már nem haljik, de még nem törik...hétfőn megin veszek egy garnitúrát, holnap meg majd imádkozok, hogy ne legyen defektem
Ba cy lus: akkor majd azért tolod, mert a puha műanyag (el nem törik ) nem lesz elég erős, hogy kipattintsd vele a külsőt
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #28717 üzenetére
Lehet, hogy egyszerűen túl erős vagy. Ez hajlani hajlik rendesen, volt már párszor, hogy gondolkodtam, na most fog eltörni, de eddig sosem tette. Pedig valamelyik bicón valamelyik külsővel volt már, hogy nagyon szenvedtem, hmm, igen, talán amikor a crossra tettem fel a zöld csíkos Schwalbe Advancert.
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #28718 üzenetére
nem hiszem, hogy túl erős lennék, inkább csak nagyon le akarom venni a külsőt, jobban mint a külső és a gumileszedő akarják és ilyenkor a gumileszedő lesz a leggyengéb láncszem
ludsimon: mióta ezt a sz*r apró kavicsot szórták szét tonnaszámra mindenhol, volt kettő is..előtte (lekopogom) talán 3, hosszú évek alatt. de ezek is olyan helyen, hogy inkább hazatoltam, mint ott elkezdtem volna szerelgetni (sétálni is szeretek )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rétisün #28717 üzenetére
Majd viszek magammal egy szappant is akkor.
De amúgy most így érzem magamban az erőt, el nem tudom képzelni, hogy ne tudjam leszedni a külsőt, hisz eddig pusztán két kézzel is elég sokszor megoldottam.(#28721) rétisün:
(sétálni is szeretek )
Én is, de azért visegrádról hazáig meggondolnám a dolgot kétszer is. Pláne ha éhes is lennék, és pénz sem lenne már nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
válasz #56474624 #28716 üzenetére
a bbb-nek van egy 4 mérettel megáldott küllőkulcsa, az elég jó.
az icetoolnak van 3 méretben kulcsa.de az igazán faja a keményfémből csináltatott küllőkulcs, mondanom se kell nekünk is az van
alapvetően ennek csak szervizhasználatban van jelentősége, a kapható küllőkulcsokat simán ledarálnánk, kopott szerszámmal meg dolgozzon akinek 2 anyja van. folyamatosan ujat venni meg nem éri meg ugye...
Szevasztok bogyókák!
-
Meme
aktív tag
válasz Bikeman #28701 üzenetére
nekem a hollow pin lánc marhára nem jött be. városi igen könnyű használatban kevesebb mint 1 év alatt elkopott olyan szinten, hogy csak néztem.
(tandemen is szaggatunk sram láncokat. most shimano van, gond nélkül)
egy sima hg53as jobban birta.
most nekem is xtr van fent, eddig jó.
a kmc x9sl gold lánca csak kiprobálásra volt fent az egyik használt gépünkön, elég minőségi érzete volt, de shimano soron, shimano xt/xtr rendszeren még a hg53 is jobban váltott nála. de szépSzevasztok bogyókák!
-
Bikeman
aktív tag
Sram láncom utoljára vagy 10 éve volt, asszem PC58 volt a neve, 8-as lánc, az nem volt olyan rossz, de 9-esem nem volt tőlük soha. Meg azt mondják, hogy Shimano soron a 6.-7.-8.-9.-es fogakon nem fut olyan szépen a Sram lánc (reszel)
A KMC szerint az X9-eseknek (X10-eseknek is) most valami X-Bridge nevű külső lapja van, ami segíti a váltást... Akkor mégse annyira?
XTR-em van, az tudom hogy jó, de lehet kipróbálok egy KMC-t, csak hogy vissza tudjak térni az XTR-hez..
Váltást leszámítva, milyen volt érzetre menet közben? (érezhető recsegés volt? Vagy olyan érzet, mintha még be kéne kopnia? (Sramos reszelésre gondolok))
Az XT sorom is elég gáz, most van benne egy ezres (XT lánc 400, XTR 600), és a harmadik, valamint az ötödik fogaskerék bizonyos fogai már el vannak kicsit kenve, beleakad a köröm...
Ez még használható? Vagy új lánc? Majd megméretem az XTR nyúlását...
-
Undoroid
őstag
Szia!
Pofás kis eszköz,de szerintem felesleges.Egyszerűbben (igaz,hogy nem ennyire kicsi eltérést is) meg lehet nézni a lánc kopását!Ha az első lánckerék -a hátsóval ellentétes oldalán- középen meg tudod emelni a láncot úgy,hogy az lötyög és a többi láncszem a helyén van,akkor már erősen kopott láncod van!Ezt már tekerés közben is észre lehet venni,mert ilyenkor néha "ugrik" a lánc a kicsi fogaskerekeken!
* * *
" KMC X9 SL arany (titán-nitrit bevonatos) láncot, a mendemondák szerint nagyon sokáig bírja "
Erre kíváncsi vagyok Én is!Nekem is érik az új lánc és sajnos a hátsó sor is cserére szorul.Ha elfogadható az ára,akkor lehet,hogy benevezek egyre!
szerk:
Találtam az említett láncról egy képet!Nem tudom,de szerintem eléggé le van gyengítve minden láncszem azokkal a hosszanti nyílásokkal!Az ára pedig eléggé vaskos...
* * *
Elég hamar össze lehet karmolni a felnit.Ráadásul -ha nem tárcsaféked van- ,akkor a sérülések jobban eszik a fékpofát és nem lesz egyenletes a fékhatás sem!
* * *
Pénteken szépen sütött felénk a nap!Igazi bringaidő volt,mert kb. 15fok volt!Mire végeztem a melóban,addigra beborult és csepegett az eső... Most szintén csepeg...ismét odavan a jó tekerés!Le merem fogadni,hogy megjavul az idő,mert ma dolgozni kell mennem!
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
-
Thulcandra
senior tag
válasz rétisün #28731 üzenetére
Na igen, azon filózok, hogy aszfalton bringázzak egy kört (mert a terep utak egyelőre járhatatlanok) vagy gyalog vágjak neki az útnak...
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
rétisün
veterán
válasz Xantomas #28732 üzenetére
a legelső "legbarkácsabb" cyclocrossomon se volt festék lekromofágoztam a vázat, aztán jó vastagon lefújtam fényes lakkal. annál metálabb szín nem is kell
részemről ő lesz kipróbálva:
Thulcandra: tessék bringázni, ha már egyszer végre kisütött a napocska
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz rétisün #28699 üzenetére
Nekem van, de nem szeretem használni. Van egy szimplafalú felnim, amiről a Conti Contact külsőt, nem lehetett feltenni se kézzel, se műanyag szerszámmal, mert eltört. Fémmel felment, de leszedni ugyanúgy halál.
(#28734) rétisün
Ejha, ez aztán hibrid lett
Egyenes kormányos CX, első tárcsafékkel . Határozottan tetszik, még ha nem is megszokottan egységes a kép. Ugyebár mindent a funkcióért."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
rétisün
veterán
válasz Xantomas #28735 üzenetére
mondjuk hibrid bicajról te is tudnál beszélni (ha jól emlékszem az outi kormányos, telós bicajodra)
a kona dolgozóbajárós bicaj lett, ezért ez a funkcionális össze-visszaság mivel használnom kell esőben is, sárvédő muszáj, a tárcsafék meg mégis csak időjárásállóbb
-
Bikeman
aktív tag
válasz Undoroid #28730 üzenetére
Hát az a gyengítés az a könnyítés (bár a kettő nem zárja ki egymást... ).
Van egy olyan, hogy X9L, ami "csak" Light, de nem Super Light az ilyen:
Ennek csak a közbülső szemek vannak kilyuggatva, viszont nekem valamiért pont itt áll meg mindíg a legtöbb kosz, ezen a lyukasztotton talán nem állna meg annyi.
Viszont ez már szerintem nem gyártják, ez az SL elődje lehetett.
KMC leírás&képek:
[ Szerkesztve ]
-
Siera
senior tag
Helló Mindenki!
Úgy gondoltam,hogyha már kisütött a napocska,akkor el kéne menni valami bemelegítő túrára (10-25km) Hódmezővásárhely tájékán Mártély fele például.
Egyedül persze nem az igazi,ezért érdekelne,hogy van-e itt más is aki hajlandóságot mutatna rá,hogy eljöjjön? -
Meme
aktív tag
válasz Bikeman #28729 üzenetére
recsegésre nem emlékszek.
igazából a váltást is kolegám vette észre.
egy igen könnyű régebbi canondale scapel-en volt a cucc, gebhardt tányérokkal, amik amugy se jo váűltásteljesitményűek, nekem nem is tünt fel. aztán átraktuk kolega akkori cube gépéra, és ő mondta, hogy neki a hg53 is jobban váltott.
ettől lehet , hogy tartósabb meg kevés kopás után jófogsoron is lehet kopást nézni,de ha már sorja van bizonyos fogakon, az már kezd nagyon nem okés lenni.
[link]
mi is vettünk ilyen mérőt(nyár közepén), ez már nem olcsó. most kezdem használni amikor ráérek tökölni ilyenekkel a használt gépeken.Szevasztok bogyókák!
-
Ariadne
őstag
Ősz felé járt erre egy időben spartan1 nevezetű fórumtárs, ő szintén Hmvhelyen bringázott emlékeim szerint. Most már sok hónapja nem láttuk itt, de hátha ő is csak elbújt téli álomra.
-
Thulcandra
senior tag
Én mennék, illetve megyek is, csak sajnos az ország másik felén
Most végeztem a bringa formába hozásából, tárcsafékből kiszedni a sarat, kavicsokat, hátsó fogaskoszorúból ugyanez, eltököltem vele egy darabig. Legalább ha lenne hely normálisan szerelni fűtött helyiségben már télen szétkaptam volna, teljes hajtóműrendszert meg kellett volna fürdetni, aztán újrazsírozni/olajozni mindent... mihelyst jó idő lesz ez is meglesz.
Na, megyek rántotthúst habzsolni aztán hajrá egy kis tekerés, aszfalton
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
törölt tag
válasz ludsimon #28740 üzenetére
Én meg még mindig náthás vagyok (immár szerda óta). Azért kimentem picit. Nem mentem túl gyorsan, de érzem, hogy nem tett jót most, mintha csak esnék vissza a betegségbe... Pedig a szelet leszámítva olyan szép az idő.
(#28746) Siera:
Nem rossz társaságban bringázni, csak enyhén szólva lassabb. Majd kétszer annyi ideig tartott ugyanazt a túrát megtenni ketten, mint egyedül.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Azért óvatosan, vesekövet lehet kapni tőle, aki hajlamos rá, szóval 1000 fölé nem nagyon szabad menni. Konkrét példa volt, épp ilyen megfázás gyógyítás miatt jött össze egy családtagomnak...
-
törölt tag
Köszi a tanácsot. Igazából nyomatom én rendesen narancs meg paprika formájában. Na meg mézet is kanalazok. Csütörtökről péntekre, illetve péntekről szombatra sokat javultam (szinte fulladásszerűen köhögtem, a torokfájás meg ráment a fülemre is még szerdán), most meg mintha kifogyott volna a szufla...
Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs