Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
FireKeeper #4296 üzenetére
Tehát alapon használod a procit?
CPU NB és nem sima NB. A kettő nem ugyanaz. Utóbbi az alaplap északi hídja, tilos hozzányúlni. A CPU NB a processzor memóriavezérlője. Ha alapon használod tárgytalan.
Ha a CPU alapon van, akkor a memóriák irányában nézelődj!
-
Out
addikt
válasz
FireKeeper #4298 üzenetére
Akkor mielőtt ez megcsinálnád (én se szívesen állítgatnám be a BIOS-om újra) egy memtest-et futtass már le légyszíves és egyenként teszteld a RAM-okat, ha több van.
-
Out
addikt
válasz
FireKeeper #4296 üzenetére
Memóriacsere után volt BIOS reset?
Nem mintha erre állandóan szükség lenne, de ha problémák vannak egy új hardverrel, akkor általában nem árt.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Redneck #4295 üzenetére
A CPU részhez nem nyúltam, az eddig is jól ment, akkor lehet a ramnak vagy a NB-nek kell több fesz, az NB mondjuk hűtve van, de a ram nem, azt nem szívesen sütném szét. meg ez ilyen high density vagy milyen ram (dupla sűrűn vannak rajta az IC-k, így tudtak DDR2-ből 4 gigás modult csinálni), nem tudom ez mennyire tolerálja a többlet feszt.
Out: nem, a víruskereső ESET, ami volt eddig is
-
Redneck
nagyúr
válasz
FireKeeper #4293 üzenetére
Nekem Phenomnál instabil OC profil esetén jött elő az IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Kevés CPU vagy CPU NB fesz, vagy rosszul beállított kevés RAM vagy kevés memóriafeszültség.
-
Out
addikt
válasz
FireKeeper #4293 üzenetére
Nem cserélted le a víruskereső programodat?
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
az utóbbi időben kaptam pár kék halált eddig csak egy proginál jött elő (steam-es galactic civilization 3), viszont nemrég frissítettem a memóriát, szóval nem vagyok biztos benne hogy akkor most szoftveres vagy hardveres probléma áll fenn. a hibaüzenet IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL volt, illetve egyszer kaptam egy DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER üzit is. ránéztem a dumpra ezzel a bluescreenview-al (most használom először, nem igazán tudom mi micsoda), ez azt írja hogy az ntoskrnl.exe-nek van baja. sajna a gépem eléggé szarrá van modolva (Phenom CPU unlock, videókártyán saját bios), de a memóriacsere előtt nem szarakodott, igaz, a galcivvel is régen játszottam. egyébként a játék 1-2x bsod nélkül is összefosta magát, illetve más játékok is fagytak már ki (cod mw3, cs:go), de kékhalált csak a galcivtől kaptam, ezért reménykedek hogy talán nem hardveres hiba, az gondolom mindennél dobálná a kék halált. valaki ötlet, mit lehet ezzel kezdeni? vagy készüljek fel lelkiekben egy win újratelepítésre?
-
Altair21
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus Rog Gl752 VW laptopot felraktam rá a windows 10 pro 64 bit-et amit az asztali gépemmel is használtam már egy ideje. Viszont random időközönként megkapom ezt a 2 hiba üzenetet: System thread exception not handled fileinfo.sys meg Memori_Management.
Már asus oldaláról leszedtem a legfrissebb drivereket de nem birok rá jönni mi lehet a baj.
Üzletben bővítették 256 os ssd-vel meg 8 GB ddr 4 rammal a laptopot.
Jelenlegi hardwerek benne:
I7 6600HQ
GTX 960M 4 Gb
16 GB ddr 4 ram
1 Terra vinyóRemélem valaki tud segíteni
Mondjuk ha nem jövök rá ma reggelig akkor telefonálc a
-
Redneck
nagyúr
Átállítottam, eddig a teljes volt. Haver is megnézte még évekkel ez előtt egy BSOD logját, kért valami fájtl. Memorydump vagy hasonló volt.
Nem visszafelé kompatibilis? És ha letörölném az Intel USB3 drivert? Nekem nem kell a 3.0, de mivel kevés USB van hátul muszáj volt bedugjam. Előre nem akarom mert ott meg egy lehajtható fül mögött vannak a 2.0 portok.
Anno gamer egérrel (1000Hz) volt BSOD 3.0 porton az előző lapnál, akkor szóltak hogy dugjam 2.0-ba, utána nem volt gondom.
Jelenleg hátul 2db 2.0 és 2db 3.0 van, és 3-4db 2.0 eszközt kéne rájuk kötnöm.Szerk:
Csak azt nem értem, hogy BSOD után boot után miért nem látta az SSD-met? A lap pár napos, az SSD pedig 1-2 hónapos. A rendszer friss Win7 64bit. -
Out
addikt
válasz
Redneck #4286 üzenetére
Be van állítva, hogy mentse a minidump fájlt? Vezérlőpult --> Rendszer --> Speciális rendszerbeállítások --> Indítás és Helyreállítás --> Hibakeresési adatok rögzítése
Elég a kis memóriakiíratás beállítása. Ha ez mind be van kapcsolva, akkor a BluescreenView-nak mutasd meg, hogy hol a minidump fájl, mert lehet nem jó keresi
Az okozhat problémát, hogy az USB 3.0-ás portba egy USB 2-es eszköz van dugva.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Előbb belefutottam ebbe youtube nézése közben, majd újraindítva a gépet, nem látta az SSD-t. Kikapcsoltam, visszakapcsoltam és újra látta. Eddig más alaplapom és procim volt (Giga 970, Phenom 965 OC), de semmi gondom nem volt vele.
Az Intel féle drivereket leszámítva minden ugyanúgy lett telepítve a Windowsra, nincs eltérő szoftver.
-
törölt tag
Helló. Alaplapom,ram,merevlemez,processzor, is új minden. Volt olyan is hogy windows telepítésénél kék képernyő volt. Kiderült, hogy winchester volt bad sectoros azóta kicserélve tesztelve jó. Ramokat is teszteltem és nem adott hibát.Új Chieftec force 500 as tápegységem is lett. Fent van a windows, de játék telepítésnél kék képernyőt kapok. Nem tudok egy játékot se feltelepíteni.Valaki tudna esetleg segíteni? Nekem ezek a hibák jöttek elő. Csatoltam képeket :
-
Jocy
aktív tag
Köszönöm az infót!
A processzor egy non-k 3470, csak korlátozottan lehet húzni, az a fura, hogy nagyjából 2 éve nem állítottam
semmit rajt.
Esetleg az lehet a baj, hogy az update feltett egy chipset drivert, ami ha jól láttam régebbi, mint amit az évfordulós Win alapból tartalmazott? -
AVarice
tag
Elsőnek lehetetlen feladatnak tünt megtalálni a hiba okát. Először próbáltam dekódolni a dump tartalmát, de amikor megláttam, hogy mekkora, hamar feladtam.
Néhány tucat komment visszaolvasásával megtaláltam néhány képet és már fel is telepitettem a programot, csak eddig nem volt időm irni költözés miatt, tegnap pedig a PH halt le. Csatolom a képeket, én úgy látom az MSI Killet driver-e lesz a ludas, leszedtem a legfrissebbet amit találtam az MSI honlapján és feltelepítettem. Eddig még nem produkálta a kékhalált, de mostanában nem is nagyon volt bekapcsolva a gép...Előre is köszönöm a segitséget!
-
AVarice
tag
Időnként a gépem kékhalál formájában újraindul. Van hogy játék közben, de előfordul böngészés közben is. Elég zavaró.
Win 10-et használok, x64. A konfigom az adatlapomon van. A kékhalál DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (bwW10x64sys) hibával áll le. Hogyan tudnám kideriteni, hogy mi okozza a hibát? A dump-ot lementi, de sajna én sokat abból nem tudok kihámozni.
Az eseménynaplóban ezeket látom:
3. 17:28:57 Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x000000d1 (0xffffe000f9fa4000, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff800e0964896). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: d8efbed1-20c9-4a1c-8e7f-84213010cb3b.
2. 17:28:53 Az előző rendszerleállítás (2016. 09. 01. - 16:56:42) váratlan volt.
1. 17:28:45 A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása. -
petya1992
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni randomba játékok alatt kékhalálozik a gépem az alábbi hibakóddal:
tread stuck in device driver azon belül is atikmdag.sys gyanítom valami videókártya driver. Volt tiszta driver ujratétele meg win reinstall is.
Válaszokat előre is köszi
[kép] -
itldj
aktív tag
Random időközönként dob a gép egy ilyet.Napi 6-8 órát megy a gép, de nem tudom mihez kötni, teljesen idle állapotban is volt már ilyen, filmnézés, böngészés, játék közben is. Ha minden igaz ez az alaplapi hangvezérlőnek a drivere, azt próbáltam frissíteni, de úgy tűnik nem segített.
Ennyiből lehet tudni, hogy mi ez, vagy merre érdemes elindulni?
-
Out
addikt
válasz
Mobidik888 #4257 üzenetére
Bocsi, benéztem
-
Out
addikt
válasz
Mobidik888 #4255 üzenetére
Jól gondolod, az videókártya problémát mutat. Ellenben az évfordulós frissítés óta én is kapok ilyen kék halálokat, holott előtte sosem volt
Szóval, ha azóta van csak, akkor ne foglalkozz vele, ha már előtte is volt, akkor egy illesztőprogram csere javallott.
Ha esetleg az új USB illesztőprogrammal sem javul a helyzet, azért kezdj el gyanakodni az egérre is.
-
Out
addikt
válasz
Mobidik888 #4253 üzenetére
Első körben kihúznék minden eszközt ami az USB portokra van dugva, mert lehetséges, hogy az az eszköz okozza a problémát. Ha a kék halál így is előjön, akkor ugorj a második bekezdésre.
Amennyiben raktál fel USB illesztőprogramot, akkor a hibaüzenet alapján le kellene cserélned, vagy letörölnöd és használni a Windows alapértelmezett illesztőprogramját. Mondjuk, hogy ennek mi köze a GTA V telepítéséhez azt nem tudom
-
Mobidik888
újonc
Helló!
Én már régóta küzdök a kékhalállal, de ilyet még nem kaptam :[link]
Ha kell korábbit is tudok csatolni, amely vidikarira/elvileg/ utal
A gép: dell inspiron 3543
I5 5200u
Gt 820m
8gb ram
Ezt a kékhalált a gta v telepítőjénél /eredeti/ kaptam .
Volt egyszer alaplapcserén , az előtt is kékhalálozott.
Jelenleg win7 64 bit -
Egzee
őstag
-
-
Out
addikt
Helló!
A Windows 10 évfordulós frissítés előtt is előfordult nálad ilyen kék halál?
Én arra gyanakszom, hogy a frissítés okozza a kék halált, ugyanis nálam is előfordulnak kék halálok a frissítés óta. Előtte sosem volt és nem változott semmi a gépemben.Egzee: Nálad is ugyanaz a 3b hibakód van, mint #hpq-nál. Neked is a Windows 10 évfordulós frissítés óta van ez a dolog?
-
Egzee
őstag
Segítsetek légyszíves, SSD Kingston SSD toolal tesztelve (egyébként 100/99 hibás szektor nélkül), RAM 1 stick memtestel tesztelve. VGA driver frissítve. Mikor játszok egy idő múlva kijön a hiba, utána újraindulgat és akár asztal betöltése után egyből BSOD-t dob, majd valahogy magára talál és újra jó lesz.
Mindig ntoskrnl és ugyan az a számsor.
kösz előre. -
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Ma Microsoft Visiozás közben kaptam kék képernyőt [kép].
Oprendszer Windows 10. (Talán a vírus irtóra tippelek mert nagyon ment közbe ESS 9.)
Van ötletetek mit lehetne csinálni?
Előre is nagyon köszi! -
dr.nervus
tag
válasz
dr.nervus #4243 üzenetére
Azt hiszem megoldódott,de "kopp-kopp", lekopogom, mert lehet hogy csak átmeneti a dolog..
Nekem az segített, hogy a 2 vga drivel közül az egyiket letöröltem, és így most jó, nem problémázik.. De így csak az amd APU van és a dedikált a habokban.. Elég idegesítő.. Ja és persze USB 2.0 drivert sem találok hozzá, szóval lehet jobban jártam volna ha nem is telepítem újra.... -
dr.nervus
tag
válasz
matej013 #4155 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is ugyan ez a problémám.. Újratelepítés után, drivert feltettem, és azóta ugyan az mint Neked, és mint a Barett 50cal kollégának.. Idézem:
" minden indításnál kiírja, hogy ~ "Rendszerbeállítások módosultak. Kérjük a módosítások érvényesítéséhez indítsa újra a gépet".
Újraindítjuk és semmi nem változik..
Segítség? Ötlet?
-
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Innen átküldtek ide.
A legalább 30 fagyás alatt 3 kékhalált mentett a gép.
Mi lehet a probléma?
-
Out
addikt
válasz
ledgeri #4230 üzenetére
Nem lettem okosabb, mert nincs a fájlban semmilyen használható információ, ami kicsit is utalna arra, hogy mi okozza a gondot. Viszont rákeresve a hibára a Google sok találatot ad a Bitdefender-re, hogy az okozhatja és a program eltávolítása sok embernél megoldotta a problémát.
Viszont majd állítsd át a dump fájl beállítást, hogy kis memóriakiíratást csináljon, mert az is bőven elég és csak 120kb méretű lesz -
Üdv, van egy Windows 7-tel feltelepített, / frissen win10-es frissítés miatt aktiválva is lett / laptopom.
Minden működött, lejött egy db frissítés a rendszer azóta nem hajlandó elindulni.
Most próbálok valahogy hibakódot menteni, de nincs ötletem se miért csinálja.
-
Out
addikt
válasz
Ra's al Ghul #4220 üzenetére
Így látatlanban az IS-t leszedném 1-2 napra, mert annak akár még köze is lehet a problémához, annak ellenére, hogy eddig nem okozott gondot.
-
Out
addikt
válasz
Ra's al Ghul #4216 üzenetére
Ha egy meghajtóprogrammal sem jött helyre a hiba, akkor lépjünk egy szintet feljebb. Használsz bármilyen vírusirtó vagy tűzfal programot? Esetleg megpróbálhatnád lecserélni egy másikra.
kesandra: A hibaüzenet kódja a processzorodra utal, viszont a fájlok amik a hibát okozták, azok az AMD videókártya meghajtóra. Esetleg egy APU-s processzorod van?
Askania01: Memóriatesztet javasolnék. Ha több memóriád van, akkor mindenképpen egyenként történjen a tesztelés.
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #4215 üzenetére
Most még 1 hiba lépett fel:
Bug Check String: BAD_POOL_CALLER
Bug Check Code: 0x000000c2
Parameter 1: 00000000`00000007
Parameter 2: 00000000`00001200
Parameter 3: 00000000`a5f97be8
Parameter 4: ffffe001`a5f97ab8Caused By Driver: NETIO.SYS
Caused By Address: NETIO.SYS+1bffb
Crash Address: ntoskrnl.exe+14e3a0Filename: fwpkclnt.sys
Address In Stack: fwpkclnt.sys+38400Filename: NETIO.SYS
Address In Stack: NETIO.SYS+1bffbFilename: ntoskrnl.exe
Address In Stack: ntoskrnl.exe+29ef5cEzekre van valami ötlet?
Egy kicsit kezd idegesítő lenni
Eddig semmi baja nem volt a gépnek most volt egy reinstall és össze vissza repkednek a kék halálok. -
Ra's al Ghul
senior tag
Szia,
sajnos több verziót is kipróbáltam Intel(R) Ethernet Connection (2) I218-V ehhez és mindegyikkel előfordult BSOD. Tegnap is volt egy ami már ezt a hibát írta:
Bug Check String: BAD_POOL_HEADER
Bug Check Code: 0x00000019
Parameter 1: 00000000`00000020
Parameter 2: ffffe000`a3c4ff28
Parameter 3: ffffe000`a3c50b68
Parameter 4: 00000000`a5c4f068Caused By Driver: fwpkclnt.sys
Caused By Address: fwpkclnt.sys+1146
Crash Address: ntoskrnl.exe+14e3a0Filename: fwpkclnt.sys
Address In Stack: fwpkclnt.sys+1146Filename: ntoskrnl.exe
Address In Stack: ntoskrnl.exe+29f05eMemtesztet lefuttattam a gépen és nem dobott semmilyen hibát.
-
Out
addikt
válasz
Ra's al Ghul #4213 üzenetére
A hálókártya vagy a Wi-Fi meghajtót kellene frissíteni vagy másikat felrakni attól függően, hogy melyiket használod, szerintem.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka, hogy a gépemen a Win 8.1 mióta újra telepítettem néha-néha dob egy BAD_POOL_HEADER hibát.Bug Check String: BAD_POOL_HEADER
Bug Check Code: 0x00000019
Parameter 1: 00000000`00000020
Parameter 2: ffffe001`497cfcd0
Parameter 3: ffffe001`497cfcf0
Parameter 4: 00000000`04020015Caused By Driver: tcpip.sys
Caused By Address: tcpip.sys+1bd180
Crash Address: ntoskrnl.exe+14e3a0Filename: ntoskrnl.exe
Address In Stack: ntoskrnl.exe+29f05eFilename: tcpip.sys
Address In Stack: tcpip.sys+1bd180
Erre esetleg van valakinek valami ötlete?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Stylerr
addikt
Köszönöm. Ma voltam a szervízben, és másik RAMmal ment másfél órát a Prime Blend teszt. Visszaraktuk a régit, 10 perc után megállt a kép ugyanúgy. Viszont az érdekesebb dolog itt jön: Nincs a számítógépen internet. Hiába dugom be, nem fogja a kábelből a netet. A másik gépen tökéletes az internet.
Valószínű akkor, hogy az alaplap adja meg magát?! Én már teljesen tanácstalan vagyok. -
Stylerr
addikt
Egyszerre futott a 8gb, de most beszéltem a szervízes sráccal, mondta, hogy vigyem be holnap, aztán utánajárunk a dolognak. Mondtam neki, hogy az új vidkártya óta csinálja ezt a hibát. Első körben egy BIOS updetet fogunk csinálni, mert 2013.6 hónapban kijött BIOS van az alaplapon, aztán ha továbbra is rossz, akkor egyenként alkatrész cserélgetés, aztán egyszer csak kiderül, hogy melyik hardver a ludas.
-
Out
addikt
válasz
Stylerr #4207 üzenetére
Most látom, hogy két 4GB-os memóriád van, ha aktuális a gépleírásod. A memtest-et egyesével csináltad vagy egyszerre futott a 8GB? Ha egyszerre, akkor egyesével is meg kellene csinálni, mert lehet csak az egyik hibázik és nem jött elő a hiba.
(#4209) Stylerr : Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android játékok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest