- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Sziasztok, ma reggel a laptop bekapcsolása után pár perccel BSOD lett (ntfs.sys), az MS Edge volt megnyitva 2 ablakkal, nem is emlékszem, mikor láttam utóljára ilyet. A gép egy kb. 4,5 éves Lenovo IdeaPad Z500 (Intel i3 3120M, 4GB DDR3 RAM, Nvidia Geforce 650, Samsung 850 EVO SSD - ezen van a rendszer - Windows 10 Home 15063.608, a DVD meghajtó helyén pedig 1TB HDD. Az SSD, HDD a HDS szerint rendben van.
Mi lehetett a gond? Kell esetleg aggódnom HW hiba miatt? Vmi tanács? Köszi.
-
phoenix1989
őstag
sziasztok!
ezt a problémát mi okozhatja? legutobb a hiba leírásnál valami driver volt irva most meg ez.[kép] -
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi gép, amiben van egy Nvidia 210 kártya (nincs kihasználva), passzív hűtéssel. Nem melegszik, viszont mostanában előjön a 116 hibakodú kékhalál. Próbáltam többféle drivert, egyelőre nem változott semmi. Bekavarhat-e a képbe egy KVM switch? Régebben DVI kábellel volt egy monitorral összekötve, most két gép VGA kábelen kommunikál és ez a monitor is csak D-SUB bemenettel rendelkezik. Esetleg próbáljam meg úgy, hogy az nvidia driver telepítésekor csak az videovezérlőt teszem fel és a többi mellől kiszedem a pipát? Okozhatja-e más hardverhiba?
-
elektrotank
aktív tag
válasz
elektrotank #4489 üzenetére
Illetve konkrétan most kaptam egyet MEMORY MANAGEMENT néven
-
elektrotank
aktív tag
Hali. Azt hiszem van egy kis problémám.
Néha a rendszer kékhalált dob, pontosabban: FAULTY HARDWARE CORRUPTED PAGE
Aztán újraindul. A BlueScreenView azt írja, hogy a hibát "ntoskrnl.exe" okozta, a hibát előidéző cím pedig: "ntoskrnl.exe+16c560". Két napja (szeptember 8) is volt egy ugyanilyen, ahol úgyszint ugyanez volt a hibát előidéző cím.
Nos a csomag címe változott, ha ezt érdemes megemlíteni. Az elsőnél ntoskrnl.exe+248ad7, míg az útóbbinál: ntoskrnl.exe+19fcb0Esetleg valaki tud ebben segíteni?
UI: egy memtest után elég rossz állapotban vannak a ramjaim, szerintem ez okozza a hibát (megy majd vissza garanciálisan), de biztonság kedvéért szeretnék rákérdezni és biztosra menni. Nem tudom, hogya RAM-okon kívül okozhatja e más ezt a fajta problémát, amit nem ártana kijavítanom.
Olvastam olyat is, hogy a boot volt rossz (az újabb Rufussal lett kiírva a windows). Ezelőtt sokkal több gondja volt, azt gondoltam a windows meghalt vagy vírus kaptam és újratelepítettem. Akkor még olyat is kiírt, hogy clock watchdog timeout... de ezt egy teljeskörű frissítésel igazából megoldottam, azóta nem láttam. -
Redneck
nagyúr
válasz
Redneck #4487 üzenetére
Még annyi hogy tuning nincs a gépen, egyedül az XMP-s HyperX memória megy XMP profilon. CPU feszültség manuális, alul van picit feszelve, de tavaly óta ebből még nem volt gondom. A HDD amiről a film ment 2009-es, HD Sentinel szerint hibátlan. A rendszer tiszta és stabil.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Ezt kaptam ma és értetlenül állok előtte. Semmi nem változott mostanában a gépen, nem telepítettem semmit, max Steames játékot. Pár hete van új VGA driverem, de azzal sem volt semmi gond. Előbb elkezdtünk nézni egy sorozatot VLC-vel, és egyszer csak BSOD. BlueScreenView ennyit ír, hát nem lettem okosabb:
-
zschni
csendes tag
Üdv!
A következő problémával szembesültem. Vásároltam egy Adata SU800 128 GB SSD-t. Ubuntu MATE 16.04.2 64bit-t szeretnék/tem volna telepíteni rá pendriveról, de a rendszertelen fagyásokkal szembesültem. Kép megáll, se egér se numlock, stb...
A gépem specifikációja itt található, természetesen hozzá kell venni az Adata SU800-t is. A ház Fractal Design Define R4 jó szellőzéssel, táp Seasonic G550.
Többször fagyott meg a rendszer, elsőre az újonnan telepített rendszer első frissítését követően, másodjára már közvetlenül a telepítés elkezdésekor particionálás után, tehát disztribúciótól függetlenül bekövetkezik. Firmware a legfrissebb, így kaptam már kézhez.
Sata adatkábel új, nem hibás (többel is próbáltam). 4 tűs Molexből van sata átalakítóval megoldva az áramellátás. A kábel ugyan régi, de bontatlan volt, jól tárolva, nem tört.
Alaplapra gyanakszom (ASUS P5K, AHCI-t nem támogatja a BIOS), de több fórumon írják, hogy IDE mód sem kéne, hogy gond legyen. Talán BIOSon belül a SATA beállítások lennének a felelősek? Van az Adatanak ilyen diagnosztizáló programja is, valami SandboxTool, azt még nem próbáltam idő szűkében, de ha kell másolok be képeket.
Ugyanez az Ubuntu disztró (Win7 dual bootként) hibátlanul fut a WDC_WD3200BEVT laptop HDD-n, csak nyilván lassabb, ezért vettem SSD-t.
A javaslatokat köszönöm. -
}{3@Đ$}{0ot
addikt
[link] valami driver baja van, de melyik lehet? Az alaplapi most áprilisban lett frissítve és ha jól néztem akkor nem jött update.
-
d.sanzii
csendes tag
szasztok ez mit jelent kékhalálnál
ntoskrnl.exe+8dd20 ezt az üzenetet kapom BlueScreenView.
segitséget elöre köszönömde csak ha mobilnetet használok . anélkül semmi hiba.
-
RazoR
veterán
Újraraktam a Win-t, órák óta hibamentes!
-
RazoR
veterán
Ma esti szépségek!
-
RazoR
veterán
Olyankor mi van ha nincs minidump mappa és nincsen dump file sem? De kékhalál az van sok de hexakód nélkül mindig!
-
gabor20
tag
Kékhalál lépett fel: System_service_exception (technical information: 0x0000003B)
Mit tehetnék? -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség mert lassan az agyvérzés kerülget! Gépem az adatlapomon, mikor kiadták ezt a Win 10 csoda Creators Upfdate-et és felkúszott kéretlenül a gépemre elkezdett random kékhalálozni a gép, hol úgy hogy nem is ültem előtte, hol netezés közben, hol játék közben, teljesen random hibákkal. Egyszer critical process died, egyszer unexpected store exption, egyszer kernel data inpage error, stb. Már minden neten található tesztet, trükköt, varázsigét megcsináltam de nem segített! Nulláról újrahúztam a gépet egy olyan verzióval ami tartalmazza a CU-tet! AZóta semmi gond, minden ment rendesen ahogy kell, addig amíg múlthéten megint jött egy csodafrissítés a drága MS-től és mióta fent van megint ugyanaz a hiba, random kékhalál mindenféle különböző hibaüzenetekkel! Nincs egy éves a gép, mindent teszteltem, minden driver friss! Van valami ötletetek? Nincs kedvem megint windows-t telepíteni, pedig azt hiszem sajnos muszáj lesz.... -
gibsonh
csendes tag
Egyébként elég magas a memória használat alapjáraton 8-ból 4,8-at használ.
-
gibsonh
csendes tag
Igen szóval egyenlőre két esetben. Amikor játék után böngészőben rámentem mondjuk youtubera, másik esetben csak simán, mikor videot néztem, de akkor is a böngészőben voltam. Most rendeltem vízhűtést a procinak ami egy fx8350-es és alapjáraton 47-52 fokos. Ezért godoltam erre, böngésztem a hibát neten de mindenhol csak az jön elő, hogy hardware-es a probléma.
-
gibsonh
csendes tag
Köszönöm a tippet! Egy M5A78l-m USB3-as lap lett és 1600mhz kingstonok vannak benne 2x4gb dual channelben. Nem hiszem, hogy gond lehet velük. Processzor, vagy gpu túlmelegedésre gondolok, de nem játékok és magas használat közben jelentkezik a probléma, hanem utána. Szerencsére megvan még a régi cucc így egyenként kicserélem majd és meglátjuk melyik cseréje után nem jelentkezik a hiba.
-
Out
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot #4450 üzenetére
Az enyém még a régi fajta volt amin nem volt csipesz és kimozdult a HDD rángásától.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Kaptam még egy Memory Management-et...
Pedig most lesz 1 éves, hogy a lapot vettem. (kábelekkel együtt) Vagy kilazulhatott? -
Out
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot #4448 üzenetére
Nekem volt már Memory_management kék halálom attól, hogy a SATA kábelem hibázott. Csere után elmúlt.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
IRQL NOT LESS OR EQUAL----Memory Management-------Reference by Pointer
Ezek már megint mitől keletkeztek? Melege van a gépnek? CPU és VGA 40 fok, de nem is játszok olyan játékkal sem, ami terhelné.
-
fulton
addikt
Tegnap megint kék halálozott.
Hát...nem tudok jobbat (el akartam ezt kerülni mert félek ez sem oldja meg) de újra húzom a win 10 et.
Elsőnek natur fogom használni, csak videókártya driver, és megnézem pár napig hogy szugerál. (1 hétig)
AZtán ha jó (remélem) akkor lekezdem feltenni a progikat.Azért baromi érdekes mert játék alatt sosincs baja, szóval csak az illesztővel lehet gondja...
Most még annyit csináltam hogy a nvidia 3d beállításainál optimális energiafelhasználást átlőttem adaptiv-ra. Megnézem így..nem e az kavar be
-
fulton
addikt
Azon gondolkodom, vajon lehet e (annak ellenére hogy azt írja valszeg nem hardveres hiba) a VGA-nak baja?
viszont akkor játék alatt is kéne hogy hozza a hibát nem? elvégre ott van igazán használva a vga memóriája a gpu és minden más is...és ott nincs roblémám. Csak natur asztal használat mellett, böngészéskor, youtube nézéskor...és hasonló -
fulton
addikt
válasz
Micsurin #4442 üzenetére
Köszönöm, megvan
Ez a két üzenetem van (ismétlődve)On Sat 2017. 06. 17. 21:02:05 your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\061717-7218-02.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x16C3F0)
Bugcheck code: 0xD1 (0x0, 0x2, 0x8, 0x0)
Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.On Sat 2017. 06. 17. 15:54:28 your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\061717-7218-01.dmp
This was probably caused by the following module: nvlddmkm.sys (nvlddmkm+0x27A723)
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF8010A46A723, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_a2b0acab06663645\nvlddmkm.sys
product: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 382.05
company: NVIDIA Corporation
description: NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 382.05
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: nvlddmkm.sys (NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 382.05 , NVIDIA Corporation).
Google query: NVIDIA Corporation KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a segítségetek kérni. Én már tanácstalan vagyok mi lehet a baja a gépemnek.
A rendszer:
i5 6600K (nincs húzva)
GTX 1080 Ti MSI gamming X
DDR4 16Gb ram 2133Mhz (nincs húzva)
És SSD valamint HDDNamost míg a GTX 660 kártya volt benne, nem volt kék halálom. Miótta betettem a GTX 1080 ti-t, és raktam fel hozzá a drivert azótta kapom ezt a kék halálozást. Rendszerint simán böngészésnél, pl youtubozásnál. Vagy csak gondol egyet a gép és kék halál majd resetel.
Játéknál még nem tapasztaltam hogy kék halált kaptam volna. Pedig volt hogy órákig is játszottak rajta.
-
xlaxix
tag
-
xlaxix
tag
Fényképezni nem tudtam, mert annyira gyorsan eltűnt, de felvettem videóra és megállítottam a kék halál pillanatában.
Csak ennyit ír, semmi információ nincs az okáról.
"A számítógép problémát észlelt, ezért újraindul. Összegyűjtünk néhány hibainformációt, aztán újraindítjuk a rendszert."Sajnos ezzel okosabbak nem lettünk.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Pendrive-ról ha egy másik rendszert bootolok, akkor meg tudom állapítani valahogy a hiba okát? Mert így elég nehéz bármit is csinálni, ha be sem tölt a Windows.
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Sajnos túl sok információval nem rendelkezem a problémáról, de azért remélem valaki tud tanácsot adni, hogy mit tegyek.
Windows 8.1 van az gépemen asztali gépemen.
Ma hajnali 3-kor kikapcsoltam a számítógépet és délelőtt 10-kor be akartam kapcsolni.
Elkezd betölteni és pár perc múlva egy pillanatra felvillan a kékhalál és újraindul.
Azután valami diagnosztika meg winchester helyreállítás jön elő. Az megy kb. 1 órán keresztül, majd amikor újraindítja a gépet miután végzett, akkor kezdődik minden elölről.Előre is köszi!
-
Micsurin
nagyúr
Az alsó NYOLC!!!! 8!!!! a mai termény, az új Rammal, 4GB-s Corsair került be....
Ennek a gépnek mégis mi a baja?komolyan ott tartok vagy fel***ok egy Linuxot vagy egy tört Win ami legalább hibamente.... hardveresen oldalon lövésem sincs mi lehetne, max az öreg vinyo de az HDD Sentinel és Crystal Dismark szerint is okés. Esetleg még a táp, 3 éves Chieftec Smart Series 600W, de minden más új.
-
Micsurin
nagyúr
Ha érdemes lenne akkor kérek költsön bentről, valakinek tuti van.
Régi, 6+ éves a rendszer HDD-je, de HDD-sentinel szerint jó állapotú.
+1 amit ma találtam eszköz kezelőben új hardverután keresve egy PCI Bus nem volt jó / kompatibilis.
Btw ma is kapott reggel egy BSOD K Mode Exception Not Handled 0x0000001e-t.
-
Micsurin
nagyúr
Ha a dmp fájlokat feldobom valahova az segít vagy elég a bsod viwer képei is?
Nagyon zavaró, hogy nem megbízható a gép....
-
Micsurin
nagyúr
Hello, megint én, visszatettem a Win 8.1-et, és kivettem az Nvidiat, RAM ment a másik foglalatba és kapott egy bios frissítést is, ez meg is oldotta 4-5 napra a konstans kék halálokat. DE:
Van bármi ötletetek ?
Még mindig: (Újraépített gép, amiben a régi P5K lap és a Core 2DUO e6600 lett nyugalmazva)
Lemezes OEM 8.1
Amik újak:
i3-4160
Asus H81M-C
RAMMAX (Kingstonként ismeri fel!?) 4GB 1600mhz DDR3Amik a régiből vannak:
GT710 (most nincs bent)
Chieftec Smar Series 600W
Asus XONAR DG 5.1 PCI-EBármi ötlet? Kezd nagyon idegesíteni a gép a szüleimé, semmi ötletem a géphez, esetleg egy új minőségibb RAM ?
Műszaki Suliba járok a vicc, hogy két szakmai tanárom kérdeztem de ... sincs mi baja...
Egyedül az em008_64.dll-ről értem mi az, azt a NOD32 okozta! De azt sem értem miért, lassan 5 éve használom ezt több gépen is.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Szerintem jót tett neki az a win update, mert nem jelentkezett blue screen. (kopp-kopp)
Köszi azért Out a segítséget!
-
vico03
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus P5KC alaplap.
Rendszertelenül legagy a gèp,teljesen random szerűen.
Egy Intel Xeon E5440 CPU van benne,hűtèse jò max 45 fok.
Videòkàrtya Geforce 550TI,hűtèse megfelelő.
2x2 gb kingmax 1033 ram.
Samsung ssd.
Van hogy egy adott nap egyszer sem fagy le van hogy egy nap 10x is...tök mindegy èpp mit csinàlok,net,filmnèzès,jàtèk, randomszerűen lefagy...
Èn valami rossz bios beàllìtàsra gyanakszom....
Kèrnèm a segìtsègeteket. -
zetsupoet
tag
válasz
_Highlander_ #4405 üzenetére
Nekem pormentes a gépem, pasztát meg ma cseréltem, szóval nem lehet ez gond nálam
-
_Highlander_
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat!
Megnéztem a hőmérsékleti adatokat, kiderült hogy a processzor elérte a maximum terhelést (79fok)
Valószínűleg ez volt a gond. Úgyhogy hét év után rászántam magam, úgy ahogy van darabjaira szedtem az egész masinát és kitakarítottam belőle a hosszú évek szennyét. Kapott hőpasztát a CPU meg a GPU is, most már nincsenek újraindulások, se sípolások indításkor. -25 fokot javítottam a CPU hőmérsékletén, most nem megy feljebb 59 foknál.Véleményem szerint a sok dump üzenet meg csak kifogás volt, valsz a rendszer nem tudja hogy hőterhelés okozza a problémát. Nem tudom mennyire károsodott a CPU az évek alatt, és noha úgy is venni akarok egy jobbat, örülök hogy időben rájöttem hogy mi a bibi, annak ellenére is hogy fél napom ráment.
Úgyhogy takarítsatok rendszeresen ti is srácok! Évente egyszer legalább kifúvatni a koszt, két évente új paszta, így olvastam.
-
zetsupoet
tag
Előzőleg úgy csináltam, amikor megkaptam a számítógépet. Manuálisan telepítettem mindent a gyártó weboldaláról. Hónapokig nem volt semmi gond. Mostanában kezdett el játék közben kifagyni.
Újratelepítettem megint a rendszert. Egy vírusirtót, chrome-t, és a friss nvida drivert tettem fel. Hátha így jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest