Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ratkaics

senior tag

Sziasztok Urak!

Van egy kellően öreg gép (Socket478, cerka1.7, 1GB RAM). A tulaj vásárolt hozzá egy HDD, mert a régi tönkrement. Az alaplapon nincs SATA port, de természetesen az új HDD sata-s. Elhozta hozzám, hogy telepítsek neki windows-t. Nagyon nem estem kétségbe, mert volt itthon egy PCI-os SATA kártyám Sil3512-es chippel. Gondoltam készítek egy XP telepítőt, amibe integrálom a SATA kártya driverét, és mennie kell (csináltam már ilyet). Na a gondom az, hogy ha a sata kártya bent van a gépben akkor nem boot-ol be semmilyen windows install lemezről sem a gép. Sem Hiren's lemezről, sem semmiről. Egyedül egy régi Linux Mandrake install indul el. Ha kiveszem a kártyát a gépből, akkor hibátlanul elindul a telepítő. Próbáltam másik PCI slot-ban is, próbáltam azt, hogy én adok neki IRQ-t stb., de semmi változás. Végső elkeseredésemben betettem a HDD-t egy másik gépbe, amiben van alaplapi SATA, ott feltelepítettem az XP-t. Majd átraktam az ominózus masinába, így már elkezd elindulni az XP, de tud teljesen elindulni, mindig újra indul.

Valakinek van esetleg valami ötlete, hogy mit kellene csinálnom?

Új hozzászólás Aktív témák