- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jana86
csendes tag
válasz
NagyGL #92390 üzenetére
Kanállal keverni szerintem két okból érdemes. Egyrészt eloszlatod a tetejéről a cremát, ami világos pörkölésű kávénál eléggé el tudja vini az ízt. Lehet, hogy a tömény cremát érzed az első kortyolásnál sósnak. (Ami attól, hogy annak érzed, nem feltétlenül az tényleg.) Másrészt a különböző sűrűségű rétegeket elkevered. A savasabb részek sűrűbbek, a pohár aljára ülnek, emiatt az utolsó korty sokkal savasabb mint az első - keverés nélkül. Keveréssel is, de jóval kevésbé.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
NagyGL #92390 üzenetére
Szerintem a sok szabály közt a legjobb szabály az, hogy úgy kell készíteni és inni a kávét, ahogy neked a legjobban ízlik!
Az írásod alapján elég profin állsz a dolgokhoz, jobb lenne, ha nem csak csendes tagként figyelnél a háttérbőlEgyébként kávétól függően, de főleg a világos pöriknél én is szoktam hagyni kicsit kihűlni, illetve meg szoktam kóstolni így is-úgy is, és sokszor jól áll neki, ha kicsit vagy teljesen hűl. Most is így ittam egy one11 kávét (ami 1-2 hónapja a fagyóban pihen) a flairrel elkészítve, és nagyon finom volt.
A sós íz szerintem hiba, ha elnyom minden más ízt, akkor biztosan az. Azt nem tudom, hogy mitől van, ha csak a felső rétegben érzed, de próbáld ki az un. szalámi szeletelés módszert, amikor 3-4 részre szétszeded a csapolást külön csészékbe, és meg fogod találni, hogy a csapolás melyik szakaszában kerül be a sósság, illetve a többi íz. Ezzel rá lehet jönni, ha pl. hamarabb le kellett volna állítani a csapolást.
Kanál: én pont James Hoffmann ajánlása óta mindig elkeverem a kávét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- OLED TV topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Horgász topik
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest