Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Kávézóba lehet max. jó én is azt néztem. Ha rá van csavarozva az adagoló teteje, ami ugye egybe van építve az utánőrlő leállító kapcsolóval, akkor nem rezonál, de így meg nem takarítható a garat, itthonra nem ok.
Fokozatait nem néztem, de ha nincs kávék között ugrálás /szintén pl. egy "normál" kávézó/ akkor ott biztos belőhető a finomság+dózis hogy jó legyen. Itthonra viszont nem pálya sajna. :-( -
paljoc
tag
Van most nálam 2 őrlő, egy új Rossi RR45 és egy Mazzer SJ. Az előbbi új, az utóbbi több mint 5 éves használattal bír. Mindekettő ipari, 64mm-es síktárcsás. A különbséget zongorázni, hegedülni, trombitálni lehet az utóbbi javára még úgy is hogy nem darálok velük. /aztán lehet hogy őrlemény szempontjából nincs egetverő különbség, de amúgy meg van :-)/
Sőt, továbbmegyek, nemcsak hogy őrölni nem kell velük, hanem be se kell kapcsolni, csak meghúzni párszor egyik meg másik adagoló karját és érezhető hogy miről van szó. Aztán ha be is indítom, akkor már ordít a különbség, a Jolly némán és rezzenéstelenül pörög, a Rossi úgy rezgeti a műanyag tálcáját meg műanyag adagoló kamrát mint a rosseb. /Mazzeren ezek fémből készültek és stabilan állnak a helyükön/
Szóval más dimenzió, pedig mindkettő kávéházi, 64-es, makulátlan állapotú. -
paljoc
tag
Na megint alakul a forum hangulat!:-)
-
paljoc
tag
Minden forgalmazónak van itt beépített embere, Lavazza, Tchibo, Omnia, most végre kiderült!!! Szarvasiról ne is beszéljünk, most látom hogy az is. Ha másra nem, de erre jó volt az iménti kis perpatvar! Bakker, ezt nem gondoltam volna...ennyire naiv voltam eddig... Ezek szerint a "túloldalon lakom".

-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Normális, csak nem a késztermékben. :-) Lehet persze benne, de mondjuk "nagyon sok"--ahogy írod--azért nem kellene.
Gene-vel nálam is pernyés maradt sokszor, de a naggyal már lényegesen jobb a helyzet.Erre a mi döglik hamarabbra már nem merek semmit mondani, miután múltkor kinyitottam egy +1hónapos világos Sidamo-t és marha jó volt. Az döglik gyorsan, amit ha kinyitsz akkor azt tapasztalod, hogy gyorsan megdöglik. :-)
Nekem a legkirívóbb ilyen élményem jópár éve a Carraro 1927 blend volt, nyitáskor akkorát szólt mint egy atombomba, aztán 3-4 nap múlva teljesen leült. Akkor azon emlékszem hogy nagyon meglepődtem, de van ilyen. Hordós Illy is hasonló.De erre eléggé kis rálátásom van, mivel nemigen veszek semmilyen kávét, nincs tapasztalatom erről.
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem tudom mennyire szinhelyes, meg nem is szeretek emiatt foto alapjan barmit mondani, igy csak kerdezem inkabb hogy ez a Yirga nincs egy kicsit "odakozmalva"?!
-
paljoc
tag
Amióta megvettem az volt benne, de valszeg eredeti Mazzer kés, hisz új volt a daráló. De ugye jópár évet használtam már, indexen vissza lehetne keresni mikor vettem, arra emlékszem hogy Luigi akkor épp a Sas utcai kávézóban dolgozott, ahova a Lurdyból ment /öt éve tán?/, tehát nem tegnap volt. Körömpróbán érezhető különbséget tapasztaltam, de ránézésre is, emellett szerintem extra mód nincs megkopva. Mondjuk ha évi ötven kg-ot mondok hogy darálok vele, ami kb. reális, akkor kb. egy negyed tonna kávé mehetett át rajta.
-
paljoc
tag
Nem volt kétségem hogy über lesz! :-) /köszi hogy hozzácsaptad a rendelésetekhez
/A gyári jelölés, joker állás amúgy az új késekkel is a helyén maradt, tehát semmi olyat nem tapasztaltam, hogy most jelentősen odébb állítva lenne az optimum, mint eddig. GetUp esetén most hajszálpontosan a jelöléshez állítva volt jó, a régi késsel egy icipicit finomabb irányba volt mozdítva onnan.
Jut eszembe, megkóstoltam a Stika kávézóban /RoninS8 köszi a meghívást!
/ a Sanyi féle Lucky Cap Yirgacheffe-t. Nem tudtam milyen, de a zacsin örömmel olvastam hogy natural. Már őrléskor érződött az ismerős illat és ízben is hozta magát, nagyon jó volt. :-) Előtte Ronin Giotto-ján ittunk egyet az enyémből, erre voltunk kíváncsiak, hogy milyen a kettő így egymás után.
/azért nem mennék bele különösebb elemzésekbe, mert egy próba nem sok, plusz Ronin magasabb dózisból készítette /bár a Stikáéban sem spórolnak az alapanyaggal
/ emellett egy másik gépen/
Lényeg a lényeg, továbbra is kedvencem eszpresszónak a Yirga natural, érdemes megkóstolni a Stikában. -
paljoc
tag
Megvolt nalam is a Mazzer késcsere, az eredmeny döbbenetes az első proba utan. Az őrlőben epp GetUp volt, a klasszik iz mellé megjött egy finom sav, jelzesertekkel, de egybol kirantva a blendet a faék kategoriabol, nulla kesere, ok utoizben azert ott a robuszta, de lenyeg, mintha nem is uaz a kofi lenne. Kivancsi leszek mondjuk egy yirganal mi lesz!?!?

-
paljoc
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Így van, az EVO-n akkor nem világít a zöld fűtéslámpa, mikor fűt épp. Mikor kigyullad akkor nincs fűtés. Mondjuk elég egyértelmű, hisz bekapcsolás után 2 percig nem ég kb. akkor pedig tuti fűt!

-
paljoc
tag
Egy darabig en is Aquasana-t hasznaltam, aztan meguntam. Az tuti hogy a sima csapvizbol erzem a klort, a tisztitottbol meg nem.
Ronin, nagyon klassz a torok cumo!!!:-)
Nekem is hoztak egy zacsi kofit torokoktol, veszek CasMo-nal dzsezvat meg tancsot es kiprobalom majd.
De a videodat is megneznem!;-) -
paljoc
tag
LXR egyik alkotója amolyan csokis-epres beütés, a másik csokis-meggyesre hajaz, harmadikban meg a kicsit citrusos és szilvás jegyek foghatóak meg Single Origin formában. Na ez a három van benne összekeverve! :-)
/hátha így könnyebb kibogozni, ha tudod mit keress :-)/
De azért egy normál, vékony, 30mp-es lefolyást próbálj meg megcélozni először, mert borul minden ha nagyon befullad vagy esetleg átzubog. -
paljoc
tag
Na megnéztem, 6 marék az nálam pont 300gramm, szóval ha annyiban volt a 7 db féregrágta szemed az még megállja a helyét a fentebb idézett besorolás szerint. Párat én is találtam, de inkább csak ilyen pontszerű hiba volt, nem volt ennyire összerágva mint a fotón. :-)
Közben megvizuáltam, 150 gramm Yirgát volt idegrendszerem át"bogarászni", abban nem volt, aztán beletúrtam párat a Guatemala SHB EP babba, ott sem láttam féregrágta szemet, csak pár töröttet meg olyat amin rozsdafolt volt, de minimális. Szóval itthon nincs nagy vész!
Azért kell egy idegrenszer ehhez a válogatásos tevékenységhez, minden tiszteletem azoké akik ezt napi szinten végzik éveken át!!!

-
paljoc
tag
Na, ez megint nyelv kérdése, mert amikor lagoon kollegával pár naposan kóstolgattuk, akkor pont azon elmélkedtünk, hogy ez milyen mérsékelten savhangsúlyos. :-) Hogy 2 hét múlva milyen lett, arra már sajnos nem derült fény. Viszont találtam egy csomagot belőle nov 27 dátummal. Ez már öreg, majd egy hónapos, szóval kibontom és megiszom én, így nemsokára kiderül mit tud. :-)
Jaja, néha van hogy úgy hozza a sors /kívánalmak/ hogy kicsit beleeresztem a CM-et a második reccsbe, de tényleg csak picit és elég ritkán. Van is egy ilyen adag itthon, szóval most az ünnepek alatt ezzel a kettővel fogok szórakozni.

-
paljoc
tag
Mennyi volt súlyra a három marok nálad, azt meg tudod mérni?
Ha jól tudom pl. az EP besorolású baboknál 300grammban lehet 8 defektes szem, de ez nem azt jelenti hogy az mind féregrágta, csak hogy vmiért hibás."The coffee is prepared for export using a standard called European Preparation (EP), meaning the coffee is hand sorted until there are no more than 8 defects per 300 grams of green coffee."
Megyek mindjárt markolászok egy párat én is!
Amúgy az ilyen kijelentésekkel én is óvatosabban bánnék:
"Mint mondtam, ez alól egyik forgalmazó sem kivétel, senki sem tudja elkerülni..."
Mert ez számomra egy efféle kinyilatkoztatás azt jelenti, hogy rálátásod van minden forgalmazóra, a téma olyan szintű szakértője vagy, hogy nem is mertem vitába szállni ezzel tegnap, csak most Kálmán után felbátorodtam.

-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Még az is lehet hogy valami über Catler!

-
paljoc
tag
Ha valaki daráló vásárláson töri a fejét, akkor szombatig várjon, van egy ipari "valami", amiről annyit tudok hogy 10+kg-os, dózeres és zsír új. Mert ha ne adj Isten egy Mazzer vagy hasonló, akkor érdekes is lehet akár. :-)
-
paljoc
tag
"A prohardveren az említett admin-ok szintén rendszeres hozzászólók. Ott és akkor hallgattak. Vigye el a „főnök” a balhét."
Mondjuk az tuti nem baj ha az ilyen tárgyi tévedések törlésre kerülnek, nempedig esetleg táptalajra valakinél. :-) /ugyanis a tesztelőknek nincs közük a verseny szervezéséhez, a szabályzat kiírásához, a lebonyolításhoz, értékléshez, ők is csak szavaztak egyet mint bárki más akinek kedve volt/
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
CM is. Csak az a ketto robusztas amit irtam.
-
paljoc
tag
Abbol is van par db, az klasszisokkal minosegibb, mint amiket en csinaltatok. Viszont azon meg szelep nincs. :-)
Most zoldet kertem a sarga utan, el is keszult 3000db.
Epp csak elfelejtettek befesteni, ezust maradt, veletlenul. Igy alkudozas forog fent epp, hogy mennyiert fogjak odaadni azt, ami nem kell, hogy kelljen!:-))) -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ha valakinek kell simizaras szelepes zacsi, szoljon. Van egy erdekes sztori mogotte, de van boven!:-) /arat nem tudok még, de par db-ot adok barkinek kofit tarolni/
Persze olyan opcio is van hogy megtoltom, de nem feltetel.:-) -
-
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Ilyenem nekem is volt, kuzdottem vele egy darabig, aztan...feladtam. SID-nek ajandekoztam alkatresznek. A QM automataval kb. annyi az emlekem hogy 30 ezer forintbol papirrepuloket hajtogattam es elhajigaltam oket. Remelem te szerencsesebb leszel ezzel a masinaval, mert amugy jok allitolag.
-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ok, akkor te ne piszkáld a tömörített kávépogácsát.
/az eszköz ettől függetlenül arra van, hogy piszkáld, de nyilván senki sem kényszerít rá, ha jól adagolsz és vízszintesen tömörítesz, akkor nincs is rá szükség/ -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem marketingfogas ez, korbeforgatod a megtomoritett pogacsan es szintbe kotorja, ahol sok van onnan attolja oda ahol kevesebb. Utana ujra ranyomsz kicsit a tamperrel es tok vizszintbe van rogton.
-
paljoc
tag
Nagyon klassz szerintem. Hasonloan "ki van talalva" rajta minden, hogy hihetetlen kenyelmes legyen a hasznalata, csak ez mar coffee geek igenyeket is kielegit mind szolgaltatasaival, mind az elkeszult ital minoseget illetoen. Kollegaim nezegettek az argepen, az egyik hosszan dorzsolte a szemet mikor ezeket a 170 meg 370 ezres arakat meglatta. :-) Otthonra...ilyet...ennyiert...nooooormalis!?!?! :-)
-
paljoc
tag
-
paljoc
tag
Pontosan, ha valakinek "csálé a keze" és sokat tömörít ferdén, akkor ezzel egy pillanat alatt egyenesre "borotválhatja" /totál vízszintes lesz/ a megtömörített pogácsa tetejét, anélkül hogy alapjaiban bántaná azt, illetve az esetleges pici felesleget is lemetéli, ami leönhető róla.
-
paljoc
tag
SID, ez a Razor nem arra jó, hogy "nem kell a mancsodat összekávézni a dózolás közben", hanem tulképp semmire! :-) Ugyanis ezt tamperolás után kell megforgatni a szűrőben, akkor már nem nyúlsz hozzá kézzel. Akkor borotvál le a megtömörített pogácsa tetejéből annyit, hogy pont a megfelelő mélység maradjon üresen a szűrőben. Párszor megpróbáltam, de vagy nagyon ügyes vagyok, vagy nemtom mi van, de pont úgy áll a tömörítés után a kávé szint, hogy ez pont semmit sem csinál, épphogy hozzáér a kávé tetejéhez, de inkább csak érinti, nem szintez rajta semmit. Persze ha gyakorlat híján túltöteném mindig és úgy tömörítenék, akkor beállítaná a szintet a tamperolás után.
-
paljoc
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Ádám, kérdezted ma a bojlert a masinában, nézd meg amit SID linkelt róla, ott van minden, ha jól értem van egy hőcserélős gőz bojler ami egy literes/900W/, van a bojler a kávéfőzéshez ami 4 dl-es/700W/, ez PID vezérelt fűtéssel és a fej is aktív fűtéssel rendelkezik amit szintén PID vezérel!!! Plusz a főző bojler előmelegített vizet kap és nem a víztartály hideg vize megy bele. De itt van kicopyztam belőle a lényeget:
"The Breville Dual Boiler espresso machine is what the name implies - an espresso machine with two boilers. But it is much more than that. The primary brewing boiler is a 400ml stainless steel boiler (with a 700W element) sitting above the machine's grouphead. The boiler isn't directly connected to the grouphead to provide grouphead heat - in this machine, the grouphead has its own heating system, as we'll get to in a moment.
The brew boiler has an embedded element and is fed water not from the reservoir, but from a heat exchanger situated in the machine's other boiler - a 1litre heat exchanger boiler (with a 900W element) serving the steam wand (as well as preheating the water for the brewing boiler. This 1litre boiler is vertically stacked towards the back-right of the machine and is also stainless steel. There is no insulating wrapping around either boilers, but in operation, the machines never seem to get excessively hot, though the cuptray above does get nice and toasty.
Can you say GS/3? I can, because the GS/3 uses the same design of HX feeding a brew boiler (although its boilers are horizontal). The Kees van der Westen Speedster espresso machine does the same thing, as do several other top of the line commercial espresso machines. And it is a good system, resulting in very stable temperature controls, even if you don't use PID controllers."
-
paljoc
tag
Beleteszed a kávéval telített 58-as szűrőbe és elegáns körkörös tekerő mozdulatokat végzel vele közben azt mormogod hogy megvettem a kávéfőzők Ferrari-ját. :-)
Nem tudom, kipróbálom majd, SID azt írta előbb hogy hasznos, jópofa segédeszköz.Amúgy ez a cég tényleg elmélyült a szakma rejtelmeiben és felhasználta a szerzett vagy tapasztalt információkat a maga módján a tervezésnél, mindentől függetlenül ez vitathatatlanul látszik. Nem tudom érthetőbben megfogalmazni, de remélem "átmegy".
Kaptam pl. egy tejhabosító kütyüt is. Igen, nem gőzölt tejet csinál hanem pörgettyűs, tehát nekem első blikkre alapból felejtős a dolog.
De: a különböző adapterekkel lehet vele igény szerint minta öntésére alkalmas habot csinálni, vagy egy másik pörgettyűvel klasszikus kapucsínónak való, de öntésre alkalmatlant. Ezt le is írja a kezelési, meg képek is mutatják. Emellett tej hőmérséklet fokra beállítható egy potival 50-70 között, optimumként jelölve a 60-at, forró csokit csinál, igényes, minőségi, szép....és drága persze ez is. :-) /ja, és "saválló inox krómból" van
/
Mindenesetre kipróbálom. -
paljoc
tag
Az a félautomata vagy félmanulális ES8012, ami előtte itt járt. Arra mondjuk nem cserélném le a jelenlegi Stella gépet, de az tény hogy pl. a frissen PID-elt Gaggia Baby-m víztartály meg csepptálca elhelyezése és töltési/ürítési lehetősége single ticket a diliházba ahhoz képest ahogy mindez az ausztrál?...vagy cseh?...vagy kínai? masinán meg lett oldva. :-)
Na mindegy, majd kiderül hogy ez milyen lesz. -
paljoc
tag
Őszinte leszek /mint mindig :-)/
Ha ez a gep a teszt alatt leveri a Magister Stella-t a pultrol, akkor engedni fogom hogy leessen. Ha kave minoseg teren "csak" ugyanolyan, akkor is. Annyival kezresobb volt minden a kistestveren, ha ez is olyan simulekony es atgondolt lesz a hasznalhatosagot illetoen, akkor azonos kave minoseg eseten is lehet valtok. Aztan hogy hosszu tavon is jo dontes marad-e...igy lehet az is kiderul. :-) -
paljoc
tag
Gaggia kesz, megPIDeltem, tokeletes. Tenyleg tok jo hogy a gyari 107 fokos termosztat ezzel kihelyettesitheto allithatora. Most lehoztam Paloznakra, itt kaveztatom vele a barati tarsasagot, Lady Paljoc-bol 104 fokra allitva. :-)
Vegulis megfurtam a bojlert es abba ment a szonda. Jo lett, gyorsan reagal. Bele nem sikerult tennem igy nalam is az oldalara van ragasztva. -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Catlert vegyel, nem lesz bajod!;-) /jovo heten erkezik a dual bojler verzio, lesz majd hiteles bemutato!!!/
-
paljoc
tag
Fogyasztás függő, nyilván akinél napi egy kapszula fogy annál sok idő, akinél meg két fő kávézik, mondjuk otthon dolgoznak és sok vendégség is van, ott horror összeg jöhet ki. Családi szinten átlagostól picit többet fogyasztó ismerősöm nemrég hívott hogy szerezzek neki automata gépet, mert utána számolt és 32 ezret hagy havonta az Andrássy úton, míg ha mondjuk 5000ft/kg-ért inna szemeset, akkor ez 12 ezer körül lenne.
/amúgy pont ennek az embernek mondtam előre meg, hogy sokat kávéztok, sok a vendégség, drága lesz a Nespresso, de nem hallgatott rám, mert hogy milyen klassz az a gép és megvette 80 ezerért a legdrágábbat :-)/ -
paljoc
tag
Nem, nem ebben van a lényeg, hogy bonyolultabb-e átemelni külön gép esetén a kart, mint ennél. Semmiképp sem, de csak ismételni tudom magam, nem is írtam ilyesmit.
Akárhogy csűrjük csavarjuk, ez a gép kb. akkora mint egy automata és egy darabból áll. Van akinél ez az elhelyezés miatt fontos. Nincs külön daráló ami billeg, itt nyugodtan nekilökheted a kart az indító gombnak meg sem mozdul, tartja a kart, az őrlemény a karba potyog, nem mellé szórja, stb. A készülék ugyanolyan gyorsan üzemkész, mint egy termoblockos automata gép, ez is fontos sokaknak. A műszer segíti a helyes daráló és dózis beállítást. Külseje modern, dizájnos, jól néz ki, akit ez érdekel ez is fontos lehet. Nem egyszer hallottam régi de strapabíró és ennél jobb kávét készítő gépekkel kapcsolatban, hogy "asszony ezt be nem engedné a konyhába", stb. Ugyanennyiszer azt is, hogy "nem, nem akarok külön darálót".
Csepptálcája, víztartálya elhelyezése és kialakítása százszor átgondoltabb, mint pl. a jelenleg használt Stella gépemé. Hogy a Gaggia Baby-m derékszög alakú agyrém vizvisszaköpőjét a tálcába ne is említsem, ami akadályozza annak kihúzását és ürítését, holott mp-ek alatt megtelik, stb.
Akit ezek a dolgok jobban érdekelnek, mint hogy mennyire hőstabil, meg hogy milyenre főz le egy kényesebb világosra pörkölt arabikát, no azoknak szól a cikk. Remélem olvassák majd közülük is néhányan. -
paljoc
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Erre akkor tudnék érdemben mit mondani, ha írtam volna olyat, hogy ez a gép "szebb, jobb, kényelmesebb, stb.", mint egy Gaggia klasszik, de semmiféle összehasonlítás vagy párhuzam nem szerepelt az irományban Gaggia/Iberital vagy egyéb hasonló konfigokkal kapcsolatban. A gép lett véleményezve magában, illetve az automata szegmensben, ennyi volt a kérés amelynek próbáltam korrektül eleget tenni, sajnálom ha nem sikerült.
-
paljoc
tag
Nem tudom, de nem nagyon olvastam ilyet hogy rovidebb lenne a munkafolyamat, hol volt ez ? Sot, azt irtam hogy plusz feladat van vele egy full automatahoz kepest, de ettol meg egyszeru es kenyelmes maradt a hasznalata. Produktuma viszont jobb lett azoknal, ami megeri azt a kis pepecselest.
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Elmondom mi fogott meg benne, nem titok. A forgalmazo automata gepkent tartja szamon ezt a tipust, tesztekben is ezekkel vetik ossze. Ami megfogott benne az nem mas, mint az otlet, hogy szetbontottak egy dobozon belul, kiiktatva az automata mechanika boritekolhato problemait, de ugy, hogy hasznalata gyakorlatilag u.olyan kenyelmes es egyszeru maradt. Emellett a produktuma meg lenyegesen jobb egy automata gepnel.
Ami miatt egy Nespressonal jobb, az meg amiatt van, hogy frissen daralt szemessel uzemeltetheto, nincs 120ft-os kapszulazas. Olcsobb az uzemeltetes, es szerintem Nespressonal jobb kavet csinal. -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az en velemenyem a cikkrol, hogy lenyegesen hitelesebb mint annak a velemenye, aki nem hasznalt ilyet es csak kepen latta.
Tartossagat a vegen fuggoben hagytam, automata es kapszulasok helyett siman ajanlom, ami nem tetszett benne beleirtam, ami tetszett azt is.
En ilyen tesztet tudok, ha majd forgalmazo mast keres meg velemenyezessel, az majd olyat ir amilyet o tud. Lehet jobb lesz mintha en csinalnam, de az is lehet hogy rosszabb. Ez esetben most ezt a feladatot en kaptam. Megsugom hogy a Catler daralot is hasonlo okok miatt kaptam, nem tetszett, nem is irtam rola, pedig hasznalhato a masina. Raadasul azt nekem adtak, megsem ajnaroztam! Akit erdekelt annak megmutattam, adtam alatetet hozza, eljohetett, kiprobalhatta, stb. -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ugy nez ki, hogy kicserelik egy PID-es dualbojleres gepre a Catlert, de elobb kicsit nyuznom kell még a tartossag tesztelese miatt. Na az mar lehet hogy alternativa nekunk is!:-) /3ev gari van ra/ Arra nagyon kivancsi leszek! Lehet vissza sem adom!!!:-))))
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Dehogy haragszom meg, mas a velemenyed, nyugodtan hangot lehet adni, semmi gond, nem embereletrol van szo csak egy kavefozorol!;-)
Azert erdekelne hogy mi volt vele a bajod mikor ilyen gepet hasznaltal, amibol az lett a meglatasod hogy SENKINEK nem ajanlott...!?!?!? -
paljoc
tag
Senki ne idegeskedjen, nem adtak nekem a gepet es egy fillert sem kaptam a tesztelesert, a gep pont olyan, mint amilyennek irtam, tele jo otletekkel, kenyelmes hasznalattal, nyeklo-csuklo mechanikaval mukodo automata gep helyett lenyegesen jobb valasztas. Termeszetesen nem nekunk keszult arra hogy a PID-es Gaggia Baby-ket meg Rocket Giotto-kat kidobjunk es ezt tegyuk a helyere. Szerintem ez sorok kozott olvasas nelkul is kederul a cikkbol. De azt is el kell fogadni, es ezt magam is tapasztaltam, hogy sokaknak effele gepre van igenye. Pl. akinek a Saeco automatat vettem, amig javitottak addig kolcsonadtam az EVO-t. Maga is bevallotta hogy sokkal jobb az EVO kaveja, de akkor is keri vissza a Saeco-t, mert vegulis az se rossz es sokkal kenyelmesebb, gyorsabb. Na neki pont jo lenne ez.
-
paljoc
tag
Szerintem röviden annyi a történet, hogy adj uramisten azonnal
igen kicsi az eselye, de kis vagy nagy turelemmel siman osszejohet 50 alatt egy Gaggia/Iberital paros. Mondjuk altalaban inkabb nagy turelemmel! :-)
Szoval ezen nem erdemes vitazni!;-) Szerintem. Gaggiabol amugy en sem vennek ujat, mert...ööö...minek!?!:-))) -
paljoc
tag
Két féle kávé létezik. Az egyik a "sajnos van még belőle", a másik a "sajnos már alig van belőle". :-)
Szerintem siman megprobalhatsz kicsit hutocsapolni es utana kar fel es csapolas. A hutes hosszaval lehet jatszani ennel a kofinal szerintem, noha Gaggianal altalaban nem szokas hutogetni, de ez a kofi tenyleg alacsony hofokon jo. Plusz a lassu lefolyas ami meg fixen meglegyen. -
paljoc
tag
Erre emlekszem, olajos feketere porozett kave volt, de hibaktol mentes, legalabbis ami a tesztre erkezett. Se égés foltok, se krateres hibak, csak full sotet del olasz stilusu pori. Nagyon alacsony hofok kellett neki es csopogos lefolyas, ott volt jo. Nagy csodat nem szabad varni tole, nagyon olcso kofi, de emlekeim szerint a fenti keszitessel kategoriajaban korrektnek szamitott. Magasabb hofokon valoban kesere volt.
-
paljoc
tag
válasz
mester6
üzenetére
Kicsit elnagyolva kezelven a dolgokat abbol indultam ki, hogy a gyari termo is egy hasonlo rez idom, ami be van tekerve a bojlerbe, es a fala felfejszik arra. Itt detto. A PID szonda 13mm hosszu szara vegig be lesz tekerve az idomba, az eleje szinte a bojler falaig er, ugy lett az egesz meretezve. Meglatjuk majd mit tud, de extra hőlengest nem prognosztizalok!:-)
-
paljoc
tag
Kinel van az OPV beallitasahoz a muszerem?? Egyszeruen elfelejtettem kinek adtam kolcson, de most kellene. :-)
-
paljoc
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ma reggel a kolleganom egy Starbucks-os poharral az kezeben erkezett a meloba megelozven hogy ut kozben elaludjon, gondolta egyszer kiprobalja. Felig volt, azonnal el is kertem hogy megkostoljam, aztan mar boritotta is a csapba es nyomta a gombot a GetUp-ot tartalmazo Saeco automatan.:-) Azt mondta vallalhatatlan a büdli tartalma. :-) Amugy olyan maci kave es a 3in1 izvilaga koze lottem be a kostolas alapjan.
Mikor napkozben kisetalok gyros-ert a Kiraly utcaba es elhaladok a tök üres Antikvarium mellett, majdan a 2 percre levő körút sarki Starbucks mellett, melynek utcafronti atlatszo portalja mogott folyamatosan ulnek a kövér apukak es anyukak a kövér kisgyerekeikkel meg kinai nenik, hatalmas tejszinhabos teteju bödönök mögött...hat elgondolgoztato....de ez van!:-)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/ a Sanyi féle Lucky Cap Yirgacheffe-t. Nem tudtam milyen, de a zacsin örömmel olvastam hogy natural. Már őrléskor érződött az ismerős illat és ízben is hozta magát, nagyon jó volt. :-) Előtte Ronin Giotto-ján ittunk egyet az enyémből, erre voltunk kíváncsiak, hogy milyen a kettő így egymás után.
/azért nem mennék bele különösebb elemzésekbe, mert egy próba nem sok, plusz Ronin magasabb dózisból készítette /bár a Stikáéban sem spórolnak az alapanyaggal
/az eszköz ettől függetlenül arra van, hogy piszkáld, de nyilván senki sem kényszerít rá, ha jól adagolsz és vízszintesen tömörítesz, akkor nincs is rá szükség/