Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Ármester
válasz Polarstar #3353 üzenetére
Nálunk reggel fél8-kor már nem volt. (Győr)
Majd legközelebb. Ha lesz még ilyen.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
nagyúr
válasz ServerWorks #3355 üzenetére
Tudsz élni vazze!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mortein
tag
válasz ServerWorks #3355 üzenetére
Én is ott voltam a majomparkban délelőtt de már csak 2 darab volt, akkor ezek szerint raktak még ki. Viszont kicsit csalódás volt a kávé, savanykás lett, de még játszom vele.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Van egy Saeco Poemia kávéfőzőm, amit nagyon kedvelek (bár az asszony már rágja a fülemet, hogy vegyünk egy automatát, vagy különben én főzzem a reggeli kávét mindenképp ).
Gondolkoztam rajta, hogy feldobnám egy darálóval, jelenleg leginkább őrölt Lavazza Il Mattino-val használom amúgy.
Az ALDI-s, ha még lehet kapni, kávédaráló mennyire ajánlott a maga 18k-s árával? Napi max. 2-3 kávéhoz kéne. Annál ahogy láttam tud karba darálni, ezt nagy előny lehet.Előre is köszönöm!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
ANDROID???
addikt
válasz Mortein #3315 üzenetére
Lett ebből az aldisból véve. Ki is lett próbálva, a szarvasi mehet a picsbe, jóval jobbat lehet belőle kihozni, pedig csak Lavazza Crema volt vele készítve. Szarvasihoz képest mindenképp előrelépés ez a gép is.
Szóval nem lesz ezzel csalódás, a szarvasi meg mehet a "műhelybe". :D Mehet a fa alá.Remélem csípek valamelyik Sparban még abból az Oro-ból.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ANDROID??? #3363 üzenetére
Buktad a 3300 forintot délután már. Nekem délelőtt a raktárból mentett meg egy csomagot az egyik hölgy.
-
nagyúr
válasz korpicschess #3366 üzenetére
Alléban semmi már 10-után. 8-kor tömegben vették, mindenki azt kereste. Szóval sikeres volt az akció.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz korpicschess #3360 üzenetére
Bizonytalan, hogy mennyire működik presszó tartományban. Illetve egy topiktársnál kér hét alatt tört le valami kritikus helyen lévő műanyag basz. amíg garis, cserélik. Utána úgyis kuka.
Én nem kockáztatnék: ha van pénz akkor graef cm702, mint megbízható belépő kategória. Az is őröl karba."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mortein
tag
válasz RetepNyaraB #3369 üzenetére
Melyik műanyag bizbasz tört le neki?
-
-
korpicschess
veterán
válasz RetepNyaraB #3369 üzenetére
Igen, ezt olvastam, de az 2x annyiba kerül. Szóval most vettem egyet végül, 3 évig garis, úgyhogy... Eléggé finomra kell állítani valóban, de még majd próbálkozom vele.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Mortein
tag
válasz RetepNyaraB #3371 üzenetére
Ez mostanában volt?
-
őstag
Sziasztok!
Tegnap beléptem a kezdők közé egy Dedica 685-el.
Egy ilyen szett már úton van, és mellé tervezem, hogy beszerzek még egy CM702-t is, addig meg a céges őrölt kávékat fogyasztjuk rajta, de ez is már sokkal jobb mint a Nespresso.Ha a jövőben sok kérdés jönne tőlem, bocsánat..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz koxkids #3374 üzenetére
Na, ha ilyen fancy szűrőtartód+disztribútorod+tampered is lesz, szerezz be normális szűrőket is és dobd ki a nyomásfokozós gyárit, illetve majd egy szűrőmagasítót, ha már a Graeffel karba is őrölhetsz.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz RetepNyaraB #3375 üzenetére
Köszi!
Ahogy néztem a rendelt szettben lesz szűrő is. Jobb ha több van, legyen tartalék?
A magasítót köszi, rendelem is, jó ötlet. -
tobias40
veterán
Az mitől van a Philips 2200/10 gépemben a tálca 1 hét alatt tele lesz vízzel attól függetlenül hogy az "öblítős" vizet mindig külön csészébe engedjük?
Ez normális így? -
-
tobias40
veterán
válasz RetepNyaraB #3380 üzenetére
De csészét teszünk a csapoló alá,agy az a víz nem ott folyik el?
-
Milan1995
csendes tag
Sziasztok!
Behalt a karos espresso kávéfőzőm és venni fogok egy újat, de túl nagy tapasztalatom nincs a kávéfőzésben, a felhasználók véleménye sem egyöntetű a kommentekben a termékek véleményezésénél. Nem kell csili-vili extra minőségű kávéfőző, lényeg hogy normális kávét főzzön, viszonylag halk legyen, tisztítható és ne robbanjon az arcomba a rossz anyaghasználat miatt
Árkategóra: 55000 Ft vagy alatta
habosító: nem fontos tulajdonság, de jó ha van egy használható rajta -
Nutra
tag
Ez egy tényleg sokat érő cikk. Az első tipp tényleg a kávékészítésről szól, a második határeset (olasz cappuccino és az osztrák módi, ami miatt mindig hozzáteszem ott, hogy tejhabbal kérem - de ez ízlés kérdése, attól, hogy én nagyon nem így szeretem, ez még nem feltétlenül rossz). A harmadik meg nem is kávékészítésról szól.
Az én hármas listámra inkább felkerülne a frissen őrölt kávé a tégla helyett és a tömködés mellőzése - ha már a kotyogósról van szó. Bónusz tipp: rengeteg más módon is készíthető jó kávé -
őstag
sziasztok,
kis tanácsra lenne szükségem, próbálom vázolni a helyzetem és az igényeimet
Úgy érzem, hogy van egy egész jó rálátásom arra, hogy meddig lehet elmenni itt kávézás fronton, és nem véletlen vagyok a kezdő topikban. Jelenleg egy 20k körüli, 2-3 éves DeLonghi gépet használok, bolti őrölt kávéval (~Tchibo MilanoStyle kategória, bár most pont szemes kivitelben van + "mákdaráló".. ne ítéljetek el ).
Nem szeretnék nagyon high level irányba elmenni, így jutottam el addig, hogy talán egy 2 személyes Brikka-t vennék, + mellé egy őrlőt. A lényeg, hogy reggel belátható időn belül össze tudjak dobni egy stabil minőségű kávét - maradna nyilván a DeLonghi is, de szerintem azt a Brikka veri
Egy Krups GVX242 és Brikka kombó ahogy olvasgattam jó párosnak tűnik - Brikkával nem presszó készül, a Krups nem igazán alkalmas rendes presszóhoz, ezért úgy érzem a Brikkához elég ez a Krups és a kettő együtt kb 30-ból megállna (egy ismerősnél van egy ilyen őrlő, pár hónapig használta, feljebb lépett, eladná).
Nagyon kávékkal sem szállnék el (ezzel a szettel nem is feltétlen érdemes szvsz), de szívesen kóstolgatnék ezt-azt.Mit gondoltok, van valami irreális a fentiekben, vagy esetleg jobb lehetőség hasonló árban?
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
dugesz77
őstag
válasz pető bá' #3391 üzenetére
Szerintem hagyd ki a GVX242 lépcsőfokot( nem véletlen adja el az ismerős) inkább egy normálisabb kézi vagy ha elektromos kell akkor az alap Graef. Ez túlteljesíti jelenleg a brikka igényét de lesz egy jó alapod amihez ha kedved tartja léphetsz feljebb is a későbbiekben ,mert nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
A delonghi géphez venném először a darálót de csak szemessel etetném már ez is nagy előre lépés a téglakávé/kávédaráló jelenlegi felálláson és későbbiekben vadásznék hozzá egy presszógépet ha lesz rá való.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz dugesz77 #3392 üzenetére
hmm.. mondjuk egy Graef CM 800 vállalhatónak tűnik..? és a DeLonghi mellé azt mondod elsőre ne is menjek rá a Brikkára, mert még ki lehet hozni valamit a gépből? olvasgatok, ha jól sejtem az enyém is nyomásfokozós, van értelme szórakozni vele?
-
Nutra
tag
válasz pető bá' #3393 üzenetére
Élből én is azt mondtam volna, mint dugesz77 és konkrétan a Graef 702-t mondanám. Egy kicsit utánaolvastam, már csak azért is, mert nálam is hosszú évek óta van egy gvx2 (régen kotyogóshoz használtam, utána olyan kávé őrlésére, amit nem akartam a Graef-be tenni...) Így legalább rájöttem, hogy ez tényleg őrlő, nem daráló
Amikor vettem és amíg használtam, teljesen fogalmatlan voltam kávé témában, igazi véleményt nem tudok róla mondani (annyit viszont nyertem, hogy így kísérletképpen kipróbálom majd filterre összehasonlítva a kézi Harioval)
TLDR: Brikkát javaslom, a Krups-ot csak akkor, ha fillérekért megkapod, különben Graef 702 vagy 800; esetleg kéziben Hario Mini Mill. -
soldier2
őstag
válasz pető bá' #3391 üzenetére
Volt Brikkám egy DeLonghi kg 79 őrlővel, az kb a gvx2 szintje. Ha belefér a Graef akkor ok, ha nem vedd meg a gvx-et, a kotyesz mellé kezdésnek jó (ha jó áron jutsz hozzá csak akkor, szinte eladhatatlan használtan). Csak próbálj ki vele drágább, friss kávékat is (Kapucziner, AVX, Pallyotz). Más élmény, nekem nagyon ízlik Brikkával a világosabb pörkölés is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
őstag
válasz soldier2 #3396 üzenetére
Köszi mindenkinek
első körben a Brikkát hagyom (ahogy nézem amúgy most nem is nagyon van raktáron..), megnézem mire megyek a jelenlegi géppel.. de előbb-utóbb lesz egy
a Graef árban belefér (használtan), írtam is a fenti kollégának (köszönöm a tippet )A 80/800/702 között vannak szignifikáns különbségek?
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz pető bá' #3397 üzenetére
Szia szép napot.
Boldog Új évet.
Én is azt akartam írni mint a többiek. De látom már továbblépnél. A brikkával tényleg nem lettél volna előrébb.
Milyen géped van?
A friss jobb kávé, a daráló már nagyon sokat fog javítani.
Még az fontos hogyha nyomásfokozó kar vagy szűrő van hozzá akkor azt lecserélni egy simára. esetleg még megprobálhatod a pogácsa tetején aeropress papirszűrövel akkor biztos nem veri szét a pogácsát de ez már finomhangolás.
Tanulj meg jól darálni/tömöríteni, és keress hozzá valami friss pöris kávét. Mindenképpen jobb végeredményt kapsz nem is feltétlen lényegesen drágábban. Abból a gépből is ki lehet hozni finom italt valószinüleg, csak ki kell ismerni. 🤔😉[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Ketchup2020 #3398 üzenetére
Kávéfüggő, hogy mivel jobb. Pl egy világos pörkölésű kávé egy gyenge presszógéppel (belépő Lelit v. Gaggia Clasdic/Baby alatt bármivel amivel próbáltam) élvezhetetlen, de pl kotyogóval számomra bőven iható kategória. Nem presszó persze, nincs olyan testes, de ettől finom. A nyomásfokozós gépek nyomásfokozó nélkül egy olaszosabb, enyhén robusztás blendel már a valódi presszóélmény belépő szintjét adják. Ki mit szeret, kinek mi a "finom".
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest