Miután a fél éves Saeco Xsmall belseje úszott az őrleménytől, elegem lett.
Azóta egy Senseo-t használok. Eredeti strong és extra strong espresso párnákkal is egész jó lungohoz és tejes kávéitalokhoz, de én kicsit upgrade-eltem. Egyrészt a párnákhoz egy espresso filtertartóval.
Illetve szemes kávé+kézi őrlő (kerámia őrlőművel)+tölthető kapszula.
Így mindig friss, az őrlemény kellően egységes, a kávé gazdag, az egyes pörkölések karaktere kijön, mellékízektől mentes, hőfoka jó, a zaccpogácsa szép tömör. A gép faék egyszerűségű, takarítani gyerekjáték. Ja, annyi, hogy csinálok az őrleménnyel két másodperc előáztatást és utána csapolok.
Volt érettségi büfé, ahova bevittem és a tanárok között a nespresso gép mellett is ez lett a sláger igen hamar. Hiába, a frissen őrölt kávéval nem lehet versenyezni.
Valami ilyesmi, szerintem sokaknak megfelelne a kávé, ami kikerül belőle, nagy felfordulás nélkül.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!