Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
A Cloud Free az megvan: [link]
A "Global" vagy az "European Union" verziót probáld, bár úgy emlékszem, hogy a Global a jó választás, hiába za EU verzió is jó lenne nekünk.
Hirtelen nekem úgy tűnik, hogy mint ha megszüntették volna a "Kaspersky Free" verziót és már csak a "Kaspersky Security Cloud Free" telepíthető, de ez csak tipp, amúgy anno - talán vagy 3 éve - arról volt szó, hogy a "sima" free AV-t kivezetik és marad a KSCF.
-
zzola
titán
A Free Antivírus eltűnt? Nem találom a telepítőt, még a Cloud verzióét sem....
-
-
válasz
szaboi6512 #9741 üzenetére
Az előző hozzászólásodat töröltem. Ilyen hangnemet ebben a topikba mellőzd.
Ha meg nem érted amit leírtam és kérdeztem, akkor kérlek értelmezd.
Minden alkalommal rendszeresen leírod amikor probléma van, hogy nálad minden oké. Ezt most vagy kényszerből teszed vagy szimplán trollkodsz. 10-ből 9 ember esetében gond van a Kasperskyvel. Külföldi fórumokon, hazain is. Te ezek szerint az az egy ember vagy, akinek nincs gondja. Elfogadom.
Viszont feltettem kérdéseket. Ha nálad nincs gond, mert ugye feljebb elhangzott, hogy milyen problémákkal szembesültünk, akkor megkérdeztem, hogy játszol te is a Cold Warral? Fent a Windows 11 és rajta a Kaspersky? Esetleg a 21.4 RC-t használod? Lemérted ha játszol, hogy mennyi Kasperskyvel és Kaspersky nélkül az fps a játékban? Mert én ezeket megtettem és nem hasból beszélek.
Használtad a gépedet K. nélkül? Csak mert minden hivatalos teszt kimutatja azt amit csaba1203 jelez, hogy a K. lassítja a weboldalak betöltődését. Kétlem, hogy nálad más lenne. Maximum nem veszed vagy nem akarod észrevenni.
Feltettem konkrét kérdéseket. Ha meg tudod őket válaszolni, akkor szuper. Ha nem, akkor meg mellőzd a személyeskedő és sértő hangnemet. Főleg annak tükrében, hogy nem értem, hogy a hozzászólásom melyik részéhez passzol a tiéd. -
válasz
szaboi6512 #9741 üzenetére
Tényleg? Játszol te is Cold Warral? Fent van a Windows 11?Stb?
Vagy csak szimplán kényszert éreztél, hogy leírd, hogy nálad nincs gond?
Amúgy meg ha tényleg nincs gond, akkor örülj neki. -
válasz
mikk2000 #9740 üzenetére
1. "Az itt említett Kaspersky Cloud Free Antivirust próbáltam volna telepíteni, de az avira mellett leszedte volna a Comodo-t is, na mondom itt megállsz.."
Te említetted, hogy nem tudod felpakolni a KCF-t...
Innen le tudod szedni önálló telepítőként is a CFW-t: [link]2. A legjobb megoldás az lenne, ha lenne egy rendszermentésed, ahol még nem volt telepítve se Avira, se CIS. Visszaállítás után már simán felmehet a KCF, majd azután a CFW. (Hiába távolítod el a CIS-t (akár Revo Uninstaller vagy hasonlóval), az összes nyomát nem lehet eltávolítani, a KCF telepítéskor újra is meg fogja találni (Avira esetén nem tudom, mennyi "szemetet" hagy maga után))
3. Még ha félre értettem is, akkor is segítőszándékkal írtam, ennek függvényében megköszönném, ha befejeznéd ennek a lekezelő stílusnak a használatát...
(Még ha azt is feltételezed (tévesen), hogy egy 1 bitessel beszélgetsz) -
mikk2000
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9738 üzenetére
1-2. Keversz, és nem tudsz szöveget értelmezni, de kár ragozni. (Egyáltalán hogy a CIS magánélete a Kaspersky témába?) Ha valami nem aktív, nyilván telepítve lett, de nem lett aktiválva. Nem vagyok arról meggyőződve, hogy a CFW-t külön is le lehet tölteni, de most nincs kedvem kipróbálni.
3. A CIS-ben nem csak antivirus van, hanem egy rakat más dolog is, nálam a tűzfal rész aktív, a többi védelem nagyrésze nem az. A háttérfolyamatok stb. én is tudom mi az, főleg hogy tudok programozni, de azt egy programnak kell megoldani, hogy ha deaktiválom egy részét, akkor az ne emésszen fölösleges erőforrást. De teljesen hibás a gondolatmeneted szerintem amíg ide eljutottál, mert a KAV/KIS nem elemezgetni fogja a futó szoftvereket, hanem nyilván mint víruskereső/túzfal adatbázis azonosítja a szoftvereket, és gondolja úgy, hogy azok inkább ne fussanak. A CIS mivel tartalmaz víruskeresőt, arra nem elég okos hogy megnézze aktív-e, elfogadja aktívnak (mivel aktív is lehet), ezért reklamál. De megkockáztatom hogy egy sima CFW-re is ugatna, mivel mintha a sima KAV-ban is lenne valami minimális tűzfal rész.
Egyébként ahogy szerintem mondtam is, azért nem túl célszerű több valósidejű víruskereső egyidőben, mert végtelen hurok keletkezhet (dedlock), teszem azt megnéz egy fájlt a #1 kereső, erre a #2 kereső is megnézi, erre meg ránéz a #1 hogy a #2 nem módosított-e rajta, erre meg ugorhat a #2, hogy vajon mit ügyködött a #1...Nem gond ha valamit nem értesz, de egyszerűbb ha megkérdezed..
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9738 üzenetére
Ja és még annyi, hogy az újabb telepítők (nem saját tapasztalat) utólag néha-néha újra feldobnak egy ablakot, hogy el akarják távolítani az inkompatibilisnek vélt szoftvert, függetlenül attól, hogy telepítéskor kihagyattad az ellenőrzést...
-
válasz
mikk2000 #9737 üzenetére
1. -2. Senki "nem kever", pongyolán/félreérthetően fogalmaztál...
Abban a hsz-ban, amire válaszoltam nem szerepel a CIS szócska sehol(nem látok semmilyen címsort sem...), helyette ez van:
"Tűzfalnak meg a Comodo teljesen jó, annak van egyébként víruskereső része is, de nálam nem aktív értelemszerűen."
Ebből nekem nem az következett, hogy felpakoltad mindenestül a CIS-t, aztán meg tiltottad az AV részét (Comodo tűzfal önálló telepítőben is létezik, meg választható összetevőként a CIS telepítésekor és ebben a formában nincs víruskeresés)3. Ha önálló telepítővel telepítetted a tűzfalat, akkor 100%, hogy megy, ha CIS telepítésekor választhatóként telepítetted, azt csak feltételezem, hogy megy a dolog (sosem próbáltam, hisz ha csak a CFW-ra van szükségem, akkor nem CIS telepítőt használok), azt amit meg Te követtél el (teljes CIS felment és utólag tiltottad az AV részt) azt meg ki kell próbálni.
(Ez esetben az lehet (de csak lehet) a gond, hogy attól, hogy az AV rész tiltva van, attól még bizonyos háttérfolyamatok, memóriában csücsülő modulok stb stb kapcsán mondhatja a Kaspersky, hogy sorry de így nem oké a buli...) Próba cseresznye, de ez esetben (ha teljesen kihagyatod az inkompatibilis szoftverek ellenőrzését), akkor azért lelkiekben készülj fel egy rendszerbukfencre(extreme esetben)...UI: Sajnos az igaz, hogy a Comodo AV része nem valami acélos az utóbbi időben...
-
mikk2000
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9736 üzenetére
1. Én a Comodot mondtam (pontosabban: CIS), nem a CFW-t, és van benne víruskereső. Igaz, nem muzsikál túl jól a tesztek szerint, meg amúgy is ott az Avira víruskeresőnek, duplikálva nem túl értelmes hogy fussanak.
2. CIS-t raktam fel, nem tudom mit keversz. Ott látható a címsorban. A pipát én is láttam, de hiába vettem ki, még mindig azt írta hogy le fogja szedni.
3. Kösz a tippet, ez feltételezem működik.
-
válasz
mikk2000 #9734 üzenetére
1. CFW-nek nincs AV része(ha lenne,. az lenne a CIS), amit Te víruskeresésnek képzelsz, az egy ún. besorolási vizsgálat, meg a háttérben az autorun elemző fut (nem tölti le azt a több száz megás vírusadatbázist, amit a CAV/CIS esetében igen)
(+ott a HIPS modul, de az megint más tészta)2. Ha valóban csak a CFW-t raktad fel (nem CAV és nem CIS), akkor a KCF lehetőséget biztosít a telepítéskor, hogy ignoráld az eltávolítását a CFW-nek, imhol
Kiveszed a piát a CFW elől | még1x rákérdez, hogy tuti-e a dolog3. Ha egy Kaspersky telepítőt a /pSKIPPRODUCTCHECK=1 paraméterrel indítasz (pl. most KCF esetén ks4.021.3.10.391en_25092.exe /pSKIPPEDCHECH=1), akkor teljesen kihagyja az inkompatibilis szoftverek ellenőrzését. Ezt persze csak saját felelősségre!
-
mikk2000
őstag
Ha valaki alternatívát keres, akkor én pl. egész jól elvagyok az ingyenes avirával. Csak akkor volt gondom, mikor pár éve kipróbáltam (megvettem) a pro-t, mivel pont a fizetős részekkel gyűlt meg a bajom, mivel az több mindent figyelt (pl levelezés protokoll) és jöttek a gondok (KIS életérzés). A support azt ajánlotta, kapcsoljam ki a problémás modult. Erre meg írtam nekik hogy oké, de akkor minek vettem meg a pro-t, ha pont azokat a funkciókat kapcsolom le, amiért amúgy fizettem?
Tűzfalnak meg a Comodo teljesen jó, annak van egyébként víruskereső része is, de nálam nem aktív értelemszerűen. Mindezektől függetlenül a Virustotal-on a KIS-nek hiszek, ezért is lenne jó, ha lenne belőle egy teljesen működő problémamentes desktop verzió. Az itt említett Kaspersky Cloud Free Antivirust próbáltam volna telepíteni, de az avira mellett leszedte volna a Comodo-t is, na mondom itt megállsz...
-
válasz
mikk2000 #9731 üzenetére
Nemcsak a KIS a KAV és a KTS is. Sőt. Windows 11 alatt sem jobb a helyzet, sőt, rosszabb.
Én nem tudom, hogy mit csinálnak az oroszok, de ez így nagyon nem jó. A 2022-es azaz a 21.4-es Kaspersky még több dolgot tartalmaz, mert új funkciókat építettek beléjük. Egyre kövérebb lesz a termék és egyre jobban be akar épülni az operációs rendszerbe. Ez a totális kontroll nem jó irány a teljesítmény és a problémák oltárán. -
mikk2000
őstag
Az utolsó hozzászólásokat látva a korábban említett probléma még mindig meg van, egy idő után behülyül a KIS, és jobb nélküle...
-
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #9726 üzenetére
Nem is volt gond, csak szeretek kísérletezgetni!
Újra kellett raknom a rendszert, nagyjából akkor volt a promóciós hullám (a KIS-ből még pár hónap hátra van), a 'virusos' topicban is dícsértétek, gondoltam teszek vele egy próbát. Feltettem, használom, tetszik. Jó időre bevagyok biztosítva, hacsak valami nagy gabesz nem lenne. Ott még nem járok, hogy a 'mezei' Defenderre merjem bízni magam!
-
-
-
-
-
-
csaba1203
addikt
válasz
Szellem. #9718 üzenetére
Bár ne tették volna....
Egész idáig használható volt a KAV-ot mondom eddig.
Jó pár napot szopórolleren voltam mire rájöttem miért kell hosszú perceket várnom mire egy oldal betöltődik az Edge böngészőmben.
Végső elkeseredésemben letöröltem a KAV-ot és láss csodát öröm van és boldogság minden hasít mint a g patch előtti időkben.
Gratulálok Eugén csak így tovább a z patch-ig. -
-
mikk2000
őstag
válasz
Szellem. #9716 üzenetére
Köszönöm, az látszik egy későbbi hosszászólásnál, hogy a meglévő trusted/low restricted stb. szabályoknál a netet lehet állítani, de én azokat nem bántanám, tehát a kérdés az, hogy lehet-e meglévő szabályt hozzáadni ezekhez a trusted/low restricted stb. szabályokhoz? (pl. másolni egy meglévőből).
Egyébként a Kaspersky tudását elismerem, engem az se érdekel ha átnézik messziről a gépem ezen keresztül mivel nincs rajta államtitok, viszont egy idő után valami nyűgje mindig volt, ami miatt végülis az ingyenes avira problémamentesebbnek bizonyult. Már egy ideje nem tettem vele próbát, tehát egyet megérne ismét. Úgy emlékszem hogy meglátásom szerint a Kaspersky alapproblémáját az okozta, hogy túlságosan erősen védene, ami miatt sok mindenbe belepiszkál, így fokozottan nő a hibaelehetőségek száma.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, a KIS tud olyat hogy adott mappára állítok be tűzfal konfigot? Most emiatt nem raknám fel megnézni, főleg hogy leszedné a hasonló szoftvereket helyből... Tehát nem alkalmazásszinten, hanem egy adott mappára (engedni vagy tiltani a net elérést), így értelemszerűen az összes a mappa alá telepített szoftver a mappára megadott szabályt használná. A Comodo tud ilyet, mielőtt valaki azt mondaná hogy ilyen amúgy nincs... Köszönöm.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Eddig még egyszer sem kaptam olyan vészjelzést androidon mint ma, pl, hogy kritikus helyzet védelem veszélyben pirosan.
Wifi esetében kapom ezt az üzenetet és ha ki-bekapcsolom a routeren a wlan-t, akkor megint jó lesz.Ha mobilnetre kapcsolok, akkor szintén rendben a védelem.Annyit még hozzátennék, hogy az elmúlt napokban elektromos hálózat fejlesztés miatt többször volt átamszünet, talán ez miatt jelentkezhetnek ezek az anomáliák vagy tényleg a privát dns be nem kapcsolása okozza?
Javasol beállításokat.Nos, megnéztem a a samsung telon Kapcsolatok> Egyéb kapcsolatbeállításokat és kikapcsolt opció volt bejelölve.
Most átállítottam automatikusra, szerintetek jó beállítás ez így? -
-
-
Pete1
tag
Sziasztok,
Azt tudja esetleg valaki, hogy hol lehet Kaspersky Antivirust fellelni jó áron? -
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Rég jártam erre felé, mert kicsit elpártoltam a Kaspy-tól de újra visszatértem Plag kollégának köszönhetően.
Jelenleg KAV-al nyomulok, mert a KIS nálam anomáliákat okozott na meg a laposom nem egy erőmű...
Tapasztalataim így 2 hét után csupa pozitívak és meg is vásároltam az 1 éves előfizetést is.
Remélem minden így marad, mint most és aki a védelmi programok útvesztőjében elveszett tudom neki is ajánlani a terméket. -
-
Peace
nagyúr
Hali!
Jól olvasom a hivatalos oldalon, hogy az alaplap csere és az új win telepítése előtt csak uninstallálom a Total security-t és az új alaplappal feltelepített ún win-ben csak újra telepítem és megadom az e-mailben kapott aktivációs kódot? Elvileg így nem +1 gépnek érzékeli a licensz. Vagy van más biztosabb módszer? Van még 150 napom...
-
válasz
Szellem. #9698 üzenetére
Ja, jól mondtam. A Kaspersky termékek elnevezései hivatalosan így alakulnak az MR4 megjelenésével:
Kaspersky Basic= Antivirus
Kaspersky Standard= Internet Security
Kaspersky Plus= Total Security vagy Security Cloud
Ahogy elnézem a Total Security ki lesz vezetve és átveszi a helyét a Security Cloud. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
• A warez továbbra is TILOS!
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest