- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulylali
csendes tag
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Teodor52 #11310 üzenetére
Használd a Kasperskyt, ha meg vagy vele elégedve. Nem kell semmi plusz beállítás.
Használd úgy ahogy van és ha gondod van, akkor lehet módosítani rajta.
Mindegyikkel van gond, egyik sem tökéletes. Az F-Secure-al is lehet gondod, mert a 19.6 okozhat fájlmozgatási és programindítási lassulást. Többen panaszkodnak a külföldi fórumban erről. Ahogy írtam egyik sem tökéletes.
De a topik témája elsősorban a Kaspersky. Minden másra ott a Vírusírtó Topik. -
Cs1csó
titán
válasz Teodor52 #11307 üzenetére
Az F-Secure egy próbát megér. Amúgy konfig, beállítás függő. Nekem Avast Free van, a böngészés kimondottan fürge vele (szerintem ez a legfontosabb, hogy a böngészést mennyire lassítja, sokszor ezt csak érzetre lehet megmondani)
A Kaspersky-nél sok függ a beállításoktól.
A Bitdefender a többi kergetőhöz képest kb. 2-3 annyi memóriát eszik, de a gép fürge mellette.
Itt a topikban ajánlott kb. fél tucat védelem közül sajnos a saját magad általi tesztelés a legjobb, ezt nehezen váltja ki bármi. De mivel nem túl sok az itt ajánlott védelem ez nem annyira nehéz. -
Tails111
aktív tag
válasz Teodor52 #11307 üzenetére
Biztonságos böngészés beállítása.
Speciális beállítások.A webcím ellenőrzése olyan legális alkalmazásokat tartalmazó webcím-adatbázisban, amelyekkel a betolakodók kárt tehetnek a számítógépben vagy személyes adataiban.
Ez a beállítás bizonyos verziókban nem volt aktiválva.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz Teodor52 #10618 üzenetére
A kettőt együtt ne használd, tehát:
Az UPNP a lustáknak és a hozzá nem értőknek lett kitalálva. Tehát automatikusan működik és kész, de biztonsági kockázatot is jelenthet.A "port nyitás" ahogy a nevében benne is van nem egy automatizált folyamat hanem bizony a router menüjében neked kell a lépéseket végigvenni és beállítani hogy xy port nyitva legyen adott alkalmazás tudja használni.
1. lépés: a routerben és a torrent kliensben is ki kell kapcsolni az UPNP-t (ha szisztematikusan elkezded átnézni a beállításokat akkor mindkét helyen meg fogod találni kb. ilyen szöveggel: "UPNP használata/be-ki kapcsolása" és ott kikacsolod.
2. azt a gépet amelyikről torrentezni akarsz annak fixálod a belső IP címét ez azért fontos mert ugye egy hálón - főleg manapság - már sok eszköz van: pl. 3-4 telefon 2-3 PC, 1-2 tévé stb. és általában ezek a hálózatra bejelentkezés sorrendjében kapnak IP címet a belső hálón.
Tehát (leegyszerűsítve) a torrentes gépet elsőként kapcsolod be és előtte épp nem volt egyetlen egy eszköz sem a hálózaton akkor az kapja meg az "1"-es sorszámú belső IP-t de ha pl. már 3 eszköz is csüng a hálón akkor ugye csak a "4"-es számot fogja megkapni.
Ezért kell FIXÁLNI egy IP-t hogy BÁRMIKOR kapcsolódik is a torrentes gép mindig ugyanazt a belső IP-t kapja.
(ezt is meg tudod csinálni ezt kell keresni "ADDRESS RESERVATION" itt általában a MAC címet kell ugye hozzárendelni sokszor a gép neve is látszik amit megadtál neki pl. "'TORRENTES GEP vagy ami a gép neve (PISTA PC ) stb.4. na ezek után jöhet a PORT FORWARDING azzaz az így fixált IP-s gépnek nyitni egy portot: torrentezéshez a legjobb talán valamilyen "ötvevalahányezer"rel kezdődő port.
5. a torrent klienben - kb. ott ahol az UPNP is kikapcsolható - beállítod az így megadott portot.
nemrég írtam le ezt de most valahogy grafomán hangulatoba kerültem így megint itt van.
na nem ebben a topikban de a lényeg, hogy így kell csinálni.
Tízujjas vakon gépeléssel azért ez nem akkora kunszt.[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Teodor52 #10530 üzenetére
Nem!
A kulcsok megnevezésében benne van, hogy régi licenc vagy új. Az új licencek esetén a termék nevei:
Standard
Plus
Premium
KIS esetén a Standard az ekvivalens vele.
Tehát, ha veszel egy 2021-es kulcsot, akkor hiába az új terméket kapod meg, de nem lesz 100%-os nem minden funkciót kapsz meg és nem Standard licencként azonosítja, hanem Kaspersky Internet Securitynak.[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Teodor52 #10460 üzenetére
Elég félreérthető volt a fenti üzenet.
Én pont azt olvastam ki belőle, hogy a Kaspersky jelzett. Akkor nem.
Én nem használok a telefonomon védelemet, mert feleslegesnek tartom, így sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, hogy ezek védenek vagy sem.
Azt tudom, hogy a Samsung spam védelme viszonylag hatékony és az nekem elég. -
Szellem.
Topikgazda
válasz Teodor52 #10457 üzenetére
Azért mert a SIM-ed új, az jelen esetben nem jelent semmit.
Ha erről a számról kaptál esetleges adathalász üzenetet, és volt az sms-ben link, akkor az nagy valószínűséggel lehet adathalász link.
Amúgy egy egyszerű megoldás, hogy beírod a keresőbe a számot és kidobja rá, hogy problémás vagy sem.
Jelen esetben ez egy problémás szám és valós volt a jelzés:
[link] -
Cs1csó
titán
válasz Teodor52 #9956 üzenetére
Szerintem mára egy kicsit okafogyottá vált a nyilvános wifiktől való félelem. Jellemzően már minden oldal (főleg az ismertebb, bejelentkezéses, adatmagadós) titkosított - https - kapcsolaton keresztül történik. Tehát a két végpont között titkosították jön-megy az adat.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Teodor52 #9539 üzenetére
Na, akkor ezért hisztizik. Régi a processzorod. Nekem is jelez ezzel a "nem támogatom a virtualizációt" témával, de foglalkozz vele. El van gurulva a gyógyszerük.
Ettől még a Biztonságos Pénzügyek működik. Ha használod nem lesz vele semmi gond.Az IM védelemmel megint ne foglalkozz. Skype és társaira vonatkozik, mert volt benne egy ilyen külön modul. Külön opcióként nincs benn, mert összevonták a védelemben. Ettől még ha éppen skypeolsz, stb, még vigyáz rád!
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
válasz Teodor52 #9535 üzenetére
Az első kérdésedre nem tudom a választ, majd valaki megírja.
A második kérdésedre: A virtualizáció virtuális rendszer futtatásához kell, amit vagy nem támogat a processzorod, vagy nincs engedélyezve a BIOS-ban. Ha ez aktiválva lenne, akkor virtuális rendszeren tudod használni a Kaspersky-t. Akkor lényeges ez a funkció, ha virtuális környezetet (virtual BOX) futtatsz a gépeden. -
törölt tag
válasz Teodor52 #5160 üzenetére
A háromból kettő nálam Android-ot futtató eszköz
Nos az attól is függ, hogy mire használod a Mini PC-t. Milyen jellegű adataid vannak rajta..
Ha:
Ugyanúgy használod, mint a saját PC-t, okostelefont, táblagépet, azaz szörfölsz vele a világhálón mindenféle szájtokat látogatsz akkor igenis érdemes rá védelmet rakni. Amit az imént írtam az arra vonatkozott, hogy Youtube és egy Streameket nézel csak rajta, és a Google Play-ből telepítesz csak alkalmazásokat.
Belépsz a Mykaspersky oldalára, és ott látni fogod, hogy milyen licenced van. Ha ajándékként kaptál Androidra is, és csak ez az egy eszközöd van, ami androidos, vagy ez az amit leginkább használsz a világhálón, akkor telepítsd a Kaspersky-t rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Teodor52 #5156 üzenetére
Szia, itt kiderül, hogy kompatibilis e az eszközöd:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kms.free
Ha van a licencedben "szabad hely" akkor érdemes mindenképpen
-
törölt tag
-
Narxis
nagyúr
válasz Teodor52 #5016 üzenetére
Feleslegesen eszi a RAM-ot de ha téged nem zavar és ettől leszel nyugodt akkor használd. Én borzasztóan feleslegesnek tartom. Többre mész ha csak google play-ről telepítesz és figyeled az engedélyeket vagy csak olyan appot telepítesz ami a népszerűek között van.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
válasz Teodor52 #5010 üzenetére
Nálam nem jelentősen, egyébként csináltam róla videót is ma, korábban a táblagépes verzióról is megtettem, de itt még vannak plusz dolgok, mert Telefon esetében van hívásblokkolás, sms védelem stb...
Kaspersky Internet Security - LG LEON 4G/LTE H340N - Android 6.0 - Youtube
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Teodor52 #4477 üzenetére
Az asztalon nekem is ott van, ott tudod menedzselni a már felvett weboldalakat:
Illetve, hogy egy adott oldalnál (ez jelszó által védett beállítás):
Miként járjon el. A képernyőn megjelenő virtuális billentyűzet pedig a billentyűzetleütés-naplózók ellen van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Teodor52 #4406 üzenetére
Rákattintasz az aktiváló kód vásárlásra, utána a böngésződ megnyitja a KAS oldalt, kiválasztod az IS-t, azon belül, hogy 1, vagy két év, illetve egy, vagy több eszközre szeretnéd vásárolni, kifizeted. (Kártya, Pay pal etc...)
Email-ben elküldik a licenckulcsot, bemásolod, örülsz.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Teodor52 #3315 üzenetére
Nekem meg már 21 órája nem frissített, és el sem tudom indítani a frissítést mert nem indul el a csík, hogy frissítene.
Nem régen már volt egy ilyen rigolya a KAV-tól. Akkor két napon át nem frissített és rá kellett telepítenem újra, ezzel megoldódott.
Évek óta használom de eddig sosem volt ilyen még, kivéve azt a múltkorit.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Sharkweb
aktív tag
válasz Teodor52 #3315 üzenetére
Általában óránként frissít, viszont ha nincs újabb adatbázis frissítés akkor továbbra is számolja az időt. Egyébként naponta az adatbázis 4x-5x frissül. A többire meg ott a KSN.
Nagyobb vírusaktivitás idején frissít akár 10 percenként is, ugyanis a központi szerver vezérli, ha automatikusra van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
po1son
addikt
válasz Teodor52 #3103 üzenetére
Én ezeket szoktam beállítani, ha reinstall volt vagy új verziót rakok fel.
Reklámcsík blokkolót kapcsold be és a alapméretezett böngésződbe fogadd el KIS bővítményeket. Biztonságos pénzügyeket konfiguráld, ha a paypalt vagy bármilyen más pénzügyi fiókodat nem védett böngészőből indítja automatikusan. A többi alapbeállítás jó ahogy van. Talán még annyit megtehetsz, hogy a teljesítmény menüponton belül a gépednek megfelelőek legyen a beállítások.STEAMID/WOT nick: po1son_
Új hozzászólás Aktív témák
• A warez továbbra is TILOS!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest