Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz trisztan94 #2001 üzenetére

Nem, nem erre gondoltam, és egyáltalán nem felesleges a státuszváltozó. Miért lenne már az? Baj, ha a szervertől visszakapott válaszból értelmes adat is kinyerhető a konkrét állapotról? :)
    Több eset is elképzelhető, amikor szükséged lenne a státuszra vonatkozó változóra. Például ha keletkezik egy exception az adatbázissal való kommunikáció során, akkor ezt le kell kezelni, felhasználóbarát üzenet formájában jelezni, hogy para volt, próbálja később, satöbbi. Ettől még az AJAX-kommunikáció során a success callback-be (!!) kell, hogy lépjen a script, mert attól még a válasz 200 OK HTTP-kóddal, gond nélkül lefutott, az már másik kérdés, hogy nem azt a választ kapta a júzer, amire kíváncsi lett volna. Például ebben az esetben lehet, hogy az a feladatod, hogy ha ilyen jellegű hiba volt, akkor legyen valami ilyesmi kódod:
    ... function(data){ // success callback...
    if(data.status === "error") {

szálljon_el_egy_vörös_sárkány_a_képernyőn();
    jelenjen_meg_egy_óriási_hibát_jelző_div_a_felhasználó_arcába_tolva();
    szólaljon_meg_egy_drámai_hatást_keltő_zene();

most_kezdjünk_valamit_a_hibakóddal(data.code);

return;
    }

// egyébként meg fusson le a sikert jelző kód
    // ...
    }...

Remélem nagyjából érthető, hogy mi a lényege az egésznek... (az olvashatóság érdekében nem camelCase-zel írtam :) )
    Igenis szükség van a státuszt jelző változóra, szükség lehet konkrét hibakódra is, mint a pszeudokódban is látszik, és ha már elkezdesz ezzel foglalkozni, akkor kezdd el igényesen, később is felhasználható módon.

A PHP-t ne sírd vissza sztem, ha ASP.NET-ezel, mert akkor valahol az igénytelenséget sírod vissza. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák