Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Az pedig egy nettó baromság, hogy a lányokba nevelik, hogy ők ne menjenek műszaki pályára..
Annak a topicnak a létezése meg pont azt igazolja, hogy jóval kevesebb nőt érdekel az informatika. Ez egy anonim fórum, tehát bárki regisztrálhat anélkül, hogy megvetnék a neme miatt. -
Jhonny06
veterán
válasz
axioma
üzenetére
"Mibol gondolod, hogy a nok tobbseget hidegen hagyja a programozas?"
Mondjuk menj el _bárhova_, ahol fejlesztőket képeznek (egyetem, főiskola, OKJ, vagy valami coding school). Mindenhol lényegesen kevesebb nőt fogsz látni. És ne gyere azzal, hogy a diszkrimináció miatt oda se veszik fel őket..

Azt pedig nyilvánvalóan nem lehet statisztikával kimutatni, hogy kit mi érdekel. Csak abból lehet következtetést levonni, hogy hányan jelentkeznek az adott területre, azon számok pedig egyértelműek.
-
kexksz
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Szerintem kompetens noknek ez az egesz mozgalom egyszeruen megalazo, ugy vagytok lassan kezelve, mintha fogyatekosok lennetek. Aztan ha felvesznek csak megtobb a feszultseg, mert se a kollegak, se a felvett no nem tudja, hogy most azert vettek fel, mert meguti a szintet, vagy mert diversity hire (ami meg mara kb. szitokszova valt, erdekes ez is).
Ferfi szemmel nezve nekem azert megalazo, mert alapvetoen az a feltetelezes, hogy interjukor erdekel, hogy valaki no vagy ferfi, es externalisan akarjak szabalyozni a viselkedesem/dontesem. Tolem akar egy transznemu albino krokodil is johet az interjura, ha tud valaszolni a kerdesekre akkor vegyuk fel, ha nem akkor meg nem.
Elozo munkahelyemen 1 evig volt ures pozink, viszonylag niche dologra kellett volna. Volt egy jelentkezo, aki megutotte a lecet. Megmondtak fentrol, hogy csak akkor vehetjuk fel, ha legalabb 2 diversity candidate-et leinterjuztatunk mellette, es bebizonyosodik, hogy egyik sem legalabb 70%-ban (?!?!) olyan jo - mert ha igen, akkor oket kell felvenni.
Mondtuk, hogy itt az eletbe nem fog jonni meg 2 diversity candidate, 1 ev alatt ez az elso kompetens ember aki jelentkezett. Vegul nem vettunk fel senkit. 
Egyebkent ezt is csak ebben a szakmaban lehet letolni az emberek torkan, ahol az atlag arc teljesen megalkuvo es a professzionalitas szikrajat sem mutatja. Kivancsi vagyok hogyan csinalnak ezt meg ugyvedeknel, tradereknel, stb.
-
Madwe
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
De ettől még amit írt az tény, azt te keverted ide, h ki neveli beléjük (ami ellen tenni kéne, valóban)
ettől függetlenül az tény, h sokkal kevesebb nő érdeklődik a szakma iránt, jelenleg, akkor nem elvárható h ugyanannyi nőt interjúztassanak.
ahogy (tudom megint nagyon sarkalatos általánosított példa) az sem elvárható, h ugyanannyi férfit interjúztassanak egy babysitter állásra. Vagy ugyanannyi transzneműt egy kamionosra.
ez már pozitív megkülönböztetés, ami ugyanolyan káros.
az, h a társadalom miért s hogy neveli ezt bele az emberekbe, az már valóban egy olyan téma, amivel mindenképp kezdeni kell valamit, de bíztatóak a folyamatok erre nézve, világszinten s otthon is, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Iphone 11 Pro Max 64gb zöld kártyafüggetlen
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Annak a topicnak a létezése meg pont azt igazolja, hogy jóval kevesebb nőt érdekel az informatika. Ez egy anonim fórum, tehát bárki regisztrálhat anélkül, hogy megvetnék a neme miatt.