Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz FLx #12704 üzenetére

Az állás, amit megpályáztam, egy 240 főt foglalkoztató gyárban lenne. A cég egy kb. 5500 főt foglalkoztató konszern leányvállalata. Most például a feladat a rendszer uniformizálása lenne, felső utasítás alapján. Windows Server 2016-tal dolgoznak és kritérium volt például az Office 365 ismerete, tehát a cloud sem ismeretlen számukra. Pontosabbat nem tudok, kissé zsákbamacska, de épp emiatt lenne kihívás.

Összességében nekem sem az a célom, hogy egy unalmas munkám legyen, ahol néhány éven belül elérem a csúcsot és belefásulok a "mindennap ugyanazt hozza" stílusú mókuskerékbe, de valahol el kell kezdenem. A tapasztalat hiánya végett pedig maga a kezdet baromi nehéz sajnos. Jelenleg kb. 3-5 évre keresek munkát, utána meglátjuk. Most a pénzgyűjtés lenne az egyik fő szempont, később szeretnék saját céget alapítani. :))

A fizetéssel kapcsolatos kérdéseimre viszont nem kaptam még választ: reális-e a 15€ / óra bruttó a kevés tapasztalat végett BW tartományban, vidéken, valamint mi lenne most, azonnali munkakezdéssel, 3 év tapasztalattal a reális bruttó Budapesten?

• válasz FLx #12704 üzenetére

Abszolút egyetértek, hogy ma már minden a felhőben van, többet ér egy DevOps skillset mint on premise szerver bütykölési tapasztalat.
    Persze, ha valaki szerelmes a Microsoft ökoszisztémába, arra is van egy egész Azure felhő csilliónyi szolgáltatással.
    Én inkább Kubernetes/Docker GCP/AWS vonalon mozdulnék el.

Otthon mennyi lenne a reális fizetés a következő profilra:
    5 év programozói tapasztalat
    Ebből utóbbi 2 év Node.js/TypeScript/React, Google Cloud Platform + Kubernetes + Docker, Microservices architektúra ismerete, CI/CD pipeline konfigurálás committól Kubernetesbe való telepítésig. TDD (Jest). NoSQL adatbázisok.
    Előtte 3 év PHP, Symfony, Laravel, MySQL.

Új hozzászólás Aktív témák