Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Nekem van diplomám, de azóta se használtam szinte semmit az ott tanultatokból.
Én mondjuk üzemeltetés vonalon melózom, talán az adatbázisokról tanult dolgokat minimálisan hasznosítottam az elején.
Egyedül a SAP-nál kérdezték meg interjún, hogy ugye a diplomám megvan? A többi helyen max miután felvettek kértek fénymásolatot róla miután már felvettek.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Én amikor kint voltam kaptam ugye a normál fizetésemet, és ezen felül adtak napi díjat ami országonként eltérő volt, hogy milyen árszínvonal van, ez volt úgymond a költő pénz amiből az étkezés és kisebb vásárlásokat állni kellett. Bőségesen állta, nagyjából a fele meg is maradt minden nap.
Szálloda, repülő, taxit, mosatás céges amex-el ment, számlát persze meg kellett tartanom és leadni.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Én három hónapig jártam fel busszal Székesfehérvárról az infoparkba. Az úgy bőven elég volt nekem, és felköltöztem inkább a 11. kerületbe. Fehérvárról irányonként 1 óra 20 perc volt. Utána meg 15 perc séta. Nekem megérte a napi több mint 2 óra szabad időm a költözést.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz adalbert1 #7238 üzenetére
Csapat függő is. Vannak csapatok ahol inkább kevés ember kap emelést de azok nagyobbat, van ahol meg mindenki kicsit. Meg vannak területek ahova jobban nyomják a pénzt. Nekem három év alatt pont 30% fizu emelésem volt az IBM-ben.
De inkább az a jellemző, hogy a végsőkig halogatják az emelést.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Egyébként a pótlék csak akkor 30% ha legalább 1/3 arányt meghaladja az egyik vagy másik időszak adott hónapban. Ha az arány nincs meg csak 15% a pótlék. Pl aki fixen éjjeles mindig annak csak 15% jár.
Előző munkahelyemen ott a 15% -t fizették az office-ban dolgozók túlórája után is. És mintha úgy rémlene a 15% viszont már csak 22-06 között adható.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Ahol most dolgozom pl éves bruttó keret van, így napra pontosan le tudják osztani, hogy mekkora keret jár az embernek adott évre még. Aztán ezt ugye tetszőlegesen oszthatom szét a különböző választható opciók közül.
(#8810) tboy93: ha 3 hónap után adnak, de te 20.-án kezdtél, akkor az három hónap után is 20.-a lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz BigBlackDog #8937 üzenetére
Én meg pont azt tapasztaltam eddig, hogy folyamatosan építik le ezt.
-
kovsol
titán
válasz szabi325 #9181 üzenetére
Nekem a napidíjat nem kellett elszámolni, hogy mire költöttem el.
Egyéb céges költségek, mint taxi, szálloda, repjegy ezekről kellett a számla, de ezeket a céges kártyával fizettem ki, és annak az elszámolásához kellett. A napidíjat meg a saját számlámra előre elutalták, és azt csináltam vele amit akartam.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz dragonfx #9200 üzenetére
Nekem a cél az volt anno, hogy 30 éves koromra legyen meg a havi nettó 500e. (nem programozó vagyok) Össze is jött, de ilyenkor az ember egy új célt tűz ki maga elé. Folyamatosan fejlődni akar, és idővel ezt a fizetésén is látni akarja.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz htomi85 #9207 üzenetére
Persze, hogy nem sok, mert itt már nem az a cél, hogy hónap végén is legyen kajára, meg a csekkekre pénz.
Elég ránézni az albérlet árakra, meg a lakás árakra. Ha az ember még utazni is szeretne akkor rájön ebből is nagyon nehéz még egy önerőt is összerakni. Egyedül nem sokra lehet ennyivel menni, ha van az embernek párja aki hasonlóan jól keres akkor már azért nem annyira reménytelen a helyzet.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Nem értek egyet ezzel. Ezek a cégek nagyon jó ugró deszkák. Pályakezdőként felvesznek több száz/ezer embert, akikből később sok jó szakember lesz, és többszörös pénzért már nem juniorként tovább megy a többség BP-re vagy külföldre. Lehet nem keresi magát agyon az ember az első 2-3 évben, de ez egy hosszútávú befektetés a legtöbb embernek.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz CyberPunk666 #10295 üzenetére
Kollégám egy 1,5 éves SAP -os szerződére ment ki Svájcba, és havonta 1millió forintot rakott félre. Ez ami megmaradt neki havonta, nem pedig az egész fizetése. Na most itthon ki rak félre 1milliót havonta? És nem nélkülözve, spórolva élt ez az idő alatt.
-
kovsol
titán
válasz chabeee #10941 üzenetére
Én is bemondtam múltkor egy 900e-1Milliós bérigényt, aztán végül hozzátettem, hogy az 1 millió lenne inkább az ahol nem kellene már gondolkozzak az ajánlat után. De a mostani helyemen azon kívül, hogy jobb lenne több pénz nincs igazán nagy probléma. Elég dinamikus a munkaidő, és home office is van 50%. Ezek meg nem lennének meg az új helyen.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz adalbert1 #10951 üzenetére
Én amit mondok nekik leszögezem mindig, hogy ez az alapbérre vonatkozik. Nem érdekel mennyi a cafetéria és egyéb, mert ha túlóráznom kell, vagy ügyeletet adni akkor azt az alapbér alapján számolják, nem pedig az extra ez meg azt hozzáadva.
Én már eleve amiért váltanék ahhoz hozzáadok még 10-15% -t belekalkulálva, hogy lehet kevesebbet mondanak. Ha meg megadják akkor boldog az ember. Eleve a pénz az egyik dolog amiért az ember váltana sok esetben. Ha eleve úgy kezded, hogy nem vagy elégedett vele akkor mi lesz pár év után?May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz instantwater #18560 üzenetére
De olyan közelről nézi, hogy felét nem látja úgyse
-
kovsol
titán
Nálunk most májusban kezdenek új emberek. Köztük lesz portugál és német is.
A csapat nagy része fehérvári, debreceni. Munkát az ügyfél csak EU-ban engedi elvégezni.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz OPiiPO #18638 üzenetére
1st level lehet már resover group.
Nálunk van egy GSD az a servise desk. Oda futnak be a hívások, levelek. Ők nem lépnek be rendszerekre.Utána megy a ticket az adott ág 1st level csapatához megoldásra. Ők már előre definiált doksik, scriptek segítségével elkezdik a megoldást.
Ha ők nem tudják, megy a 2nd levelre, ha ők se akkor a 3rd level ahol jellemzően az expertek vannak, és a projekt melók mellett néha segítenek egy-egy bonyolult incidensben is ami eljut hozzájuk.GSD meg nem egyenlő a 1st levellel.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Az a local IT aki ha szar a nyomtató megnézi, vagy nem megy a vpn stb.
Ha egy szerver oldali hibákkal foglalkozó csapat kell akkor ott a GSD az felveszi a hibát, megnyitja az alapján az jegyet, és továbbítja a megfelelő csapatnak. Jellemzően nem az end user ad fel ilyen jegyet.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Én lassan 10 éve tolom a SAP üzemeltetést egyébként. 1st, 2nd, 3rd level supportot is adtam ez idő alatt. Most már ilyen hangzatos pozíció nevek vannak ahol ülök, hogy Delivery lead, Intance owner.
Saját tapasztalataim alapján:
1st level kb olyan szint volt, hogy volt kb a 30 leggyakoribb jegy amire volt doksi aztán az alapján meg lehetett csinálni. Egyébként kb önszorgalomból tudtam képzeni magam, hogy megértsem azokat a hibákat is amire nem volt leírás.
Egyszerűbb service requestek.
Ide nyíltak a monitoringos jegyek is. Meghalt egy job, telik az fs, nem fut a rendszer stb stb több tucatnyi monitoring alert létezik.
Én jellemzően mindig elmagyarázom a 1st/2nd level kollégáknak, hogy mi volt megoldás had értésék meg ők is. Legközelebb már ők is tudni fogják, nekem meg több időm jut az egyéb teendőkre. Népszerű is lettem köztük ahogy hallottam2nd levelen már bejönnek az incidensek mellé az ismétlődő maintenance changek is, és itt már elvárt dolog, hogy ne csak leírásból próbálja megoldani az ember az incidenseket, mert azt a kártyát már a 1st level ellőtte
3rd level jellemzően már projektek, nem standard requestekkel foglalkozik. Talán ha heti 1-2 incidens jut el ide, ezek már komplex problémák, tudni kellhet hozzá az összefüggéseket, átlátni mi mivel hogyan kapcsolódik. Itt már képbe kerülnek az auditok, security kérdések. Ügyféllel való konzulting stb, stb.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz kexksz #18652 üzenetére
3rd level az úgy bruttó 700-1,2M között lehet kalkulálni alapbérben. + van ügyelet, túlóra(mert ugye prod rendszereken nem office időben lesz mondjuk egy upgrade), bónusz, cafeteria stb
De 1 millió felett sokszor már vállalkozóként akarnák az embert foglalkoztatni az a tapasztalatom, de vannak kivételek.
Ugye nem egyforma szinten vannak az emberek tudásban.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz sarkanyolo2 #21053 üzenetére
Nálunk egész armada van:
Én most Advisor szinten vagyok.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Vision #21078 üzenetére
Itt tudtommal olyan emberek akik az ügyfélhez mennek ki, mint consultant, nem pedig jönnek hozzánk. De nem vagyok benne biztos az amcsi HR miként álmodta ezt meg pontosan.
people menedzser meg miért ne lehetne? Melyik multinál nincs people manager?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest