Új hozzászólás Aktív témák
-
TooFoonX
csendes tag
Szia! Azonnnal meg kéne tenned a feljelentést ellene... Én megtettem és már hívtak is a rendőrségtől. Bár a rendőrségnél a nevek alapján nyomoznak...
Felfoghatatlan, hogy hogyan tudják a csalók megoldani, hogy egy számlaszámhoz több tucatnyi név tartozzon...
EVP5010012100671 továbbra is rejtély, hogy mi a jelentése...
Nem írtad, de ugye ez az utalási számlaszám szerepelt?: 12001008-01430495-00100005 -
rdora89
újonc
Sziasztok!
Nagyon köszönöm, hogy leírtátok az alábbi infókat, így megspróroltatok nekem egy csomó idegeskedést és persze 26.000 FT-ot.
Molnár Dominik néven hirdetett egy nagyon jó árú fényképezőgépet 25.000FT-ért, egyből lecsaptam rá, néha ki lehet fogni nagyon jó ajánlatokat, így én is egyből megörültem neki, szinte azonnal utalni akartam, nehogy más is lecsapjon eme remek ajánlatra. A szerencsém az volt, hogy éppen nem volt ennyi a számlámon ezért volt 1 nap gondolkodási időm. Az úriember csak emailen volt elérhető, itt amikor lebeszéltünk mindent, küldte hova utaljak stb, megjelent az itt említett szöveg "Azt szeretném kérni , hogy a közleménybe amikor fogja írni az adatokat , irja be ezeket az adatokat . Fontos lenne a számomra
EVP5010012100671"
Itt ez már kicsit fura volt és említette, hogy számlát is fog küldeni. Másnap viszont az lett végképp gyanús hogy 25.000FT-ról 24.000FT-ra csökkentette a gép árát. Nem igazán értettem miért hisz elvileg eladta nekem. Ekkor kerestem rá a megjegyzésben kért számra és találtam meg a fórumot. A bankszámlaszám is stimmel.
Azóta már természetesen nincs fent a jófogáson sem. Remélem más is olvassa és figyel! -
TooFoonX
csendes tag
Úgy tűnik, második emailom hatására belátták, és mostanra eltüntették a hirdetést.
Így ennek a csalónak ez a bevételi forrása megszűnt! Bizonyára holnap új néven megjelenik egy újabb csábító apróhirdetés...
Szóval érdekelne, ha valaki erre a számlaszámra már utalt: 12001008-01430495-00100005
Ha meg netán most készülne utalni, ...ne tegye!
Azt esetleg tudja valaki, hogy mit jelenthet a megjegyzésbe írandó EVP12 számjeggyel? -
TooFoonX
csendes tag
"Dióhéjban", kb ennyit nyilatkoztak:
"...a küldött adatok alapján a hirdetőt beazonosítottuk, így ezt követően kiemelt figyelemmel fogjuk kísérni az oldalon folytatott tevékenységét, valamint illetékes munkatársaink meg fogják vizsgálni az esetet és megteszik a szükséges lépéseket. Sajnos erre ügyfélszolgálatunknak nincs rálátása.
Oldalunknak nincs felhatalmazása kötelezni, vagy felszólítani az eladót a pénz visszafizetésére, valamint közvetítő szerepet sem tudunk felvállalni vitás esetekben.
Amennyiben rendőrségi feljelentést tesz biztosíthatjuk, hogy rendőrségi megkeresés esetén minden szükséges adattal segíteni fogjuk a nyomozást." -
TooFoonX
csendes tag
Figyelem!
A csalók erre a számlaszámra még továbbra is gyűjtik a pénzt!:
12001008-01430495-00100005
Név " Lencse Antal "
Azt szeretném kérni , hogy a közleménybe amikor fogja írni az adatokat , irja be ezeket az adatokat . Fontos lenne a számomra EVP5010012100671
lencseantal@gmail.comMájus 17-e óta él a hirdetés...a jófogás értesítve, de a hirdetés még ezidáig maradt a helyén.
https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Robotporszivo_Xiaomi_Mi_Robot_Vacuum_Mop_Pro_118448325.htmHamarosan én is feljelentést teszek ellene.
-
Pityu.
nagyúr
Örömmel látom gyűlnek a jakab jános károsultak. Én még tavaly feljelentést tettem online idén meg év elején behívtak a rendőrségre. Szóval remélem idővel lesz valami mert ennyi ember és ennyi átverés ez nem maradhat büntetlenül.
-
danee941
csendes tag
Sziasztok! Én is áldozat vagyok. Szeretném összegyűjteni az eseteket. Kérlek ha érintett vagy akkor a lenti címre küldd el röviden a storyd. Mit vettél, mikor, kitől, hova utaltál.
jofogas.atvertek@gmail.com
Köszönöm
-
danee941
csendes tag
válasz
katalin2021 #184 üzenetére
Szia, engem is átvert. Mással, se átvert hasonló összegben. Tudok még1 embert akit szintén átvert szóval hárman vagyunk. Vegyük fel egymással a személyes kapcsolatot.
-
LepkeHU
újonc
válasz
BlackDRose #179 üzenetére
Üdv!
Itt tudsz online feljelentést tenni:
https://ugyintezes.police.hu/home
Az új ügy indítása ikon > Bűnügyi szakterület ikon > Bűnügyi ügyintézés bűncselekményekre vonatkozóan ikon > Bűncselekménnyel kapcsolatos beadványok ikon > Elektronikusan gomb...
Az én ügyemet már összevonták egy 2020 júniusival. Lassan, de biztosan halad a dolog, megéri megtenni a feljelentést!
-
nebancsa
senior tag
válasz
katalin2021 #184 üzenetére
Szólj a bankodnak hogy téves utalás, hátha...
-
katalin2021
újonc
Sziasztok!
Én egy friss "károsult" vagyok.
Ugyanez a számlaszám, ugyanez a közleménybe írandó:Név lesz a számlán " Pataki Kármen "
Az ára postával együtt lesz 26100 Ft.
Azt szeretném kérni , hogy a közleménybe amikor fogja írni az adatokat , irja be ezeket az adatokat . Fontos lenne a számomra
EVP2410011659477Amikor már utaltam, akkor kaptam észbe, hogy talán nem kellett volna..
A helyesírási hiba keltett gyanút bennem először.
Másodszor az, hogy azóta se kép, se hang.Valaki lépett már ebben az ügyben? Látom több károsult is van erről a számlaszámról.
Szívesen összefogok, ha kell. -
PcCar
tag
válasz
nebancsa #182 üzenetére
Úgy tudtam, talán a feljelentés után, de szerintem mások a szabályok, hogy több mint egy éve történt, és nem lett feljelentés.
Nem volt ügyfélkapu regisztrációm, nem is lehetett akkor megoldani, zárva volt minden, délelőtt a gyerekre kellett vigyáznom, mindkét alkalommal délután mentem a rendőrségre, nem volt ott senki, csak a portás, még is mindig iszonyatos elfoglaltságra hivatkozott, több óra várakozási idővel, és azt "javasolta" próbáljam meg máskor. -
PcCar
tag
válasz
belladomokos #180 üzenetére
Egy éve történt, szerintem azóta elévült, annó ráírtam a másik károsultra, hogy tegyünk együtt feljelentést, még csak nem is válaszolt, egyedül nem láttam sok értelmét.
-
belladomokos
újonc
Kedves PcCar!
Ha esetleg neked még aktuális a probléma és nem történt semmi konkrét az ügy érdekében akkor nagyon örülnék ha megkeresnél,írtam privát üzenetet az emailemmel és telefonszámommal. Sajnos velem is hasonló történt,elég nagy összegről van szó és semmiképp sem szeretném annyiban hagyni. Előre is köszi a válaszod!
-
BlackDRose
csendes újonc
Üdvözlöm! Csatlakoznék a Jakab féle károsultak "csapatába": Én egy Asus laptopot vásároltam volna tőle 35000 Ft-ért, de szerintem sosem érkezik meg. Tegnap felhívott és közölte, hogy mms-be átküldi a feladócimke fotóját. Azóta is küldi. Az az érzésem, hogy engem is átvert. Most TAKACS, Takacs és AL fedőnéven árul irracionálisan olcsón műszaki cikkeket (laptop, TV, fényképezőgép). Azt nem értem, hogyan tud továbbra is kicsalni pénzt, amikor már rendőrségi feljelentést tettek ellene? Kérdésem az, hogyan működik az online feljelentés?
-
nebancsa
senior tag
Sziasztok!
Több db. egyforma terméke szeretnék eladni, hogy lehet feladni, hogy a jófogás ne dobja vissza hogy ugyan azt akarom eladni.
Mikor ingyenes szállítással adom fel, és valaki meg akarja venni, mielőtt jóváhagyom, hol látom a vevő adatait?
Fel szeretném hívni, hogy valóban meg akarja venni, vagy csak kattingatott...Előre is köszönöm a segítséget.
-
LepkeHU
újonc
-
=Mentor=
őstag
Két napja feladtam egy LEGO hirdetést, de még mindig nem hagyták jóvá, ezek hétvégén és ünnepnapon nem dolgoznak?
-
Az én ügyem sikeresen rendeződött. Beindult a gépezet és így a gyerek szülei is megtudták miután behívták őket a rendőrségre. Felhívott az apja, elnézést kért és visszautalta a pénzt. Vissza akartam vonni a feljelentést, de azt mondták a rendőrségen, hogy nem lehet, mert az ilyen ügy közvádas, ha tudomására jut a rendőrségnek, akkor végigviszik.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Be lehet állítani a keresésben valahogy azt hogy ha egy adott megyét jelölök meg, akkor ne adja be az egész országot, csak mert az eladó szállítást is vállal.
Nyilván meg van az oka ha nem országosan keresek valamit, hanem szűkítem adott megyére, vagy városra.
Rühellem, hogy bead felelegesen 1000 hiretést. -
Pityu.
nagyúr
-
bateszter
újonc
Sziasztok
Sajnos a tegnapi napon döbbentünk rá, hogy mi is Jófogás csalás áldozatává váltunk.
Az alábbi hirdetésre reagált a párom:
https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Lego_Minecraft_The_Mine__115655795.htmAmelyet a tegnapi napon jeleztem a Jófogásnak, hogy ez egy csalás, azóta még fent van a hirdetés
Fényvesi Virág néven van fent, egyetlen elérhetőségként: fenyvesivirag1970@gmail.com email címet adta meg.
Előre utalást kért az alábbi adatokkal:
12001008-01430495-00100005
Kedvezményezett név : Fényvesi Virág
Közlemény: EVP7 4100 1100 5882" Azt szeretném kérni , hogy a közleménybe amikor fogja írni az adatokat , irja be ezeket az adatokat . Fontos lenne a számomra
EVP7 4100 1100 5882 "apró üzenettel
És sajnos meg is történt az utalás, tegnap viszont mikor rá kerestünk a számlaszámra döbbentünk rá, hogy bizony nem elfoglalt csupán a hölgy és nem tudott még vissza jelezni hanem egy csalás áldozatai lettünk.
Felháborító, hogy még mindig tudja végezni ezt a tevékenységét és mint látható sikeresen, nem tudom, hogy egyesével mennyi esélye van az embernek, de lehet ha az összes károsult együtt tenne feljelentést, akkor már nagyobb hordereje lenne a dolognak, hiszen akkor már jelentős anyagi kárról lehetne beszélni.
Úgyhogy Zsolt mi eddig 25.100Ft kárt könyvelhetünk el, de minél többen vagyunk annál nagyobb esélyünk lenne, mi készek vagyunk ezt jogi útra is terelni.
Eszter
-
-
Pityu.
nagyúr
Na az jó,a rendőrségen úgy lett megírva a feljelentésem,hogy vissza szeretném kapni a pénzt és azt mondták,hogy ha min 3 feljelentés van akkor az már jó.Én is online jelentettem fel de be kellett menni egy személyesre is.
Kis időbe bele telik ,én is tavaly tettem feljelentést és idén hívtak be.
-
Én január 11-én tettem egy online feljelentést, de még mindig ügyintézésre vár státuszban van. Ez meddig lehet még így? Járt már más is így?
-
Zsee67
csendes tag
Sziasztok!
Egy másik fórumban (https://www.jogiforum.hu/forum/20/33851) már megírtam, de ide is leírom az esetemet, hogy minél többen elkerüljétek ezt a csalót. Már több embert is megkárosított különböző neveken és hirdetésekkel a Jófogáson.
Én a ezzel számlaszámmal (12001008-01430495-00100005) kapcsolatban jártam pórul.
A Jófogáson hirdet még jelenleg is egy elektromos rollert
https://www.jofogas.hu/…15098004.htm mélyen áron alul "Mária" néven.
A kommunikáció csak emailen (zoldosmaria@yahoo.com) keresztül ment, kértem biztosíttékként az előre utaláshoz egy személyi okmány fényképét és egy telefonszámot is, amit sajnos nem ellenőriztem. A személyin Baji Péter Ábrahám szerepelt és az utalást is erre a névre kellett küldenem, amit jó balek módján meg is tettem. Ma hívtam a telefonszámot, persze semmit nem tudott az illető a rollerről.
A megjegyzésbe az utalásnál nekem a EVP4810008788909 kódot kellett beírni ami "nagyon fontos" volt.
Feljelentésnek azt hiszem csoportosan lenne értelme, hogy az 50.000 Ft-os kárértéket így meghaladja a csalás.
Lehet valahol online feljelentést tenni?Zsolt
-
Pityu.
nagyúr
Na ma a tavalyi online feljelentés tevés után ma behívtak az itteni rendőrségre egy vallomás dologra meg feljelentés ilyesmi,azt mondták ha van még kettő feljelentés a csaló fickó ellen akkor már bűncselekménynek minősíthető bírósági ügy lesz belőle.Úgy írtuk meg a rendőrrel a dolgot,hogy kérem vissza a pénzemet amit elcsalt az illető,szóval most bekerül az ügy a központi rendszerbe és egyesíti a mások által tett feljelentéseket.
-
dawez
tag
sziasztok az imént botlottam bele ebbe a hírdetőbe és szerintem csaló
[link] << szerintem ebből a hirdetéséből is le lehet szűrni 170 ért adja ezt a gépet monitorral egyutt, de a hirdetései között van még pár érdekesség. -
Pityu.
nagyúr
válasz
sz.barna99 #153 üzenetére
Gondolod,hogy a szülei jobbak lennének?Mert szerintem biztos,hogy nem.Viszont ha az én ügyemből lesz is valami akkor úgy látom min 1 év kell hozzá.
-
sz.barna99
újonc
Sziasztok!
Lezajlott az eljárásom "Kerekes Lászlóval" szemben, aki még tavaly nyáron károsított meg több embert országszerte a Jófogáson. Legalább 16 ember esett áldozatul, összesen 267 000 Ft elcsalt összeggel, a jelentés alapján.
Valójában "Nagy László" a neve, debreceni lakos. Az eljárás sajnos jó és rossz eredménnyel zárult. A jó, hogy megtalálták az elkövetőt és bevallotta. A rossz pedig, hogy nem büntethető, mivel még nem érte el 14. életévét (ergo általános iskolás GYEREK), így nem tudták behjatani tőle a kárt a törvény értelmében.
Én most azon leszek, hogy kontaktot keressek szüleihez, hogy elbeszélgessek velük. -
LepkeHU
újonc
A belépés után (amihez átirányít az ügyfélkapus beléptető oldalra, majd visszalép a rendőrség oldalára) a főoldalon kellene látnod a folyamatban lévő ügyeim között a beadványod. Jelenleg "Ügyintézésre vár" státuszt látok. Nekem a beadvány feltöltése negyedszerre sikerült, előtte mindig elakadt a folyamat, de amint sikerült feltöltenem, rögtön kaptam az ügyfélkapun keresztül értesítést a sikeres feltöltésről. Tegnap újabb e-mailt kaptam, hogy újabb értesítés érkezett az ügyfélkapun keresztül, ami arról szólt, hogy áthelyezték az ügyem a Váci rendőr-kapitányságra. Szóval az ügyfélkapun keresztül is kellene értesítést (arról pedig e-mailt) kapnod, ha valami változás történt a beadványoddal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Energiaital topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Mikrotik routerek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest