Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
peti634
csendes tag
válasz
blueMerle
üzenetére
http://logout.hu/bejegyzes/cappa72/g4t_mt6589t_1_5ghz_1gb_4gb_firssites.html
ezen belül is:
jiayupolska.pl/download/rom/G4T_6589_1+4_20140512-120343_%5Bjiayupolska_PL%5D.zipElöl a [link]
Tehát letöltöm a zip-et telóre, Recovery, törlök mindent, majd kijelölöm a zip-et telepítésre. Erre gondolta, eddig így csináltam, csak a leírás mást mond.
-
blueMerle
veterán
Naszóval, needromos G4C-re való latest MIUI-t feltettem, katasztrófa, nagyon bugos, a hang az végképp nem működött, a fényképező sem (patch sem segített rajta). Ment vissza a multilangos alap. El vagyok kenődve rendesen, mert nagyon bejön az a rendszer

-
fene_vad
senior tag
-
peti634
csendes tag
Üdv.
Én is szeretnék segítséget kérni. Jelenleg MIUI 8.30 van fent, a Jiayu G4 telómon (1/4), tökéletesen működik, 1 dolgot kivéve. Nagyon kevés ramom szabad az 1G-ból, kb 800-900 foglalt, úgy hogy alig fut valami (Messenger, 3G, alap launcher), Hiába takarítom ki a futó progikat, bármilyen progival.
Elindítom a messengert, leáll a zenelejátszás, elindítom a zenét, eltűnik a messenger. Volt fent egy régebbi ROM-om ahol nem volt ennyire zavaró a RAM elfogyása (bögészőt, zenét, messengert, skypot elvitte)
A kérdésem hogy más is tapasztalt hasonlót, tudok e valamit tenni ellene? Tudtok e hasonlóan jó ROM-ot, ami nem zabálja meg a RAM-ot? -
Rawulf
őstag
válasz
Dévidzon
üzenetére
Én az itt javasolt MIUI-t ajánlom. Hétvégén tesztelgettem a legfrissebb 4.8.30-as frissítésével együtt:
http://en.miui.com/thread-10317-1-1.htmlFontos, hogy először a 4.8.22 fullosat tedd fel, de itt leírtam másnak is a lépéseket:
http://en.miui.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=10317&pid=746156
Az automatikus frissítéssel leszedheted a '4.8.27 to 4.8.30'-as frissítést is, de utána már a framaroot nem megy, ezért máshogy kell rootolnod. Például:
http://en.miui.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=10317&pid=775456Nekem eddig nagyon tetszik.
-
Thrawn
félisten
válasz
Dévidzon
üzenetére
Próbáld ki ezt a ROM-ot: [link]
Tedd fel hozzá a vredniiy-kernelt is de figyelj arra melyik típusú akkumulátorod van (Li-ion vagy Li-Po).Az mxnfwloader csak egy régebbi ROM alatt működik (0620 ha jól emlékszem). Erre csak akkor van szükség ha frissíteni szeretnéd az érintőképernyő firmwarét. Ha ezt meg szeretnéd tenni akkor ezt a régebbi ROM-ot kell először feltenned és a frissítés után mehet az amit linkeltem kernelestül.
-
Dévidzon
tag
Sziasztok!
Jó fél éve van G4 advanced-em, úgy gondolom, most már ideje lenne frissítenem (magától ezt nem teszi meg).
Visszaolvastam itt a topikban elég rendesen, Samsungon cseréltem is már ROM-ot, de úgy nézem itt erősen másképp néz ki a dolog.
Előre is elnézést, lesznek erősen láma kérdéseim...1-2 bibi is van nálam:
- a kijelző felső fele játék közben nem érzékel rendesen (RealRacing3)
- kijelző kalibrálásra hibával leáll, mxnfwloader szintén
- ez-az leáll néha, ez különösebben nem izgat, android előfordul
- rendszeresen eldobálja az SD kártyát, újraindítás után látjaLáma kérdés1: miért cserélgeti mindenki a recoveryket, mire jó ez? Nem vagyok ezzel tisztában, amennyire én tudom a recovery egy bizt.mentés, hogyan/minek ezt egymás között cserélgetni?
Láma kérdés2: Ha igaz akkor nekem G4A-m van, a build számnál G4HG 20131022 - 153302 szerepel, melyik ROM-ot szeressem?
needrom-on a sima G4 pont alatti ROM-okból kell válogassak?Amit megnéztem: MobileUncleTools indításakor bal felül ROOT van, tehát rootolva van ha minden igaz, így is jött. Recovery módba sikerült belépnem, nem babráltam semmit. Superuser van, ez is rajta volt.
Lewa romokat ajánlották, de a lényeg, hogy stabil és lehetőleg magyar legyen. Ha jól tudom közvetlenül felrakhatom SD kártyáról is az új romot, így könnyebbnek tűnik a dolog nekem.
Előre is köszi a válaszokat!
-
sasa311
veterán
sziasztok
kollégámnak rendeltünk egy Jiayu G4-et és olyan GPS problémánk van vele, hogy kiírja a GPS teszt, hogy 14 műhold van "in view", ellenben a szokásos kis csíkok már fel sem jönnek fixálni meg végképp nem fixál pozíciót.

Valaki már tapasztalt hasonlót?
Elvileg valami appal már EPOt frissítettünk, semmi változás-
-
vitko6
csendes tag
mire hozzá láttam volna, már levettél a 4.4 es romot... sikerült valakinek lementenie?
-
blueMerle
veterán
válasz
balagedebr
üzenetére
A G4C esetében tudtommal mindkét foglalat 3G képes (én a normál méretűt használom az biztosan az), feltételezem a G5-nél is így van.
Mondjuk ezt a G5-öst még nem is láttam, hát, elég gáz iPhone koppintás

-
balagedebr
tag
Ugyan G5-höz kapcsolódik a kérdésem, de gondolom belsőre ugyanaz, mint a G4. Szóval melyik sim foglalatban tegyem azt a sim kártyát, amin mobilnetezni akarok?
-
vitko6
csendes tag
Csak a tegnapi 4.4 es beta... Nemsokàra kiprobálom.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
A telefonon lévő mail levelező rendszeren gmail egyből felcsatlakozik és működik. Freemailt sehogy sem tudom működésre bírni. Valakinek van üzemelő freemailos beállítása?
Köszi! -
blueMerle
veterán
Régóta nem követem a topicot (mert semmi gondom nincs a telóval) épp ezért egy olyan kérdésem lenne hogy létezik-e már a G4C-hez stabil MIUI rom? Magyar nyelv nem fontos. A needromon találtam egyet de arról eléggé megoszlanak a vélemények. Más esetleg?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Orf3usz
üzenetére
EZ igaz! Én a Jiayu G3S és G3T példáját föl is hozhatnám erre : 1,2GHz mt6589 és 1,5GHz mt6589T SoC,
és a romok tökéletesen cserekompatibilisek (ez tapasztalatom is) EZEN a kettőn, DE
DE például JY- G3C az már 1,3GHz (?) mt6582 SoC - más gpu-val ,és
az már nem veszi az előbbi kettő rom-jait!A G4 és G4C között is ez a diffi: mt6589() aztán mt6582 SoC
-
winotto
tag
Azt elfelejtettem írni hogy a telóm MT6589 (4*1,2GHz) és erre kellene a stabil magyar rom.
-
winotto
tag
Vagy ki milyen romot ajánlana ? lényeg hogy stabil és magyar legyen...
-
Orf3usz
tag
Milyenre formázzam az SD kártyát hogy jól működjön a telefonnal? (16GB CL10 ha ez számít)
-
JohnK
aktív tag
Megkérdezem itt is, hátha jobban képben vagytok, vagy van valami ötletetek. [link]
-
Pozitron
tag
válasz
uverion
üzenetére
Azota megjott a telefon. Valamit csinaltak vele mert le volt cserelve az OS, most feltettem ezt a fenti MIUI romot, es teszteles alatt van a telefon. Mondjuk fura hogy az OTA nem mukodik rajta... Kidobja hogy van elerheto frissites de mikor rakattintok hogy frissitse, nem tolti le hanem ujraindul recovery-be, majd kiirja hibanak hogy nem talalja az update.zip-et...
-
kovy79
őstag
Ja, nálam is hasonló volt. Mikor megkaptam a telefont, egyből feltettem a G4HG-20131225 romot. Nekem is csak 3gigát látott. Telefonnal formáztam és minden jó lett. Mostanság (mikor a miui rommal szórakoztam) jöttem rá és más fórumon is olvastam hasonlót, hogy ha egy romra, ami nem kezeli a 32gigás partíciót frissítesz egy olyan romot, ami helyesen kezelné, akkor csak 3gigát látsz (vagy semmit, de formázás után minden oké). Ha viszont egy jó romra (ami helyesen kezeli a 32gigát) frissítesz egy szintén jó romot, akkor a 32giga és az adatok is épségben maradnak. Remélem érthető.

-
Rawulf
őstag
Sajnos nem tudok mellé tenni egy AUO kijelzős G4-et, hogy összehasonlítsam, viszont találtam egy ilyen videót:
JiaYu G4 screen comparison (LG left, AUO right)
Nos. Tanúsíthatom, hogy nagyon az LG-nél a fehér tényleg élénk és tiszta fehér.
Viszont sajnos így szűkül a lehetősége a felhasználható egyedi firmware-eknek. -
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
kovy79 : Köszi a linket.
Alap régebbi G4 (2GB ram + 32GB rom), szoftveresen G4HG, belső modell jelölés G4A.
Kipróbáltam mindenféle rom-ot, de egyik se akart felmenni rá. CWM-ekkel dettó így jártam.
Ahogy mások is jelezték: needrom-on található CWM csak egy maszat képet ad, Cappa72 féle CWM vibrált, MTKdroidtools a gyáriból csak 5-ös CWM-et tudott faragni.Szóval a te angol Recovery CWM 6.0.2.8 G4A tökéletesen működik.
Fontos!
Vannak már újabb sta-s2z mod MIUI-k is, de az aktuálisan utolsó 4.8.27-es teljes verzió hibás.
A telefonra telepítve a MIUI logónál megáll rögtön a bootolás megkezdésénél.Szóval a gyári rom és a te angol CWM-ed után teljes WIPE, aztán 4.8.22 fullos frissítés, majd a 22-ről 27-re OTA frissítés és tökéletes!

Köccce! 
-
Thrawn
félisten
Több szerencsém lett, nagyon bejön ez az orosz kernel. Egyedül az automatikus fényerő az ami nem az igazi, kint napfényben nem tekeri fel maxra. Egyébként tökéletes. Nem tudom hogy hozták össze, de megszűnt az akksimegzuhanás jelensége és normál használat mellett fél napot nőtt az üzemidőm. Ez részben köszönhető annak is, hogy teletömték új governorokkal a CPU és I/O ütemezőket, SetCPU-val gyorsan be is állítottam pár profilt.
Ezt egyelőre idő hiányában nem cappa72 ROM-jával próbáltam ki, hanem a meglévő, belakott rendszeremhez tettem fel wipe cache+dalvik cache után. -
mummy56
csendes tag
Már pár napja tesztelem a miui v5 4.8.22-t eddig minden jó,egyetlen dolgot kivéve:nem sikerül szinkronizálni a névjegyeket a viberrel.Vagyis látszólag sikerült,mert a névjegyzékben felajánlja a viber hívást illetve üzenetet,de ha rányomok semmi sem történik.Illetve ha belépek a viberbe csak a telefonszámot jeleníti meg.Valaki már találkozott ilyesmivel?Esetleg megoldás a problémára?
-
Thrawn
félisten
Hm, van egy új kernel is: vredniiy kernel - [link]
Lehet ezt is kipróbálom, hátha több szerencsém lesz vele mint a Superkernellel. -
-
Hm...
Ez felettébb fura.
Pont azért próbáltam ki, nehogy ilyen legyen.
Aztán meg mégis...
Nem lehet, hogy döglődik az sd kártya? (még akkor is, ha stimmelnek az md5-ök)
Próbáld meg ugyanezt a csomagot egy másik könyvtárnévvel bemásolni a backup könyvtárba.Mekkora a system partíció a tiéden?
Az is G4T?Más G4-es verziókra hogy fel megy-e... hát nem vagyok benne biztos.
Azt tudom, hogy kollégám a sima g4-re rakott g4 advanced romot, hátla lesz benne OTG, de nem lett.Mert nekem csont nélkül felszaladt (persze a data és cache hibára fut, merthogy nincs):

-
Thrawn
félisten
Megpróbáltam feltenni a CWM backupot, de a Carliv féle touch recovery és a cappa féle CWM is hibával elszáll. A logban ennyi látszik:
Checking MD5 sums...
boot.img: OK
recovery.img: OK
system.ext4.tar: OK
Erasing boot before restore...
I:Formatting unknown device.
Restoring boot image...
Erasing recovery before restore...
I:Formatting unknown device.
Restoring recovery image...
couldn't find default
Found new backup image: /sdcard/clockworkmod/backup/Jiayu-G4T-1GBram-4GBrom-20140512-120343_[jiayupolska_PL]-CWM-backup//system.ext4.tar
Restoring system...
Creating filesystem with parameters:
Size: 681574400
Block size: 4096
Blocks per group: 32768
Inodes per group: 6944
Inode size: 256
Journal blocks: 2600
Label:
Blocks: 166400
Block groups: 6
Reserved block group size: 47
Created filesystem with 11/41664 inodes and 5415/166400 blocks
cat: can't open '/sdcard/clockworkmod/backup/Jiayu-G4T-1GBram-4GBrom-20140512-120343_[jiayupolska_PL]-CWM-backup//system.ext4.tar*': No such file or directory
tar: short read
Error while restoring /system!
I:Can't format unknown volume: /external_sd
I:Can't format unknown volume: /emmc -
apaka1956
csendes tag
Sziasztok! Van egy Jiayu G4B Basic 1/4 3000, telom szeretném frissiteni de olyanra a amivel jól müködik és magyar menüs.ha tudna valaki linkelni .Előre is köszönöm.
-
Jiayu G4T 1,5GHz, 1GB RAM, 4GB ROM frissítése 20140512-120343-as verzióra.
-
Pozitron
tag
Na egy kis elmenybeszamolo:
Visszakuldtem a telefon garanciasan, instabil 3g kapcsolat miatt... ilyenkor az egesz telefon resze lehalt, se hivas se semmi, illetve volt hogy 10-15 secenkent talalt halozatot majd el is dobta Rom-okat probaltam, nem szoftveres volt a hiba, foleg hogy 2 ugyanolyan telefont rendeltem es csak az egyik csinalta (ugyanaz a Rom, ugyanaz minden). A lenyeg kb. majd 1 honap volt mire odaert a telefon es at is vette valaki, azota szinten eltelt 1 honap, es meg semmi visszajelzes... Tegnap irtam nekik mailt hogy ugyan tajekoztassanak mar mivan, mert mire megjavitjak, mar kijon az Iphone 8 meg a Samsung S10...
Varom a valaszukat...
-
berklac
csendes tag
Tisztelt Jiayu Rajongok !
Először is, ha még veszek telefont, akkor is ilyet fogok venni vagy az akkori új típust !!!!!!!!
De lenne egy kérdésem a gurukhoz, nem találom rajta bejövő hívások tiltása c. menü pontot, a teljes tiltást megtaláltam,de nekem olyan kéne,hogy csak bizonyos számokat ,és a privát hívásokat tiltsa le.
Segítsetek !
Ha valakit érdekel, tudom,hogy kell a gyári Kínai nyelvű progikat leszedni !!!!!!!
És nagyon okos tanácsokat tudok adni az új vásárlóknak / több ezres megtakarítás /
Csak itt ezen az oldalon nem publikus !!!!!A segítséget még egyszer előre is köszönöm !
Akit, a két dolog érdekel,írjon :
berklac@gmail.com
Jók legyetek !
-
mummy56
csendes tag
Nos,megérkezett a bontott teló,alaplap,usb panel átszerelve és láss csodát működik

egyetlen gondom van miui V5 4.8.11 verzió van rajt és nem sikerült magyarítani.Pedig megcsináltam Jbarttal a leírás szerint de semmi.Lecserélni nem akarom ezt a romot egyenlőre,mert minden(tényleg minden!)tökéletesen működik,pl. Igo,wifi 3g stb,stb....csak ez a fránya magyar nyelv.Ha valaki ebben tudna segíteni,megköszönném. -
dwade03
csendes tag
Sziasztok !
Valaki nem talalkozott esetleg olyan problemaval mint ami nalam fordult elo ? A helyzet az, hogy a telefon semilyen alkalmazast nem enged telepiteni se frissiteni .A hibauzenet az alabbi kepen linkelem Valaki tudja esetleg mivel lehet orvosolni ?
Elore is koszonom .http://kepfeltoltes.hu/view/140821/Screenshot_2014-08-21-23-04-03_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire elég ebbe a telóba az 1GB ram?
Ennek a vételén gondolkozom most. Csak nem tudom, hogy elég-e az 1GB ram. -
kovy79
őstag
Én akármikor elindítom a Sygic-et, mindig tökéletes. Soha, semmit nem állítgattam a gps beállításoknál. Bekacsolom és működik. Bár csak havi 1-2 alkalommal használom.
Egy hetes tapasztalat ezzel a miui rommal: csak ajánlani tudom a G4A-hoz. Stabil, gyors, magyar, térerő sokkal jobb, mint eddig bármivel. Hibaüzenet (valami program leállt) egyszer volt. Így a Hongmi 1S (ami a G4A-hoz képest tragédia) megy apósnak ajándékba...

-
mc-4
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szia!
Nekem azt írta ki...az útvonaltervezés nem lehetséges, mert túlléptem a sebességhatárt.
Igaz 11km-en repültem 800-al :-D Nincs vele gondom, jól működik.Más... freemailt hogyan tudom a gyári levelező apk-ra berakni? Gmail-nál csak beírtam a email címet és a jelszót és ment minden magától.
-
mummy56
csendes tag
Igen semmilyen gép nem ismeri fel.Az imént beszéltem egy szakival aki régóta foglalkozik kínai mobilok javításával és ő is azt mondja valószínűleg valami zárlat lesz,ezért is melegszik az alaplap környékén a készülék.Ez egyébként kikapcsolt állapotban is fennál,csak akkor szűnik meg,ha kiveszem az aksit.Másrészt a 6 óra alatt lemerülés elég durva.Kár mert nagyon tetszik egyébként.
-
-
mummy56
csendes tag
A teljes romcsere megtörtént,de sajna így is maradt minden,ezért gyanítom,hogy hardveres baja lesz.
-
mummy56
csendes tag
Semmi hang csatlakoztatáskor.Telepíteni úgy tudtam,h rámásoltam a kártyára a romot.Mert egyébként cwm recovery van rajta.Használtan vettem,az eladó felszívódott én meg szívok.Viszont most van egy bontott jó áron,ezért kérdezősködök,h érdemes lehet e megvennem.De egyre jobban azt látom,h az enyémnek nem szoftveres baja lesz.Egyébként az usb háttértáron és ezen az aksimerülésen kívül tökéletesen működik rajta minden.
-
mummy56
csendes tag
Igen a rohamosan merül az azt jelenti új! akksival,h kb 6 óra alatt koppra merül.ezért kezdek aggódni,h nem szoftveres gondja van.Mennyire jellemző ezekre,h mondjuk az alaplap dobja el magát?A másik az,h a pc nem látja már minden variációt kipróbáltam de semmi.Ezért gondoltam,h valamelyik panel lehet a hibás,vagy a töltő vagy az alaplap.
-
Thrawn
félisten
válasz
mummy56
üzenetére
Az akksimegzuhanás mondhatni normális jelenség ezeknél a telefonoknál. Az viszont nem, hogy melegszik és rohamosan merül. Az új ROM-mal ennek mindenképpen változnia kell a jó irányba, ha kb 2 napot kibír az akksi akkor ez megoldódni látszik. Ideig-óráig megoldható az akksimegzuhanás is, de a kalibrációját pontatlanul állították be Jiayuék. Valami rémlik, hogy a G4S és újabb telefonoknál volt ilyen hibajavítás ami arra irányult, hogy pontosabban mérjen. Én teljes feltöltés után volt, hogy töröltem az akkumulátor statisztikát a telefonból (Play-en is van rá alkalmazás), újraindítottam, és pár feltöltésig jól mutatta a hátralévő energiát.
A Superkernelt ácsoló spanyol brigádnak is figyelmébe ajánlották, hogy valamiért a ROM-ban/kernelben 1000 mAh van megadva, de állításuk szerint ez nem jelent semmit, mert nem onnan veszi a telefon az adatokat amikor az akksiidőt számolja. Nekem azért gyanús ez a dolog, de sajna semmi időm nincs mostanában komolyabban foglalkozni a telefonnal.
-
mummy56
csendes tag
Üdv mindenkinek.Sajnos azt hiszem belefutottam egy hibás készülékbe.Egy sima g4-ről van szó 1gb ram,1.3-as proci.A jelenség a következő eléggé melegszik az alaplap környékén,és zuhan az akksi töltöttség.Vettem bele új akksit,kapott új romot.Annyi,h talán már nem melegszik annyira.Az akksit 2 szer töltöttem eddig de a töltöttségi szint zuhanás továbbra is megmaradt.Már nem gyanítom,h szoftveres baja lehet.Ha valaki találkozott már ilyennel kérném a segítségét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köccce!