- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Aktív témák
-
-
tivike1986
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
De ez egy apróhirdetési oldal. Nem az árukereső. És nem hiszem, hogy ki lenne rekesztve az ő egyre népesebb közösségük. Sokkal inkább olyan lenne mintha kimennél a piacra és jobb oldalt a mamóka lenne a házi káposztával, bal oldalt meg a nagy zöldséges standok. Jelenleg elvésznek a nagyok közt a kicsik. Attól még eldönthetné mindenki aki szűr, hogy merre akar nézelődni. Szerintem ez az elhatalmasodó helyzet belemar az oldal alap jellegébe.
Az ÁFA-s példa hát...
Inkább ne menjünk bele. Történetesen egy adótanácsadó vagyok.

Ha opcionális a szűrés az még mindig csak a felhasználói élményt javítaná. Nem hiszem, hogy a kereskedő sérülne. Mert az használná aki nem akarná látni az ő hirdetéseiket. Valószínűleg ez a személy amúgy sem vásárolna tőlük, ha nem muszáj. Ugyanakkor, ha nem találja meg a keresett terméket még mindig fordulhat balra a piacon.
Kérdés: A magánszemélyek nem emelnek ki soha? Így az ő kiemeléseik gyakorlatilag elvesznek. A hirdetéseikkel együtt kb...
Ui: Nagyon is értem, hogy profitorientált a csapat. Szavam nincs ez ellen. Akkor van baj, ha etikátlanná válik. Máskülönben mennyivel több lenne a kiemelést választó magánszemély, ha nem a kereskedők kiemeléseivel kellene mindenképp versenyezniük? (lehet semmivel... lehet valamivel... a lehetősége meglenne és veszteni való megint nem lenne sok)
-
tivike1986
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Nekem az, hogy bármerre indulok, az első 20 találat tömeges feltöltés. 100 meg 123 meg ilyen összegekkel. Konkrétum sehol nincs a címekben. Már olyan mint egy agresszív reklám. Írtad lentebb, hogy tőlük vásároltál. Már én is vásároltam tőlük. De most akkor mindenhol legyen hirdetés mert már vettem hirdetett terméket? Igazából sokan lehetnek szerintem akik ragaszkodnak ahhoz, hogy magánszemélytől vásároljanak. Nem tudom mennyire vagy autós személy. De azzal ugyanez a helyzet mint ami itt megy. Beszámítást hirdetnek, utána leszarozzák a cuccod, hogy lejjebb nyomják az árat. Szerintem ez sem szép. De ez már másik téma. Egyszerűen ezek miatt szeretik néha kerülni őket. Emellett én évek óta szerettem ide járni bogarászni apróhirdetések között. Ezek már nem apróhirdetések. De mondjuk írtam is, hogy nem akarom őket megvágni vagy semmi. Csak egy plusz funkció ha lenne... Azoknak akik néha szeretnének úgy keresni, hogy csak magánszemélyek hirdetései jelenjenek meg. Nem kötelező. De lehetne rá lehetőség. Szerintem jó lenne.
-
drpityi
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Azért nem teljesen utasítom el.
Annó én magam is gsm üzletben vettem a redmi note 9 pro telomat mert akkor jelent meg, és a zöld színben akkor még nagyon ritka volt.
Egyedül ott találtam a kiszemelt üzletben és megvásároltam.
Tehát vannak kivételek, de az esetek többségében magánszemélytől vásárolok és azért ennek legfőbb oka az anyagiak.
Ha nem kellene a költségeimet határon tartani valószínűleg nekem is inkább a vadonatúj termék vásárlása lenne az elsődleges mondjuk Euronics vagy egyéb helyekről.Másik pedig azért jó ha vannak üzletek nyilván, mert sokan nem értenek mondjuk egy használt mobil ellenőrzéshez, hogy miket ellenőrizzenek rajta a találkozó alkalmával, vagy csak messzebb laknak és egyszerűbb üzletből házhozszállítással kérni és még lesz rá ugyanúgy garancia.
Szóval nyilván vannak előnyei is és hátrányai is mindennek. -
drpityi
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Én kizárólag magánszemélytől vásárolok itt hardveraprón.
És miért? A válasz egyszerű.
Mert olcsóbb.....
A vállalkozó kénytelen többért kínálni a terméket hogy neki legyen rajta saját haszna, hiszen pl plázában működő üzlet esetén a havi bérleti díjat is ki kell termelni stb
Tudom mert pc szaküzletben dolgoztam sokáig szervíz technikusként.Én olcsóbban jövök ki úgy, hogy személyesen találkozom az eladóval aki magánszemély, és ugyanúgy ki lehet fogni mondjuk telefon esetén sok garanciával rendelkező makulátlan állapotú telefont.
Konkrétan én is csak kizárólag ilyeneket adok el ha épp már ráunok vagy bármi egyéb miatt, de ilyeneket is veszek.
És nagyon nem mindegy hogy pl mediamarkt vagy bármilyen kis gsm üzletben a kiszemelt készülék 30 ezerrel drágább, amikor találhat az ember mondjuk még 9 hónap hátralévő garisat makulátlan állapotban ugyanabból a készülékből magánszemélytől.
Én az évek során rengeteget spóroltam így hogy ésszerűen vásárolok. -
drpityi
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Nincs gond, mármint nem annak szántam.
Egyszerűen csak az a zavaró hogy rengeteg van belőlük, amit napközben többször is előre hoznak és emiatt mindig nagyon sokat kell lefelé "vadászni" az első úgymond hagyományos hétköznapi ember hirdetéséig.Írok egy példát.
Részletes keresőbe kitöltöm hogy keresés csak Android rendszerű készülékre, azon belül jegelteket ne listázza, és keresés mondjuk 30 -75 ezer ft között Budapesten.
Ez csak egy példa de garantáltan ömleni fog sugár , Corvin, Blaha stb üzletek rengeteg telefon hirdetése és ez csak egyetlen cég.
Van még pár bőven.Tehát erre írtam korábban példának hogy van 20 céges mejd 5 normál, aztán újabb xy mennyiségű céges és megint csak pár normál.
És ezzel az is a baj, hogy sok embernek nijcs kedve vagy türelme keresgélni mert úgy vannak vele hogy ÁHH itt csak céges hirdetések vannak.Másik pedig, pl hiába hozom előre a hirdetésem mondjuk 9:58 kor, ha 10:00 kor a céges hirdetések ismét úgymond upolnak egyet és magyarul két perccel később már vagy a 23 helyen látható csak az alig két perce előre hozott hirdetése egy magánszemélynek.
És miért? Mert a céges hirdetés hirtelen tesz fel egyszerre vagy húsz hirdetést amik folyamatosan elől vannak és ezáltal lényegében az "egyszerű ember" eltűnik a süllyesztőben. -
hajbazer
csendes újonc
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem mondok. Gondolkodási csapda. Semmi értelme még 10 hozzászóláson keresztül taglalni a különbségeket köztetek és az esetlegesen felsorolt példák között, ahogy annak a valószínűsíthető lesöprésnek sincs, hogy "azért nem csináljuk így, mert X se csinálja így", meg annak sincs, hogy "ha Y így csinálja, akkor menj oda fórumozni", meg annak sincs, hogy "Z sokkal nagyobb portál nálunk, sokkal nagyobb anyagi tőkével, így ők megtehetik". Lehettek ti, akik példát mutattok nyitottságból, ha akartok. Ha nem akartok, akkor meg úgyis mindegy.
-
hajbazer
csendes újonc
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem mondok, mert meddő vitákhoz vezet. Nem gondolom, hogy akár pro, akár kontra a Hardveraprónak más oldalakat kéne majmolnia. Azt gondolom, hogy a felhasználói élményt, munkamenetet jobban befolyásoló változtatásoknál többet kéne adni a felhasználói visszajelzésekre, mint a dizájneri idealizmusokra vagy arra a beidegződésre, hogy ti majd úgyis jobban tudjátok a felhasználóknál, hogy mi a jó nekik. Szerintem ennyit meg tudtok tenni anélkül, hogy a döntési szabadságotokat vagy az üzleti érdekeiteket feladnátok, elvégre most is visszavontátok a problémásabb változtatásokat. Ha előre gondolkodtok, és adtok visszavonási lehetőséget a felhasználónak, akkor nem azzal kezdődik minden szembetűnőbb változtatás, hogy tele van rage-elve a feedback fórum, pl. nem kerekedett volna itt sem 2x3 oldalas rage, ha a kompakt nézetben visszaadjátok a régi megjelenést, a Normált meg átalakítjátok, ahogy akarjátok. A régi editort is pl. meg tudtátok tartani elég sokáig, csakhogy pozitív példákat említsek.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Karaj, mondjuk azt túlélem. De a külön rublikában tényleg jobban nézne ki az ár és átláthatóbb is lenne. na meg nem lenne akkora space minden hirdetés alatt. És tényleg no offense, de amikor ilyen szembetűnőbb változtatásokat csináltok, akkor kik vagy mik azok az adatok aminek felhasználásával eljutottok ide? Hogy pont így nézzen ki, mert így tuti jó lesz? (Vagy ez olyan, mint az angol tudósok?
) Tudom hogy csak páran jövünk ide és írunk és a többség el fogja fogadni(Köztük én is természetesen), mert nincs más választása. Mondjuk ez leginkább azért van, mert sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen topic. Ezt pl oldalra belinkelhetnétek, hogy várjátok az építő jellegű kritikákat, hozzászólásokat ebben a topicban.mod: közben egyre többet néz velem szemben a szomorú cica, gondolom Lezso hekkel ezerrel

mod2: most jó, felpörgött rendesen

-
Crus
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Még arra is van ideje sokaknak ilyenkor, hogy odaírja: "Elkelt", ahelyett, hogy kitörölné. Vagy egy színes piros képet tesz oda, hogy tudassa: már nincs meg. Leírhatatlanul irritáló, miközben szeretnék valamit venni és a 3. olyan hirdetést böngészem át, ahol valamikor volt az illetőnek, de már nincs.
-
demars
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Szia.
Beállítottam a belépési e-mail címet átírtam a gmail -es címemre, be is enged lépni.
A nyilvános e-mail címet meghagytam (freemail).
Azt szeretném kérdezni, hol lehet beállítani, hogy ha pl privát üzenetet kapok, arról az értesítő e-mail továbbra is a freemail -es címemre jöjjön?!
Köszönöm! -
-
-
asdf_
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Azért ha valaki ezt képes szó szerint érteni, azzal komoly baj lehet.. Felhatalmazlak, hogy javítsd elhajtvára. p nélkül
Nem látod a jelentéseket? Akkor irány a bug topik.
Most, hogy van már URL-em hozzá, látom, nem volt meg, hogy a jelentéseim alatt kell keresni.
Szóval, mit írt a jelentett hirdetés szövege?
Az általános forgalmi adót (27%) nem tartalmazzák.
(Ez az esetek 100%-ban az első üzenetben is tisztázásra kerül)Mit írtok ti?
Mit írj a Hardverapró hirdetésedben az "ár" mezőbe?
Főszabály: a hirdetés CÍMÉBEN árusított 1. termék/szolgáltatás ára legyen az ár mezőben!
Nem 99 Ft, nem ingyenes, nem keresem, hanem az bruttó ár forintban, amennyiért bárkinek odaadod (licitre nincs lehetőség).A három évvel ezelőtti verzióját a hirdetésnek nyilván nem tudom már prezentálni, de fejből egy szép nagy lista volt, pont mint most, csak végig nettóban.
Hirdetés jelen verziója:
Az árak változásának jogát fenntartjuk.
Az általános forgalmi adót (27%) tartalmazzák.
A feltüntetett bruttó árak forintban értendőek.Akkor most én voltam-e a hülye, hogy az előírtakkal ellentétben nettó árral hirdetőt jelentettem? És le kellett-e volna venni a hirdetést, mert nem bruttóban hirdetett?
Naugye...
-
asdf_
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Nyilván nem szó szerint kell érteni. Ha én egy halál egyértelműen nem frankó hirdetést jelentek, majd ti egy teljesen vicc kaliberű indokkal ezt elutasítjátok, az nálam egálban van a p-ba lettem elhajtva dologgal.
De ellenőrizni nem tudom, hiszen ezen üzenetekhez nem férek hozza (/cc: bugreport). -
asdf_
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Az egy másik volt szerintem, amikor hirdetés címében A+B+C termék meghirdetve X áron, miközben egyedül A termék ára volt X Forint, ez azonban csak a hirdetést leklikelve derült ki (ismét, így emlékszem, most nem tudom előkeresni, privátokban a modis üzeneteknek nincs külön színe, nem tudom elővadászni, első blikkre nem tudom ki volt az, storno, az harangos üzenetben jön, így ha nem tudom az url-jét, akkor nem tudom elővadászni az üzenetet, mert a sötét harang nem klikkelhető. A nettó áras az valamelyik illegális mennyiségi kulcsos évek óta fizetős dealer volt szerintem).. Ez mondjuk megint egy olyan, ami pont nem frankó, de valamiért mégis igen. De ha adsz egy harangos üzenet url-t, akkor visszaolvasom és max visszajövök hamut szórni a fejemre
(halkan jegyzem meg, az illegális mennyiségi kulcsos hirdetéseknek pont ugyanúgy nem kéne fent maradniuk, mint az átverős ssd-seknek). -
-
ekkold
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Azért mondjuk ha jelzést kaptok egy hirdetés esetén, hogy valószínűleg csalásról van szó, akkor talán nem kellene teljesen tétlenül szemlélni a dolgokat. Nyilván a PH sem tud kivédeni minden csalást, de pl. lehetne figyelmeztetni a leendő vásárlókat. Nekem már volt, hogy feldobta külön, hogy ne utaljak előre, amikor egy hirdetőnek üzentem.
Simán mehetne valami hasonló rendszerüzenet ilyenkor az érdeklődőknek, hogy egyes felhasználók gyanúsnak vélték a hirdetett termék megadott paramétereit, ezért érdemes fokozott óvatossággal eljárni. -
válasz
Kalandor
üzenetére
Oké, a másik 10-15 miért nem maradt fent akkor?
Azért, mert tudjuk jól, hogy átverős SSD-k voltak aliexpressről.
Ehhez nem kell jog szerintem.De részemről lezárva, a tegnapi nap volt a mélypont a PH-s időszakomban, én ezt itt befejeztem idénre is, jövőre is...
Ha jog, ha nem jog, egy mondatot nem ér a dolog, hogy én a PH-hardverapró logouton egy fűszálat is megmozgassak azért, hogy jobb legyen... Tudom, ez nem érdekel senkit...
NEm velem lesz kevesebb ez a hely, hanem azokkal a lesz több, akik ide bejutást nyernek, és mint egy másik eset mutatja, a tirexi-félék ( Aurasync) 7, azaz HÉT évig garázdálkodhat a másodregisztrációjával... Az meg megint egy másik történet...
Én ezt túltoltam, való igaz. Majd kipihenem.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Tegyetek belátásotok szerint. Mondanám, hogy remélem nem lesz igazam, de egy elb.szott fel délután után inkább azt mondom es ahhoz tartom magam, ami szakmailag igazolható.
Szakmaiság. Ez egy javaslat a részemről, hogy néha higyjetek annak, akik jót akarnak, és nem üres szavakat használnak.
Viszont akkor nem értem, hogy másik 10-15 esetben miért tiltottátok ki a hirdetéseket?
Ez már rejtély. Üdv.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Engem ez a jogvédett része nem érdekel.
Én technikai oldalról közelítem meg, én nem azt firtatom, hogy Samsung vagy nem Samsung akar lenni.
Hanem, hogy szakmailag megáll-e stabil lábakon.
Nem, nem áll meg. Tudod jól, linkeltem is, hogy hány Alis termék van, ami hasonlítani akar valamire, belül meg egy marék csavar és SD kártya esetleg.Azért valljuk már be, hogy ez Samsungra akar hasonlítani...
V-NAND SSD
1080 PRO felirat, hasonló stílusban, mint a 980 PRO-n mondjuk...Nem érvelek többet. Ez jogilag sem állna meg, én azért megkérdeznék egy Samsung illetékest is, mert ez erősen a megtévesztő kategória.
A többi meg már millió egy internetes forrás alapján megerősített, miért kellek én még ahhoz, hogy felkerülő hamis, nem valós SSD-ket jelentsek, és utána MÉG nekem kell magyarázkodni...

-
válasz
Kalandor
üzenetére
Te meg azt nem érted meg, hogy ez egy hamis termék.
Szerinted ha nem ezzel foglalkoznék évek óta a topicban is, akkor írtam volna?Leírtam, innentől vagy megfogadjátok ,vagy teret adtok ezeknek. Ha eddig nem volt rá lehetőség, ezután sem kellene.
Többit már leírtam. Ha szerinted ez rendben van, azt én bajnak tartom.
Én eddig szívesen foglalkoztam azzal, hogy hamis termékek ne kerüljenek fel a hardverapróra, de ezek után... Hát akkor hadd menjen.Nagyon kár azért, hogy a PH-n ez mehet... Itt legalább volt szűrő, meg a közösség segíti valahol a Ti munkátokat, ha ebből nem kértek, nekem nem gond, szabadidőm több marad.
És talán eddig ez volt az egyetlen olyan hely, ahol elég erős szakmai stáb gyűlt össze egy-egy témában...
Ennyi erővel ha feltennék egy alis hamis RTX kártyát, és majd arra is az lesz a válasz, hogy nem derült ki a memória mérete... 'oszt közben megy egy GT730
Fain.
Ebben a témában nem írok többet, ha majd más jelzi, vagy a károsult jelentkezik azért dobjatok egy üzenetet, hogy bocs elbsztuk
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Adok még pár linket, amin szerepel ugyanez a termék fotóval és alatta pedig hogy mit is tud.
Itt egy magyar cikk: [link]
Ha kell több infó, akkor itt van róla egy cikk is.És hogy mi is van rajta, 2x64GB-nyi chip... Ez kellemetlen.
Remélem ennyi információ elegendő volt.
Color:Cross-border 4TB The item has a lot less than the advertised 4 TB, only 2 64G chips present. In addition, the speed is laughable. Of course, for that kind of money I did not expect a lot more. However, in addition to the false information, the shipping took more than a month longer than advertisedÉrtem, erről nem derült ki, amit itt hirdet, de másik x mennyiségű neten fellelhető cikkben meg kiderült az ugyanilyen kinézetű termékről ,hogy az átverés...
Na mindegy, nekem ez így büdös, hogy eddig az összes ilyen alis szar, ami vélhetően megtévesztésre épül ki lett csukva innen... Mostantól meg mehet?
Miért?
Bedobok párat az elmúlt időszak terméseiből...
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] -
válasz
Kalandor
üzenetére
Maga a Prohardver írt erről cikket.
Hány kitiltott hirdetést linkeljek ide és hány szakmai cikket vagy videót?
Teret kell engedni az aliexpress hamis termékeknek?
A gagyi vacak árusítható? Amiről köztudott és tele van vele a net, hogy nem is valós méretű?Megnézed a sebességteszteket, a termék azonos AZZAL, amiről a Prohardver is lehozta, hogy hamis.
Szerintem ezt nagyon hamar tanakodjátok meg, mert szerintem gáz, hogy szakmai oldalon belül erre van lehetőség.
Hát erre azt mondanám, hogy akkor vegye meg a PH és tesztelje le, biztosan lenne nézettsége a YouTube-on

Én meg teszek rá egy nagyobb összeget, hogy nem valós a mérete.
Azért, mert szakmailag is igazam van... A Prohardver meg egy szakmai hely, hogy kéne legyen.. Ilyenek nem is kerülhetnének fel, vagy legalább jelentés után kicsit el kéne rajta gondolkozni.
Valakinek nagyon szar karácsonya lesz, ha megveszi... UTána meg majd megírjátok neki, hogy hát nem kellett volna megvenni, mert többen is jelezték amúgy, de nem vettük komolyan... -
Alteran-IT
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Segíts már nekem légyszíves értelmezni a helyzetet, nem kötekedésképpen, mert tudom hogy kinézitek belőlem, csak tényleg nem értem.
Ugye ez az internet, az internet egyébként olyan, hogy ha felkerülnek a dolgok, akkor annak általában mindenféleképpen marad valami nyoma. Az illető, aki önszántából, szánt szándékkal feltölt ide egy hirdetést azzal a céllal, hogy lássák mások is, adott esetben egy elég széles kör, az vállalja ezt, a másik meg hogy egy aprós hirdetésben milyen adatvédelemnek kellene érvényesülnie, hacsak nem valami tiltott dolgot árult volna, amit egyébként tilos is lenne felrakni?
-
Đusty
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Most nem kezdek bele de holnap kipróbálom. Az rémlik, hogy adja meg az utolsó jelszavát amit ismer vagy bármelyik korábbit. De b...meg azt írom neki az utolsó jót de azzal nem enged be korábbi meg nincsen de ha lenne sem ismerném és itt vége.
Miért nem kér ez a barom egy másik email címet? -
MADKING
tag
válasz
Kalandor
üzenetére
"A domaineddel sok a problémánk 10+ éve, most már alig mennek át az emailjeink, ezért kérjük a cserét."
"Ahhoz, hogy a jövőben is biztosan tudd használni a prohardveres / hardveraprós fiókodat, sürgősen le kell cserélned a belépési emailedet egy másik címre, amit biztosan elérsz. "
es hol van a "kérjük a cserét" egy szoval sem emlitettek hogy kertek
de azert "sürgősen le kell cserélned" az ott van
es ha nem cserelem akkor mi lesz? -
-
DQDQ
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Azthiszem értem, köszönöm.
Még egy hülyeségem:
Kitiltott hirdetésemnek szeretném a leírását újra látni, erre van bármi lehetőség vagy már örökre elveszett? Azért kérdezem mert Archiváltnak még el lehet olvasni. Vagy más ennek az oka a kitiltás miatt? Ha lehetséges lenne visszaolvasni, hogyan? Köszönöm -
-
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Áhhh, az egyik fő munkatárs, személyesen.
Erre esetleg?
https://prohardver.hu/tema/javitsuk_a_prohardvert/hsz_22789-22789.htmlViktor0610 nem volt biztos benne, h lehet-e ilyet kérni, csak gyanítjuk, h nem.
-
asdf_
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem az a gond, hogy csillag van, hanem az, hogy a privát ikonja helyére került be, ahova muscle memory klikkel az ember. Ez pont olyan kedves, mint ahogy mindenhol máshol jobb oldalt van a cookie consentes elfogadás, balra az egyéni lehetőségek és a Telex meg "véletlenül" megfordította, és náluk, csak náluk fordítva van és elsőre rutinból nyom az ember balra, közben épp a mindent engedélyez gombot nyomta meg. Szerintem ez szimplán csak nem elegáns. Ha bekerült volna a csengő meg a profilkép közé, ahol nem turkál az ember, a kutyát nem érdekelné... Így meg csak anyázik az ember miatta, azaz kontraproduktív.
-
asdf_
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Ha egy fizetett hirdetés 7 napra szól, mondjuk 6 óránkénti iingyenes uppal, akkor tényleg van olyan hülye hirdető, aki azt gondolja, hogy ha a 3. napon 3 órával az up után dob egy jegelést, majd 24 óra múlva feloldja, akkor ha nem 3 óra szünettel kezd, mert ennyi van hátra az előzőből az ingyenes uphoz, és viszont majd csak a 8. napon jár le a hirdetése a 24 óra jég miatt, akkor ő itt most ki van fosztva, át van verve, ki van rabolva és egy másodperccel is kevesebb szolgáltatást kapott, mint amennyit fizetett?
Amennyiben igen, biztos, hogy minden esetben a hülyékhez kell alkalmazkodni a többiek kárára?
-
asdf_
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Ha fizetett az a hirdetés, akkor nem lehet hogy ne szolgáltassuk le, az pedig nem járható út, hogy jóváírjuk azt, ami időegységben van kifizetve.
Módosítjátok a T&C-t, hogy fizetett hirdetés esetén a jegelés az up-ot is jegeli, a jegelés feloldásával pedig újraindul az auto up (nem nulláról!!!, tehát ügyeskedők kizárva). Pénzvisszatérítés pedig nincs. Problem solved.

-
válasz
Kalandor
üzenetére
"Én elhiszem, hogy neked nem megfelelő így, ahogy van, de a többségnek így a megfelelő"
Ez maximum csak a fizető hirdetőknek jó (bár azt sem értem nekik miért), senki másnak, és kétlem, hogy ők lennének a többség...
Ha lenne egy olyan szabályzás az upollásnál (amit vásárláskor elfogad a vásárló), hogy a jegeltek nem uppolódnak, nem hiszem, hogy szemmel látható lenne az up-ra előfizetők számának változása. -
Sumptuous
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Értem. Vélhetőleg a hirdetőnek a termék eladása volt a célja a fizetett hirdetéssel/uppokkal. Miután azt jegelte, valószínűsíthető, hogy a termék elkelt, - értékelésre vár, vagy egyszerűen még nem áll készen az át/eladásra.
Mindkettő esetben felesleges új érdeklődök szeme elé sorolni az adott hirdetést. Főleg a releváns hirdetések kárára.. Szvsz. senki sem haragudna meg a hirdetők közül, ha ilyenkor az auto up nem történne meg.
Ha mindenképp le kell szolgáltatni, ezeket a kifizetett uppokat lehetne továbbvinni egy másik fizetett hirdetésre. Vagy PH!ontokban elszámolni.
-
Szabi®
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Köszönöm Ferenc, azért tettem itt fel a kérdést hátha kapok kiterjedtebb választ olyan személyektől, akik esetleg a moderátorok hatásköréért felelnek.
Ha oda írtam volna, akkor az válaszolt volna, aki kiosztotta a bann-t. Nehéz úgy szabályokat betartani, hogy a moderátorok már azért is két hét bann-t adhatnak idézem "A postok negyede a tied" nem tudtam hogy ez egy vétségnek számít, miközben a személy aki jelentett, csupán 1 azaz egy hozzászólással írt kevesebbet mint én. A másik érdekes aspektus az, hogy én lettem trollkodással vádolva miközben maga a "troll" vígan maradt a helyén ezzel az elmés "szakmai" hozzászólásával :
Ő nem lett troll . . . -
0xmilan
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
https://www.pulsar.gg/
es akkor inkabb "Pulsar Gaming Gears" a teljes nev.
Koszi! 🙏 -
dqdb
nagyúr
-
gyimger
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
A szomorú, hogy nem lehet arról beszélni és nemtetszést kifejezni a játékos offtopicban arról, hogy Lara Croftot lezbikussá avanzsálják, vagy hogy az első Japánban játszódó Assassin's Creed játék főhőse valamiért egy afrikai fekete, vagy hogy a Marvel's Spiderman 2-ben nem tudsz tovább haladni a történettel, amíg egy meleg párt össze nem hozol. És arról sem, kik felelősek ezért és mi mögötte a motiváció. Ezeket a videojátékokhoz szorosan kötődő témákat hol lehet megbeszélni? Nem szabad? Vagy nem kell róla beszélni? Emögött nincs semmiféle "-izmus", hanem az inga kezd nagyon túllendülni, ezekre pedig evidens egyfajta válaszreakció.
-
Golden9
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Amik mostanában törölve lettek az Eredeti játékok OFF topik-ból, és hasonló dolgok.
Nem követem a film, és a foci topikokat, de talán még ezeket érintheti legjobban a politikai "visszafogósdi". -
-
-
ekkold
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
Mármint nem tudják a hirdetők, hogy ívelt-e a képernyőjük, vagy nem tudnak rákattintani, ill. az ennek megfelelő kategóriát kiválasztani?
Szerintem ha a címbe be tudják írni, hogy "ívelt", akkor ha kategóriaként ki kell választania, úgy mint a méret kategóriát, akkor ezt is működne.A második része a a dolognak: szoktam úgy keresni, hogy a közelemben (kerületen belül) van-e számomra érdekes hirdetés. Azonban van 1...2 kereskedő, aki tömegével hirdet pl. mobiltelefonokat - ami történetesen nem érdekel. Mivel kerülendő szóként ezt sem tudom megadni (telefon), sem a hirdető nevét, így a rengeteg hirdetés között esetleg azt is átugrom ami lehet, hogy érdekelne.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Ha Churchill-ből indulunk ki, aki szerint a legnagyobb érv a demokrácia ellen egy beszélgetés az átlagszavazóval, akkor kellene valami iránymutatás ebben is.
Az sem jó, ha teleszórja valaki 1 mondatos új hsz-ekkel a topikokat, meg az sem, ha visszakövethetetlen lesz a téma, mert közösbe vannak sűrítve. Ezzel is, azzal is találkozni időnként.
De OK, megértettem és elfogadtam, nincs és nem is lesz erre szabályzat, éljen és virágozzon az önszabályozás.
#22475lezso6liszi70
"A válaszokat külön írd."
Rendben külön fogom írni... Mint most is.
De egyébként nem magam miatt kérdeztem. Én régebben hajlamos voltam sok mindent egy hsz-be írni, mostanában inkább külön válaszolok, hacsak nem pár szavas reagálásról van szó. -
válasz
Kalandor
üzenetére
Termékenként eltér, ki mit vállal, ez sem jó.
Igen, csak pl nekem 100 termékből talán egyszer van olyan, hogy nem postázok, és én inkább 1x kattintanék át, mint 99x.
Persze, ha a kattintásszám fontos az oldal számára, akkor értem a ragaszkodást, csak akkor legyen inkább ez az ellenérv.ekkold:
ha beírod a hirdetésbe, akkor tök egyértelmű, hogy nem az alapbeállítás miatt van.
ám ezentúl én is írni fogok azoknak, akiknek nincs külön kiemelve a hirdetésében.
-
cof
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Valaminek viszont alapnak kell lennie, így marad a személyes.
Miért nem lehet kiválasztani kötelezően, mint az árat? Szerintem akkor írjunk be kategóriánként egy átlag árat is automatikusan, ne fárasszuk már azzal az eladót, hogy megmondja mennyit kér a cuccáért. Én hoztam egy érvet, hogy ez így miért hátrányos vásárlói szempontból.
Ha az a te érved, hogy azért ilyen mert a felhasználó nem tud kitölteni egy hirdetést normálisan, és nem tudja eldönteni, hogy csak személyes vagy csomagküldéssel is adja fel a hirdetést, akkor szerintem ne áruljon semmit. Én azért itt adok/veszek, és nem a fb marketen, hogy az ilyen embereket elkerüljem, és ne nehezítsük meg egymás életét.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Folyamat azzal érveltek, hogy az emberek túlnyomó része nem képes megfelelően kitölteni a hirdetést, ezért nem tesztek bele extra funkciókat.
Ha ez így van, akkor miért ez a megoldás a jobb, ha ezzel kb azonnal kizárja a felhasználók 80-90%-át?
Én pl sosem írok rá olyanra, akinél "csak személyes átvétel" van.
Ezzel szemben, ha a "csomagküldéssel is" lenne az alapértelmezett, majd valaki ráírna az eladóra postázással kapcsolatban és ő nem akarja postázni, akkor utána tudja módosítani ezt az opciót.
Arról nem beszélve, hogy feladáskor nekem is folyamat át kell kapcsolnom...
Akár meg is jegyezhetné az utolsó állapotot.
Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- ldave: New Game Blitz - 2026
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Facebook és Messenger
- Gitáros topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox One / Xbox Series játékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szép napot!
Inkább ne menjünk bele. Történetesen egy adótanácsadó vagyok.

Fain.

Ő nem lett troll . . .