- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
Eskü értem hogy van baj a freemail-el, de ez nem húzható rá mindenkire. Én minden levelet megkaptam. Sztem az lenne az ideális, ha mindenki kérhetne megerősítést a jelenlegi email-re, és aki nem kapja meg, az élhetne az új email-el. Amikor 15 éve egy email-t használ az ember, és arra kap mindent, az eléggé hozzánő.
-
Szabi®
addikt
válasz 4Grider #22889 üzenetére
Semmi baj nincsen a freemail-el, még az apple levelezőrendszerével is teljesen kompatibilis lett. Sajnálom ha te ezt nem látod. Én sok-sok év után látom hogy mindig reszelgettek rajta. Az meg hogy semmi extra nincs benne a levelezésen kívül, z már egyéni preferencia kérdése, hogy kinek elég, és kinek nem elég. A freemail ettől függetlenül él és virul. És pontosan ahogy fogalmaztál már 25 éve léteznek, ugye azért volt idő amikor neked is jól jött hogy vannak ?
Az meg hogy rá vagyunk kényszerítve hogy váltsunk, meg kreáljunk valami új "akármit" nonszensz.Akkor töröljék a profilom. És ezt a passzust írják bele a saját ászf-ükbe, mert elég felhasználóellenes "bánásmód", tehetnék opcionálissá.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Hali ezt kaptam tőletek. Nem tudom értelmezni. Egyrészt azt írjátok "Rajtunk kívül álló okok miatt" , másrészt az email fiókomnak semmi baja minden levelet megkaptam, tehát nem értem miért kényszerítetek hogy csináljak másikat ?
Alul pedig hibásan "1 mező nincs megfelelően kitöltve" milyen mező ? Amikor is én a "jelenlegi email megerősítésére" mentem.
-
Szabi®
addikt
válasz Kalandor #22620 üzenetére
Köszönöm Ferenc, azért tettem itt fel a kérdést hátha kapok kiterjedtebb választ olyan személyektől, akik esetleg a moderátorok hatásköréért felelnek.
Ha oda írtam volna, akkor az válaszolt volna, aki kiosztotta a bann-t. Nehéz úgy szabályokat betartani, hogy a moderátorok már azért is két hét bann-t adhatnak idézem "A postok negyede a tied" nem tudtam hogy ez egy vétségnek számít, miközben a személy aki jelentett, csupán 1 azaz egy hozzászólással írt kevesebbet mint én. A másik érdekes aspektus az, hogy én lettem trollkodással vádolva miközben maga a "troll" vígan maradt a helyén ezzel az elmés "szakmai" hozzászólásával : Ő nem lett troll . . . -
Szabi®
addikt
Kedves vezetőség, Kalandor, értem én hogy rendet kell tartani, de könyörgöm, melyik hozzászólásomat tiltja az ászf olyan szinten innét hogy két hétre ki kellett vágni a regisztrációmat ? Maga a vita, miért ütközik ászf-be ? értsünk mindenkivel egyet ? Minek születnek cikkek Harangi úrtól, ha a véleményünket meg nem fejthetjük ki ? Ez elég durva paradoxon . . .
Azt a moderáció nem veszi észre, hogy ugyan az a 2-3 troll jelentget mindenkit, és nekik ez már mindenféle utánaolvasás nélkül is elég, hogy valakit 2! hétre kirakjon
Ötlet kell hogy min javítsunk ? Mondjunk a moderátorok talán megnézhetnék hogy kik jelentgetnek tonnaszám másokat, állandó jelleggel a hírszekciókba, techszekciókban, és trolloznak folyamatosan másokat, mert csak ennyire telik nekik. Nah ezeket az állandó renitens elemeket kellene figyelni, és moderálni, nem azokat, akiket ezek az elemek bandába verődve jelentgetnek. Akkor jobb hely lesz a prohardver. Sok-sok hónap után mertem hozzászólni aminek két hét bann lett a vége . . . -
Szabi®
addikt
Az üzeneteknél, ha rámegyek egy egyénnel történt üzentbe, és több oldalnyi van, akkor ott nem engedi hogy visszább lépjek, kilép az üzenetekből.
pl. így Az 1-25-re nem tudok lépni, nem tudom megnézni mi volt az előzmény, mert kilép eggyel kijjebb ahol az emberek vannak. És ez csak mostani üzenetnél van így, a régebbieknél nincs
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Sziasztok valami antik/régiség menűpontot nem kaphatna a piactér ? Mert a "bármi"-ben ott tényleg bármi van, kb kakis pelenka is, és sokkal fókuszáltabb lehetne egy antik/régiség csoport.
-
Szabi®
addikt
Ilyen nálam is volt, és azt a választ kaptam az eladótól, hogy ez nem "bolt" és nincs "kosár". Gyakorlatilag teljesen igaza volt, hisz közben nálam is volt olyan, hogy lebeszéltem egy telefon eladását, de közben a közvetlen környezetemből meg lecsaptak rá. Egy régi barát elsőbbséget élvezett. Elnézést kér az ember, de ezenfelül nem hinném hogy retorzióval kellene sújtani az ilyen eladót, hisz ez egy "piac", és sokszor egy üzlet lebonyolítása több tényezőből tevődik össze. Ez olyan hogy akkor büntessük azokat a vevőket is, akik kétszer írnak hogy kell nekik, jegeltetik is, és másnál már látod hogy rég értékelték ugyanazt a terméket, téged meg válaszra sem méltatnak ?
-
Szabi®
addikt
Az ékezet nélküliség bár nem szép, ha nem társul mellé vulgáris kifejezés akkor azzal nyilván nincs gond nem erre értettem. Ha valaki évek óta csinálhatja amit csinál, az valszeg sok visszatartó szankciót nem kaphatott, hisz csinálja. Úgy gondolom ebből nem presztízs kérdést kellene csinálni, mert nem az. Csak egy ötlet az "Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád" topikba.
-
Szabi®
addikt
válasz Intruder2k5 #21858 üzenetére
"A Moderáció elsődleges célja a Szolgáltatás üzemszerű működése és a kulturált hangnemű, konstruktív kommunikációs légkör fenntartása."
Lett küldve, több ember által is, a hsz törlődik ez igaz, a szankcionálás viszont elmarad. A tevékenység pedig folytatódik. A topikgazda pedig széttárja kezeit, ő ezzel nem tud mit csinálni, mert azt a választ kapta, hogy ilyenekkel nem kell semmit csinálnia. Sztem a topikgazdáknak nagyobb mozgástér kellene. Már legalább egy ékezetes írás szabályelve lenne bevezetve az sokat dobna egy topik/fórum minőségén. Nyilván aki trágárul ír, az pedig lemorzsolódna. Most ez a két fenti részlet elhanyagolható, mert az egyik törölve lett, a másik sémájából meg ugyanattól az illetőtől van még 200 ilyen hsz. De ha a topik leírásokban kitétel lenne egy bizonyos igényű megnyilvánulás mind íráás/mind tartalom részről, akkor egy teljesen más hangvételű fórumok is születhetnének.
-
Szabi®
addikt
Én kötelezően szabályba iktatnék egy helyesírási minimumot, amelyik hsz azt nem éri el, instant törlést vonna maga után. Elképesztően prosztó hozzászólások vannak "szakmai" topikokban. Topikgazdának jelezve pedig közli, hogy közölték vele, hogy ezek még beleférnek. Nem tudom egy iszonyú helysírási képpel és "fa@@omozással", "g@cizéssel", "lesz@romozással" miért fér még bele teljesen megszokottan.
Sztem aki írta az ÁSZF-t sok-sok éve az nem épp arra gondolt, hogy ezek beleférnek.
-
Szabi®
addikt
"(1) egy szóbeli megbeszélést követően önként belement az üzletbe,"
Nem rosszból, de te nem látod ezt át, ő árult valamit, ami neked kellett, tehát neked kellett belemenned, hogy meg-e veszed, és rád vonatkoztak azok, amiket az eladó lefektetett.
"(2) az üzletet teljes mértékben az ő eredeti feltételei szerint, a szóban megbeszélteknek megfelelően végigvitte, problémát nem jelzett,"
Dehát az értékelésnél pont arra tért ki, hogy semmit nem követtél, amit ő lefektetett
És sztem ez az egész akkor lenne fer, ha ő is itt lenne, és eltudná magyarázni mit miért tett.
Igazságosabb lenne, ha ő is megtudná védeni az álláspontját, ez így elég egyoldalú. Továbbra is azt mondom 1 negatív nem a világ, és te is óvatosabb/megfontoltabb leszel ezek után még ha ez nem is érne negatívot. -
Szabi®
addikt
Én nem adtam soha, ha hibáznék és kapok azt elismerném, nem a világ. Viszont ha adnék, okkal adnék, és nem biztos hogy tetszene, ha utána még érne egy cirkusz hogy miért adtam., aztán még magyarázkodhatnák is olyanok előtt, akiknek semmi relevanciája nincs 2 ember közötti üzletben.
Bonyolultabb ez ennél.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
-
-
Szabi®
addikt
válasz Dißnäëß #21330 üzenetére
Az elmúlt 7 évben kötöttél 68 üzletet, és volt hogy neked utaltak, nem látom régebbről ezt a kérdésedet hogy zavart volna. Most hogy neked kellene utalnod, azt kifogásolod, hogy 4 értékelése van a másik félnek . . . Neked nem volt soha "csak" 4 értékelésed ? Most lenne jó, ha lenne egy kis önreflexiód, akkor látnád át egészében ezt . . .
-
Szabi®
addikt
válasz Dißnäëß #21327 üzenetére
Érdekes hogy a rögtönzött érved csak egy "hőbörgés" szóra futja . . .
Az oldal ingyenes regisztrációt biztosít, ingyenes hirdetési lehetőséggel, egy utánvétes üzleti bonyolítás miért zárja ki a csalás lehetőségét ? Nem küldhetek féltéglát utánvéttel ? Egyébként előreutalásnál megkapsz egy olyan fontos adatot a vevőről/eladóról ha csalás áldozata leszel, még könnyebben utána is tudnak menni, de erre te is biztos gondoltál . . ." (most épp én vennék)"
Hmmm . .. .Amikor te vennél, akkor működjön úgy, hogy az utánvét legyen a prior, értem . . . Ugye minden szentek maga felé hajlik a keze, de kihagytad a képletből, ha számodra kényelmetlen egy üzleti lehetőség, abba nem kötelező belemenned. Ez a felület nem "bolt".
-
Szabi®
addikt
Van jegelés kérésének lehetősége, ami pejoratív értelemeben "kosárba helyezés". Ha azt kéri egy megvásárolni szándékozó tag, akkor az eladó is látja, hogy ez már komolyabb hozzáállás.
Azt a fenti két értékeléssel nem rendelkező "sértett" már kiadta magából, hogy miért szemetek az eladók, de hány és hány olyan eset van, hogy rád írnak hogy kell a termék, több nap üzenetváltás, és úgy eltűnik a tag egy szó nélkül, mint fing a gatyába . . .
És közben akik meg érdeklődtek el lettek küldve, merthogy van már vevő, pedig csak délibáb volt. Nem ilyen egyszerű ez, mint ahogy pár hőbörgő fórumtárs lefesti. Én vettem is dolgokat, el is adtam, főként adtam, de még így is hektikus javarészt, hogy aki rád ír, hogy kell neki, tényleg kell-e neki, tényleg át veszi-e a csomagot, ha nem veszi át hány napot kering posta rendszerébe, meg-e sérül a csomag visszafelé stb. stb. stb.
Nem csak az eladók itt a mumusok.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz totron #21203 üzenetére
Nincs semmilyen értékelésed a ph rendszerén, tehát ez számomra 0. Magadat korrektnek tartod, viszont! akinek 150 plusz értékelése van arról ez a véleményed fentebb, idézlek :
". Elgondolkodtatja az embert azért, hogy egy eleve egy igénytelenebb váásárlói kört szolgál ki, azért állnak így a számok, vagy mi a túró van ilyen esetben. ""
Ne bohóckodjunk már ... Akinek 150 van, az a megkérdőjelezhető ? "Igénytelenebb vásárlói kört szolgál ki "? Hagyjuk tényleg. -
Szabi®
addikt
válasz totron #21201 üzenetére
""mikor 2 perc előbb való pénzbeérkezésért az anyját is eladja.""
Érdekes ezen kijelentéseidet nem tartod "pofátlannak" úgy hogy itteni üzletek nélkül ilyeneket irkálsz, aztán jön a passzív-agresszív mód ...
Nulla relevanciája van annak amit írsz. Ha ért volna bármilyen átverés, becsapás, félrevezetés azt mondanám, oké ... De így ? Tipikus vizet iszik, bort prédikál esete ... továbbra is azt írom, mint fentebb, ne nullás adatlappal nyomjuk már ezt a "szemetek az eladók" lózungot.
További kellemes fórumozást, én elengedtem ezt.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz totron #21199 üzenetére
Nem tudom milyen tapasztalataid vannak innen a HA-ról, nem látok semmilyen értékelést a profilodról ...Tényszerűségeket meg nem írsz, csak mantrázod az érzelmi alapú fals véleményed, és jössz az idelátogatók (""azt is gondolom még, hogy nem abból tud hasznosan építkezni az itt olvasgató, hogy a minden is tökéletes ideáját vizionálja maga elé") esetleges megtévesztéséről, de te mint önmagadra ruházott "igazságfeltáró" lehúzod a leplet az eladókról, mint potenciális morálisan ingoványos személyekről . .
Köszönjük hogy teszel a közjóért -
Szabi®
addikt
válasz totron #21195 üzenetére
Nullás profillal írsz te is egy kisarkított általánosítást . . . Kissé más perspektívából látjuk a dolgokat. Én volt, hogy nullás profilú vásárlóval is megszívtam, mert bedőltem az utánvétnek. Természetesen a csomag nem lett átvéve, jelenteni nem tudtam, mert jött a "covidos lettem" sztorival.
Nem tudom a "tapasztalataidat" mire alapozod, más ilyen oldalra, vaterára, vagy csak fikció, de itt sok atrocitás nem érhetett vásárlással kapcsolatban, mert nem vettél semmit ...
Az általad említett "anyját is eladná" ezen logika mentén csak egy sci-fi.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz mac4657 #21193 üzenetére
Egy eladónak szuverén joga hogy kinek adja el, attól függetlenül is, hogy kivel váltott üzenetet és kivel sem. Nincs erre vonatkozó "viselkedési kódex" ami nonszensz is lenne.
Én is jártam úgy, hogy lebeszéltem mással, közben egy régi barát rám ismert, és írt, így eladtam inkább neki, az előző tárgyalóféltől meg elnézés kértem. Ne ezen múljon valaki erkölcsi megítélése, majd megérted, ha árulni fogsz. Nullás adatlappal könnyű ítélkezni. -
Szabi®
addikt
válasz macilaci78 #21149 üzenetére
Igen, tisztasor, nem is vitaindítónak vannak ezek felemlegetve, hanem pontosan azért, hogy legyen egy kis "mélysége" a topikoknak. Mint pl. az, hogy az 1 millióba kerülő iPhone zafírnak hirdetett kamera védelme sem zafír ... prohardveres teszt/cikk, mégis ha berakod egy topikba jön a defenzív magatartás.Nem is szeretnék itt offolni,nehogy megint legyen valami gond.
-
Szabi®
addikt
válasz Kalandor #21146 üzenetére
"Erre valami példát mutass légyszíves, mert ez nem így van."
Üzenetben átküldtem.Igen, megkaptam az idézetet, ami már egy fan miatt kerekedett, mert őt zavarta, hogy mi az árazásról beszéltünk, többed magammal, sajnos kissé elfajultak a dolgok, ezért írtam, hogy normális mederben nem igazán lehet tényszerű/tényfeltáró normális hangnemű kibeszélést folytatni, mert ha 3 sértődött fan jelentget, akkor az húzza a rövidebbet, aki esetleg nem írt hülyeséget. Van ugye a trollkodás, meg van az, amikor hozott tényekből (cikkek,tesztek stb.) indul egy beszélgetés, és ezt is támadják.
Nem gondolnám, hogy egy olyan diskurzusnál már lépnie kellene a ph-nak, amikor pont azt fejtegetjük, hogy egy méregdrága készülék ára sehogy nem jön ki indokolható formában.
Ez, és ezen hasonló témák miatt amikor szankcionálják az embert, az eléggé kellemetlen és logikátlan. -
Szabi®
addikt
Az oldal szabályrendszerre nem kiforrott. A moderátorok számtalan esetben a káromkodó szavakkal nem tudnak mit kezdeni mert az nem a "személyeskedés" hatálya alá esik, ezért ott hagyják.
Ha viszont valaki pedzegeti bizonyos iPhone topikokban, hogy bizony az 1 millió forint drága egy telefonra, azonnal regula jár érte ... (esetemben is ez történt)
Teljesen hektikusan, kény/kedv szerint történik a retorzió. Van akinek mindent lehet évek óta, és van akit azonnal "hangulatkeltés" miatt szankcionálnak. Ami jár az jár, ez tény, csak akkor mindenkinek járjon ami jár. És hiányoznak a topikokból a tényszerű normális hangnemben történő kitárgyalás lehetőségei.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest