Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- 
			  LOGOUT JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!) 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

spammer veterán válasz  ahetaton

üzenetére ahetaton

üzenetéreTessék [link]. Biztos lehet szebben, jobban, de nem én találtam ki, régebben találtam, működik, ez a lényeg. A last_name mező nevét átírtam phone-ra, mert elvileg annak a mezője. szerk: input mezők esetében be lehet tolni egy required attribot is: pl.: <input type="text" required> Modern böngészőt felismerik, régi szarokon nem megy, arra jó a js. 
- 

spammer veterán válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreKöszönöm, akkor kipróbálom majd ezt a módszert is  Még egyszer köszönöm mindenkinek! 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreTudom  Amúgy élesben már nem csak sima szöveget használok, hanem html formázottat. A "data"-snál már nem lehet html kódot beleírni, hiszen tag-ben van már eleve. Mármint: Amúgy élesben már nem csak sima szöveget használok, hanem html formázottat. A "data"-snál már nem lehet html kódot beleírni, hiszen tag-ben van már eleve. Mármint:Ebből: <div> <a data-show-text="Mutat" data-hide-text="Elrejt" href="#" class="toggle_link" id="toggle_link">Mutat</a> Ez nem jó: <div> <a data-show-text="<i class="arrow-down"></i>Mutat" data-hide-text="<i class="arrow-up"></i>Elrejt" href="#" class="toggle_link" id="toggle_link">Mutat</a> Az i class-os dolog a Font Awesome-hoz kell. Amúgy nem többnyelvű az oldal, 2 helyen van összesen használva, nem is lesz később módosítva, de ha igen, akkor nem tart semeddig átírnom a bedrótozott szöveget.  
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreKöszi, ezek is jól néznek ki, el vagyok látva rendesen  Amúgy a fentiek csak a példák, amiket a linkelt oldalról kimásoltam  Élesben már normális neveket adtam mindenhol. (#3361) Jim-Y által írt "var"-os megoldást megcsináltam, tökéletesen működik (legalábbis hibát nem vettem észre eddig Élesben már normális neveket adtam mindenhol. (#3361) Jim-Y által írt "var"-os megoldást megcsináltam, tökéletesen működik (legalábbis hibát nem vettem észre eddig ) )
- 

spammer veterán Kösz srácok, közben sikerült a span megoldással $(document).ready(function(){ 
 $('#toggle3').click(function() {
 $('.toggle3').toggle('slow');
 $('.toggleLink').toggle('fast');
 return false;
 });
 });De kipróbálom a var label megoldást is  
- 

spammer veterán Most már értem, köszi  Szerintetek az kivitelezhető, hogy a link szövege megváltozzon a toggle funkció után. Arra gondolok, hogy alapból például "mutat" a link, ha rányomok, megjelenik a div, de ezután a link szövege "elrejt" lesz. Tehát a js animáció és a div megjelenítése után más szöveget mutatna a link. <a href="#" id="toggle3">Mutat</a> 
 <a href="#" id="toggle3">Elrejt</a>Gondolom ahhoz, hogy a szöveget módosítani tudja a js, lehet, hogy egy span tagbe kellene rakni és úgy lehetne rá hivatkozni. <a href="#" id="toggle3"><span id="toggleLink">Mutat</span></a> <a href="#" id="toggle3"><span id="toggleLink">Elrejt</span></a> Jól gondolom, vagy túlbonyolítom?  Meg lehet ezt oldani egyszerűen? Meg lehet ezt oldani egyszerűen? 
- 

- 

spammer veterán 
- 

spammer veterán Jók, direkt egy csináltam egy új, üres html-t tesztelésre, mert nem működött élesben. Ennyi az egész kompletten: <!DOCTYPE HTML> 
 <html lang="hu-HU">
 <head>
 <title>Teszt</title>
 <meta charset="UTF-8">
 <script type="text/javascript" src="scripts/jquery-1.9.1.min.js"></script>
 <script type="text/javascript">
 $('.toggle3').toggle('slow');
 return false;
 });
 </script>
 </head>
 <body>
 <a href="#" id="toggle3">Animated Toggle</a><br /><br />
 <div class="toggle3" style="display:none; background-color:#4CF;width:100px;height:100px;"></div>
 </body>
 </html>a linkelt oldalakon ez működik, helyben nem, mert a linkre kattintáskor csak a "#" jelet írja az url végére (test.html#), azaz "üres" hivatkozásnak veszi és nem fut le a script vagy én nem tudom. 
- 

spammer veterán Van ez a jQuery toggle funkció: [link] A linkelt oldalon működik, de saját html-ben már nem működik, akkor sem, ha szó szerint kimásolom a linkelt oldalról a kódot. Ha jsfiddlre bemásolom [link], akkor megint jó. WTF?  Itt a teszt.html head-je: <head> 
 <title>Teszt</title>
 <meta charset="UTF-8">
 <script type="text/javascript" src="scripts/jquery-1.9.1.min.js"></script>
 <script type="text/javascript">
 $('.toggle3').slideToggle('fast');
 return false;
 });
 </script>
 </head>Jó a js fájl elérési útja is, ellenőriztem. Mi hiányzik, vagy mi baja lehet?  szerk: a body-n belüli hivatkozás és div is szó szerint ki van másolva, és mégsem működik a teszt.html-ben. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreKöszi a tesztelést!  Szerintem publikálhatod a cuccost, én meglesném valamikor  
- 

spammer veterán Bizony, frissítésnél felül fogja írni. Ezt elkerülendő lett volna jó a userscript (esetleg extension) megoldás.  Persze ez is egy megoldás, meg a kézi ikoncsere is, csak nálam ott a kíváncsiság, hogy esetleg scripttel vagy extension-nel megoldható-e. Tehát hogy a probléma megoldható-e ily módon. Mert ha igen, akkor lehetne egy hasznos extension-t (vagy scriptet) írni Chrome-ra, mert ilyen még nincs. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreHa annyira profi lennék, akkor biztos írnék egy extension-t, de nem vagyok az  Bár lehet, hogy extension-nel sem működne ez a dolog. Bár lehet, hogy extension-nel sem működne ez a dolog."Firefoxhoz nem készítettem még extensiont, de egyébként Te magad írtad, hogy ott is csak egy másik kiegészítő segítségével lehet felülbírálni a többi kiegészítő kinézetét. Mivel a Stylish is egy kiegészítő." Igen, de a FF teljesen másképp épül fel, mint a Chrome, vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak  Ott van egy alap motor, de a felület tulajdonságai CSS-sel formázhatók, és a Stylish kiegben gyakorlatilag CSS-ek tárolódnak, így CSS-sel formázható a FF felülete (így a kiegek dolgai is akár). Na ez Chrome-nál nem így van. Ezért gondoltam az Userscript megoldásra, hogy hátha az majd működik, de ebben a formában nem úgy tűnik. Ott van egy alap motor, de a felület tulajdonságai CSS-sel formázhatók, és a Stylish kiegben gyakorlatilag CSS-ek tárolódnak, így CSS-sel formázható a FF felülete (így a kiegek dolgai is akár). Na ez Chrome-nál nem így van. Ezért gondoltam az Userscript megoldásra, hogy hátha az majd működik, de ebben a formában nem úgy tűnik.Egészen konkrétan most a Bookmarks Menu ikonját akartam lecserélni, mert nem tetszik a sárga csillag  De akármelyik más kiegről lehetne szó, amelyiknek statikus ikonja van, a dinamikus ikonos dolgokkal (pl. időjárásjelentő kieg) nem akarok variálni. De akármelyik más kiegről lehetne szó, amelyiknek statikus ikonja van, a dinamikus ikonos dolgokkal (pl. időjárásjelentő kieg) nem akarok variálni.
- 

spammer veterán 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreIgen, saját kiegészítőnél lehet állítgatni mindenfélét, csak itt most azt lett volna a lényeg, hogy egy "külső" userscript avatkozzon be abba, hogy milyen ikont olvas be a böngésző az adott kiegészítőhöz. De ahogy utána guglizgattam, lehet, hogy ez így nem is megoldható, ugyanis egy manifest.json nevű fájlban tárolja az ikonok elérési útját, a fájl pedig csak olvasható a böngésző számára elvileg, tehát gondolom egy script sem tudja ezt így felülbírálni... Próbálkoztam egy ilyennel is (ez a kieg elérési útja a böngésző számára): // @match chrome-extension://ffmdedmghpoipeldijkdlcckdpempkdi/* Aztán ez lett volna az új ikont "hívó" script: chrome.browserAction.setIcon({path: 'http://imagerz.com/QEAUWUtvAwMHBVhPEQVQ'}); De ez így nem működik, lehet, hogy tényleg sötétben tapogatózok, mert lehet, hogy a Chrome biztonsági beállításai miatt nem is lehet ilyesmit megcsinálni külső userscript-tel. -- Firefox téma: igen, nagyon sok kiegészítő ikonja simán stylish addonnal cserélhető, illetve szinte minden formázható Firefox-on belül ilyen módon (url bar, gombok, tab háttér és stb.). Biztonsági dolgokhoz ennek nincs köze, a FF kinézete gyakorlatilag CSS-ekkel formázható, van 1 millió userstyle hozzá.  -- szerk: (#2634) Jim-Y: Igen, letöltök egy kieget, azt installálja a Chrome és azok a fájlok (így az ikonja is) a gépemen tárolódnak. Ezt kellene lecserélni egy online tárhelyre feltöltött ikonnal. Csak az említett problémák miatt nem hiszem, hogy ez lehetséges. 
- 

spammer veterán Hát, én annyira nem vágom a Chrome addon témát, de ha te igen, akkor írhatnál rá egy kieget  Annyit kellene csinálnia, hogy a telepített addonokat beolvassa egy oldalra, megjeleníti a default_icon-jukat és ott meg lehetne adni egy url-t egy textfield mezőbe írva, hogy honnan töltse be az új ikont Annyit kellene csinálnia, hogy a telepített addonokat beolvassa egy oldalra, megjeleníti a default_icon-jukat és ott meg lehetne adni egy url-t egy textfield mezőbe írva, hogy honnan töltse be az új ikont Gondolom seperc alatt megvan egy ilyen Gondolom seperc alatt megvan egy ilyen   Egyébként a Chrome ilyen szempontból eléggé fapad, mert a Firefox pl. simán userstyle-okkal szarrá moddolható... De ahogy látom, lehet, hogy a Chrome-nál nem is lehetséges ilyen mértékű beavatkozás, ha csak tényleg nem egy extension van rá írva, ami talán meg tudná ezt csinálni. 
- 

spammer veterán Így van, a kiegészítők ikonjait szeretném lecserélni, nem a "gyári" böngésző ikonokat  Manuálisan cserélhetők lennének, hogy ha kézzel bemásolom és felülírom a gépen tárolt ikonokat, de így amikor frissül egy kiegészítő, akkor megint csak visszaáll az eredetire, ezért lenne kényelmesebb egy script, ami mindig felülírja egy weben tárolt ikonnal Manuálisan cserélhetők lennének, hogy ha kézzel bemásolom és felülírom a gépen tárolt ikonokat, de így amikor frissül egy kiegészítő, akkor megint csak visszaáll az eredetire, ezért lenne kényelmesebb egy script, ami mindig felülírja egy weben tárolt ikonnal szerk: webstore-ból telepített kiegek, de ezeket mind kitömörítve tárolja a gépen appdata-n belül (lásd a kódban levő elérési út) 
- 

spammer veterán Üdv! Nem tudom ez a megfelelő topik-e, de gondolom inkább ide illik: Google Chrome böngésző eszköztárában lévő ikont szeretnék lecserélni sajátra. A bővítmény ikonja a gépen van tárolva az "Appdata" könyvtáron belül..... A lényeg: Ezt az a gépen tárolt ikont szeretném lecserélni egy weben tárolt ikonra egy script segítségével (userscriptként futna a Tampermonkey nevű kiegészítővel). Viszont nem értek igazán a javascripthez, egy ilyen scriptet találtam, ami a weben levő képeket cseréli szépen (az működött is), de hiába írtam át az elérési utakat, nem működött, mert ez a script egy dokumentumot vizsgál és azon belül cseréli le a képet, nálam viszont ugye magáról a böngészőről van szó és egy saját gépen tárolt ikonról weben tároltra cseréléséről. var ilist = document.images; 
 for(var i = 0; i < ilist.length; i++) {
 if(ilist[I].src == "%LOCALAPPDATA%/Google/Chrome/User%20Data/Default/Extensions/extensionid/icons/icon-24.png") {
 ilist(i).src = "http://valami.com/icon.png";
 }
 }A %LOCALAPPDATA% csak egy rövidítés, először teljes,részletes eléri úttal próbáltam. Tud valaki segíteni, hogy hogyan kellene módosítani ezt a scriptet, vagy hogyan nézne ki egy olyan, ami működne is? Nem tudom, hogy a Google Chrome, mint böngésző egyáltalán engedi-e magát userscripttel befolyásolni, szóval lehet, hogy nem is lehetséges, amit akarok.  
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) )
 ) 

Amúgy élesben már nem csak sima szöveget használok, hanem html formázottat. A "data"-snál már nem lehet html kódot beleírni, hiszen tag-ben van már eleve. Mármint:
 Amúgy élesben már nem csak sima szöveget használok, hanem html formázottat. A "data"-snál már nem lehet html kódot beleírni, hiszen tag-ben van már eleve. Mármint:

Nem vagyok js guru na
 Nem vagyok js guru na