Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz Jim-Y #7993 üzenetére

Pedig hidd el, valahogy azt a rengeteg webáruházas vásárlást el kell tudniuk juttatni az áruházaknak a megrendelőkhöz, és napi több százas megrendelés számoknál már senki nem adminisztrátorokkal viteti fel a csomagokat a futár cégek rendszereibe. A GLS-t épp csak azért hoztam fel példának, mert rohadtuk büszkék az annyira új, hogy még csak teszt fázisban lévő, szerintük, hiper-szuper modern API-jukra :D :D :D ó, most ezt így megint leírtam, megint össze kell kaparnom magam, hogy folytatni tudjam. Vitázhatunk mi itt GraphQL-ről, hogy csak pici előrelépés és az is csak marginális esetekben, vagy evolúciós lépés, és nélküle már API-t írni sem érdemes, miközben a világ 99%-ban a GLS-hez hasonló cégekből áll, akik simán 15-25 év lemaradásban vannak minden téren. GLS most épp az új rendszerével a 25 éves lemaradását dolgozza le csak 15 éves lemaradásra.

Egészen elképesztő, amit európa legnagyobb csomagküldő szolgálata, API, meg úgy általában IT részen művel. :D A csomagpontos térkép integrációjuk is megér egy misét, ES5-ös jquerystől, meg global namespace-estől... Komolyan ennél még az is jobb lenne, ha iframe-et adnának, és leírnák, hogy mi az az egy postmessage event, amire fel kell íratkozni a csomagpont kiválasztásához.
    Én konkrétan úgy integráltam a csomagpontjukat, hogy néhol bizony bele kellett nyúlnom a forráskódjukba, és mi magunk hostoljuk a kódot, pedig ez így nem túl szabályos, ahogy arról se értesülünk, ha közben kiadnának új verziót (mondjuk tekintve, hogy ránézésre 10 éve nem nyúltak a js-ükhöz, ettől félek a legkevésbé). :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés