Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Óraátállítás
- aquark: Zsebszámológépek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azt írtad, hogy
return "You're getting plenty of sleep! Maybe even too much!";
a
helyett, szóval sztem annyi a para, hogy beleraktál csomó szóközt a stringbe.Szerk.:
(#4668) Jim-Y:
Mármint már önmagában az az anti-pattern, hogy több return is van a függvényben? Sokszor ezek az úgynevezett nagy patternek, illetve anti-patternek szimplán bullshitek.
Ez egy jó hülye kitaláció, hogy nem lehet több return egy függvényen/metóduson belül.
Lehet simán olyan függvény/metódus, amiben tök szépen lerövidíti a kódot, hogy egy bizonyos feltétel teljesülése esetén azonnal visszatérsz, és még csak nem is írsz else-ágat, mert nyilván ha nem tért vissza, akkor az else-ágnak minősül (és ez most nem valami alacsonyszintű kód ugye, nem b@szakszunk ilyenekkel), és így megspórolsz egy hatalmas nagy beljebbtolt else-blokkot.Példa pszeudokóddal:
function bullshit(){
if(foo) {
stuff = false;
}
else {
....
....
....
....
....
....
stuff = true;
}
return stuff;
}VAGY:
function bullshit(){
if(foo) {
return false;
}
....
....
....
....
....
....
return true;
} -
Jim-Y
veterán
Szerintem csak elírtad a visszatérő üzenetet, ezt már én is megcsináltam még korábban, és vissza tudtam keresni a kódot:
// Write your function below.
// Don't forget to call your function!
function sleepCheck( numHours ) {
if ( numHours >= 8 ) {
}
else {
return "Get some more shut eye!";
}
}
sleepCheck(10);
sleepCheck(5);
sleepCheck(8);FYI: ez egy kisebb anti pattern, ha minél jobb stílusban akarnánk megcsinálni a feladatot akkor csak egy darab return statement lenne a függvényben. http://jsfiddle.net/fgexxnjo/2/ Megjegyzem, ez nem mindig lehetséges, de törekedni kell rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Napelem
- Házimozi belépő szinten
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mazda topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- Sapphire Radeon RX 470 4GB GDDR5 - Mining Edition wEdition
- ASUS Dual Radeon RX 580 OC Edition 8GB GDDR5
- ASUS Dual Radeon RX 6500 XT OC Edition 4GB GDDR6
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez egy jó hülye kitaláció, hogy nem lehet több return egy függvényen/metóduson belül.