Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Y

őstag

LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem, nem kérdezek semmit :)) csak egy kis érdekesség, ami nem tudom, hogy fejlesztői hiba-e, vagy régóta fennálló probléma, minden esetre érdekes, de megkerülhető.
    Történt ugyanis, hogy egy adott beviteli mezőnek használni akartam az értékét JS-ből.
    <input type="number" id="szam" value="13">
    Az ehhez tartozó lekérdezés a legsztenderdebb valaha:
    let szam = document.getElementById("szam").value;
    Namost sokat csináltam régebben is ilyet, de mint kiderült, egyetlen dolgot nem akartam vele: Összeadási műveletet végrehajtani.

Ugyanis nem éppen együttműködő ;]
    Kivonni, szorozni, osztani, gyököt vonni, stb simán lehet probléma nélkül. De amint hozzáadnál valamit: szam = szam + 600; // result: 13600. Szóval string lesz belőle, noha egy számbeviteli változóról van szó... Miután ezt felfedeztem, elkezdtem kísérletezni vele. Számértékké konvertálásra azonnal hibát dobott a console. String-é alakítani és utána vissza num-ra lehet és utána minden működik, még az összeadás is... Csak lássuk be, nem a legszebb megoldás :(
    Így maradt a jó öreg mottó: Ha valamit nem tudsz megoldani, kerüld meg! Így lett végül a megoldás szam = (szam / 1) + 600 // result: 613. Szebb is, működik is, de egyébként felesleges lenne, ha néha nem kattanna meg a böngészők motorja ;]

Chrome alatt tesztelve

Új hozzászólás Aktív témák