Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BE4GLE
    senior tag

Kicsit a logisztikával vagyok bajban, ha piconetet használnék. Ami esetet írsz, vélhetően egy helyi windows-os gép volt a piconet központ, és amikor beérkezett egy új android a hatósugárba, már tudta, melyik piconet-het csatlakozzon, csatlakozott, és jelezte, hogy érkezik az ember. Ha rosszul sejtem, javíts ki.

Ha egy kliens piconet-hez csatlakozik, egyszerre csak egy központhoz csatlakozhat. Oda küldheti el az üzenetet. Aztán kotorásznia kell a többi beacon után, csatlakozni oda, és küldeni üzenetet újra. Kicsit hasonló szitu, mint amikor vonalas LAN-on letiltják a multicast csomagokat, és következésképp ha küldeni akarsz egy multicast-ot, fel kell deríteni az összes állomást, és egyesével elküldeni a csomagokat. Mindazt a temérdek sok kommunikációt végezni el ahelyett, hogy csak kiküldenél egy szem multicast csomagot, és aki kapta, kapta, aki nem, az nem. Vonalas LAN-on még letojnám az esetet, mert úgyis hálózatról megy minden, van energia. Mobil telefon esetében akkumulátor van véges kapacitással.

Nem jobb a helyzet akkor sem, ha a mobil telefon a beacon. A beacon-nek állandóan üzemben kell lennie ahelyett, hogy mondjuk időzített job jelleggel 5 percenként egyszer feléled, kidob egy üzenetet a környezetének, aki kapta, kapta, aki nem, az nem, ignore, és alkalmazás lepihen újra. Beacon esetében nincsen pihi. Akku kajálás van helyette.

Szóval ez a bajom a piconet-tel, és ezért akarok inkább broadcast send-et.

Ha az nem létezik, még kiegészítőként azon gondolkodok el, hogy windows-on be lehet-e állítani low energy beacon-t, és az korlátozná a hatósugarat. Lehetségesen csak korlátos számú master lehet a környezetben egy adott időpillanatban. Viszont az eddigiekben nem találtam arra módot, hogy piconet-hez csatlakozó kliens hogyan kérdezheti meg a master-től az adási energia szintet. Ha megkérdezheti, az még mindig kommunikáció minden master felé, amit a master nem biztos, hogy venni fog, mert míg a master ad 100 mW-on, a slave 1 mW-on, a slave megkapja az üzenetet, a master nem, és kivárási idő telik el minden alkalommal, mire kiderül, hogy "az a hálózat messze van". Nem csak az én beacon-jeim lehetnek ott, de ezernyi másik ugyan úgy. Ha lehetne azt párhuzamosan, minden létező beacon-höz egyszerre csatlakozni, talán megpróbálnám, de ahogy olvasgattam, arra nincsen támogatás, csak egyik a másik után, és úgy a szükséges idő már nem korlátos.

Igazából ezt úgyis megpróbálhatod, hogy csinálsz stream-et, amire egy windows-os kliens feliratkozik. Ez amolyan push gateway lenne. Beállíthatod, hogy automatikusan induljon windows boot-nál. Ez a kliens jelzi a szerver app felé, hogy jelen van, ha csatlakozott az ottani hálózatra. Ergo a közelben van. Annyit kell még megoldani, hogy ledobáld azokat, akik nincsenek már jelen.

A szervernek nem kell androidos eszköznek lennie. Elég, ha van egy endpoint, amin lehet üzetet küldeni a feliratkozóknak. Az üzenet küldés android oldalon pedig csak simán ennek a végpontnak a meghívása lenne.

• BE4GLE
    senior tag

Nem akarok piconetet, nem akarok semmi kapcsolódást. Publikus információt akarok kiküldeni bármilyen vevőnek, ami éppen akkor éppen ott van vagy nincs. A többi eszköz tervezetten windows-os lesz, de annak nem kellene számítson, ha nem barkácsolok át szabványos alapokat.

A fenti linken olyan sok mappa van mappa hátán, hogy még keresem a levesben a húst, hogy a saját függvények rétegei alatt végül mit használ :U

Ez így inkább beacon-nek hangzik. Többnyire marketing kommunkiációhoz használják. Én a második linken található library-t használtam is néhány éve. Bár az a prokekt pont nem marketing célú volt. Elhelyeztünk ilyen beacon-öket a cég épületében, és így lehetett tudni, ha valaki megérkezett az irodába.

• BE4GLE
    senior tag

Küldeni akarok. Sender kell az android telefonra. Az android telefon körül létező - és éppen broadcast-ra figyelő - összes BT eszközknek akarok egy pár karakteres üzenetet eljuttatni az androidról.

Amúgy nem iBeacon-ről van szó véletlenül? Mert ha igen, ahhoz itt egy library és egy sample projekt: [link]

• BE4GLE
    senior tag

Küldeni akarok. Sender kell az android telefonra. Az android telefon körül létező - és éppen broadcast-ra figyelő - összes BT eszközknek akarok egy pár karakteres üzenetet eljuttatni az androidról.

Hm... Gyorsan rákerestem a githubon és egy ilyet találtam neked: [link] Kiindulási pontnak talán jó. Bár nem írtad, hogy a többi BT eszköz is androidos e.

• BE4GLE
    senior tag

Sziasztok!

Android telefonra keresek példát BT broadcast üzenetet küldeni.

A tippeket köszönöm.

Szia! Nem értettem pontosan. Bluetooth broadcast receiver példát szeretnél? Vagy bluetooth-on szeretnél üzenetet küldeni?

• Zsoxx
    őstag

Sziasztok!

Van itt valami, amit mindig tudni akartam a java-ról, de sosem mertem megkérdezni. Vagy valami olyasmi.

A java-nak már van fizetős verziója is. Azzal az sdk-val felépítek egy alkalmazást. Utólag a jvm vagy a felhasznált offici libek vonatkozásában olyasmi derül ki, hogy trojan jutott be az alkalmazásba. Üzleti károkozás is történik annak kapcsán. Vállalni fog azért az Oracle üzleti felelősséget? Konkrétan kártérítés. Igen / Nem ?

Hogyan derítik ki, hogy egy alkalmazás fizetős SDK-val készült, illetve hogy fizettek-e is érte?

• floatr
    veterán

Sziasztok!

Van itt valami, amit mindig tudni akartam a java-ról, de sosem mertem megkérdezni. Vagy valami olyasmi.

A java-nak már van fizetős verziója is. Azzal az sdk-val felépítek egy alkalmazást. Utólag a jvm vagy a felhasznált offici libek vonatkozásában olyasmi derül ki, hogy trojan jutott be az alkalmazásba. Üzleti károkozás is történik annak kapcsán. Vállalni fog azért az Oracle üzleti felelősséget? Konkrétan kártérítés. Igen / Nem ?

Általában még közvetlen károkozásért sem vállalják a felelősséget, nemhogy a közvetettért.

• Szmeby
    tag

Sziasztok!

A Microsoft vállalt, amikor megmászta a sasser? :D

Szerintem csak supportot (frissítés, bugfix, ilyesmi) kapsz a pénzedért, de az Oracle ügyfélszolga ennél biztosan szebben tudja elmondani.

Új hozzászólás Aktív témák