- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
A filter annyit csinál, hogy egyazon session-t fog visszaadni a request idejére. Ez akkor kellhet, ha lazy collection-öket használsz, de nem inicializálod őket a betöltéskor. Ilyenkor session hibával hanyatt esik az egész.
A tranzakció egy kicsit más, azt definiálhatsz többet is pl. annotációval a business layer-ben. Ha egy controller több business metódust használ, akkor több tranzakció is kifuthat menetközben.
(#6230) jetarko nem lassabb lesz, hanem néha feleslegesen végzi a munkát, több memóriát ehet stb. Amikor EAGER-nek definiálsz egy kapcsolatot, akkor a tulaj betöltése nem egy szimpla select lesz, hanem hozzáfűzi az összes kapcsolatot, és egy menetben tölti be az adatokat.
Amikor a size() metódust használod LAZY-vel, akkor külön SQL fut le a collection-re.Ami duplikálódást illeti, asszem itt már azért látszódik, az oka az egésznek. EAGER az összes kapcsolatod, ezért szépen sorban hozzáfűzi JOIN-nal a TEAM táblához a lekérdezésnél. 1 join esetében a TEAM duplikálódik, minden további join esetében viszont a hozzáfűzött táblák rekordjai is. Itt lehet kutya elásva. Valószínűleg több collection is duplikált adatokat fog tartalmazni emiatt az összesített SQL miatt. Amikor a példámban néztem, nekem csak egy one-to-many kapcsolatom volt, amiben a tulaj szűrve volt, a collection elemei pedig egyszer jöttek a select-ből. Ha több ilyen van, akkor a select egyszerűen ilyen hulladék eredményt ad.
Emiatt is érdemes lenne subselect-eket használni valamilyen módon. Mondom, én a filtert javaslom LAZY-vel
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD Baszó Gép 9800x3d/9070XT
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 3 - Titán Natúr / Titán Black 49 mm több szíjjal- bontatlan, 1 év Apple garancia
- Predator Helios Neo 16" QHD+ IPS i9-13900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest