Hirdetés
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
Sziasztok, lenne egy kérdésem a Mockito-val kapcsolatosan.
Már nem nagyon foglalkozok Java fejlesztéssel, de most egy BigData projekt kapcsán beleugrottam újra, nagy lelkesedéssel.
Le is érkeztem a gödör aljára.
Szóval egy kis progit írtam, ami különbözo" rendszereket hivogat meg, akár többször is. A különbözo" rendszerek saját zárt api-kkal rendelkeznek.Az összes rendszerhez írtam egy ValamiCommander osztályt, aminek a feladata a külso" rendszerekkel való kommunikáció, és aminek a unit tesztjénél az eredeti helyett mockobjectekkel dolgozok.
pl: FileSystem fileSystem = mock(FileSystem.class); ezután when, meg verify, stb.Ezeket a CommanderTest teszteknél használtam is nagy örömmel. Külön tetszett, hogy nem kellett setter a mock objekthez, hanem beleinjektálta.
Mivel a commander osztály nem tartalmazott üzleti logikát, csak lényegében továbbadta a hívást a külso" APInak, ezért sok értelme nem volt a unit tesztelésnek, de legalább belerázódtam egy kicsit.
Az üzleti logika egy szinttel feljebb van. Vannak ValamiTask osztályaim, amik mindegyike tartalmaz egy doAction metódust, és az tartalmazza az üzleti logikát, valamint a commander meghívását.
ès most jön a kérdés:
Hogy oldom meg a TaskTest osztály testDoAction metódusában, hogy az ott példányosított Task osztály doAction függvényében meghívott commander osztály mock objektumokat használjon? Tehát két hívásra to"le.
Nekem van pár túl gyenge tippem, de szeretném megkérdezni a közönséget is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Trollok komolyan
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- OLED monitor topic
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Méltó folytatás, de önmagában is jó: Planet of Lana II: Children of the Leaf
- Hobby elektronika
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Nitro 5 - 17.3" QHD 165Hz - i9-12900H - 32GB - 1TB - RTX 4060 - Win11
- Újszerű HP EliteBook 640 G11 2028.12.Hó-ig Garis Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD 9nap üzemidővel!
- ASUS Zenbook Flip UX360CA
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Új állapotú Samsung Galaxy S23 Ultra garanciával
- Asus VZ239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- iking.hu Apple iPhone 14 128GB Midnight használt 100% akku 6 hónap garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval egy kis progit írtam, ami különbözo" rendszereket hivogat meg, akár többször is. A különbözo" rendszerek saját zárt api-kkal rendelkeznek.