Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Taoharcos
üzenetére
Servlet/JSP/JDBC az alap. Én ezekkel nem is nagyon foglalkoztam, inkább megpróbáltam kapásból JSF, EJB, JPA-t tanulni. Ez a kombó már komolyabb alkalmazások elkészítésére is alkalmas, és jobban karbantartható, de nem egyszerű megtanulni. Lényegesen lassabb megtanulni, mint az előbbit, de ha rendes Javas karriert akarsz befutni, mindenképpen érdemes ezt tanulni, szerintem. (vagy Struts2 ill. Spring3)
JSF mellett még ott van a Struts2 és a Spring framework 3. Mind a három MVC architektúrájú, nagyon sokat tud, de nem foglalkoztam az utóbbi kettővel. Azt tudom, hogy a JSF az bekerült a Java specibe, így hivatalosan támogatott keretrendszer, nagyon jól együttműködik EJB-vel és JPA-val.
Lacces: Szerintem jó ötlet, még a JSP, JDBC kombóval is PHPval szemben, mert rendes objektumorientált szemlélettel tudsz dolgozni, és tisztább kódot tudsz írni, ezt a nyelv megköveteli. Csomó dolog nincsen benne, ami a PHP-t dinamikusabb, alkalmazkodóbb nyelvvé teszik, de pont ezek miatt a megszorítások miatt lesz majd értelmesebb és átgondoltabb a kód. (Persze Javaban is ott a Reflection API, amivel aztán csuda dolgokat lehet művelni)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- Meditáció
- alza vélemények - tapasztalatok
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest