Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Hi!
Most éppen a java hálózati dolgait próbálgatom. Eddig sikerült összehoznom egy tcp szervert ami a klienstől kapott double számot megszorozza valamennyivel, és visszaküldi a kliensnek. És persze ehhez a klienst is csináltam. A DataOutput/InputStream osztályt használtam a küldésre és fogadásra, mert ezzel elég egyszerűen lehet sokféle típusú adatot küldeni. De stringet nem tud. Hogy lehet megoldani hogy mindenféle adat mehessen?
Ráadásul elég kuszának tűnik ez a tcp-s átviteli dolog, főleg az hogy folyamban jönnek az adatok. De hogyha többféle adat jön egy kapcsolaton hogy különböztetem meg a fogadónál hogy most akkor mivé próbálja visszaalakítani a nyers adatot?
Egy játék hálózati kommunikációjából indultam ki, mert ott úgy megy, hogy tcp-n keresztül kommunikál (udp-n egyszerű lenne, mert ott ugye datagramokat lehet küldeni), úgy hogy folyamatosan fenntart egy tcp kapcsolatot, és a játék protokollja valahogy úgy műxik, hogy a kliens kap egy byte számot a csomag elején, és az jelzi hogy mi lesz utána és hogy olvassa a kliens. Na de honnan tudja hogy hol kezdődik a csomag a tcp adatfolyamban (nem mindíg oda-vissza válaszolgatás van a kettő között, mert sokszor a szerver úgy magától kérés nélkül küld egy adatcsomagot)? Ezt hogy oldják meg tcp-ben? Most nem a játékot akarom leutánozni, hanem csak valami hasonló kommunikációt létrehozni.
És tudna valaki linkelni valami jó, részletes leírást java hálózatos programozásról, amiben lehetőleg példakódok is vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Gyúrósok ide!
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- Már megint a Galaxy S Próról pletykálnak
- iPad topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gainward GeForce RTX 3060 Ti Ghost OC - dohányos lakásból
- RX 7800 XT REFERENCIA KÁRTYA !!!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- AKCIÓ! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Honor Magic6Pro 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest