Új hozzászólás Aktív témák

• Vesporigo

aktív tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget, nektek köszönhetően sikerült túllendülnöm a problémán. :R

(#10653) Szmeby: az első karakter szortírozásnak az volt a célja, hogy ha bizonyos számokkal kezdődött a telefonszám, akkor a megfelelő osztályt kellett meghívnia, ahol kiszámolta az adott szolgáltató díjszabása szerinti összeget.
    A System.exit()-et valóban nem szeretem használni, de if-else esetében hirtelen nem tudtam mást kitalálni, aztán inkább váltottam switchre, ahogy (#10654) axioma is javasolta.
    Valóban nem tanultam még az exceptionről, de utánanéztem azóta.
    A változók nevét azért írtam nagy kezdőbetűvel, mert a feladatban is így szerepelt, és a kiértékelő már ezért is pontlevonással büntet, ha nem minden ugyanúgy van, ahogy elvárják.
    Végül pedig, a return phoneNumber-t tényleg elég volt egyszer kitennem, a legvégén, és sikerült működésre bírnom.

(#10654) axioma: a konstruktorokkal igazad volt, elfeledkeztem róluk, utólag pótolva megoldódott a probléma.
    Az öröklést már az elején beállítottam, azzal nem volt semmi gond, de köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet.

(#10655) sztanozs: Igen, a feladat meghatározása és kiértékelése elég szigorú, sajnos minden értéket ugyanúgy kellett felvennem, ahogy a meghatározásban szerepelt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés