- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snorri
csendes tag
válasz
JColee #14058 üzenetére
Hát az analízist csak próbálják. Meséltek a srácok olyat, hogy Kroo nem volt az első előadáson és helyettesítették és az előadó nem mondta meg a nevét
Kérdezték tőle, azt mondta mindegy. Nem adta a nevét az előadásához..
De Czirkos legalább felvesz nyakkendőt a rekurzióhoz..
-
snorri
csendes tag
válasz
mekker #14055 üzenetére
Ez olyan, mintha a McDonaldsnál nyílt nap lenne és azt mutatnák be, hogy a budapesti hq-ban miket csinálnak az öltönyös emberkék, míg neked Csepelen kell majd sült krumplit sütnöd.
"Rossz gyakvez meg van mindenhol, itt a hangsúly az arányokon van."
Ezt ne. Ne legyen már oké az, hogy olyanok tanítanak, akik nem tudnak és/vagy nem is értik annyira az anyagot. Tudom, az egész magyar felsőoktatásra jellemző ez, de a BME, ami annyira felsőbbrendűnek képzelni magát, oldja meg. Az arány még a matekos tárgyaknál úgy ahogy fenn áll, de a fizika az borzasztó. A legtöbb gyakot egy olyan emberke viszi, aki teljesen alkalmatlan pedagógiai pályára és a kiszhkat is ott helyben találja ki, mert nem készült/nyomtatott stb. Ezt évek óta tudja a vezetés, a HÖK minden évben panaszkodik, hitegetnek, hogy majd az ELTE-ről hoznak arcokat, de semmi..
Szerintem az nem gáz, ha egy felsős vagy egy msc-s oktat, ha jól csinálja. Ez nyugaton is bevált szokás.De még az sem teljes siker, ha jó a gyak/labvezéred. Legjobb példa erre a digit. Semmire nincs idő, nincs értelmesen elmagyarázva az anyag, a tavalyi diákat is meg kellett vágni, csak kapkodod a fejed és haladsz az árral. Jegyzet nincs, én egy 100 oldalas OE jegyzetből készülök, ráadásul amit verilogból/logikai áramkörökből veszünk az kb 80' éveknek a tudásanyaga (ezt nem én mondtam, hanem a gyakvez). A sorrendi hálózatos első nagy házinál fogalmam nem volt, hogy mit csináltam (most már van), mégis max pont, szép munka.
Pedig mindent összevetve én nagyon szerencsés vagyok, a fizikát leszámítva és a lehetőségekhez mérten (tasnádi analja borzasztó) a legjobb tanárokhoz kerültem, tényleg belenyúltam a tutiba.
Azért vagyok ennyire kritikus, mert van egy nagyon patent tantárgy és a prog alapjai. Nem csak arról van szó, hogy Czirkos jó előadó, hanem a tanrend, a segédanyagok, az egész infoc portál, hogyan tanuljál, hogy meg is értsd stb. Gyakorlaton is az volt az első, hogy elmagyarázta a gyakvez, miért kell papíron is programozni, mi az értelme. Pedig nekünk notebookos/vetítős gyakorlatunk van, mindent a Codeblocksba írunk, nem a táblára.. A labvezér kicsit szarik az egészbe, de legalább nem szemétkedik.
-
snorri
csendes tag
válasz
K1nG HuNp #14053 üzenetére
Azért jó ha tisztában vagy vele, hogy a nyílt nap egy elég nagy marketing bullshit. De ez nem csak a BME-re igaz.
" laborban latottak pedig szamomra teljesen ujak voltak, a tanarok felkeszultsege es a bemutatott dolgok miatt is."
Hehehehehe
Azért azon ne lepődj meg, ha mondjuk majd olyan gyakorlatvezetőt fogsz ki, aki nem igen tudja megoldani a feladatokat..
-
snorri
csendes tag
válasz
FehérHolló #14046 üzenetére
Igen ám, csak a javás/jávás tárggyal nem ez a legnagyobb probléma..
-
snorri
csendes tag
válasz
BTminishop #14044 üzenetére
Elkezdtem már foglalkozni vele, hogy februárra legyen fogalmam a témáról. Az általad említett tárgy miatt kedveltem meg a JS-t, ugyanis ott fel vannak töltve az órai videók, elég jól lehet belőle tanulni.
-
snorri
csendes tag
Második félévben milyen szabvál tárgyakat érdemes felvenni ? Valamilyen programozósra gondoltam, amihez elég a prog 1 tudás beugrónak. Java/C#/JS érdekelne + adatbázisok, de sajnos adatbázisos/big datás választható tárgyak csak ősszel vannak. Esélytelen, hogy ide bejussak ? Gondolom a tárgyfelelős se tudna mit kezdeni ezzel, pedig nagyon érdekelne. A java ee-hez nincs meg a tudásom, elvileg a szoftverfejlesztés net platformhoz sincsenek meg az alapok..
Kezdő 1. nyelvi tárgyak milyenek ? Németes voltam, szeretném felvenni az angolt (már ha bejutok, mert általában tavasszal csak 1 csoport van, az is 10-18 fős..), a sorozatok/netes cikkek miatt van egy kis passzív tudásom, de a beszélgetés/kiejtés magamtól nem nagyon megy. Szóval mennyire kezdő ez a csoport ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Opel topik
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen alaplapot vegyek?
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Cyberpunk 2077
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i9-14900KF
- 7 gen i5 gamer pc,32gb ddr4,gtx 1660 oc,750w táp,2 tb hdd,500gb ssd,stb,JÓ ÁRON!
- i7-4770K konfig
- Intel 3168NGW Dual Band Wireless-AC 3168 PCI-Express 802.11ac WLAN Bluetooth 4.2 Wifi Card
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest