Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
blck maximáláshoz:
Skew Driving Voltage & BCLK Skew:
Shamino wrote up a quick instruction set for optimal tuning of these settings:First set Skew driving voltage to 1.04v, set BCLK skew to 0 , rest of skew to auto and start pushing BCLK to find limit.
Next set Skew driving voltage to 1.04v, set BCLK skew to -8 , rest of skew to auto and start pushing BCLK to find limit.
Next set Skew driving voltage to 1.04v, set BCLK skew to -12 , rest of skew to auto and start pushing BCLK to find limit.
If BCLK is increasing going to -12 then slowly lower skew driving voltage from 1.04v to try to max BCLK again.
-
helkis
veterán
a bclk egy érdekes dolog, alapon nálam 103 körül volt a max, ezt ki tudtam bővíteni 107,2-re a leírás alapján a skew-ok és feszek szórakozással, a blck egyébként szorzófüggő is (alacsony szorzó magasabb bclk), illetve a proci/ram kimaxoláshoz választhatsz, hogy melyik jobb..
-
helkis
veterán
elvileg van valahol egy load line calibration finombeállítási lehetőség, 100-150%-ig normál-extreme-ig (lehet itt ultrahigh), ha a legutolsón van akkor feszel túl, ha high-on akkor pont annyi a fesz, amennyit belőttél, alatta mindig egyre nagyobb a különbség negatív irányban..
szerk: most látom hogy ramot feszeli túl, lehet arra is vonatkozik valami ilyesmi, hasonlóan a vcore-hoz..
-
Volt olyan lapom nekem is ami túlfeszelt, változó.
Mivel rog lap így biztos lehet állítani a ramnak is load line calibrationt(lehet más néven van ott) ami a drop miatt van, de nézd meg hátha segít a túlfeszre is bár kétlem.
Amúgy milyen ram ez, hogy ilyen kevés fesz kell csak neki? Vmi low profil?
-
fatallerror
addikt
a paramétereket hasonlítják csak
most ha elmész mondjuk az asus oldalára 1 z77es alaplapot megnézel ott van h a csatolófelület 2x gyorsabb és ez igaz is, csillaggal jelölik h majd ha lesz olyan eszköz akkor lesz 2x gyorsabb de a szabvány attól még 2x gyorsabb, nincs ebben semmi hazugság
-
fatallerror
addikt
nem láttam olyan gtx 680as v 7970es dobozt ahol lenne marketing diagram h pcie 2 vs pcie 3 szóval szerintem nem volt egyik vga gyártó részéről sem ilyen
elméleti ábrát láthattál pcie 2 vs 3 között ami csak a sávszélet hasonlítja össze ami meg igaz is, csak még nincs olyan termék ami kitudja használni
-
fatallerror
addikt
de basszus még tulajdonképpen megsem jelent de csodálkozol h nincs kihasználva... nem úgy van h megjelenik vmi és bumm akkor egyből eláraszt mindent és hasít, attól mert tudni fogja attól még idő kell míg kihasználják, a pci 2 sem volt az első naptól kihasználva (talán még most sincs teljesen)
szóval nem úgy van h kitalálnak 1 új dolgot és akkor ráugrik minden gyártó és azonnal kihasználják, ha így lenne akkor olyan gyors fejlődés lenne h havonta vennél gépet xDa sata 3 kivan használva, csomó ssd majdnem eléri a 600 mb/sec-et
-
-
stigma
addikt
Szerintem nagyon nem éri/érné meg lecserélni, mert többet annyival nem fog tudni.
Pár hsz-el feljebb leírták igazából akinek jobb SB-je van, ami tuningos; felesleges +10%ért váltani, csak pénzkidobás lenne.
De max a többiekre is hallgass mert én is Z77/Z68-on gondolkodom arra váltok majd...kérdés mit hoz a jövő
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- iPhone topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
mert egy driver/driver maradvány simán csinál ilyen jelenségeket, pláne, ha nv driver nélkül hibátlan a gép, én újraraknám tutira