Keresés

Aktív témák

• 0din

csendes tag

válasz esteban #1 üzenetére

Hello!

1.
    >- Office: world, excell
    OpenOffice.org
    IMHO tökéletesen megfelelel egy átlag irodai felhasználónak. Akár a kinézetét is olyanra lehet szabni, hogy hasonlitson a fentemlített ''izék''-re. Mivel mi is az átállást tervezgetjük, így cca 6 hónapja teszteljük. Eddig csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni.

>- MS Outlook: levelezes / cimtar / naptar (!)
    Evolution + OpenLDAP
    Mint fentebb. A SuSE Linux kiadásában létezik egy csoportmunka szerver is.

>- jelenleg a ceg a levelezes titkositasara PGP-t hasznal
    GNUPG
    Szintén mint fent. Kicsit okosabb és naprakészebb mint a PGP.

• nap

addikt

1.
    - Office: world, excell ->openoffice.org : nyelvi tamogatas, ~kompatibilitas
    - MS Outlook: levelezes / cimtar / naptar (!) -> passz
    en pine-t hasznalok, de sokaknak tul karateres... :)
    - jelenleg a ceg a levelezes titkositasara PGP-t hasznal ... -> GPG ugyanez free

2.,
    A halozat kialakitasa a helyi viszonyoktol fugg. Egy teremben van az egesz, vagy sok kis helyseg, milyen tavolsagra vannak egymastol a gepek, hol lesz a szerver, ilyesmik.

3.
    Ezt a helyi internetszolgaltatotokkal kell megbeszelni.

• nap

addikt

1.
    - Office: world, excell ->openoffice.org : nyelvi tamogatas, ~kompatibilitas
    - MS Outlook: levelezes / cimtar / naptar (!) -> passz

- jelenleg a ceg a levelezes titkositasara PGP-t hasznal ...
    -

• zrubi

senior tag

Az 1. kérdésre. már asszem kielégítő választ kaptál...

2.

Én igy csinálnám:

1. gép (debian) tűzfal + levelezés vírusszűrése, + dhcp, + DNS szolgáltatások + webproxy (squid)
    2 .gép Email szerver + webszerver + Fax + közös munkaterület (+amit még akartok)

a többi gép pedíg lennének a kliensek, ezekre akármit tehetsz, de ha van egy hozzáértő ember + a gépek egyformák, akkor én azokra is debian-t tennék KDE-vel vagy Ximian 2 vel.

Szerintem a kliens gépek üzemeltetését te is el tudod látni, de az elő két gépet mindenképpen megfelelő szakemberre bíznám (ilyet tudok ajánlani :))

• Adi

senior tag

Valaki biztos megint anyázni fog engem, de azért megpróbálok segíteni. :) ). A központi címtárat egy LDAP szerverrel meg tudod oldani, de emlékeim szerint a KMail ezt nem kezeli, esetleg a KDE címjegyzéken át. A naptárfunkciókhoz a KOrganizer jó lesz, bár itthon egyedül használgattam, így fogalmam sincs, hogy csoportmunkához mennyire jó. :) Gondolok itt az olyanokra pl., mint Outlook alatt a ''beleírok a másik naptárjába értekezletet'', stb.

Az ADSL megosztás, nyomtató- és faxszerveresdi nem lesz gond, ez utóbbihoz a HylaFax remekül megfelel, biztosan van kliens hozzá KDE és GNOME alá is. :) Az automatikus mentés is egyszerűen megoldható, ehhez még a szalagcserén kívül nem is kell más emberi beavatkozás.

A 3. kérdést nem értem, hogy mit nem értesz. :)

• Polesz

addikt

1. Openoffice és a már említett Crossover plugin, ha szükséges.

2. Munkaállomásokra SuSe vagy UHULinux. Az előbbi nagyon kiforott és szépen beszél magyarul. A KDE felület nagyon ott van technikailag (bár gépet igényel). Az UHU értelemszerűen magyar. Ebben egy az egyben megkapsz mindent ami az irodai felhasználáshoz szükséges. Sőt még annál is többet. A szervert viszont Debian alapokon képzelném el. Igaz ehhez kell egy igazán hozzáértő linuxos, de ha egyszer belőtték gondod se lesz vele.

3. Szerver oldalon elég kissebb vas is, tehát leselejtezésre váró gépeket nyugodtan be lehet vetni. Különösebb igénye nincs. Ha nem igazán nagy a levelezés és a webes forgalom, akkor az egész 1 géppel elintézhető. Külön gépek alkalmazása nem fontos. Inkább egy linuxos fürtőt csinálnék, ahol párhuzamosan működik 2 szerver így biztosítva, hogy a munka mindig zavartalan legyen. Elméleti síkon mondom ezeket, mert egyenlőre az én tudásom nem olyan, hogy mindezt azonnal meg tudjam valósítani. De fejlődöm :D

Aktív témák

Hirdetés