- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
0din
csendes tag
Hello!
1.
>- Office: world, excell
OpenOffice.org
IMHO tökéletesen megfelelel egy átlag irodai felhasználónak. Akár a kinézetét is olyanra lehet szabni, hogy hasonlitson a fentemlített ''izék''-re. Mivel mi is az átállást tervezgetjük, így cca 6 hónapja teszteljük. Eddig csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni.
>- MS Outlook: levelezes / cimtar / naptar (!)
Evolution + OpenLDAP
Mint fentebb. A SuSE Linux kiadásában létezik egy csoportmunka szerver is.
>- jelenleg a ceg a levelezes titkositasara PGP-t hasznal
GNUPG
Szintén mint fent. Kicsit okosabb és naprakészebb mint a PGP. -
nap
addikt
1.
- Office: world, excell ->openoffice.org : nyelvi tamogatas, ~kompatibilitas
- MS Outlook: levelezes / cimtar / naptar (!) -> passz
en pine-t hasznalok, de sokaknak tul karateres... :)
- jelenleg a ceg a levelezes titkositasara PGP-t hasznal ... -> GPG ugyanez free
2.,
A halozat kialakitasa a helyi viszonyoktol fugg. Egy teremben van az egesz, vagy sok kis helyseg, milyen tavolsagra vannak egymastol a gepek, hol lesz a szerver, ilyesmik.
3.
Ezt a helyi internetszolgaltatotokkal kell megbeszelni. -
zrubi
senior tag
Az 1. kérdésre. már asszem kielégítő választ kaptál...
2.
Én igy csinálnám:
1. gép (debian) tűzfal + levelezés vírusszűrése, + dhcp, + DNS szolgáltatások + webproxy (squid)
2 .gép Email szerver + webszerver + Fax + közös munkaterület (+amit még akartok)
a többi gép pedíg lennének a kliensek, ezekre akármit tehetsz, de ha van egy hozzáértő ember + a gépek egyformák, akkor én azokra is debian-t tennék KDE-vel vagy Ximian 2 vel.
Szerintem a kliens gépek üzemeltetését te is el tudod látni, de az elő két gépet mindenképpen megfelelő szakemberre bíznám (ilyet tudok ajánlani :)) -
Adi
senior tag
Valaki biztos megint anyázni fog engem, de azért megpróbálok segíteni. :) ). A központi címtárat egy LDAP szerverrel meg tudod oldani, de emlékeim szerint a KMail ezt nem kezeli, esetleg a KDE címjegyzéken át. A naptárfunkciókhoz a KOrganizer jó lesz, bár itthon egyedül használgattam, így fogalmam sincs, hogy csoportmunkához mennyire jó. :) Gondolok itt az olyanokra pl., mint Outlook alatt a ''beleírok a másik naptárjába értekezletet'', stb.
Az ADSL megosztás, nyomtató- és faxszerveresdi nem lesz gond, ez utóbbihoz a HylaFax remekül megfelel, biztosan van kliens hozzá KDE és GNOME alá is. :) Az automatikus mentés is egyszerűen megoldható, ehhez még a szalagcserén kívül nem is kell más emberi beavatkozás.
A 3. kérdést nem értem, hogy mit nem értesz. :) -
Polesz
addikt
1. Openoffice és a már említett Crossover plugin, ha szükséges.
2. Munkaállomásokra SuSe vagy UHULinux. Az előbbi nagyon kiforott és szépen beszél magyarul. A KDE felület nagyon ott van technikailag (bár gépet igényel). Az UHU értelemszerűen magyar. Ebben egy az egyben megkapsz mindent ami az irodai felhasználáshoz szükséges. Sőt még annál is többet. A szervert viszont Debian alapokon képzelném el. Igaz ehhez kell egy igazán hozzáértő linuxos, de ha egyszer belőtték gondod se lesz vele.
3. Szerver oldalon elég kissebb vas is, tehát leselejtezésre váró gépeket nyugodtan be lehet vetni. Különösebb igénye nincs. Ha nem igazán nagy a levelezés és a webes forgalom, akkor az egész 1 géppel elintézhető. Külön gépek alkalmazása nem fontos. Inkább egy linuxos fürtőt csinálnék, ahol párhuzamosan működik 2 szerver így biztosítva, hogy a munka mindig zavartalan legyen. Elméleti síkon mondom ezeket, mert egyenlőre az én tudásom nem olyan, hogy mindezt azonnal meg tudjam valósítani. De fejlődöm :D
Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légtisztítót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged