Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rollah

csendes tag

Touch vs iPhone érveim:

Haverom iPhone-t használ régóta, én mégis Touch-ot vettem, mert:
    - telefonom van több is
    - wifi van mindekettőn
    - fotókat lehet nézni mindkettőn (nekem fontos a munkám miatt, hogy mutassak referenciaanyagot az ügyfeleimnek)
    - mindkettőn filmet is lehet nézni (fontos tényező, ahogy a fotóknál)
    - Touch-on is van már mail, maps, weather (mindhárom nagyon hasznos)
    - bluetooth-ot még a telefonomon is alig-alig használom, max. headset-hez
    - az iPhone kamera éppen annyira ratyi, mint mint bármely átlagos mobilé
    - ne fogyassza a GSM az akksimat, illetve ne fogyassza a médialejátszó a mobilomat (Mi van, ha épp a másik részre lenne nagyobb szükség, de a készülék lemerült?)

Egy kis számolás:
    - 8GB iPhone - kb. 100-120.000 Ft

Ezzel szemben:
    - 8GB iPod Touch - kb. 65.000 Ft
    - átlagos mobil bluetooth-szal, fényképezővel - 10-20.000 Ft
    - és ha kell a minőség, akkor átlagos fényképezőgép, a mobilokénál sokkal jobb képminőséggel (általában 2-5x nagyobb érzékelővel) és tudással - 20-30.000 Ft
    Összesen: kb. 95-115.000 Ft

Tehát ugyanannyiért van egy jó telefonod, fényképeződ és médialejátszód wifi-vel.
    És ha valamelyik épp nem kell, otthon hagyod. :P

Tény, hogy egy 10.000 Ft-os mobilt inkább viszek a strandra, mint egy 100.000 Ft-ost. :)
    Van profi fotóscuccom is (kb. 800.000 Ft mindenstül), mégis van egy 20.000 Ft-os p*csapöcsögtetőm, mert buliba, strandra, stb. nem vinném a drágábbat, mégha az utóbbi fele olyan minőséget sem nyújt az én szememmel nézve...

iPod Touch kontra PDA, a tapasztalataim alapján (kb. azonos árkategória esetén):

Pro
    - az Apple szoftvere 1-2 mp-n belül behozza bármely programot, míg a Windows-os PDA-knak ez akár 10-15 mp-et is igénybe vehet
    - a Touch kijelzője sokkal gyorsabb és szebb, a PDA-kon ehhez képest szinte élvezhetetlen egy videó
    - wifi-re csatlakozás gyorsabb az iPod-nál
    - 8GB beépített memória, kontra az átlag 512mb beépítetthez képest
    - a multitouch jóval megkönnyíti a kezelést
    - beépített fényérzékelő (a képernyő felett, a Touch balról szélétől kb. 16mm-re, felülről kb. 8mm-re), mely auto módban beállítja a képernyő fényerejét az adott fényviszonyokhoz
    - karcmentes kijelző
    - ütésálló kivitelezés
    - nagyobb akkukapacitás
    - fele vagy harmad olyan vastag csak, mint egy átlag PDA

Kontra
    - az iTunes kissé nehézkes elsőre szinte mindenkinek, és külön fel kell telepíteni, míg egy PDA-ra egy Total Commander-rel vagy a Windows Intézővel is lehet másolgatni
    - a Touch-ra kevesebb program létezik, illetve sok felesleges nehézséggel jár azokat felinstallálni, míg egy PDA-ra sok száz hasznos cucc létezik, és nagyon egyszerű és gyors feltelepíteni őket

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés