- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- .LnB: Need for Speed Underground (Nosztalgia)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hát megnéztem tegnap az iTunes-t. Na, erre lqrni 100MB-ot...
Olyan CCC-érzésem támadt, de annak legalább van valami minimális haszna.
Ráadásként meg feltelepít egy rakás szemetet, győztem lepucolni. Nálam végleg kiesett.
Ennek ellenére minden tájékoztatást nagyon köszönök, jó iPodozást mindenkinek, akinek bejön.
-
katt777
félisten
Szorozd be a 93-at 1024-gyel.
Amúgy XP meg W7 alá is kellene ugyebár, mert van progim, ami csak XP alatt megy, és ha éppen ott vagyok, nem szándékozom restartolgatni a gépemet W7-re, aztán meg vissza. Havernál már leszedtem, csak még kipróbálni nem volt időm.
Az szép lenne, ha a más formátum miatt torzítana szándékosan az iPod. Flac-ot nem szeretem, mert a lossless WMA sokkal kisebb, és a tag-tárolása is jobb (olvassa a win). -
katt777
félisten
Ha veszek egy Ferrari-t, nem kell külön spéci gumikat vennem rá, erről ennyit. A hifi-s hasonlat sem jó, mert ott nyilván magad építed a rendszert, és ott sem kell egy drága hangfalban rögtön membránokat cserélni.
Attól, hogy az emberek (bocs, fogyasztók) elfogadják, hogy szarért adnak ki sok pénzt, az még nem lesz tisztességes. Minden rendszer annyit ér, mint a leggyengébb láncszeme. Ha gagyi a füles, szart nem ér a lejátszó sem, ergo nem fizetek érte egy rakat pénzt. -
katt777
félisten
válasz
Gordiann
üzenetére
Nincs wifim, és elég érdekes lenne a HAF932-t cipelni minden extrával, bár éppen utazhatok is rajta.
Majd haver gépén leszedem, ha odaérek, és nem is feledem el. Bár, ha amúgy is szar az iPod EQ-ja, úgyis kiesik, mert arra aztán végképp nem költök pénzt, hogy gyári EQ-k még torzítsák is a hangképet.
IC-t is reklámozzák, hogy wifi, aztán az egész MÁV parkban 1 kocsiban van. Haverom ugyanis próbált netezni a vonaton, és megérdeklődte, ugyan, miért nem működik a wifi. -
katt777
félisten
válasz
icecave
üzenetére
Övtáska. Lehet, hogy megint iRiver lesz, E200, de a P7-tel is szemezek alig +10k-ért (16GB és bővíthető mind1ik), de utóbbi kézikönyvében megint nem írnak semmit az Eq-ról csak hogy hol lehet kapcsolni, míg előbbinél ott van, szóval nem tudom, nem került-e ki a komolyabbnak látszó cuccból.
bwoay: Én úgy gondoltam, hogy egy hifi árába kerülő hordozható lejátszóhoz igazán adhatnának minőségi fülest. Vagy veszek egy nagyot, csak azzal megint érdekes a városban mászkálni, utazni, netán futni.

EQ-ról általános tapasztalatomat mondtam. iTunes nem töltöm le, mert 2x100MB lenne, és feltöltős, adatkorlátos mobilnetem van. Max, majd ha marad rá keret 45 nap végén. -
katt777
félisten
Ha nem gyűjtenek infót, mi alapján tudnak mást ajánlani?

Ha választanom kell, hogy legyen egy EQ az 50-70k-s lejátszómban, vagy ehhez még vegyek 20k-ért fejhallgatót, inkább az EQ-t választom. 90k-ért hifi erősítőt és 2 jó hangfalat is kapok. (Bár hordozni nehézkes.)
Volt hifim, amikor még telt rá, azon sem volt EQ. De egy 24 sávos dig. hangprocit azért rátettem, igaz, anno még PC-m sem volt a rossz rádiófelvételeket javítgatni.
Hát, hogy nem találtam jó hordozható lejátszót (és a jelek szerint most sem találok), azzal csak egyetérteni tudok.Gordiann: Nem is keresek G-val.
Én aztán nem szóltam le az Apple-t, egyszerűen csak nem fekszenek nekem bizonyos dolgai, ahogy sok más gyártónál sem. Volt iRiver lejátszóm, az pl. pöpec volt hangminőségben is, de vmi komolyabbat akarok, hosszú távra.icecave: Hát, aki a golyóira akasztja az iPodot (főleg edzés közben), az kissé talán perverz...

B4MbOo: Milyen okos, milyen ügyes, a legkisebb UgriFÜLES! Beszélj vele, hátha hajlandó veled zenét hallgatni.

ko9: A vinyó egyszer megy tönkre, nem lassacskán. iTunest ki lehet próbálni lejátszó nélkül? Vmi letölthetőségre gondolok. Amúgy csak szar (túlvezérelt) felvétel recseg, önmagában az EQ-tól nem fog. MP3-ak sajna mind cöccögnek a tömörítés miatt alapból (mély és magas freki is veszik sok más mellett), ha erre ráerősítesz, kész a baj. Arról nem is beszélve, hogy ha egy hangszerkesztőben megnézi az ember, az anyja kínjába ki van vezérelve a képből, csak hogy hangosan szóljon, mert ma a megsüketülés a trendi, nem a zene élvezete.

-
katt777
félisten
válasz
icecave
üzenetére
A lényeg a metódus: fogadd el, amit kapsz, mert rabszolga vagy. Hát nekem meg nem tetszik, hogy csak abból választhatok, amit a képembe nyomnak.

No igen, a kis fülesekre pont a basszus kéne, mert hiába szól jól valami hi-fi hangfalakon, fejhallgatóba 30cm-es mélysugárzót építeni érdekes próbálkozás lenne.
A vinyó nem megy tönkre, ha pl. futok vele?Gordiann: A fájlnév hagyján, ha előadó/cím szerint tud rendezni (egyáltalán tudja a 2 szerint egyszerre?), amit viszont megint nem szeretek, amellett, hogy infót gyűjtenek rólam, ha olyan idiótának néznek, aki nem képes a saját érdeklődésének megfelelő cuccokat megtalálni.
B4MbOo: Majd írj az EQ-ról is, légyszí, főleg, hogy van a bass és magas kiemelt, azaz a klasszikus V alakú, esetleg "kórus" (mélyközép) kiemeléssel, mert azt szeretem.
bwoay: Francokat nem kell felhasználói EQ.
Igényeseknek biztosan.
Mármint pl. mint írtam, egyrészt szeretek bizonyos részeket kiemelten hallgatni, másrészt vannak régi felvételeim, amelyeket hangszerkesztővel sem tudtam teljesen rendbe tenni, mindemellett totálisan beszerezhetetlenek. További adalék szaknemértőknek, hogy miközben az ember öregszik, még ha vigyáz a hallására, akkor is egyre kevésbé hallja a magas hangokat, ergo muszáj lesz neki valahogy kiegyenlíteni (Eq
) ezt a hátrányt, ha nem akar veszíteni a zenei élményből. Szóval csak a magad nevében nyilatkozz. 
Amúgy a Nokia 5800-nak van pl. külön kis kezelője a fejhallgató vezetékén. -
katt777
félisten
válasz
Gordiann
üzenetére
Én magam akarom használni a saját cuccomat, és eszem ágában sincs senkinek hagyni, hogy információt gyűjtsön bármilyen szokásomról, kedvtelésemről, ízlésemről.
Amúgy a tököm tele azzal, hogy 100 féle gyártó 1000 féle terméke állítólag mind direkt az én kedvemre készül, közben meg alapvető dolgokat sem tudnak (hangszínbeállítás), a kémkedésről már nem is szólva. Vagy az iTunes simán működik saját gépen is, net nélkül? (Sorry, nem igazán ismerem.) Ha lehetne szerkeszteni EQ-t valahogy (még a 11k-s "ücska" mp4 lejátszómon is lehet), az már OK lenne, de ha nem működik, akkor veszett a fejsze nyele.
248GB-nyi egykori kazettám, bakelit-lemezem, CD-m van bedigitalizálva (meg 500GB-nyi videokazetta
), ezek még jó minőségű mp3-ba konvertálva is legalább 100GB-ot tesznek ki, és még ha csak a legjobbakat akarom utazás, kerti/házi munka, egyebek mellett hallgatni, ahhoz is legalább egy 64GB-os lejátszó kellene.
Köszi szépen a választ.
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Már több médialejátszóval is befürödtem, erről meg sehol, még az Apple oldalán sem találom a lényeget: miféle hangszínszabályozó van rajta, illetve mindegyik iPod terméken uolyan? Futólag láttam egy srácnál iPod-ot, és volt rajta vagy 20 féle hangszín, csak User EQ nem, pedig a srác szerint kellett lenni. Nálam ez sarkallatos kérdés, szóval megköszönném, ha vmely iPod tulaj tájékoztatna a témában.
+1 kérdés: A szoftvereivel mindent tudok csinálni? Értem ezalatt videó konvertálást, felmásolást, fájlkezelést, stb. Eszem ágában sincs ugyanis Sony féle internetes aktiválással, és egyéb baromságokkal cseszni az időmet, mert egy full használható, I. oszt. médialejátszóra van szükségem.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Formula-1
- Apple MacBook
- Interactive Brokers társalgó
- .LnB: Need for Speed Underground (Nosztalgia)
- További aktív témák...
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 7-7735HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4060VGA/15,6" 144Hz kijelző
- DDR4 -es 8GB -os notebook memória eladó
- HP EliteDesk 800 G3 PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- HP EliteDesk 800 G3 MT, PC, I7-7700, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060 (ELKELT)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Olyan CCC-érzésem támadt, de annak legalább van valami minimális haszna.
Ráadásként meg feltelepít egy rakás szemetet, győztem lepucolni. Nálam végleg kiesett.
Amúgy XP meg W7 alá is kellene ugyebár, mert van progim, ami csak XP alatt megy, és ha éppen ott vagyok, nem szándékozom restartolgatni a gépemet W7-re, aztán meg vissza. Havernál már leszedtem, csak még kipróbálni nem volt időm.
Attól, hogy az emberek (bocs, fogyasztók) elfogadják, hogy szarért adnak ki sok pénzt, az még nem lesz tisztességes. Minden rendszer annyit ér, mint a leggyengébb láncszeme. Ha gagyi a füles, szart nem ér a lejátszó sem, ergo nem fizetek érte egy rakat pénzt.
Majd haver gépén leszedem, ha odaérek, és nem is feledem el. Bár, ha amúgy is szar az iPod EQ-ja, úgyis kiesik, mert arra aztán végképp nem költök pénzt, hogy gyári EQ-k még torzítsák is a hangképet.

Igényeseknek biztosan.