- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zjunior
veterán
Latom az Ittakary kolléga is kezdi a pihit
-
Visszatértem!
Ismét vidéken voltam, de most azért, mert az asszony lebetegedett, mondtam, hogy akkor miért nem megyünk haza, ott a ház, édesanyám külföldön, ott gyógyulhat, én dolgozom, és mégis csak otthon vagyunk. Persze más is eszembe jutott, hogy ott egy baromi nagy ház csak kettőnknek, de ugye előbbi dolog kizárta az utóbbit...
Közben persze volt egy fürdőszoba disaster, ami mikor csúcsosodjon, ha nem akkor, mikor otthon vagyok, a lényeg, hogy lefolyó cső csere kell, ami azt jelentette, hogy ki kellett szedni a beépített kádat, meg a járólap egy részét, hogy aztán flex-el hozzáférjek a csőhöz. Hiába na, ezek még régen készültek, akkor nem sajnálták az anyagot. Aztán ha már így hozzá kellett nyúlni, felkaptam az egész fürdő járólapját, mert ez a ház utolsó része, ahol még a régi volt (kb. 50 éves, vagy mennyi), csak azért, hogy majd veszünk és rakunk újat. Ami a legrosszabb, egy este sem volt szabad, hogy egy ivászatot beiktassak, ilyen is rég volt, hogy ezt kihagytam, amikor otthon jártam. -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
r3dsnake #93889 üzenetére
Két végpontot használok. 1000-es és 200-as down, de ez utóbbi is 1000-es lesz, ha reagál a Digi.
A 1043 V1 már nem tud velük mit kezdeni, főleg nem openwrt-vel.
A torrentezés alapelveit bassza el ez az aránytalanság, de mindegy. Ha mindenki így gondolkozna, a régi cuccok elérhetetlenek lennének. Nálam bent van egy zsák sorozat évek óta és simán engedem őket 24/7. Annyi a csalás benne, ha melóra kell a wan kapcsolat, akkor visszafogom. Pár példa:
szerk: Most is nagyon visznek valamit.
-
r3dsnake
nagyúr
Kell ez a zsebóra: [link] *.*
-
lacy86
addikt
Szerintem a Merci jobban nez ki
-
r3dsnake
nagyúr
Kétlem, hogy ekkora uplinkje lenne madgie-nak. Ha meg mégis, akkor irigy vagyok.
Mondjuk talán ezért jobb, ha van hgw, mert onnantól a saját eszközök switchként működnek, azt meg úgysem lehet leterhelni otthoni keretek közt.
Viszont gyári fw-vel ezt írja a WDR3600-ra: 800Mbps+ hardware NAT
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
madgie #93875 üzenetére
Hány peer van engedélyezve, hogy ennyi legyilkolja? Ez nagyon nem normális jelenség. Én még 1043ND-t sosem tudtam offolni forgalommal. (0.1 alatti loadok szoktak lenni). Mondjuk linksys-t/cisco-t nem vennék az otthoni kategóriás eszközükből, mert olyanok is. Simán jobban jársz fele annyiért egy TP-Linkkel, Gargoyle vagy OpenWRT firmware-rel. (Az előbbit kb. konfigolni sem kell, átláthatóbb felülete van, mint a gyári fw-knek.)
Most a Telekomos HGW-t használom forgalomirányításra (3 köztes ezkökkel kicsit macerás lenne az IP Passthrough MAC addressre, hogy a TP forgalmazzon), a Cisco eszköz folyton meghalt, a D-Link meg hibátlanul teszi a dolgát. (Ettől függetlenül D-Linket se vennék semmiből.)
-
madgie
titán
Engem már nem annyira érdekel az 5 GHz, mióta kertes házban lakunk, a panelhez képest akkora nyugi van wireless-fronton, hogy az valami félelmetes. Ellenben azt utálom, hogy az EA2700-as Linksys-em sem bírja a folyamatos terhelést (éjjel-nappal zümmög a Mac Mini nálam, tölti vissza a "linuxot"), ugyanúgy, ahogy a TP-Link elődje sem. A franc tudja, mit vegyen az ember, hogy megbíthatóan működjön, ne fagyjon random sz@rrá. Én balga azt hittem, huszonvalahány ezer forintért már jobb routert veszek, főleg ha Linksys név alatt fut.
-
r3dsnake
nagyúr
Rég láttam már ilyen ötletes reklámot: [link]
Kali: nekem felmenne 5 gigára a noti meg a teló, szóval volna haszna, de itt is akad n-es, sőt g-s eszköz is még.
-
válasz
r3dsnake #93865 üzenetére
én is teljesen szabadulnék - nem csak a lomhább sebesség miatt, hanem nagyon telített itt a 2.4 GHz -, sőt, leginkább ac-t használnék, a router már adott is, de hiába lennék hajlandó áldozni rá az ellenoldalak esetén is, van olyan eszköz, aminél nem megoldható a dolog, mert nem cserélhető a wifi modul, annak a vége az lesz, hogy kap a seggébe egy lan kábelt, csak át kell rendezni kicsit az elrendezést.
-
r3dsnake
nagyúr
Beszarok, komolyan: [link]
-
válasz
madgie #93859 üzenetére
kár erre sarkítani, inkább amolyan terelés, amikor épp nem erről van szó.
r3dsnake; a 2.4 GHz nem elavult - egy ideig nem akarják/tudják teljesen kiváltani egyik 5 GHz sávon működő szabvánnyal sem -, de wifi tekintetében az iphone valóban mindig is lemaradásban van/volt a konkurenciával szemben, 5 GHz sávon is van jobb tudású készülék, mint a két 6-os iphone.
arról nem is beszélve, hogy ac is csak most került be az iphone tekintetében, más gyártóknál már két éve is alap volt a csúcskategóriában.
igaz, írnak abban a témában butaságokat is, sok más gyártós eszköz sem 40 MHz képes 2.4 GHz esetén még a csúcskategóriában sem, inkább az azt tudó a kevesebb.
a többire nem is írok inkább véleményt, pedig van ott néhány érdekes hozzászólás... -
r3dsnake
nagyúr
Fhu de felcsesznek mostmár komolyan: [link]
-
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Bling95 #93844 üzenetére
Hát az alkaromból és az ujjaimból valóban kiment minden erő a végére. Most sem vagyok a helyzet magaslatán de simán megéri. A nooboknak való vonalakon relatív simán felmentem elsőre. Haver meg is jegyezte, hogy elsőre ok volt egy-két szebb húzással de semmi extra. A kezdő-közepes vonalon már szívtam.
Megpróbálok időt szakítani rá és hetente elnézni 1-2 órára. Tényleg nagyon tetszett.
Mondjuk haver évek óta jár, szóval kaptam jó pár tippet. -
Xero
nagyúr
Egyik haverom ma elcsábított falat mászni. Fú. Piszok jó szórakozás. Az első másfél óra még ok volt, utána az alkaromnak vége. Csak javasolni tudom.
Volt egy srác aki ránézésre volt 50 kiló és volt benne úgy 10 év tapasztalat. Na ő mint a pók úgy mászott.
-
DanielK
addikt
Helló!
Melyik a legjobb offline gps (navigációval) app iphone-ra?
Köszi! -
Zjunior
veterán
American Sniper!
Ajánlott! -
gyuromoj
veterán
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
catroot #93811 üzenetére
Én 13gb-nál tartok, fel lehet tornázni. (Bár ez lófing, de napi dolgokra elég. Amúgy nálunk önkormányzati dolgozók közt is Dropbox van már, testületi anyagokkal, sokkal kényelmesebb mindenkinek, mint ftp-zni. Főleg, hogy a többség nem is értette... Így meg ott a mappa frissen, és kész. A mi munkánkat is megkönnyíti.)
-
catroot
veterán
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy a Telekom most cserélte a HGW-t egy D-Linkre, amin úgy tűnik nincs letiltva az USB port, sambán látható is egy üres mappa. (Az előző Cisco-n le volt). Mivel a HGW 500 méterre van az otthontól nagyszülőknél ezért tudnék épületen kívül backupolni, csak kéne mégegy vinyó. Van egy 250-es IDE-s vinyóm régről, aminek semmi baja, lehet, hogy veszek majd keretet hozzá. Talán ez lenne a legésszerűbb és legegyszerűbb megoldás.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
madgie #93803 üzenetére
Én egyszer raktam fel az asztali kliensét guglidrájvnak, de már az nem volt szimpi, hogy system attribútumú volt a mappája és külön ki kellett választani, hogy megjelenjen total commanderben. A webes felülete sem tetszik (mondjuk az onedrive-nak is katasztrófa). Igazából tökmindegy volt eddig mit próbáltam ki, mindig az volt a konklúzió, hogy a dropboxhoz képest a többi szar.
Tibee86: Közel jártál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!