- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Valakinek nincs véletlen lottózó tulaj / lottózóban dolgozó ismerőse?
-
B-L-A-C-K
titán
Nem is rossz: UPC-s kártyacsomagok
-
r3dsnake
nagyúr
Huh de jó ez a zene.
[link]
-
gyuromoj
veterán
válasz
Cyberpunk #94983 üzenetére
Vagy előtte jelentkezz be a transzplantációs listákra.
ISMERJE MEG GUSZTÁVOT, A TANGANYIKA-TÓ SOROZATGYILKOS KROKODILJÁT(#94984) Cyberpunk
-
Cyberpunk
félisten
Ha az eredeti túl drága... [link]
-
gyuromoj
veterán
-
válasz
CharlieDrop #94975 üzenetére
Nyitvatartas bejelento lap ugye mert at kell térni 6:00 órás nyitásra, ők a 3.-ak akinek írni kellett. Nem értem miért nem automatikus a rendszer ha az egesz orszagban ez van, na mindegy.
-
Nem csináltam semmi szokatlant ma, annyi hogy a NAV oldaláról egy dk01-es dokumentumot leszedtem, de annyira megszopatott... feladatkezelőt lehetetlen előhozni, vírusirtót ellenőrzésre lehetetlen előhozni, semmit nem lehet feltenni...rajt van minden cucc ami a boltban lett csinálva az utolsó 2 évben.. nem nagyon szeretném ha elveszne, elvittem egy programozó ismerőshöz, azt mondta holnap kész lesz, kíváncsi leszek.
/pendrivet bedugom, újraindul... sorolhatnám/
-
válasz
-secret- #94971 üzenetére
a tűzfal nem az ellen véd, a vírusirtó meg rendelkezzen friss adatbázissal, megfelelő beállításokkal bírjon és a felhasználó ne bírálja felül manuális döntéssel a problémák jelzését, illetve az azzal kapcsolatos elvégzendő módosításokat, de még így is adott a hibalehetőség, hiszen először íródik meg a kártevő, és kell némi idő, mire az észlelésre kerül, majd elkészül azzal kapcsolatban a védelmi alkalmazások számára a frissítés - itt jön képbe az, hogy melyik cég termékéhez milyen gyorsan történik meg.
mindig a felhasználó a legjobb védelem, mert a kártevők nem teremnek csak úgy a semmiből, meghatározott oldalakat kell hozzá látogatni, vagy eleve fertőzött állományokat kell letölteni - márpedig ahol ilyenek vannak, azok jellemzően nem megbízható forrásnak számítanak -, esetleg fertőzött adattárolót kell csatlakoztatni a munkaállomáshoz, de ezek mind a felhasználó döntése.Zjunior; direktben semmi, de miért akarsz úgy dolgozni, hogy az nem megy keresztül adott szervereken és így nem tud megfigyelni a gyártó?
-
Kapott a laptopom egy fasza vírust, nem tudom minek van tűzfal meg vírusirtó....
-
gyuromoj
veterán
-
Zjunior
veterán
Hihetetlen, nem tudom hasznalni a programokat
...
Itunes belépést ker minden app...
Ez mi?:/ -
gyuromoj
veterán
-
irgum
addikt
Egy kis néznivaló.
Látszódik ha fut a Fotók app, (tehát a dedikált gpu van használatban), akkor sokkal gördülékenyebbek az animációk.Bár ez beta rendszer, de előtte se volt jobb.
-
irgum
addikt
Nekem 2012-es, tehát az első szériából van a 15" retinám. Yosemite óta vannak lagok.
Ha fut az iPhoto, vagy most a bétán a Fotók app, akkor átvált a dedikált GT 650M gpu-ra és ekkor csodásan gördülékeny a system. A probléma ilyenkor az, hogy sok energiát használ, ezért ezt csak tápegységről lehet eljátszani.
Ha néha hosszabb időt akksiról megy a gép, akkor bekapcsolom az "átlátszóság csökkentése" opciót, ami javít a helyzeten valamennyit. -
Ragnar95
félisten
válasz
Zjunior #94954 üzenetére
Nálam betölt, bár kicsit lassúcska és frissíteni is tudtam appokat.
De sokan panaszkodnak rá, hogy nem jó szoftverfrissítés után.
ittakary: úgy értem, hogy nem a hardver a kevés, hiszen onnan indult ki az egész, hogy a HD3000 kevés lenne, bár azóta eléggé elkalandoztunk a témátólViszont a retina lagnál is igaz, hogy nem a hardver a kevés, hiszen pont egyáltalán nem hardverigényes helyeken jelentkeznek problémák, csak bizonyos animációk futnak le nagyon lassan.
-
válasz
Ragnar95 #94953 üzenetére
"szoftveres bugok"
a bugok általában szoftveresek
(talán egyetlen példát tudok ennek az ellenkezőjére mondani: a GTX 970ek 3,5GB VRAMja, nem tudom olvastatok-e róla. Lényeg: 4GB van a kártyán, de hónapokkal később kiderült, hogy csak 3,5GBot tud kihasználni a kártya hardveresen..)
-
Zjunior
veterán
App store nektek is szarakodik?:/
-
Ragnar95
félisten
válasz
madgie #94945 üzenetére
HD4000-el valóban jelen van, ez nem egyedi eset, tényleg sok a panasz, de a kolléga HD3000 és 1280x800-ról beszélt, majd pedig utána hozta fel a retina lagot, ami ha HD4000-ről lenne szó, érthető is lenne, de páran Iris-nél, sőt Iris Pronál is látni vélik a retina lagot, ami már jóval egyedibb eset.
-
válasz
r3dsnake #94946 üzenetére
szerintem az egész áram egy felesleges faszság, vonuljunk vissza a barlangba, és tűz felett sütögessük a csirkét
... amúgy ez lesz a jövő, akárki akármit mond
Nem lesz ilyen hogy PC meg külön internet meg mittudomén. Kap mindenki egy portot a falban, és egy monitort és minden a felhőben lesz. Mondjuk remélem ez még jó sokára lesz 100+ év. Nem akarom hogy ennyire megfigyeljenek
-
GALARDO
addikt
Na cicus, az álmaid valóra válnak.
-
r3dsnake
nagyúr
Azigen.
[link]
"Szerintem is: mivel a sáv szélesség korlátos erőforrás, bűn pazarolni. Ezért nagyon ki vagyok akadva az on-line zeneszolgáltatásokra, az otthonról streamelésre, meg úgy általában minden olyan felhasználásra, ami azzal jár, hogy ismételten terheljük a hálózatot olyan adatforgalommal, ami repetitív, tehát értelmetlen újra és újra ugyanazt átnyomni a dróton."[link]
"Személy szerint a józan ész szerint és szakmabeliként is hatalmas baromságnak tartom a korlátlan átalánydíjas netet -- legyen olcsó, de forgalomfüggő, és hirtelen mindenki jobban járna."Nem gondoltam volna, hogy valaha látok érvet a forgalomkorlátos otthoni net mellett.
-
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #94935 üzenetére
Rendben, szia!
Látom, a szavaim kiforgatása jól megy, ráadásul már vitát nyitottál, de végülis tényleg egyszerűbb abbahagyni, ha valaki valós érvet hoz fel ellened, mint ellenérvet felhozni...
A retina lag pedig elhiszem,h egyeseknél jelentkezhet, ahogy le is írtam milliószor, csak épp a felhasználók ~1%-át érinti, ráadásul mivel senki nem mérte le tudtommal, hogy valóban FPS dropról van szó, szubjektív a dolog... -
r3dsnake
nagyúr
Mondjuk nyomokodtam MM-ben rMBP-t ('14 early) es olyan gyonyoruen akadt a fulvaltas az About Mac alatt, mint a fene. Egyutt tudnek elni vele, de akkor is gaz.
-
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #94932 üzenetére
Ok, akkor kezdjünk el vitázni azon,h ki mennyi ideje használ Macet, ezen múlik minden
"Egyszerűen az én mércémnek nem patent, nem tudom ajánlani."
Igen, csupán annyi a probléma, hogy fix keretről volt szó, ami 150-200k, abba sehogy sem fér bele egy 2013-as Air
Szerintem ha 1280x800-on nem tűnik folyamatosnak a kép HD3000-el, ott valami tuti nincs rendben, mert ekkora felbontást gond nélkül meg kéne hajtania annak a kártyának...
"Köszönőviszonyban sincs a kettő."
Ja, végülis csak 3 évvel idősebb a GPU és a tesztek alapján 1 szinten van a 2... -
tDr1v3r
veterán
válasz
Ragnar95 #94931 üzenetére
Mi ne lenne rendben? Kicsit több ideje használok Mac-et mint te, észrevenném ha nem lenne rendben valami.
Clean install volt, és pont olyan gép volt amit meg is vettem volna akár. Egyszerűen az én mércémnek nem patent, nem tudom ajánlani.
Abban az iMac-ben dedikált GPU van, ebben meg egy 2011-es IGP. Köszönőviszonyban sincs a kettő. Az SSD-nek megint nem értem hogy mi köze van a framerate-hez...
-
Ragnar95
félisten
-
tDr1v3r
veterán
válasz
gyuromoj #94924 üzenetére
Átalakítóval rá.
2011-es gépet nem ajánlanék. A minap pont próbáltam egy 13"-os Pro-t, egy vicc hogy milyen lomha rajta a Yosemite... konkrétan kín számomra. A 15"-osokban meg rendre behal a GPU, az megint csak ignore.
2013-as Air-től kezdődve néznék gépet ha kéne. Szerintem most 260-270 körül az egész jó ajánlat, főleg ha találsz 8 GB RAM-mal szereltet.
-
SÖ
addikt
Most jut eszembe , frissíteni kell 😱
-
gyuromoj
veterán
Köszi a segítséget, akkor valaki összefoglalná hogy mi az amit érdemes még megvenni.
Gyártás éve, cpu, ram, air vagy mbp?
Illetve hogy rá tudjam kötni HDMI-s FULL HD monitorra/TV-re. -
negyedes
addikt
válasz
Gergőke88 #94867 üzenetére
ezt munkara?
ez facebookozni meg netezni es kesz. port hiany, huteshiany miatt munkara nem surun alkalmas. ha meg mint manager veszel macbook-ot mert alma es flancolni jo (amugy sem csinalsz mas mint netezel es emailezel) akkor pont ugyan annyit csinalsz mint a 16 eves jessica az usakba: netre hasznalja.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Ragnar95 #94905 üzenetére
Mondjuk az Air-nél meg a TN panel, ami dealbreaker. Ellenben egy 8gb ramos, 256-os ssd-s rMBP teljesen használható lenne asztali gép helyett otthon. Minimálisabb játékra is (LOL, heartstone, ilyesmik.)
A mostani notimból úgyis NAS lesz, úgyhogy tárhely gond sem lenne külső vinyókkal teleaggatva gigabites lanon.
-
Ragnar95
félisten
válasz
ittakary #94910 üzenetére
Én jelenleg meg vagyok lőve, mert egyetem letiltott minden p2p kapcsolatot, még a legálisakat is és 400kbps-al VPN alól annyira nem buli a dolog...
Szünetben kénytelen leszek otthon betárazni, de sorozatoknál nem olyan egyszerű az sajna, amikor jönnek hetente az új részek. -
Ragnar95
félisten
válasz
ittakary #94903 üzenetére
"SSD nélküli gépekben HDD van"
Nem mondod?
Azért írtam csak, mert egy adott keretet leírt a kolléga és az SSD árával együtt ezt már túllépi a dolog...
r3dsnake: 200-ért ha van, akkor valóban jó választás lehet az Air is, mivel a leírt felhasználásra bőven elég az is és jobb a kijelzője is, illetve jobban hordozható, jobb akkuidő, alapból SSD-s. -
Ragnar95
félisten
válasz
gyuromoj #94882 üzenetére
Annyiért nem nagyon kapsz hosszútávon is használható gépet.
200 fölött picivel már kapsz i5-ös 2011-es 13"-os MBP-t, de ennyiért még nincs benne SSD.
Air is jó választás lehet, de az drágább, abból C2D-sak mennek 200-ért, amit már nagyon nem éri meg venni.
Egyelőre Proban elég lehet a 4GB RAM, úgyis bővíthető, ha kell -
GALARDO
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával