Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
válasz
Ricardo #334292 üzenetére
Divatból, triggerelt. Annak idején, meg most is, számtalan elemzés készült a mérésével kapcsolatban, és tonnányi cikk szerint megbízhatatlan. Én 3-szor mértem véroxigénszintet vele egymás után, kb mindig más eredmény jött ki. Ezért írtam jótanácsnak, hogy ne erre bízza az életét senki. Ha pedig baj van, az óra nélkül érződik, tünetei vannak. mind a szívinfarktus mind az alacsony véroxigénszint specifikus tünetekkel rendelkezik.
Elkészült egy ilyen óra 10 éve, és most sokan úgy csinálnak, mintha ezeket a tüneteket máshogy előtte érzékelni sem lehetett volna. Meg az edzés jobban megy . . . Ahha persze. Önámítás. Nem offolok már erről, mert tényleg van saját topikja . . . -
Van watch topik, srácok, az órával kapcsolatos dolgokat inkább ott beszéljétek már meg, ez már sok.
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
Szabi® #334286 üzenetére
A lényeg az automatikus és rendszeres mérés, illetve a szükséges instant mérésre való lehetőség.
Azt látom hogy kissé elfogultan állsz hozzá, természetesen szíved joga, de azért az informálódottság sem az ördögtől való, legyen ez akármilyen téma.
Ajánlanám figyelmedbe Mogyorósi Csaba videóját, ami egy ezzel kapcsolatos történetet dolgoz fel. Nyílván rengeteg hasonló történetre lehet bukkani, ami alátámasztja hogy komolyan kell venni és hasznos eszköz, ha épp megmentheti az életed. -
Szabi®
addikt
válasz
osonte #334289 üzenetére
Vettem én is, hatost is, nyolcast is. Ismerem a képességeit, és továbbra sem bíznám rá az életem, és te se tedd. Ez csak jótanács. Vannak trehány orvosok ez tény, de ha neked már ezek diagnosztizált betegségek, akkor főleg az orvosok tudásában kell bíznod. Nagynénémnek is copd-je van, nem gyógyítható, de jól kordában tartható. Inhaláló gyógyszert kapott rá. Nálunk órából kinyert értékeket nem hiszem hogy orvosok validálnak.
Amúgy meg : -
osonte
őstag
válasz
Szabi® #334286 üzenetére
Én pécsen lakok és fiatalabb doktornő a kardiológusom (angliában is élt), itt kifejezetten az orvos kérte, persze rendszeres kórházi kontroll, MR és egyéb vizsgálatok mellett. Két genetikai betegségem van, ami súlyos szívelégtelenséget okoz, COPD-vel kombinálva és a leggyakoribb mellékhatása lehet a hirtelen szívleállás. Az orvosom pedig az országos protokoll elkészítői között volt (a betegségemhez), elég jó a pécsi szívcentrum, jó orvosokkal, van aki Budapestről vagy Debrebrecenből utazik ide egy-egy orvos miatt. Mindegy, Neked vicc, nekem az életem. Hibaarány, bug... Gondolom rengeteg videót néztél róla, amikor orvosi eszközökhöz hasonlítják az órát. Túl vagyok sok száz orvosi cikken (angol nyelven, az itthoniak sokszor mesekönyvek), fejből tudom a referencia értékeket, látom a legjellemzőbb hibákat egy EKG-n (egy vastag könyvnek hála). Évekig éjszakákat tanulmányoztam, mivel sok orvos sz@rt se tud és csak le akar rázni. Eléggé pofára esnek amikor szakmailag a sarokba szorítja őket a "beteg" és valamikor csak dadogni tudnak... Minden hagyjuk, mert eléggé OFF, de a véleményem inkább szakmai cikkek és esettanulmányok alakítják, nem mások véleménye. A mostani kardiológusom meg nem sértődik meg, hogy képben vagyok, úgy beszél velem, mint ha egy orvos társával beszélne, rámkérdez mit látok az eredményeken, majd megerősít benne és annak örül, hogy nem kell elmagyaráznia semmit. Az hogy Nálatok nem veszik komolyan az órát, az az orvos/intézmény szegénységi bizonyítványa, de mindenki abba rörődik bele amibe akar.
Nem folyamatos 80% alatti véroxigén, de mondok jobbat. A legpontosabb mérés a vérgázból nyerthető artériából és ott a minimum oxigén szintnek a 47%-át szokták mérni (kell az orvosi papír? vagy az is vicc?), voltam 1.8-as vércukorral és szintén nem éreztem (szintén orvosi papír van róla, nem óra mérte...), minden embernek más a tűréshatárára, de nálam ez elég magas a folyamatos erős fájdalmak miatt. A 40 körüli pulzusnál kezdek elájulni, akkor vízszintbe kell helyeznem magam gyorsan, hogy jusson vérkeringés az agyamba. Tényleg erre többet nem írok, csak olyanról ne írj amiket nem ismersz, mert amiket leírtam, azok talán egy százaléka se a történetemnek.
-
Szabi®
addikt
válasz
osonte #334285 üzenetére
Nem bíznám az életem ezekre. Ezekben is van hibaarány, működési bug stb.
Ha baj van, orvos -> kórház és pont. Ez csak egy ugyanolyan hibaarányú készülék mint bármi más. Egy kórházi megfigyelést ez neked nem vált ki. Volt szívritmuszavarom, kórház -> három nap megfigyelés és pont. Ha neki álltam volna jönni a doktor bácsinak a csodaórával ami mindent tud, helyben kinevet . . . Egy óra miatt neked nem fognak semmilyen gyógyszerfajtát/adagolást beállítani, ez 1000%. Látni akarom azt a hivatalos papíralapú lepecsételt diagnózist, amiben egy apple wathcra hivatkozva írnak fel szívgyógyszert, ne vicceljünk már. -
osonte
őstag
válasz
Szabi® #334274 üzenetére
Szerencsére Neked ezek alapján nincsen gondod a szíveddel és a tüdőddel, ezért nem érted és most nincs szükséged a folyamatos monitorozásra, kívánom hogy továbbra is így legyen, őszintén! Viszont én például azért lettem iPhone-os, mert az orvosok csak az Apple Watch-ot fogadják el, mint viszonylag hiteles mérőeszközt. Nem az alvási ciklusok a lényeg, hanem az oxigénhiányos állapotok, akár 80% alatti vagy az 50 alatti pulzus vagy légzéskimaradás amikre fel tud ébreszteni az óra, de például amikor éjszaka össze-vissza kalapál a szív és arra ébred az ember, pillanatok alatt lehet csinálni egy EKG-t a panaszokat megjelölve. Nem úri huncutság, hogy az orvos ezekből az adatokból tud döntést hozni gyógyszer vagy akár műtét irányában a nagyobb és végzetes gond előtt.
Feleségem is órában alszik (pedig az a legolcsóbb Xiaomi), szerintem mindent tisztán lehet tartani, mintha új lenne, csak igényesség kérdése, persze ha valami elhasználódik, akkor cserélni kell, ez igaz a szíjra is.Ha pedig már akkora a baj, azt úgyis kórházi környezetben fogják vizsgálni, arra meg az óra kevés . . .
Jobb EKG-t csinál egy elvezetésben, mint előtte a 100 ezres csak EKG készülékem (amit az amerikai orvosok/mentősök használnak) és van olyan amit a kórházi 24 elvezetéses EKG sem tud kimutatni, csak a vérvétel. Sőt volt olyan eset, hogy egy idősebb személy kórházban volt és rendszeresen csináltak EKG-t, de nem tudták elcsípni a bajt, viszont a Watch-ot folyamatosan nyomkodta a beteg és az egyiken feltűnt egy olyan hiba, amit az orvos meglátva érelzáródásra gyanakodott és talált is két vérrögöt az érrendszerben, szóval nem orvosi eszköz, de nem szabad alulbecsülni, mivel pont a folyamatos mérési lehetőségben rejlik a legnagyobb ereje. -
Szabi®
addikt
válasz
Rage47 #334279 üzenetére
Igen, vannak ilyen szélsőséges esetek amikor jól jön ez. Az ilyenek hál istennek nem gyakoriak. Én nem tudnám elképzelni, hogy 0/24-ben izzadjon a csuklómon. Nálam a kényelmes alvás akkor valósul meg, amikor nincs rajtam semmilyen felesleges ruha/kiegészítő. Aki meg sz@rul alszik, az órával sem fog másképp aludni. Forgolódásra, inszomniára az óra kevés, de ezeket meg az óra nélkül is tudja az illető.
-
válasz
Instabil #334269 üzenetére
hmm, ebbő is látszik lövésed sincs a sport órákkal kapcsolatos tudnivalókról. 0-24 HRV+ alvásfigyelés az alapja a regeneráció kalkulálásának. De nyugodtan húzzátok le a technológiát
. A garmin több millió beérkező adatot dolgoz fel és személyreszabott ajánlásokkal szolgál a nap 24 órájában.... a sportban pld.
-
Treff
aktív tag
válasz
lugosi #334147 üzenetére
Pont ezt akarnám elkerülni, azt a macerát, amivel jár egy full rendszer visszatöltés. Ráadásul minden mentett wifi jelszó is elvész, stb.
Az icloud biztonsági mentést nem írta még felül, mert azóta nem engedem, hogy csináljon újat a teló. Azt is jó lenne tudni, hogy abban még a régi híváselőzmények vannak, vagy a törlődéses, szóval full litri.
Csak a híváselőzmények kellenének, hogy meglegyenek édesapám utolsó hívásai, amire vigyáztam benne, erre valahogy az egész lista kitörlődött.
Vannak ilyen 3. fél programok pl. a Tenorsharetől, de a free változat max. csak elemez, semmit nem lehet vele kezdeni, és nem tudom, egyáltlán ér-e valamit, vagy csak lehúzás. -
Szabi®
addikt
válasz
xhege #334273 üzenetére
Sztem pont erre stresszelnek mégjobban rá, hogy az óra reggel kiírja mennyi volt a mélyalvás, és mennyi a forgolódás.
Már csak azért is, mert ezen változtatni nem tudsz, ha nem vagy kellően fáradt az órában sem leszel az, és ha forgolódsz, azt az órában is fogsz. Ergo az óra nem csinál semmit, sőt akár egy stressz pont is lehet. Nagyon jókat lehet aludni óra nélkül is, hidd el. Sőt 2015 előtt is tudtak aludni óra nélkül. Ha pedig már akkora a baj, azt úgyis kórházi környezetben fogják vizsgálni, arra meg az óra kevés . . . -
xhege
veterán
válasz
Szabi® #334271 üzenetére
Az alvás monitoring sok minden miatt hasznos. Regeneráció, apnoe figyelése, afib stb.
Alváshoz külön szövetszíj, ami csak alváshoz van. Ne sportszíjban aludjon. Pláne ha abban is sportol, akkor az elég igénytelen. A Watch egyébként pont a statisztikákban gyenge, de mondjuk egy Garmin meg úgy értelmezhető ha abban is alszol.
noorbertt: valóban az ébresztés is tud hasznos lenni. -
Szabi®
addikt
válasz
xhege #334270 üzenetére
Nincs olyan része, amit nem értek. Volt nekem is watchom, nem kell hozzá két diploma.
Az hogy monitorozza valaki az alvását az konkrétan marhaság, ez már állandó téma az usánka fórumokon is.
Nem igénytelen, de ha láttál már sportszíjat azon nem egy-két lyuk van. Lehetetlen maximálisan tisztán tartani. -
xhege
veterán
válasz
Szabi® #334268 üzenetére
Nincs azzal baj ha nem érted, illetve azzal sem ha neked nem szükséges a funkció, de attól még nem lesz marhaság. Az meg hogy az ismerősöd igénytelen nem jelenti azt, hogy más is az.
Számomra egyedül az egészségkövetés és a sport az ami értelmes funkció egy okosórában a többi ott a telefonban. Nem vagyunk egyformák. -
Szabi®
addikt
válasz
esbii22 #334230 üzenetére
Abszolút nem higiénikus. Én láttam egy ismerősöm sportszíját hogy néz amiben 3 hónapja alszik . . .
Egyébként nem értem ezt a "tudni akarom hogy alszok" marhaságot . . . És amíg nem volt ilyen óra, hogy aludt az illető , sehogy ? Tényleg felülnek minden kitalált "igényre", és előadják hogy úgy a jobb. Majd jön a következő zseni aki meg kitalálja hogy biciklipumpával a kezedben még jobban alszol . . . Szar az irány nagyon .
Emancipáció level 999 -
-
bigdady
nagyúr
Hali
Hol lehet a gyári naptárban beállatani melyik naptár legyen az alapértelmezett ha időpont kerül bele? Ne kézzel kelljen állítani mindig illetve e-mailből kerdes nelkul ment a családiba meg sem kérdezi. Nekem meg személyesbe kéne.
Meg van..
-
esbii22
őstag
Mindenestre küldtem róla reportot. Eddig párszor fordult elő csak. Volt már újraindítás is.
-
esbii22
őstag
Másnál is előfordul az a hiba Safariban, hogy ha új lapot nyitok akkor nem dobja be a kedvenceket?
-
válasz
Stauffenberg #334255 üzenetére
De, igazad van, így is működik, sőt ez még jobb megoldás mint amit én írtam.
-
Rage47
veterán
válasz
Stauffenberg #334255 üzenetére
De, ez a megoldás.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lugosi #334254 üzenetére
"Ha tudod az icloud jelszavát, akkor az icloud.com-on böngészőben meg tudod nézni az eszköz helyzetét."
Erre nem elegánsabb megoldás a csinál magának egy saját Apple fiókot, családi megosztást bekapcsolják és így nézi meg a gyerek eszközének lokációját? Most csak az jut eszembe, hogy az iCloud webes belépéshez kell a kétfaktoros hitelesítés ha nem a saját Apple eszközödről lépsz be Safarival és a kódot így a gyerek telefonjára küldené le.
De velem nincs megosztva egy családtagom helyzete sem, szóval nem tudtam ellenőrizni az elméletet, csak ötlet.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült a fiamnak megvenni a telót. Nagyon örült neki, végül egy 15-ös lett a befutó.
Egy kérdésem lenne.
Az Iphone-on be lehet állítani a helymegosztást, úgy hogy nekem is és a feleségemnek is androidos telója van?
Eddig a Family link tök jól működött, de most a Lokátor azt mondja csak Apple fiókkal rendelkezővel lehet megosztani. -
Lalikirály73
csendes tag
Okosóra vs. Sportóra...
Nekem egy Garmin fenix 7x Solar órám van és úgy tekintek rá mint, egy sportórára....
Rajtam van egész nap, alvás közben is...sok hasznos információt ad a testem működéséről....az 1 hónapos üzemidőről meg nem is beszéljünk...heti 20-30 km futás mellet... -
havri1
félisten
válasz
Instabil #334240 üzenetére
Okosórát eszembe nem jutna levenni. Mások vagyunk, mások a szokások. Én azért vettem, hogy mindent monitorozzon, és azzal ébredek. Sokkal jobb gyenge rezgésre kelni, mint a hangalapú ébresztésre. Nagyon régen Miband-et használtam, annak volt olyan funkciója, hogy a beállított idő előtt 30 percen belül, amikor a legideálisabb, akkor ébresztett. Szó szerint annyit számított, hogy nem kellett kávé az ébredéshez.
Nekem is van 5-6 szíjam, rendszeresen váltogatom, tisztítom. Egyáltalán nem gondolnám, hogy higiéniailag ez problémát jelentene. -
esbii22
őstag
válasz
noorbertt #334241 üzenetére
Én azt nehezményeztem ha valaki 10+ napon keresztül hordja és még fürdéshez se veszi le.
Én is ugyanúgy hordom ahogy sokan itt, minden nap fürdés közben töltöm, azon kívül egész nap rajtam van, éjjel is. Szíjat hetente cserélem / mosom őket. Szövetet használok csak.
De ez már tényleg off topic.
-
-
osonte
őstag
válasz
Instabil #334240 üzenetére
Egészségkövetés, kardiológus kérése (kontroll alkalmával át is nézi az eredményeket, ki is nyomtatom neki amikor talál valamit az óra), lehet egyszer megmenti az életem, de ha nincs rajtam, akkor biztos nem. Amikor zuhanyzok vagy töltenem kell, akkor veszem csak le. Langyos szappanos vízzel, amikor leveszem elég szépen el lehet tisztítani gyorsan és máris higénikusabb.
-
Varszegig
veterán
válasz
karldergroße #334172 üzenetére
Én Svájcban, és dettó. Csak a WhatsApp. Cégek, magánszemélyek, mindenki. Anélkül nem létezel.
-
Rage47
veterán
Azert használnak mindenhol nyugaton Whatsappot, mert regen ugy terjedt el, hogy ingyen SMS. Akkor meg egy euro volt az app evente, aztan megvette a Facebook es ingyenes lett. Nalunk akkoriban a Viber terjedt, mert azt ugy reklámozták, hogy ingyenes hívás. USA-ban meg mindegy volt, ott nem volt
ilyen drága az SMS, ezert maradtak az iMessage-nel. -
Instabil
kezdő
válasz
karldergroße #334172 üzenetére
Igen, itt nemetben is whatsappot hasznal, szinte mindenki.
-
xhege
veterán
válasz
esbii22 #334230 üzenetére
Sok éve hordok szinte 0-24-ben órát gond nélkül. Igaz én tusoláshoz leveszem. Több óraszíjat használok. Vannak edzős szíjak, mindennapi szíjak, elegánsabb szíjak, illetve alváshoz külön szíjak. Ezeket természetesen tisztítani is szoktam. Szóval lehet ezt higiénikusan is hidd el.
-
hitchins
őstag
válasz
Sasi001 #334189 üzenetére
Koszonom
blakey,Kbali nektek isApple tv kicsit sokallom leginkabb, de ha mas nincs leheg az lesz. Foto video nezesre kellene. Nagy ritkan telekom tvgo-t lonem ra.
Sajnos az appos megoldasok ugy tunik nem az igaziak. (Nem tudom halozat vagy tv okozza-e de video szakadozik, telekom tvgo at sem megy) -
Sasi001
senior tag
válasz
MikeWazowski #334225 üzenetére
Kiválasztod, fent jobb gomb, hogy teljes oldal.
-
DonMedve
addikt
válasz
esbii22 #334219 üzenetére
Nekem egy Epix Pro Gen2 van 24/7 a kezemen van csak fürdésnèl veszem le, heti min. 3 súlyzós edzést vezényel le, plusz 3 szobakerékpár mindezek pulzuspánttal párosítva és ~3 hetente töltöm, és minden megy rajta egész nap, a VO2 mérés van csak alvásra lőve. Ja, nem szoláros.
-
markknight
veterán
válasz
Ricardo #334198 üzenetére
Mondjuk lehet trükközni, hogy kikapcsolom az always ont, meg a méréseket és lebutítom egy normál óra szintjére, de ha azokat a dolgokat használod amiért valóban fizettél és egész nap az emberen van, akkor sajnos töltheted naponta. Napi 1,5-2 órás edzések mellett minden este fel kell raknom mert nem bírja. Bumm 400 ezres óra
-
Noxy
veterán
válasz
captainnemo #334213 üzenetére
Azt neked kell eldönteni ez esetben hogy az óra fontos, vagy telefon. Amúgy meg miért nem abban az óra topikban érdeklődsz amilyent venni szeretnél?
Itt sem az AW-ról megy a diskurzus, hanem az iPhoneról.
-
gretzky77
veterán
válasz
captainnemo #334210 üzenetére
Igazából nem tudom a wear Os app miért van az áruházban én próbáltam anno iPhone mellé wear Os órát és már a párosítás sem működik!
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tuzpenge #334211 üzenetére
Az ultra-t kizárom, annak ára irreális nekem, mint a drágább garminoké is. Azt értem nem működik "flottul", de az érdekelne ez pontosan mit jelent, mi az ami nem fog működni. pl. egyáltalán nem érdekel, ha nincs imegassage mert nem használom stb., de lehet van olyan ami dealbreaker.
-
xhege
veterán
válasz
captainnemo #334209 üzenetére
Ha csak akkor viseled, he elmész otthonról, és mondjuk közben kikapcsolod akkor egy Ultra 4 nap is simán lesz. Nálam napi 1,5 óra edzés, 24 órás viselet, sok értesítés, alvásmonitoring eseten is kibírt 2 napot.
-
tuzpenge
őstag
válasz
captainnemo #334209 üzenetére
Erre tökéletes lenne neked egy AW ultra1 vagy ultra2... főleg ha nincs is rajtad állandóan...akkor simán kibír 3 napot....
Azt tartsd szem előtt hogy ha nem apple watch akkor egyik sem fog olyan flottul működni iphone-al! -
gretzky77
veterán
válasz
captainnemo #334195 üzenetére
Wear Os órát ne is nézelődj ha iPhone-t használsz, azok nem kommunikálnak egymással!
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Lalikirály73 #334204 üzenetére
Az üzemidő miatt pont én is arra kacsingatok, de a kérdés az miről kell lemondanom cserébe. pl. az fájó azért, az üzenetekre nem tudok reagálni, mert bár a hangos diktálás ritkán praktikus, de azért volt már használtam. Az is egy komoly bajom az AW-val, hogy nem tudok diktálás, és bevitel közt "normálisan/kényelmesen" váltani.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tuzpenge #334196 üzenetére
A hívás indítás/fogadás leginkább úgy értendő a fülemben füles van, és a telefon valahol a zsebemben. Amikor hívást akarok indítani sokkal kényelmesebb ilyenkor óráról, illetve ha valaki hív látom ki az, az órán. Ebből a szempontból fontos.
Az NFC fizetést meg apple pay-el felejthetem el a többi alternatíva működik. Az az apple nem enged más gyártónak dolgokat, azt nem gondolom helyesnek, de az más kérdés.
-
jack982
aktív tag
A garmin órák fagytak le pár hete tömegesen. Alig bírták kijavítani. 💩
-
Alusky
senior tag
válasz
kopogo #334162 üzenetére
6-7 évre csak a legújabbakat. A 13 már van annyira régi, hogy ha azt akarnád használni eddig az olyan lenne, mint ma egy 5-6-ról váltani, mikor a 8 is határeset már. Pont a 16-os széria az amit még 6-7 évig tudsz használni, mire lesüllyed a 8 szintjére.
Programokat tudsz telepíteni utána is, én is most húztam újra egy 8 Plust illetve valaki előtte egy 6-ost talán.
A Dápot meg főleg mivel direkt iOS16-ig van most is engedve. -
Noxy
veterán
válasz
Ricardo #334198 üzenetére
Nyilván aki az aksi állapotát, töltöttségét is szereti nézegetni az ezt válassza, aki meg egyéb más dologra, vagy eszközzel is használja, az a másikat válassza.
Kinek mi a fontosabb szempont? Mind a 2 eszközről van bőségesen leírás, tapasztalat.
Ezután már csak a szöveget kell értelmezni, és eldönteni melyik kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest