Aktív témák
-
_ak_
addikt
ehh. felesleges lett amit írtam. Mindegy, akkor már megosztom egy nagy csalódásomat is. Pár nappal azelőtt szerettem volna, h a Sleep Cycle ébresszen. Este el is indítottam, de mint kiderült majdnem 2 óra múlva ki is lépett. Ennyit az ébresztésről...
Azért ez a program kilépkedés az anno még nem jelentkezett ennyire (3.1.3). Egyre jobban tetszik az iOS-es képessége, de nem tudom nem észrevenni, hogy közben hibából is egyre több kerül bele. Nem tudom, h volt-e a SC-hez iOS5 fix, feltételezem nem, így ez pont nem biztos, h az iOS hülyesége, de ettől függetlenül egyre többször találkozok ilyen jelenséggel én is.
[ Szerkesztve ]
-
-
jozsi252
veterán
2 kérdés kimaradt
1; T-nél ugye 1 gigabájt forgalom jár ikon 200 mellé, ez szerintetek elég lehet arra hogy munkahelyen böngészgetek egy kicsit, napi 1 óra maximum. Vagy nagyon csekély ez az 1 giga adatforgalom?
2; Szintén T-hez kapcsolódik, láttam hogy a T-sek ingyen letölthetik az appstore-ból a navigon-t. Ha ezt letöltöm majd szinkronizálom a telefonra. Akkor ezekután valójában csak annyi adatot használ amit a T is ír hogy license-t ellenőrzi néha? Illetve ez a navigon bármilyen T-s előfizetéshez jó iphoneokra?
Illetve iphone-ra melyik a legjobb progi a netfigyelésre hogy mennyi adatot használtam fel? illetve olyan lehetséges hogy leis tiltsa ha pl az 1 gigát túllépem?
[ Szerkesztve ]
-
bepe79
addikt
Sims Medieval ugyancsak ingyenes ma a daily deal keretén belül! Le is szedtem...
-
Mr X
veterán
válasz
Mela Kehes #26990 üzenetére
iTunesban jobbklikk a telefon nevére bal oldalt, aztán transfer purchases (magyarul valami vásárlások átvitele vagy mi). Ez átteszi telóról gépre az appokat, amik még nincsenek meg gépen.
-
Mela Kehes
addikt
A telefonomról kb. 10 alkalmazást nem töltött le az iTunes. Nincs bepipálva az alkalmazások szinkronizálása. Ha bepipálom, egyből feljön egy ablak, hogy lecseréli a gépen lévő alkalmazásokra a telefonon lévőket. Így azzal a 10-zel kevesebb lesz a telefonon. Gondolom ezt nem tudom megkerülni.
-
-
csdm
senior tag
OTP Junior kártyát tudok itunes acchoz rendelni? hogy?
-
jozsi252
veterán
Köszöntem mindannyiotok segítségét
Biztos majd lesz még pár kérdésem ha már meglesz a szerkezet, főleg itunes-al kapcsolatban szerintem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
jozsi252 #26975 üzenetére
Természetesen érdemes legújabb OS-re update-elni, de iOS 5.0 fölött ezt máa a telón is meg tudod tenni OTA frissítésként.
Kép szinkronizáláshoz beállítasz egy mappát iTunesban és minden ott lévő képet át fog rakni az iPhone-ra szinkronizálásnál.
Gyári lejátszóval csak mp4-et kezel,de más lejátszó programokkal gyakorlatilag minden formátumot kezel
1. használatnál aktiválni kell iTunes-al, iOS5 fölött lehet iTunes nélkül is aktiválni. -
jozsi252
veterán
Szóval akkor érdemes olyat csinálni hogy rádugom a gépre majd itunes és updatelem a legújabb iOS-re a telefont? és ezek után pedig lehet másolgatni rá dolgokat. Néztem youtube-os videót hogy kell zenéket rátölteni de a mi a helyzet a képekkel meg stbstb? filmekből milyen formátumot visz illetve lehet olyat csinálni hogy van 1 adott zene és pl belehúzom itunes-ba a telefonba és egyből átmásolja?
Vagy ha valamit felakarok másolni akko sync mindig? Illetve hogy a telefont használni tudjam első bekapcsolásnál kell aktiválni?
-
Atikusz
senior tag
válasz
FefeeX #26957 üzenetére
Voltam bent StarKing-nál azt mondta a srác, h kiégett pixelről van szó, de h cserélik-e majd vagy sem, azt nem tudta megmondani. Be kell vinni Vodához és ők majd elküldik, aztán majd kiderül, h mi lesz a két halott pixel sorsa: marad, vagy cserélik a telefont. Ezt sztem majd jövő november elejèn fogom eljátszani, mielőtt lejárna a gari. De biztosat sajnos senki nem tudott mondani ez ügyben.
-
BossBoss
őstag
Csak nálam nem tölt be az app store? Itthon van 3 iphone, egyiken sem megy. Szerverhiba?
Nálatok mi a helyzet? -
manchester85
veterán
válasz
jozsi252 #26966 üzenetére
"a 8gb-osat mikor kezdték el gyártani? illetve még meddig lehet szerintetek kapni t-nél pl?"
Hogy gyártani mikor, azt nem tudom, de a forgalomba a 4S megjelenésekor került. Mindig erre a sorsra jut a leköszönő csúcsmodell.
Kapni még minimum a következő modell megjelenéséig lehet, de a legvalószínűbb, hogy még két modellfrissítésig kapható lesz, vagyis legalább még 2 évig.
Ma már nem kötelező gépre dugni, szóval iTunes mentesen is szinte teljes értékűen használhatod, bár pl. zenék szinkronizálásához még mindig elkellhet. Frissítheted iTunes nélkül is, de az Appstore-hoz mindenképp kell egy account.
-
b4zsi-
őstag
Érdemes akkor az NFS miatt regisztrálni US strobe az nem fogja megkavarni az ITunest, hogy 2 accountról vannak appok?
jozsi252
én másfél hete vettem t-mobileba az iphone 4-t 8 gigásat. Akkor kezdték ezt gyáratni amikor a 4S kijött, ha jól tudom. Pillanatok alatt ráfogsz jönni a használatra. Igen regisztrálnod kell amit megtehetsz Itunesról vagy Iphoneról egyránt...én iphonenon regisztráltam egy ingyenes app letöltésével...
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Hétfőre tervezem egy sima iphone4 vételét, láttam hogy a 16-32 gb-os gyártását már leállították illetve nemis nagyon lehet kapni, ellenben a 8gb-ossal. Nemnagyon követtem a dolgokat de a 8gb-osat mikor kezdték el gyártani? illetve még meddig lehet szerintetek kapni t-nél pl?
Illetve másik kérdésem azlenne hogy nemvolt még iphone-om így igazából szeretnék ebbe segítséget kérni amolyan iphone kezdőknek stílúsú leírást, találtam neten 1-2 leírást de pl nincs teljesen öszefoglalva pl itunes használata aki nem ért hozzá, akkor frissítés, illetve télleg ha rádugom gépre elsőnek akkor milyen beállításokat érdemes végrehajtani?
Illetve mire kell figyelni akár a telefonnal akár az itunes-al kapcsolatban? Valamint itunes regisztráció mindenképpen kell ha pl frissíteni akarom a készüléket?
köszönöm előre is a segítséget.
-
FefeeX
veterán
válasz
manchester85 #26964 üzenetére
Dehogynem, ha korábban volt JB-elve, és elindította a felhasználó a cydiát, akkor Saurik szerverén fenn vannak a korábbi SHSH-k, amiket le tud tölteni tinyumbrellával, aztán azokból az egyik FW-t felheggeszti (adott esetben ugye még alakítani is kell, hogy ne loopoljon be), és az valószínűleg JBzhető is. Untethered
-
SÖ
addikt
válasz
FefeeX #26957 üzenetére
Kapásból arra emlékeztem, de konkrétan...
"1. "Dead pixel" - Halott pixel, amikor egy képpont állandóan sötét marad
2. "Stuck pixel" - Beragadt pixel, amikor egy képpont állandóan fehéren világít
3. Illetve a beragadt pixelnél amikor valamelyik alapszín ragad be (piros, zöld, kék)"
-
FefeeX
veterán
Pixelekről, természetükről, és halott-e vagy sem, mennyinél cserélnek általában, akit érdekel:
[link]
és az ISO, amire csak részint emlékeztem jól, mivel ez 1db ISO szabvány, és azon belül vannak típusokSÖ: azt írják lehet halott alpixel, ami abból ered, hogy gyártásnál nem jól vágták ki a színnek a lukját...
[ Szerkesztve ]
-
zsolti093
tag
És most vissza lehet rá tenni a 4-es szoftvert? Mert már update-eltem itunes-ba is... SHSH-hoz nem értek, de szerintem nincs másolat. Így lehetséges vissza rakni?
-
paavoo
aktív tag
Outlookban szürkén megjelenő áthúzott üzeneteket (beérkezettből törlöm és áthúzza, illetve a deleted messages-ból is törlök egy üzit és áthúzza) hogy lehet eltüntetni teljesen? Vagy csak 30 nap után tűnik el amikor iCloud törli azokat (viszont icloud.com-on nem találom ezeket az áthúzott üziket sehol)?
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Nem feltétlen begaradt pixel, lehet halott subpixel is. Ami, mivel ugye minden pixel 3 alpixelből (subpixel) áll, együtt állítanak elő fehér fényt (tehát a fekete a halott, nem a fehér), ha folyamatosan más színnel ég, akkor lehet halott vagy beragadt. De ugye a subpixelekre is a % vonatkozik, és mivel ezekből 3szor annyi van, mint a pixelekből, a % is harmada egy darabnál.
-
FefeeX
veterán
alt+Q
lesznek még gondjaid a billentyűzettel (tapasztalat
), szóval bal felső sarok ALMA gomb--> rendszerbeállítások --> Billentyűzet- és karakternézők megjelenítése a menüsoron (második pipa)
Aztán utána felül megjelenik egy ikon, azzal nyitsz egy virtuális billentyűzetet és nyomkodod az alt, shift, ctrl meg cmd gombokat és ismerkedsz, mi hol van[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz
manchester85 #26904 üzenetére
Így van, és ennek egy nagyon egyszerű oka van, nem darabban mérik alapvetően, hanem %-ban. Tehát a korábban elhangzott dolgok sem igazak, hogy monitoroknál 3. Mert van 3 ISO szabvány, ezek meg vannak határozva %-ban, és minden gyártó megadja melyik szabvány vonatkozik rá, és vagy kiszámolja a felhasználónak előre, hogy ez hány pixelt, hány subpixelt jelent, vagy nem. (a FullHD és afölötti monitoroknál pl tuti nem 3)
-
zsolti093
tag
Jah bocsi, lehet hogy nem volt elég értelmezhető. Csak azt szeretném tudni, hogy a tethered jailbreakkel ugyanannyiért el lehet adni, vagy ezzel most levittem az árából? Kb mennyiért mennek az ilyenek?
-
sly54
tag
Sziasztok!Tudom nem ide való,de a prohardveren most nincs senki.Megvettem életem első MacBookját,most ismerkedem vele,és gőzöm sincs,hogy kell kukacot ütni?Tudom most röhögtök de én majd megőrülök,igyekszem ezzel kapcs.nem itt kérdezni.Bocs a hülye kérdésért és köszi a válaszokat
-
zsolti093
tag
válasz
manchester85 #26942 üzenetére
Oké, köszi. De így ugyanannyit ér, vagy le ment az árából?
-
manchester85
veterán
válasz
zsolti093 #26940 üzenetére
Nyugodjál már meg! Azon remegsz, hogy nem tudod használni az összewarezolt szaraidat, vagy mi a probléma? Egyszer leírtad, az is sok volt, erre most megint... Egyébként meg olvasgasd szépen a szifon.com-ot, ott fogod leghamarabb megtudni a magyar oldalak közül.
szerk:
Micsoda?
A telefon? Vagy miről van szó?
Mr X!
Én se tudom értelmezni, de szerintem ehhez az alkohol már nem lesz elég.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti093
tag
Előreláthatólag mikor lesz ios 5 untethered jailbreak? azzal is úgy kell jailbreakelni mint ezzel? Most még sehol nem tölthető le?
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Nem vagyok túl tájékozott a témában, ezért érdekelne, hogy 4S-t lehet-e már jailbreakelni. Tethered is jó.
Aztán még:
4"-os kijelzőn ékezetes(tehát áéöü betűk rendesen a billentyűzeten is megtalálhatóak, nem kell hosszan nyomni, csak az íóőúű betűkhöz) billentyűzettel való gépelést szoktam meg. Mennyire lenne visszalépés egy iPhone billentyűzete ilyen szempontból, esetleg van-e már valami(bármi...) mód a lecserélésére?
Előre is köszi. -
Mr X
veterán
válasz
zsolti093 #26932 üzenetére
iOS5-re még csak tethered JB van. Pont ezt jelenti, hogy a JB csak újraindításig megy, önállóan nem képes bebootolni a rendszer, kell hozzá a redsn0w. Ez akkor szívás, ha nem vagy gépközelben, és restartol a telefon.
Visszacsinálni max, ha restore-olsz egyet, és nem jb-zed. Vagy megszokod ezt, és vársz, hátha jön untethered jb.
-
zsolti093
tag
válasz
manchester85 #26933 üzenetére
Csak 1 restore? És aztán újra rátehetem az iOS 5-öt vagy hogy lehetne működésre bírni ilyenkor, hogy vissza is tudjam rakni az alkalmazásokat, és minden backup file-t?
-
B.Ricsike
őstag
Akárhogy is vékonyítják, nekem így olyan 'dagi' telefon érzést adna, ezzel a széléig húzott képernyövel. Bár biztosan nem így fog majd kinézni, de szerintem az irány hasonló lesz, a mai trendek miatt. Remélem ha majd ekészül egy hasonló készülék, akkor élöben jobban mutat majd.
-
hemaka
nagyúr
válasz
B.Ricsike #26911 üzenetére
Szerintem:
A mostani i4/S nem rossz formailag, elegáns, csak éppen a kijelző/hátlap karcolódik, mint a fene, illetve a szélén lévő alu részen + a mögötte lévő műanyagon is minden kis koccanás meglátszik egyből.
A fogása is elég béna, a levágott élek miatt kényelmetlen.
Ettől már csak jobb lehet a következő, legalábbis remélem.zsolti093: Mert tethered JB van rajta.
Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?
Simán csak a iOS5-öt felteszed iTunes-szal, shift gomb + restore gombra klikkelve betallózva az IPSW fájlt.[ Szerkesztve ]
-
zsolti093
tag
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy az iPhone 3GS-emre raktam iOS 5-öt és bekapcsoláskor nem tölt be, viszont ha redsn0w-ba elindítom a just boot-ot, akkor elindul, de csak ha redsn0w-al indítom, másképp sehogyan sem. Miért van ez?
-
SÖ
addikt
válasz
B.Ricsike #26911 üzenetére
Ha feladnák az anorexia vonalat, nem lenne probléma az üzemidő sem. Amúgy az unibadi ipari strapabíró kialakítás nekem be jön. Az aluval egy baj van csak, nem tisztítható.A másik vonal amire számítokaz üveg. Persze vastagabb gömbölyített élekkel, és a fényt kékben v. zöldben tőrné
-
Mr X
veterán
válasz
majestic #26915 üzenetére
Tudtommal alapból nem, Installous-sal vannak elérhető régebbi verziók is, de ugye az egyrészt JB-köteles, másrészt, mivel warezlehetőség, elég kényes téma.
A régi verzió ipa fájlját hozzá lehetne adni itunes-hoz, ha elérhető lenne valahol, de ugye mivel fizetős appról van szó, így crackelt ipa lesz, amihez megint jb kell.
-
manchester85
veterán
Nekem bejön az említett koncepció, de a jelenlegi is állati jó, csak lehetne jobb a helykihasználás. Tehát kicsivel nagyobb kijelző az előlapon, vékonyítani nem érdemes. Egyébként meg, olyan drasztikus változtatást senki ne várjon, amikor egy téglalap alakú üveglapról beszélünk.
A következő modell hasonlítson egy ikozaéderre, vagy mi?
Csak azért változtatni, hogy máshogy nézzen ki, nem biztos, hogy érdemes. A minőség az elsődleges szempont, tehát csak azért csicsázni, hogy "mindig megújuljon", értelmetlen öngól lenne. Apró változtatások lesznek szerintem csak.
-
Bling95
őstag
az a koncepció azzal a home gombbal nemszép, meg baromi kényelmetlen lehet haszálni...
nehogymár olyan vékony legyen mint az ipod touch...na mindegy ugyse ilyen lesz
-
B.Ricsike
őstag
válasz
bepe79 #26853 üzenetére
Hát én remélem, hogy nem ilyen lesz a Design. Ez az ultravékony baromság nagyon elcsúnyítja szerintem a telefonokat. A mostani iPhone verhetetlen formailag. Bár tudom, hogy manapság mindenki ezt a vékony design-t favorizálja, remélem az Apple marad olyan különc, mint eddig is, és a saját, jól bevált és kitalált formatervét fogja favorizálni. Szerintem abszolút nem szépek ezek a nagyon vékony telefonok....sőt!
Ráadásul, ha vmi nagyobb combú embernek a nadrágzsebébe van téve a telefon, és leül, vagy neki támaszkodik az asztalnak vagy valami eröfeszítésnek van kitéve, egyböl elpattanhat, gorilla glass meg über giga üveg ide vagy oda.
Én, a szoftveren kívül, amiért nagyon szeretnék iPhone-t, az a jelenlegi formája, kinézete!! Nagyon eltalálták szerintem! Sokkal szebb, mint bármelyik telefon!
-
Atikusz
senior tag
válasz
Tehát - a cikk szerint - iPhone-oknál egy pixelhiba után is cserélnek.
-
Enjoy
addikt
válasz
Kivéve Magyarországon...
Végigolvastam nagyon sok bosszankodó user hsz-t, azzal kapcsolatban, hogy a T-nél nem küldik el szervizbe se, ha csak 1 db pixel van iPhone-on.
Kettő pixel esetén viszont már cserélnek.
Én is úgy tudtam, hogy 1pixel hiba is már hiba, de olvasva ezzel foglalkozó topikokat rájöttem ismét, hogy Magyarországon ezt is meg lehet tenni az ügyfelekkel.Nekem két pixel hiba van a 4S-ement, de alig észrevehető, nem zavar.
Ezért úgy döntöttem, hogy majd gari lejárta előtt megpróbálom kicseréltetni, aztán lehet hogy inkább a T-nél kell majd pultot cserélni -
majestic
őstag
Tudna valaki segíteni?
Régebben JB-s volt a telóm, most nincs. Van egy app, amit akkor törten letöltöttem, most megvettem. A gond az, hogy a régebbi verza sokkal jobban tetszik, mint a frissített verzió (egy kártyajátékról van szó). Namármost hogy lehetne megcsinálni, hogy a tört verziójú verziót tudjam feltenni?
-
manchester85
veterán
Se nem 3, se nem kettő, hanem: [link]
Aktív témák
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)