Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
netmesterke
üzenetére
Mármint hol? A 2180-as 2,8-on többet tud mint az bármin..
(#3307) atesss : Majd meglesem Neked, mi az a fesz amin elindul, de ha jól emlékszem 0,84V. Persze, ha pl enged 200FSB alá menni (ez nem biztos!!!) akkor lehet faragni belőle.
A q9550-es 197-es FSB-n 0,78V-on atomstabil volt. Miért kérdezed? Valami laptopba akarod belebűvészkedni? -
JEEMBO
aktív tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Ezt nem is értem:
E3400@2,6GHz: 1734 pont ?
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+E3400+%40+2.60GHzE3500@2,7GHz: 1660 pont ?
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+E3500+%40+2.70GHzHogy lehetséges ez? Kevés volt a samples? Vagy egyéb technikai különbség lenne az E3400 javára?
-
NixonHUN
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Üdv!
Némi felvilágosítást szeretnék kérni az Uraktól proci feszültségállítással kapcsolatban. Alaplap GigaG41Es2l + E3300. Biosban az fsb 300-on, szorzó 11X megy is fagyás nélkül 3.3-on. A megfelelő résznél a feszt "normal" állásban hagytam. Viszont az feltűnt, hogy 3.0Ghz-en a 3.3-hoz képest jobban (kb 10-12 fokkal) melegszik. Ennek az az oka, hogy a normal állásban "magától" több feszt ad a procinak magasabb fsb esetén? Illetve ehhez kapcsolódna a másik kérdésem is, hogy ha én ez nem szeretném, mi a gyári feszültség érték (Intel oldalán semmit sem találtam) , amit be kellene hogy állítsak. Megy majd amennyit megy, de azt nem szeretném hogy túl sokat kapjon.
Remélem érthetően le tudtam írni az aggályaimat..

Előre is köszönöm!
Üdv,
M. -
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Reggelt!
Alapon biztosan jobb pl az E6750.
Tuningban nagyon gyenge az E6xxx-es széria,árban meg újonnan nagyon drága volt,még használtan is.
E3300/3400 sokadik példányát raktam már gépekbe,és mind hibátlanul teljesít,gyári hűtéssel,3.5GHz körüli órajelen.
A jobbak mennek közel 4GHz-n.
Ennyi pénzért....................
-
lipi67
nagyúr
válasz
netmesterke
üzenetére

A 930-ast 4,9GHz-ig húztam léggel [link](Krammerka emlékszel? Fradi -UTE sípolások), és tesztelni 4,5Ghz körül tudtam..Na..A 2180-as ..porrá alázta, értelmetlen volt összehasonlítani
-
rumkola
nagyúr
válasz
netmesterke
üzenetére
mindegy, túllihegjük

tudja ő milyen procija van, de így jobban hangzik
-
válasz
netmesterke
üzenetére
Ha ért hozzá a hirdető, akkor valószínűleg az architektúrára gondolt. Ha nem ért hozzá, akkor meg mindegy.

-
rumkola
nagyúr
válasz
netmesterke
üzenetére
dual core az a típus neve volt, mint most a core2duo mondjuk
-
rumkola
nagyúr
válasz
netmesterke
üzenetére
csavart egyet a dolgon, de melyik dualcore erősebb nála szerinted?

-
válasz
netmesterke
üzenetére
Ugyanolyat javasolt venni, de az is jó, ha egyezik a chip, és legalább a freki, időzítések. Ettől függetlenül a mai lapok nem igazán kényesek erre, MCH-k megoldják a dolgot. Ha biztosra szeretnél menni, eladod ezt a 2 GB-ot, és veszel egy 4 GB-os DC kitet. (A differencia egyébként nem olyan jelentős DC és SC között, hogy ezzel túl sokat foglalkozz.)
RAM-igényes alkalmazások futtatása során érezhetően gyorsulna, de desktopon sokat nem fogsz érezni az upgrade-től. -
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
10k egy új E3400,sztem ennél nem kell jobb ennyi pénzért.
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Annyival nem erősebb,mint amennyivel drágább.
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
na ezt fejtse meg valaki:[link]

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
a g31 nincs baja,jó az,csak a g41 egy fokkal fejlettebb

Azért is jó az a vatera,mert legalább el leht adni mindent
-
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Érdekes lenne ha az SPD alatt azt írná hogy 128 Bit, de ha az alaplap fül alattit mutatná nekünk akkor biztos kiderülne hogy mi van.

Turcsita: Egyébként az időzítések tényleg nem stimmelnek és azokat kellene összehangolni, majd utána próbálkozni vele.
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
a 3GHz sima ügy sztem bármilyen lappal....
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
nagyon valószínű hogy ram nem lett visszaosztva.......
Sztem nincs is olyan antituningos E3xx,ami ne menne 3GHz-t
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Jó reggelt!
A D-s Pentiumokat véleményem szerint is elveri a mi kis cerkánk,de még régebben volt teszt a másik topikban,az még az E21xx volt,és még azok is jobbak voltak.Sokkal többet fogyasztanak,és melegszenek is rendesen.
Zozoka73: nincs ilyen D-s proci a közelemben senkinek se........

Czimby: ez a széria szerencsére nem melegedős fajta,elég szokott lenni hozzá,a gyári hűtés,és elbír egy 1.35V-os beállítást 24/7-re is.
-
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Aha én is szoktam rajta nagyokat röhögni, aztán még ráadásul előbb elviszik őket mint az E-3xxx vagy E-5xxx szériát, pedig megeszik reggelire a D szériát, főleg azonos órajelen(de még amúgy is).

Most is van fent a teszveszen(most már vatera az is) E-5300 fix 10-ért, és a kutyának nem kellett.
-
Zozoka73
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Ebben a topikban meg egyébként is csak az E3400-at ajánlhatjuk, hacsak nem fűtés helyett kell! Tényleg krammerka, nincs egy jó D-s dual procid összehasonlításra, hogy mindenki lássa?!

-
udosmail
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
935 egy nagyon régi technológia
-
Gyuri27
félisten
válasz
netmesterke
üzenetére
Tönkre mentek (ill nem gyártanak már lapot az epox, abit szintén nem).
-
Zozoka73
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Sajnos nekem sincs több infóm róluk, még 2002-ben dobtunk össze a havernak egy AMD-s gépet vele, akkoriban dicsérték!

-
Zozoka73
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
A legkiválóbb Socket A-s alaplapokat gyártotta .... ehh, de öregek vagyunk!

-
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Elismerem hogy sok embernek elég lehet annyi lehetőség is mint amit azok tudnak, de ha azonos áron van jobb, akkor miért ne inkább azt javasoljam.
Nekem az jött le hogy ő igen is szeretne tuningolni, esetleg nem csak alapfesszel, és a Giga lapokkal ez a lehetőség sokkal jobban adva van(akár 4+GHz is).

-
udosmail
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
az tényleg nem
-
udosmail
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
meghaladja a hőmérséklet az optimális intervallum maximumát (egy kis fizika hőm-emelkedés -> ellenállás növekedés), szerintem
-
udosmail
tag
válasz
netmesterke
üzenetére
milyen hűtő van rajta?
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
én abszulute de nem kereskedek ezekkel
,csak simán szeretem tesztelni őket...... 
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
egyenlőre most nagy volt a kiadás az ünnepek alatt,de ahogy lesz egy kis bevétel,beszerzek tesztalanyokat

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Akkor leszek második

Remélem,hogy az idei és is bővelkedni fog,jó képességekkel rendelkező,E3xxx-es procikban
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
450W-os táp elég egy ilyen konfighoz

A magasabb órajelhez általában szükséges a fesz emelése,és itt teljes terhelés mellett,már melegszik a procc,a gyári hűtés kevés ekkor.Érdemes egy komolyabb hűtőt beszerezni.
Akár egy AC Freezer 7 Pro is megteszi. -
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
A Cpu-z képet nézd, mert a Core Temp rosszul ismeri fel, pl. az enyémet 5200-nak látta/írta.
Mod: Sőt nálam meg a Cpu-z nem is celeronnak látta [link] hanem c2d procinak, és igaza is van mert az is.
-
atesss
addikt
válasz
netmesterke
üzenetére
A programmal való méréseket felejtsd el.
Ugyan hallottam már olyan alaplapról, ami talán a proci fogyasztását ki tudja írni egy gyári programmal, de ez elég különleges darab, meg eléggé felső kategóriás - vagyis drága - lehetett.
Minden alaplap kiírja a fontosabb tápágak feszültségét (Biosban, vagy Windows alól programmal). Na ott akkora fals adatok tudnak lenni, hogy akár 10%-nál is nagyobb az eltérés a valóstól (multiméterrel mért)...Az áramszolgáltatók is adnak fogyasztásmérőt kölcsönbe. Ahogy látom Elmű nálad is az aktuális:
link
Tényleg ezt lehet kipróbálom majd én is, ugyan nekem van fogy.mérőm, de összehasonlítanám vele.
Bár az egy jó kérdés milyet adnak, kétlem hogy túl drágát. De az én Lidl-osomnál csak nem rosszabbat.A tápodnak igazából a pontos típusa kellene.
DVD-RW nem igazán számít, ha nem pörög, akkor pár tized wattnál nem lehet több a fogyasztása.
A táp hatásfoka ellenben sokat számít, bár ugye minnél kisebb a géped fogyasztása egyébként, annál kevesebb a különbség is wattban.
Mondjuk a 450-es táp elég felesleges ehhez a géphez.
Ez is rontja ám egy kicsit a hatásfokot, ha alacsony a táp "kihasználtsága". -
atesss
addikt
válasz
netmesterke
üzenetére
Konnektorba dugható digitális fogyasztásmérővel.
Kb. 3500 körül már lehet találni normálisabbat.
Az alatt nem biztos hogy túl megbízhatót kapsz (főleg hogy a PC kapcsolóüzemű tápja a nehezen mérhető fogyasztók közé tartozik. Bár ha aktív PFC-s, és nem nagyon kicsi a kihasználtsága (pl. nem egy 500W+-os táp E3000-el és integrált VGA-val), akkor már nem vészes a helyzet.)
Ezt a topicot ajánlom: link -
jeni
félisten
válasz
netmesterke
üzenetére
Amúgy egy 20 collos Wide LG moncsija amit nyáron vett és azon meg csak D-SUB bemenet van
-
jeni
félisten
válasz
netmesterke
üzenetére
HDMI nem fontos mert az igazán a Blu-Ray-ra való.
A D-SUB az ami kötelező,a DVI előny de nem kötelező -
jeni
félisten
válasz
netmesterke
üzenetére
Akkor ezt az Asus lapot jobban megéri venni mint a J & W alaplapot?. Mivel a J & W alaplap rendelkezik a HDMI kimenettel
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Az alaplappal kapcs,mint már sokadszor mondom,az Asus helyett inkább Gigabyte lapot részesítem előnyben.A P5KPL jó kis lap,de főleg a tuning opciók hiánya miatt felejtős véleményem szerint.
Az E3400-at átadtam egy barátomnak,én szerzek majd egy másikat helyette.

-
jeni
félisten
válasz
netmesterke
üzenetére
érdekes,hogy direktbe nem adja ki ha rámegyek az Intel/775-re akkor csak a másikat az E3300-t kapom meg
de azért köszi szépen,lehet,hogy ma nem
vagyok formában 
-
jeni
félisten
válasz
netmesterke
üzenetére
itt már csak ez a E3400 van ami drágább az Iponnál.
Lehet,hogy az a 700 Ft többlet megér majd az öregnek a E3500 ami 12700 Ft vagy a E3300 lesz majd akkor a E3400-t kihagyom
-
Gucunja
aktív tag
válasz
netmesterke
üzenetére
attól függ ám mit csinálsz a géppel, én mikor 3D-be tervezek az AUTOCAD-del, 1920x1080-as felbontásba akkor oda kevés ám ez a proci!
azért nem lesznek celeronok, mert a gyártástechnológia fejlődésével egyre kevesebb a selejt, amiket celeron néven el lehet adni, de ezt nem rossz értelembe értem

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Véleményem szerint az E4xxx széria,a legrosszabb,az intel procik közül.
Az E3400-d simán veri,az a +1mb cache nem hoz sokat az E4xxx-nek,tuningban nagyon gyengén szerepelnek,és melegednek is.A corei3/i5/i7-hez sajnos még nem volt szerencsém,nem tudok róla véleményt alkotni............
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
na azért csak ne becsüld le,azt a kis cerkát

Nekem ezt tudja:[link] -
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Jó reggelt!
Azt akkor nagyon korrekt áron vetted

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
A hűtője ugyanaz,csak ez már 4pines csatival van ellátva,(ford.szám szabályzó) ez a procc nem melegszik annyira,ezáltal csökken a fordulatszám,ezért halkabb.
Grat az új procidhoz!
Ha lesz egy kis felesleges pénzed,akkor vegyél egy giga lapot,ott még többet ki fogsz tudni hozni ebből a prociból.....
Mennyiért sikerült beszerezni? -
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
mindenesetre az E3xxx széria jó választás

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Ismerem azt az Asus lapot,jó,csak nem tuningra való.Azzal a lappal nemigen fog menni sztem 3GHz fölé a proci,bár a biosa most nem ugrik be,de ott asszem semmi lehetőség a tuningra.
Szemben a Giga lappal,amelyet épp a múlt héten vettem az aquába,nem került 10k-ba sem.
És ott jóeséllyel elérheted a 3,6GHz-t,vagy akár a 4GHz-t is. -
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Üdv!
Az E3400 érezhetően gyorsabb,főleg ha kap alá egy jobb deszkát,ramokat.
Én az AsRock helyett mindenképp inkább a Gigabyte lapokat ajánlanám.
Megbízhatók,jól teljesítenek tuningban,és a 3 év garancia sem elhanyagolható.
Egy G31 ES2L/ES2C lap jó választás a celeron mellé,egy 1066MHz-s ram társaságában. -
j.maitner
csendes tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Nekem pont ilyen alaplapom van, pár hónapja vettem, problémám nem volt vele eddig. Egyébként én szentimentális okok miatt választottam direkt Asrock alaplapot, volt egy ősrégi P4i65GV-m, ment vagy 7-8 évet biztosan, szóval annyira szar nem lehet. Helyhiány miatt végül eladtam egy ötösért, pár nap alatt elkelt.

-
Gercsa
senior tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Szia!
Elvileg a Ram és az FSB arányát lehet állítani a lapokban, mert pl ha ennél a procinál az alap 200-as FSB-t ha csak 300-ra fellövöd, akkor a ramokat az eredeti 800 helyett már 1200MHz-en hajtaná.
Volt szerencsém egy ilyen laphoz, és én úgy emlékszem, hogy bármit is csináltam, a Ramnak csak két beállítási lehetőségem volt 667 és 800MHz. Tehát a szorzót vagy arányt nem írta ki, a 800 volt egy magasabb szorzó, a 667 meg egy alacsonyabb.
Ha bírja a Ramod a mostani 1080-at, akkor az oké, ha feljebb akarod vinni, akkor vagy feszültséget kell még neki adni, vagy inkább állísd a 667-es beállításra, és akkor egyel kisebb szorzóval fogja majd hajtani.
Remélem ez valamennyire érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Formula-1
- LEGO klub
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi