Új hozzászólás Aktív témák

• JasL

őstag

Ma óta ketyeg az új Rampage lap a gépben.. wow! És még a 100k-hoz képest is érezhetően hatalmas ugrás vab mind felszereltségben, mind minőségben!

Átfogó teszteknek fogom alávetni az elkövetkező napokban. Volt egy kis boot problem, a DDR4-ek miatt nem indult el, de végülis kis mozgatás jótékony hatással volt a lelkére, most már megy minden.

Összeszerelni nagyon könnyű volt, majdnem minden ugyanott volt, mint a STRIX X99-en, csak a ventikábeleket kellett áthúzni.

Fizikailag nem csak az EATX méret miatt monstrum a lap, de a súlya is brutális a rászerelt hátlapi shield és a hátoldali merevítés miatt is. Nem mértem meg mérlegen, de a valaha kezemben volt legnehezebb lap, kb 3x-os súlya van egy átlag minőségi laphoz képest, jól megpakolták fémmel.

Állati szép, alázza a STRIX X99 világítását! Sokkal erőteljesebben világít ugyanaz a LEDsor ennél a lapnál. A csatlakozók elrendezése állati pofás, a lap felső peremére nem jut semmi, így gyönyörű felsőpanorámás nézetet ad, plexi lapon át keresztül is.

Nagyon hasznosnak találtam: DIMM slot mikrokapcsolók (egyesével, kapcsolóval kapcsolhatod ki/be a slotokat, így memóriacserebere nélkül tilthatod le őket hibakeresésnél), DIMM üzemel-e LED-ek, dupla BIOS egy mechanikus BIOS select kapcsolóval, a szokásos crash free bios (pendrive-ról teljesen döglött lap is úraéled), AURA, kétszer olyan fényes mint a STRIX-nél, előszerelt hátlapi pajzs, fehér téma.

A felszereltségre példa a dobozban hozzáadott: EXTFAN bővítőkártya, amivel azt hiszem akár 9 venti is vezérelhető egyszerre, 2 thermal sensor (tetszőleges helyen mérhetsz hőt), előlapi I/O bay (CD-rom helyére audio panel), i7-5xxx és i7-6xxx cpu install toolkit, 4v5 csomag dupla sata kábel, ASUS ROG poháralátét a kávédnak, ventilátor ROG matricák, USB pendrive amin a gyári driverek vannak (és nem DVD-n!), 2-way, 3-way, 4-way SLI kábelek és még istentudja milyen extrák, amiket most felsorolni sem tudok fejből, mert most nem vagyok a lapnál. A BIOS is komplett ROG bazár.

Ja és az ASUS promó keretében a 44ezres STRIX wireless füles, elképesztő minőségű hangot ad ki magából, kb a Sennheiser on-ear fülesemmel vetekszik a hangkép minősége!

Ha levonjuk a 180ezres lap árából a füles árát, akkor azt kell mondajm 136ezerért olyan alaplapok ferrariját kapunk, hogy pofám leszakadt! Nem szar lapjaim voltak, hero vii, 1 hétig strix x99, de ez durván übereli mindet! Még a 100ezres tesójára is olyan feature és quality csapást mér, hogy füstöl! Oké, nem olcsó, de ennél most érzem, hogy "ez az gyerekek! k*rva drága volt, de itt ez most nem a marketingre ment el, ott van a pénzem a dobozomban az utolsó fillérig!"

Tudom, hogy vannak elírésok, de túl fáradt vok javítani.

Új hozzászólás Aktív témák