- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
HWinfo-ban melyik érték ami a "valós" cpu használatot és hőmérsékletet mutatja?
-
sqpp
őstag
Na akkor üdv! (i7-7700k)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igen, Összességében van ilyen.
Egészen pontosan:
Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.
Gondolom ez az üzlettől függ, hogy hogyan kezeli.
-
jeni
félisten
válasz
Formaster #17993 üzenetére
A vizes boltban az MSi 480/8GB kártyámra a törvényi paragrafusra hivatkoztak és valami amortizációs díjat levonva vagyis 78000Ft-ból csak 70000Ft kaptam 14 nap használat miatt! Hiába a 14 napos netes rendelés és elállási jog!
Érdekes,hogy a tavalyi novemberi Corsair RAM vételénél amikor csak 1db modul-t vettem (akciósan volt hirdetve mint utsó darab) és megrendelve a KIT-t akkor semmiféle költséget nem voltak le belőle hanem egybe be is számolták a másik RAM KIT-be a 14 napos 1 modulos DDR4 Corsair ramomat! -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Formaster
addikt
válasz
hackeeeee #17990 üzenetére
Persze, delid+víz van a tervben. De ha ezzel a procival 1.4-et kéne súrolni a 4.6-ért is, de 4.5 meg vígan elvagyok ezzel a hűtéssel delid nélkül is, akkor inkább megpróbálom visszavinni. Mondjuk eladótól függ h beveszi-e, h nem próbáltam ki, mert ez sajnos feltétel. Valahogy le tudják tesztelni, h volt-e már használva? Mondjuk elég hihetetlen h kibontottam, de nem próbáltam ki
Azt sem tudom bekamuzni h rossz laphoz vettem, mert a lap is onnan van ugyanazon a számlán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Formaster
addikt
válasz
hackeeeee #17988 üzenetére
Én is ezen vagyok. Megpróbálom visszavinni, nálunk 14 napon belül vissza lehet adni a terméket, ha a csomagolás sértetlen. (ha ki van bontva levonnak pár fillért, de az nem tétel) Ha visszaveszik kihozok egy 7700K-t
Nem is értem miért nem azzal kezdtem, persze ott is kifoghatok valami anti-oc darabot, viszont ott 4.5-ről indul a játék.
-
Formaster
addikt
Vagy én vagyok ennyire béna vagy ennyit tud ez a proci.
Megcsináltam az összefoglaló szerinti finomhangolást a Hero-ban, kb ugyanaz az eredmény, mint auton. A 4.5Ghz-hez 1.328-kell, a 4.6-hoz meg ki tudja mert 1.38-on kb 5-10 secen belül hardware failuret dob az aida és 88 fokba belenyal. Lehet h játszani kéne valamelyik értékkel, vagy ennyit tud ez a chip? Vcore-al már nem mennék feljebb, mert így is magas a hőfok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ImpersonatoR #17985 üzenetére
Jah értem.
Nekem a régi bios-okkal 1.35V kellett a 4.8-hoz, 3201-gyel 1.295V kellett, most ez kevés, viszont a 4.9 nem ment 1.4V alatt, most viszont igen. LLC5-tel.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ImpersonatoR #17983 üzenetére
Mivel tesztelsz? IBT?
Ha IBT, akkor veryhigh..
-
-
Formaster
addikt
válasz
#Morcosmedve #17974 üzenetére
Te próbáltad már?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ImpersonatoR #17972 üzenetére
Valszeg azonos órajelen már kevés az előző fesz.
Őő.. 225 gflops? Normál beállítás, vagy milyen beállítás mellett fut?
-
Hat nekem eddig massziv -8 GFlop linx alatt a 3401.
Maximus Viii Hero
225 helyett csak 215 -ket dobal vegig
Pedig minden ugyanaz.
LLC6 1.26V 46x szorzó XMP 3200mhz...
What seems to be the officer problem
Indulhat a hibakeresés. -
Formaster
addikt
válasz
#Morcosmedve #17967 üzenetére
Nemzetközileg nem postáznám
én is néztem már a rockit-et a relid miatt.
lehet h az lesz.
-
törölt tag
válasz
jones965 #17954 üzenetére
Átolvastam.Nagyon jó kis írás lett, pláne, hogy szemezek az MSI Pro Carbon deszkához és a proci alá / fölé egy EK monoblokkal. Végre valaki letesztelte, faszán is néz ki, de hogy hőfokokban is jobb, plusz lökést ad a vásárlásra.
Kár hogy rövid (?) a blokk madzagja és a deszka felett lehet gondolom elvezetni a mystic light sync csatijához.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #17959 üzenetére
Csupán néhány megjegyzést szeretnék itt margóra hozzáfűzni, lévén szakmai topik.
1. Köszönöm észrevételedet, de szerintem nem vagy sem korrektor sem más kompetens személy, hogy utasítást adj számomra.
2. Ha észrevetted volna ( mivel elolvastad így vélelmezem), ez egy blog bejegyzés és nem címlapos írás, hogy komolyabb korrektúrázást kelljen eszközölni. (Amit észrevettem időközben javítottam.)
3.A második pont zárójelben írt részére vonatkozóan ezt a megjegyzésedet (bocsánat figyelem felhívásodat) a vonatkozó bejegyzés fórumába kellett volna megtenned, és most itt nem kellene off témát leírni.Részemről ennyi, több szót nem érdemel a téma. Tőled már megszoktam hogy a kritikát előnyben részesíted.
-
struszi
aktív tag
válasz
Formaster #17962 üzenetére
Akkor érik az a delid nálad is
Nálam más elnevezések vannak a biosban mint az Asus lapoknál így először megkerestem, hogy mi mit jelent. Azután minden alapra. Auto felejtős. Minden fix.
A fesz üzemmódok nálam: adaptive, offset, override, auto, plusz a kombinációk.
Auton nem volt jó és fix fesszel sem.
Tapasztalat alapján így jött be. Azt kellett eltalálnom, hogy a beállított feszültség mikor terhelés alatt ledroppol akkor ne essen be az órajelhez szükséges minimum fesz alá ugyanakkor ne kapjon túl nagy feszültséget se, hogy kordában lehessen tartani.
4,7 volt a max amit elértem de stresselni ott már nem lehetett. Valami hozzáértőbb ember talán az én kombömból is többet tudna kihozni, de én játszani szeretnék egy csendes jó géppel szóval nekem elég. -
struszi
aktív tag
válasz
Formaster #17958 üzenetére
Alpenföhn Olymp van már a procin. 2 ventivel.
Biosban Override+Offset mode
Vcore: 1,285v
Offset voltage:0,075V
Többi minden fix az összefoglaló szerinti feszekkel, de ez ugye nem Asus lap.Hwinfo szerint így 1,352 v a feszültsége a procinak. Delid előtt nyaldosta a 90 fokot stress test alatt.
-
-
struszi
aktív tag
Kedves Kollégák!
Hála Daveoff kollégának megszületett a delid. Előtte mentettem képet, hogy milyen volt majd most is, hogy milyen lett.
Nekem nagyon bejön. Óriási a különbség!Itt is Hatalmas köszönet Daveoff kollégának!!!
Előtte:
Utána:Mindkét esetben megy a furmark, hogy melegítse is valami a procihűtőt valamint a háttérben fut a 29.1 verziójú prime95 small fft. Mindkét képen minden beállítás ugyanaz. Kivéve, hogy a másodiknál csend van, hiszen a ventiprofilon sem állítottottam.
Szerk:
A végét nem próbáltam még. Elég éhes kis proci. Feleslegesen nem akarnám nyúzni. Jelenleg 4,5-ön megy csodálatos csendben.
-
juve600
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #17950 üzenetére
BF1 alatt is ennyi
-
jones965
Modder
-
juve600
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #17950 üzenetére
akkor marad a gyári hűtő,egyenlőre
-
juve600
nagyúr
üdv
i5 6500+gyári alumagos hűtővel
2 óra cs:go után a proci max 45 fok
ez jónak számit ??? -
Fred23
nagyúr
válasz
arabus #17944 üzenetére
Nem, ezt teljesen friss teszt, és nem kamu, csak régi eredményekkel is össze van vetve a proci, ahogy a PH!-n is szokás! Itt a linkje, ha esetleg jobban érdekel.
Ez meg egy másik teszt a konkurenciáról.Nagyon alkalmazástól függ, kinek mi éri meg. Kábé olyan lett az 1600 / 1600X, mint vártam, vagyis szerintem és számomra jók. Mégis 75-80%, hogy maradok Intel-nél, egyszerűen a kényelem miatt. Nem mindegy ugyanis, mennyit kell ugrálni érte, majd szerelni, telepítgetni, frissítgetni, dolgok után nézni, stb. Ha nem 1151-en lennék, akkor viszont AMD-re váltanék.
-
Fred23
nagyúr
-
Bewy
tag
Sziasztok,
Szerintetek mennyire lehet számítani rá, hogy a közlejövőben a játékok elkezdik kihasználni az i7 előnyeit?
Érdemes lehet egy gtx1070 és két monitor mellé (1080p, egyik 144Hz-es) i7-re beruházni i5 helyett? leginkább gamingre kellene, sem renderelés sem video editing nem lesz a két monitortért pedig inkább a GPU felelős mint a CPU, de a jövőtállóság miatt érdemes az i7 és számolni vele, hogy a játékok ki fogják használni? -
Formaster
addikt
válasz
#Morcosmedve #17938 üzenetére
Ha lesz időm most a 4 napban én is nekiugrok mindent átnézni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #17938 üzenetére
Próbálkoztam...
-
HaZsolt
őstag
Tudtok mutatni egy i5 vs i7 játék teszteket azonos órajelen? Érdekel, hogy mennyit hoz az i7 pluszban.
-
MK VII
veterán
Üdv srácok.
Kaby megy H110-es lapban?
Erről a lapról lenne szó.
Nem, nem én veszem.Haver. Csak gondoltam rákérdek.
-
zveli
csendes tag
válasz
hackeeeee #17924 üzenetére
Pc guru-n olvastam. Csak mondom hátha van tapasztalata valakinek.
Ne érjen meglepetésként senkit, ha beépíti új processzorát és nem frissít a Windows 7 vagy a Windows 8.1, legyen az AMD Ryzen (Ryzen 3/5/7) család bármely tagja vagy éppen Intel Kaby Lake (Core i3/5/7 7xxx; Pentium G45xx/46xx; Celeron 39xx). A korábban bejelentettnek megfelelően a Microsoft beszünteti a terméktámogatást az új processzorokhoz régebbi rendszereken, ami az eddig megszokottakal ellentétben azt jelenti, hogy nem csak, hogy nincs garancia a hibátlan együttműködésre szoftver és hardver között, hanem a frissítések sem érkeznek meg.
-
zveli
csendes tag
Sziasztok!
Abban tudtok segíteni, hogy kaby lake megy win7-tel és csak a későbbi frissítéseket veszik el, vagy egyáltalán nem is lehet telepíteni, mert ilyenről is hallottam már. Köszi és bocsi ha off topik.
-
Szinyák
őstag
válasz
hackeeeee #17917 üzenetére
Igaz nem hero.-ra de kb 1h tetem fel én is 3401.-et eddig tökéletes minden . És még lehet bejött amit írtál egy kicsit hozott feszben lejjebb eddig 1.280v használtam , most meg 1.264v elég neki és stabilabb is lett a gflops IBT alatt végig 10kör alatt tartotta a 142.-t .
De majd a BF1 megmondja ,hogy stabil is lesz e ténylegmert ott vérzett el a dolog az előző biossal is.
Még nyüstölöm egy kis Prime95 29.10 custom 1344-1344k.-val
-
raubisoda
senior tag
Srácok az i5 6500T-nek 3100 a boost max.Nekem még is 2800-at ír.Hogyan tudom behangolni a kimaxolásra?Z270 HD3P Gigabyte lap van alatta.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valaki feltette már a 3401-et Hero-ra?
-
Elcan
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Haverom szeretne újítani a gépén és nem tudja eldönteni, hogy mire.
A mostani config:
processzor: - i7 2600
alaplap: asus p8H61-m lx2
ram: 2x4 GB Nanya 1333 MHz DDR3
videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 650 OC 2GB GDDR5 128bitEgyik opció: minden maradna így, venne bele még 8 GB ramot és egy erősebb video kártyát és elvan még vele egy darabig. Ez a processzor elég lenne egy GTX 1060-hoz, vagy már kevés?
Másik lehetőség cserél kb mindent.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs #17906 üzenetére
Nekem 3201 van fent, de most nézem, hogy van már 3401 is.
-
struszi
aktív tag
válasz
Formaster #17894 üzenetére
Nekem Daveoff kolléga segít a kupaktalanításban. Csak 25 km-re lakik tőlem így meglátogatom. A hozzávaló szerszám ügyében sajnos nem tudok segíteni, de szerintem biztonságosak. Egy pengénél tuti nagyobb a kockázat.
A hűtőmet lecseréltem. Jelenleg egy Alpenföhn Olymp zabolázza meg a forrófejű procimat. Elvileg 340w tdp elvezetésére képes. A házban pedig minden ventilátort lecseréltem wing boost2-re. Kíváncsi vagyok utána hogy alakulnak a hőfokok. Nálam amúgy most csend van. kivétel ha teljesen befűtök neki de az sem zavaró. Ilyenkor meg szoktam hajtani az r9 290-et is had hányja a meleget.
Játék közben semmi nem melegszik annyira mint a stress progik alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj bontatlan Intel Celeron G1610 2.6 GHz LGA 1155 SR10K (2MB Cache, 2c/2t) processzor CPU
- Intel 7700k, lap, Noctua cooler, ram
- Vadonatúj bontatlan Intel Celeron G550 2.6 GHz LGA 1155 SR061 (2MB Cache, 2c/2t) processzor CPU
- Intel Xeon E5-1620 v2 3.70 Ghz Munkaállomás Processzor
- Régi laptop processzor, cserélve lett jobbra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest