- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
Ghoula #16894 üzenetére
hát nem a legjobb az biztos főleg a 80fok nem tetszik delidelve
pedig a paszták amiket használtál kiválók a hűtő lenne kevés de nem hiszem mert delidhez annak is elégnek kellene lennie .. menj lejebb órajelben és feszben is nézd meg hogy reagál.
Nekem 4.8hoz 1.27-1.28 elég még avx2.0 is 5g meg 1.33-1.34v -
Szinyák
őstag
válasz
kicsipapucs #16893 üzenetére
jó nekem mindegy .csak jót akartunk hackeeeee kolléga is. saját tapasztalat nem olvasott meg yoktube videóbol szedtük. De ha neked mindegy majd nyáron ne lepődj meg ..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #16893 üzenetére
Onnan, hogy Nekem amikor 4.8-on elmászott IBT közben 85 fokig, akkor pl. BF1 közben is elment 80 fok fölé.
Ha nem használsz CPU igényes játékokat, akkor végülis teljesen mindegy, Te tudod.
De, bocsi, nem értek hozzá.
-
Ghoula
senior tag
Mivel a fórumokban általában csak a kivételes példányokat mutogatják az emberek, így nem tudom,hogy ez átlagosnak, vagy krumplinak számít( érzésre inkább utóbbi
), de egy valóban random proci a polcról:
7700K L640G413
1.184V alapfesz
4.9/4.5 1.34V adaptive,LLC5, ASUS Z170i, TridentZ 3000C14@3733C16 SA/IO: 1.25V/1.2V
Ez így 8 óra realbench stabil, TS szerint 100-102W peak TDP.
Deliddelt, Liquid pro és MX4, Macho 90 hűtővel 80 fok körül megáll.Felette viszont nyögve nyelős a mutatvány, 1.44V környékén kezd stabilizálódni az 5G, de ekkor már 120W feletti TDP-ről beszélünk, így, főleg ebben a lapban ezt nem erőltetném.
-
-
Laikus kerdes, de mit takar a turbo orajel, mikor fut azon a frekin a proci?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #16832 üzenetére
Akkor ott valszeg lentebb kellene menni, mert cpu igényesebb játék alatt valszeg 90 fok körül lehet.
-
Szinyák
őstag
válasz
kicsipapucs #16832 üzenetére
akkor az egyáltalán nem 5.1g stabil , de még 5.-se
... nem kell erőltetni
-
Valaki találkozott már olyannal, hogy egyik napról másikra nem veszi vissza a szorzót automatikusan a lap/proci?
Terhelés nincs ami miatt indokolt lenne, és speedstep is aktív biosban, meg nem történt semmi változás elvileg. Viszont most észrevettem, hogy a G15 kijelzőén fixen 4600 van, nem veszi visszább, aztán rálestem CPU-Z-vel nem e csak átbasz, de nem ott is ugyanúgy szög 4600-on áll.
Most wtf? -
törölt tag
Akkor bek@phatja Mr. Timothy D. Gray, vagy beszívott / bebaszott, vagy valóban csálén próbálta berakni a procit és lekaszálta a lábakat, hozzá rám a frászt már,de tényleg.
-
törölt tag
Ezt elképzelhetőnek tartjátok, vagy tök hülye az értékelő csóka.
A support leírása szerint támogatott az alap bios-nál is a 7700K, de most ezt olvasva elbizonytalanodtam..Csak mert a deszka már érkezőben van, proci is ez lesz, a Trident Z RGB-s cuccokra még várni kell kicsit...
-
Fred23
nagyúr
válasz
bacsis #16876 üzenetére
100-as szériás lap esetén el se fog indulni a gép Kaby Lake-es procival, ha nincs rajta friss BIOS! Ha a BIOS oké, akkor pedig a válasz az, hogy Kaby Lake-es procival a RAM-tól függ, ugyanis lehet, hogy 2133-as a RAM JEDEC profilja; ebben az esetben UEFI megnyit, megfelelő XMP profil beállít, és máris megvan a 2400 MHz. Ha viszont a RAM JEDEC profilja 2400-as, akkor alapból 2400 MHz-en fog indulni.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Memóriás kérdésben segítsetek nekem légyszi'
A Kabye Lake alapú processzorok támogatják a 2400MHz-es memória modulokat igaz?
NA most ha én egy LGA1151-es lapba belepattintok egy 7000-es CPU-t, és mellé egy 2400MHz-es memória modult, akkor az egyből 2400MHz-en fogja indítani a memóriát?
Függettlenül attól, hogy még a korábbi H/Q/Z100-as szériás chipsettel szerelt alaplapom van, vagy már az aktuális H/Q/Z200-as chipsettel szerelt alaplapot használok? -
Asrock H270 Pro4 és 7700k mellé milyen 2400-as 16Gb kit-et (2*8Gb) ajanlotok? HyperX fury? G.Skill ripjaws? CORSAIR Vengeance?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
jones965 #16872 üzenetére
Az szép.
Még emlékszem, annak idején az AMD-s lapomnál (990FXA-UD5) voltam rácsodálkozva, hogy mennyi minden van a ramokhoz, ezek után jött a Hero.. Aztán ha még ez is meg van fejelve.. nemsemmi.
Azt mondom, hogy szerintem türelmem lenne ezekkel sakkozni, de egyszerűen nem tudom, hogy mi micsoda azon a szinten, így inkább nem nyúlok hozzá.. Pedig, érdekelne, de itthon nem nagyon van ezekhez leírás, irodalom, így marad a tapasztalatszerzés.
-
-
jones965
Modder
válasz
Laraxior #16862 üzenetére
Ez is indok. Viszont ezeknek a lapoknak olyan összetett a ramkezelés beállítása bios-ban, hogy ha valakinek van türelme, pár óra/nap alatt megtalálhatja a rendszer számára az ideális optimumot, aminek hatására a ramok szárnyalhatnak.Én speciel azért szerzem be ezeket a hardvereket, hogy megpróbáljam a maximumot kihozni belőlük.
Persze nem győzöm hangsúlyozni, napi használatra ennek sok haszna nincs.
hackeeeee: nem kell nagyon túlmisztifikálni a hűtést. Nekem így van, igaz ez benchpad, de ha már van a gépben légáramlat, simán megteszi.
-
DeSanto
őstag
Sziasztok!
Most tervezek 3770-ről fentebb lépni.
Két féle lehetséges variánson gondolkozom.
6700 hozzá egy z270-es alaplap és bclk tuning (ha lehetséges) 4500Mhz, a másik pedig egy olcsó H110-es lap hozzá pedig 7700K ami 4500 boostol.Szerintetek melyik lenne a helyesebb döntés?
-
jones965
Modder
válasz
#35434496 #16860 üzenetére
Miért félsz/féltek a magas ram fesztől. Hangsúlyozom semmi baja nem lesz a rendszernek, léggel simán hűthető 1,9V-ig. 2.2V felett szokták LN2-vel hűteni, de ennyire azért nem vagyunk extrémek.
Ha jó a procid IMC-je, márpedig az, mivel viszi a 4Ghz-et, így simán lehetne jó ram efficiency-t elérni vele. -
jones965
Modder
válasz
#35434496 #16855 üzenetére
24/7-ben nem is szükséges az ilyen időzítések, értelem szerűen a magas fesz sem. Viszont aki benchel, annak nem szabad megelégednie az egyszerűbb, de lényegesen gyengébb teljesítményt nyújtó ramokkal. Az a lap, amit Te is vettél, lehetőséget nyújt a maximum kihozására, ráadásul úgy, hogy egy igazi tuning ramod van. Így veszve hagyod azt a potenciált, amit a setup nyújtana.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #16856 üzenetére
Olyan keveset? Na ne sértegess bolhás!
-
-KP-
addikt
amúgy most a ryzen5 ryzen3 megjelenése kapcsán jutott eszembe, lga1151 foglalatra fog még jönni a jövőben új cpu? Akár hatmagos skylake/kaby lake vagy új foglalat,alaplapi chip kell majd mindegyikhez? lehet erről tudni már valamit?
-
b0rZ
aktív tag
Valakinek lenne esetleg kölcsön Budapesten fiókban heverő Skylake procija egy ASUS H110 BIOS update erejéig? Köszi előre is.
-
tooolz
tag
-
tooolz
tag
Értem..itt látott teszt képekre alapoztam ott mindig m kinek kerek 100x45 stb akk az mire velhető
-
tooolz
tag
Hello mkinek i5 7600 k esetében kérnék hozzáértő felvilágosodást..real temp szerint az órajel 99.85 X 44.0 4393.49 hogyan lehet ezt pontosítani.. 100X44 előre is köszönöm a gyors pontos segítséget..spread spectrum enab..disab.. Sem pontosit
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #16835 üzenetére
Kösz bolás Te egy igazí úriember vagy!
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #16824 üzenetére
Ma ránézek erre az 5.1g-re delid előtt persze nem ibt teszt lesz mert nem merülőforraló a proci.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laraxior #16831 üzenetére
Ezt Én már mondtam itt párszor.. Mindig le voltam "hurrogva".
Persze ez erősen programfüggő is..
Most mondhatnám azt is, hogy IBT alatt is jobban számít az órajel, mint az időzítés.. De persze, nem benchelgetünk egész nap.. De tegnap szórakoztam ezzel, és azonos időzítéseken, más órajeleken közel azonos gflops-okat dobált Nekem az ibt.
-
válasz
#Morcosmedve #16829 üzenetére
2 másodperc után 98 fok, lelőttem.
-
válasz
#Morcosmedve #16829 üzenetére
Na, akkor megnézem a sajátom én is gyorsan, fos deliddel és léggel 5100-on.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
kicsipapucs #16827 üzenetére
IBT Vh.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #16827 üzenetére
IBT alatt szerintem.
-
válasz
Miben volt stabil ennyin?
-
törölt tag
válasz
Az szép!
-
Killer01
őstag
Fel kellett raknom a Giga lapomra a legfrissebb biost (F20), mert tesztelnem kellett egy i3-7100 procit. Sejtettem, hogy megszívom a 6700K tuning beállításaival, hát nem gyengén teljesen más a fesz kezelés. F8 biosnál 1.29 volt a proci core fesz, +offset 0.45 és high llc mellett 1.36 core fesszel ment a 4600 MHz.
Most már 1.30 a proci core fesz, -offset 0.25 standard llc 1.35 core fesszel megy a 4600 MHz...csak nem értem hogy jön ki a minusz offset-el az 1.35 core feszilletve amit még nem értek, hogy IBT alatt hogyan tud 1.39-1.4 core feszt adni a lap (Linx alatt meg elég az 1.35).... valakinek van ötlete?
-
Fred23
nagyúr
válasz
hackeeeee #16817 üzenetére
100-as szériánál, ha a nem Z-s lap BIOS-a támogatja a Kaby Lake-es procikat, akkor megy a RAM csakis velük 2400-on; Skylake-es procikkal van a 2133-as plafon csak. 200-as széria meg alapból támogatja a 2400MHz-t, legyen Z-s vagy nem Z-s. 2400MHz feletti RAM esetén viszont tényleg csakis Z-s lap jöhet szóba, illetve az is egy lehetséges elképzelés, hogy 2400-on járatni a RAM-okat nagyon alacsony időzítésekkel. Nem hinném, hogy ezzel sokat veszene az ember egy magasabb CL és magasabb frekis megoldáshoz képest.
-
-FLY->
őstag
-
Khm meg se merek szolalni, nekem a mostani r9 270x fog egyelore bekerulni majd az i7 7700k mellé
Doglodik a lapom, cpu meg ezer eves, viszont mindent egyszerre nem fogok tudni megvenni, igy elso korben lap, cpu, ddr4, ssd, gephaz lesz véve, később kap uj vga-t is, játék jelenleg nem az elsődleges prioritás amúgy sem.
Táp, hűtő, hdd koltozik az uj gepbe. -
Ennyire azert nem vagyok eleresztve.
Tápot és hűtőt hoznám a mostani gépembol, egy 500-as chieftechem van, illetve egy CM hyper 212-m.
Atgondoltam, huzni nem akarom a 7700k-t, viszont a 7700-hoz kepest egy 10-est meger a +600mhz szerintem. Ezen tények tukreben b250-es lapok fel kacsintgatok.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
tboy93 #16804 üzenetére
Én ezeket javaslom. Nem olcsó, az biztos, de tökéletes választás:
SUPER-FLOWER Leadex Platinum 650W fekete
INTEL Core i7-7700K 4.20GHz 1151 BOX
ASUS ROG MAXIMUS IX HERO
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK32GX4M2B3000C15R
NOCTUA NH-D15 -
Laraxior
titán
válasz
tboy93 #16800 üzenetére
7700K + 3000-es ram eléggé bevált itt a topikban.
Vagy 6700K + 3000MHz ram.
Alaplap Asus ROG, vagy esetleg valami ASRock.7700K: Kicsi a magméret, ezért nem olyan könnyű hűteni. De az alapórajele, 4500MHz-e mindenre elég szinte. Azt meg általában 1.2 alatt tudják, csak manual be kell lőni az alaplapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Delta Force (2024)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest