- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
válasz
Tikakukac #5099 üzenetére
Ahhoz képest sok amin lefut az a xar LinX, ha fix feszt állítasz be.
Meg ahhoz képest, hogy ekkora feszültségen léghűtővel 90 fok fölött van, persze csak a LinX alatt. Fix feszt állítva 1,191V-on elmegy nálam (4,2). Azért sokallom, mert idióta ez a rendszer, hogy senki, semmilyen lappal nem tudja "normálisan" belőni.Én 1,246V-ig tudtam lemenni adaptív módban, ez AVX-es Prime alatt 77 fokot jelent, ami szintén sok. Normális üzem alatt 52 foknál nem megy feljebb, pedig munkával már izzasztottam meg.
-
Tikakukac
titán
válasz
Picturemaker #5098 üzenetére
Ez azért jó mert azt hittem fixen ennyi
4300-as magokkal, 4100-as uncore és minden más default fesz mellett, 1.213V-os vcore-on (bios ekkor 1.225-öt ír) 3-szor 25 kör linxből 2-szer hibázik. És erre ha egy századot is emelek ez a kövi lépcső bios szerint.
De ez miért lenne sok? Ennél sokkal fentebb van az elméleti tuning tető még a nagyon zöld sávban is, valós körülmények között meg elég ritkán kap ez ennyit, ma agyba főbe virtual gépeztem és itt is néha csípett be az összes mag teljes terhelésre.
Szvsz ez nem sok, de cáfolj, sokan várunk már valami konkrétat
Hőmérséklet meg nevetséges, ilyen 42 fok lett a maximum passzív üzemben is, ezzel nincs gond. -
Tikakukac
titán
Nos, úgy tűnik, hogy a Gigabyte megajándékozott, ugyanis a lap bizony állítgatja a szorzót és feszültséget is jelenleg. Amire azt hittem drop, valójában nem más, mint egy kis AVX-es túlfeszelés. Aida feszültséges részét kémleltem és nicsak 800mhz-en bizony 0.8V-ot kap a vcore és ahogy repülnek az órajelek úgy szépen rakosgatja is, csak a többi progi valamiért nem látja. Így most 0.78 és 1.236v között kap a proci.
Valóban befejeztem, ez így tökéletes
-
Dealer20
tag
Kis tesztelgetés után a legjobb eredményt így kaptam :
i5 4670K
vcore 1.15
cpu input voltage: fixre :1,8V
LLC :Enabled -
JanR
addikt
Akkor maradjunk annyiba, hogy én itt befejeztem. Ezt a feszültséget, hőmérsékleteket még lenyelem (zárt PC ház, meleg szoba, ventik mocskosul leszabályozva). 4770K @ 4200 Mhz: offset -0,038V, LLC6, vcache 1.125V, uncore 4200, ram: 1.51V. IBT 0.6.5 stabil, hyperPI stabil.
(#5095) hpeter10: Ne idegesíts
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Picturemaker #5091 üzenetére
(#5092) JanR: hajrá!
-
JanR
addikt
AVX : -0.040 = 1 : 0 az avx javara (persze mind ezt a 23. korben..). Most -0.038V-vel fut, de igy meg a GFlops is sokkal tobb (167 helyett 175). Szurklajtok, hogy sikeruljon, mert akkor nem sirok itt tobbet a forumon
Mar meleg lehet a hazamban, mert 92 fok a teto a 7. kor utan. Bar most a szobaban is nagyon meleg van.
-
Picturemaker
őstag
válasz
#Morcosmedve #5090 üzenetére
Na, most elrontottuk a Te procidat is.
-
-
JanR
addikt
válasz
Tikakukac #5087 üzenetére
Igen, nekem is ez a sanda gyanum van
Olyasmi mint az evek ota divatos atnevezes a vga piacon.. +100Mhz, uj nev es a nep szaja be van fogva. De ne legyen igazam!
Egyelore nem akarom magam elszolni, de hosszas szarakodas utam ugy tunik revbe erek. Az LLC, az uncore es vcache allitgatasa utan beall a CPU-m 4.2GHz-n offset-es beallitassal
A kisebb merteku LLC hagyja, hogy a gyengebb terheleseknel is kajaljon a cpu, de igy legalabb csokkenthettem az offsetet (jelenleg -0.30, -0.018 helyett), emiatt az avx terhelesnel se szall el a feszultseg (max 1.216V). A ma homerseklet zart hazban 90 fok
Remelem stabil marad, de azert meg megprobalok lefele menni egy kicsit, hat ha nem ez az alja!
-
JanR
addikt
-
h1mpi
félisten
válasz
Picturemaker #5080 üzenetére
Holnap igen, mert telóról vagyok
-
NFree
addikt
válasz
vader108 #5075 üzenetére
Igen ez a következő 2011 gen amihez ismét alplapot kell majd váltani a ddr4 es memcsi miatt meg még pár újítás
A haswell refresh a régi 1150-re lessz+meg alaplapváltással lesz új haswell de lehet az lenne a broadwell nem tudom (h97-z97) + broadwell cpuk lesznek nekünk h87 z87-be csak némi megahercz felvaráás lessz +100 ha jól értem. ezt a cikket [link]áhh már teljesen bekavarodtam ,kezd leálni az agyam.
-
Trailblazer
veterán
Játszottam kicsit az adaptív móddal. Most -0.020V, az alatti mezőben szintén 0.020V van (ugye ez sajnos nem mínusz), így a végeredmény LinX nélküli load esetén 1.147, vele persze fellöki 1.219-re, amitől persze az első két mag üti a százast. Kupakolás lendíthetne az ügyön, bár egyelőre nem érdekel a dolog, úgysem használja semelyik valós alkalmazás ezen AVX/FMA3 utasításokat egyelőre.
-
h1mpi
félisten
válasz
Picturemaker #5068 üzenetére
G45 Gamingben ugyanezeket tudom àllítani
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #5072 üzenetére
065 inkabb. Eleg 1 kort lefuttatnod (kb. 1 perc), azalatt azonnal kiderul.
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #5067 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
4770K. De nálad az AVX terhelésnél sem dob rá tényleg? Nekem ugyan úgy felpakolta sajnos
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #5067 üzenetére
Ha ez beválik, akkor nem tudom mit csinálok
Még jó, hogy fix feszültséggel szénné teszteltem a procit 3.9-től 4.2-ig
Nem jó ez így se.. azt a + ~ 0,1V-t ugyan úgy rádobja
-
Picturemaker
őstag
válasz
#Morcosmedve #5064 üzenetére
Na ja, ez jónak tűnik. Ezzel AVX alatt sem adhat 1,2-nél többet, igaz?
Ez hiányzik az MSI-ből. -
#Morcosmedve
veterán
Nem, szeretem a garanciát... xD
Annyira még nincs stabilizálva, de mivel csak VGA tesztekhez megy ennyit, nem nagyon vacakoltam vele napokig, mert 4.2-n használom, ott 1.185-ön van, mert azt stabilan akarom látni, elvileg Linx lefutott 1.165-ön is, de rakok rá picit, mert ne "WHEA UNCORRECTABLE ERROR"-ozzon már játékok alatt...jellemzően 2-3 óra után fagy ki, ha alálövöm a feszt ilyen századokkal...hőfok meg bőven 70-80 közt ban LinX alatt, 4.5-ön 95C, de ugye akkora terheleést a büdös életben nem kap...
(#5068) Picturemaker: Ha arra gondolsz, hogy 0.6.5 linx alatt, nem, mondjuk háorom fesz mérő appot átlagolva, becsal 1.21-ig
(#5069) JanR : Azért csak szépen lépésenként
Milyen CPU?
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #5064 üzenetére
Na ez egy próbát meg ér nálam is
1.2V elég neked 4.5Ghz-hez? Kupakolt a procid?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Picturemaker #5062 üzenetére
Tessék, ez egy 4,5Ghz-s biosbeállból van.
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #5061 üzenetére
Ahhoz képest nekem fix fesz mellett a C7 be van kapcsolva és a CPU-Z igen csak azt jelzi, hogy visszavesz feszből
Adaptívval sem vagyok akkor így kisegítve, mert az a turbó fesz. megint abba a hibába ütközik mint az offsetes beállításom, hogy AVX-nél sokkal többet rápakol. Ha meg AVX-re igazítom, akkor a kisebb terheléseknél hibázik a gép.
szerk: ja, egy bios képet én is megnéznék róla, hogy állítottad be.
-
Picturemaker
őstag
válasz
#Morcosmedve #5061 üzenetére
Egy BIOS képet tudsz berakni erről az opcióról? (MSI-nél nincs ilyen.)
-
#Morcosmedve
veterán
Az a fix fesz és az offset közt van valahol.
Adaptívan adja a feszt, mindaddig, amíg te megengedted neki a max turbó feszt, és ennyi, amugy meg lefele leveszi a feszt.
Ha nagyon ráérsz, adhatsz x-től y-onig értéket, de Auto-n leviszi a C7 min feszig, amúgy meg benthagyja egy tartományba, mint egy offset -
Nem tudom ki írta, de C7-el se veszi le a feszt, ha fixálom...
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #5058 üzenetére
Na akkor mesélj nekem erről az adaptív dologról, mert annak meg nem igazán jött át a lényege. Többször nekifutottam, de kék monitorba ütköztem
-
JanR
addikt
Nekem totál elegem lett ebből az egész offsetes dologból. Beállítottam 1.18V-t aztán most bebootoltam 4.5Ghz-n. Most amennyit megy a proci ezzel a fesszel annyit megy, aztán így hagyom. A C7 úgy is lekapcsol szinte mindent, ha nincs terhelés. Innentől kezdve nálam értelmét vesztette az egész offsetes kínlódás. Meg legalább tudom, hogy nem fő meg a procim 1-1 teszt/alkalmazás/játék alatt 1.25V-vel..
-
NFree
addikt
Nem valószinű , hogy hamarabb meghal , mit a +pár századtól ha offsettel kicsit túl lövöd , hogy minden ok legyen, ezért mondom kis kompromisszum, nekem tuti lessz mindenféle beállításom, talán majd 1x. Tudod nagyon jól ez csak a lehetőségekről szól, a lényeg hogy van , ha nem lenne az lenne a baj. Ésmég mindíg jobb mit az autó beállítás vagy a gyárioc profilok, na azok gyilkolnak.
És részemről téma off.(#5052) JanR
Szerintem normál alkalmazások, nem fűtenek be jobban mint az aida stabilitás tesztje, tehát ha aida-val normál hőfokokat kapsz valós alkalmazások nem hinném , hogy azt túl fogják szárnyalni hőfokban. kb ezzel lehet számolni, de cáfoljon meg valaki ha nem így van mivel nekem nincs sok időm játszani. -
Gery15
addikt
-
JanR
addikt
Én kidobom mindjárt
Milyen játékkal teszteljek, ami odapörköl a CPU-nak? Stabil az offset-es beállításom, de sok a volt (számomra), de ha nem fő meg, akkor nem fog érdekelni. Fix feszültséggel, meg hideg gyakorlatilag, de akkor is fix feszültség.
Általánosan, mik azok a hőfokok, amik elmennek egy i7-esnél általános használat mellett, itt értem játék, 3D film, stb. Ahogy írtam, tegnap 2 óra GTA 4 után 68 fokos volt az egyik mag, az sok?
-
Dealer20
tag
válasz
Picturemaker #5018 üzenetére
Viszont ezen a beállitáson vagy 5 fokkal melegebb a proci mint a 23118 4096 MB beállításon.
Teszteljetek így rögtön melegebb lesz !!!!!! -
NFree
addikt
E fölött alatt is van megoldás némi kompromisszummal , ahogy írtam a kollégának , tehát ha nem görcsöl rá olyan mereven akkor már rég belőtte volna, ha mindenképp energiatakarékos módban akar tuningolni, a fix feszes megoldás is kompromisszum..
Nyilván az avx-es utasításkészlet s annak használata + megemelt fesz okoz némi fejtörést , de én azt mondom, csak századokkal kicsit kell alá vagy fölé lőni és működik ennyi.
Én is néztem 4.2ghz en , és igen az avx re belőtt fesz avx nélkül kevés volt a procinak , s hibázott sima alkalmazásoknál, így egy kicsit emeltem a feszen, többet kapott avx-nél , de nem tizedeket, csak századokat, és már elég volt , hogy stabil legyen alatta is. Ez egyszerű és ésszerű szerintem. -
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #5038 üzenetére
OFF/Short/Long
Sztem bármelyik, elég sokkal néztük anno (2013-mal értelemszerűen nem). Vagy más teszt is jó, amely nem kimondottan a CPU-t terheli. 2500K-val anno nagyon durva elmaradások voltak, Sandy topicban megtalálod.korcsi: Lásd fent, mert, látom, nagyon nem akarod érteni, és kötözködésbe nem megyek bele.
Picturemaker: Pontosan tudja, hogy miről van szó.
-
korcsi
veterán
-
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #5035 üzenetére
C6-nál azt állítod be, milyen gyorsan aktiválja a lekapcsolt mago(ka)t.
C7 az új csökkentett profilt vezérli, mást nem (leírásban is ez van ángliusul).De próbálj ki pl. egy 3DMark tesztet 3-féle C6 beállítással, az elég szépen kimutatja, mivel ott nem mennek folyton maxon a magok. LinX-ben kevésbé látszik különbség.
C7-et is le tudod tesztelni, elég csak megnézni a feszeket.Miért nem lehet kimásolni manualból? Egyébként látom a bios-ban.
300+-t majd kipróbálom, lesz-e bármiféle hatása.
-
katt777
félisten
Lásd fent. Nem az Intel hibája. Egy próbát megér, mert sztem nem örülnél neki, ha szimpla alkalmazások alatt fagyna ki a rendszer. Ha kell a magasabb min. fesz, nem nagyon van mit tenni, max keresgélni a kiegészítő feszek között, ami, már írtam, Sandynél nagyon soxor segített, hasit viszont még messze nem ismertem ki.
-
JanR
addikt
válasz
katt777 #5031 üzenetére
Nekem minden cool lenne, ha nem lenne az a +0,1V.. nem is értem ez miért jó az Intelnek, hogy ezt felveteti a CPU-val. Gyakorlatilag hagyhatnék auto-n mindent, mert akkor AVX-s terhelésnél nem vetet fel ennyit a CPU-val..
Szerk: pontosan. Ha LinX-el tesztelnék csak, akkor elég lenne a -0,058V LLC6-l, viszont így, hogy a hyperPI-t is alapul veszem, szükség van az alacsonyabb offset-re (-0,018V LLC1)
Szerk2: Ha nem az Intel hibája, akkor kié? Ki az aki kitalálta, hogy AVX-s terheléshez ennyi plusz feszültség kell..
-
katt777
félisten
Hát, én pont úgy értettem, hogy a LinX nem stabil, ahhoz emelni kell a feszt, a hpi viszont alacsonyabbon OK.
Ez van, ha két mondat között ügyfeleket kell hívni...
Akkor az offset rákfenéje lehet a probléma, azaz túl alacsony a kvázi "idle" fesz (ilyenkor hátast dobhat a rendszer egy sima töredezettségmentesítés v. böngészés v. bármi alatt is, amikor a vezérlésnek nem kell magasabb feszt adni a feladatokhoz a CPU-nak. Nem akkor hibázik hpi, amikor éppen visszaveszi a teljesítményt?
Ilyen esetben az a megoldás, hogy magasabb alapfeszt (értsd: kisebb offset) alkalmazol alacsonyabb LLC-vel, azaz kisebb CPU-terhelésen is meglesz a kellő kraft, stress alatt viszont nem száll el a fesz. Lehet, hogy én is megnézem még ezt, hiszen nálam is emelni kellett a min feszt a kis terheléses hibák miatt, miközben LinX stabil volt -0,1V-on (3.8GHz-en). Ez +0,020V-ot jelentett, azaz "kvázi idle" -0.080V kellett neki.Hát, sajna tényleg nem szandi, viszont teljesítményben ott van a szeren alapból is, ezért elg nekem egyelőre 4.0GHz.
-
JanR
addikt
válasz
katt777 #5029 üzenetére
Mit is tárgyaltunk túl a hyperPI-n? Csak mert pont azt írom, hogy a LinX stabil, a hyperPI hibázik, ha az AVX-s terheléshez igazítom az offset feladatokat. Próbáljam meg használni a rendszert úgy, hogy nem hyperPI-vel tesztelek, hanem csak LinX-l?
Azért haswell-nél az az 1.248V soknak számít, ez már nem szandi
-
katt777
félisten
Pedig könnyen lehet. Ha kizárod, lehet, nem találsz megoldást a problémára. Amúgy nekem nem tűnik soknak az 1,248V, főleg, hogy a 2500K 4.6GHz-hez már 1,28-at kért (és Linxben néha 1,304-re ugrott)
A hyperpi csak megtévesz, ha LinX amúgy nem stabil, de ezt már túltárgyaltuk.
Én C3-at toltam, de szépen elvoltak a magok 50°C körül, igaz, csak 80%-ban dolgoztak, annyira VGA-limites a konfig.
korcsi: Nem tudod, mi a VRM?
Külső feszültségszabályozó a BCLK emeléséhez.
C6 idióta, ezért nem használtuk már Sandy-vel sem. Egy csomószor visszafogja a teljesítményt, amikor nem kéne, és főleg késve aktiválja a lekapcsolt magokat, elég szignifikánsan belassítja a gépet. C7-nek meg tök mindegy, viszont mindent, amit nem használok, azt is mind auto-n vagy enabled-en hagyok, hogy biztos lehessek a gép stabilitásában. Tudom, vannak, akik lekapcsolják, csak lehet, hogy ők egy új eszköz beszerelésével vagy csak csatlakoztatásával kellemetlen meglepetésben részesülnek majd.
-
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #5024 üzenetére
RAm-gyorsítás miatt gondolkodom rajta, ill. ha már ott van a VRM...
VRM nélkül 2500K 100,3-at tudott.
Azt akartam is kérdezni, hogy ez a CPU/PCH/RAM response mi a fenére jó. Azt írják, tuningnál emeljem, de anélkül is stabil a cucc. Azt nem akarom, hogy bármi magasabb feszt kapjon a jelenleginél.
1.22V-ra csak LinX-ben ugrik néha, 1,112-n elvan.
Használom a C7-et (C6-ot természetesen nem), de hiába, a tápom nem rendelkezik ennek ismeretével.
-
JanR
addikt
válasz
katt777 #5019 üzenetére
Nekem nem a többi fesszel van a bajom, hidd el
Lényegében röviden: beállítom a gépet offset -0,018-l, LLC1 (asusnál ez a legmagasabb), akkor így fognak alakulni a maximum feszültségek:
hyperPI: 1.148V (ez kell a stabil 4200Mhz-hez, LinX AVX alatt is..)
LinX 0.6.4 / 0.6.5: 1.248V (ez meg mocskos sok, 0,1V-vel több mint ami kellene a stabilitáshoz).A kínom az, hogy ha növelem az offset értékét, mondjuk -0,058-ra, akkor LinX-nél 1.148V-t vesz fel a CPU, hibátlanul le is fut a teszt, de a hyperPI meg 1.048V-t kajál be, ami meg kevés a stabilitáshoz
Fogalmam sincs mit csináljak, de fix feszültséget meg ha lehet annyira nem használnék.
Tegnap GTA4-eztem 2 órát és a legmelegebb mag is 68 fok volt, amit sokallok, főleg ilyen időben, na meg annyira nem is izzasztotta meg a gépet(Define Mini házban van a gép, oldallap fent, a ház eleje zárva. Amúgy elől 2 db 12 cm-s venti, hátul meg a H75 hűtője tolja ki a levegőt a gépből).
szerk: C6-t miért nem használsz?
-
korcsi
veterán
válasz
katt777 #5019 üzenetére
A szar paszta ahhoz kevés, hogy 60-80-100W-ot eldisszipáljon, nem pedig ahhoz, hogy a néhány grammos tömegű lapkáról elvezesse a hőt, miután már nincs utánpótlás.
Alapvetően a gyakorlat igazolja, hogy ez így van, mert mindenkinél így működik, de nálam volt VGA-val is hasonló eset, szar volt paszta, terhelésre meg ugrott a hőmérséklet, és vissza dettó.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
katt777 #5012 üzenetére
Szerintem jól haladsz, bár nekem soknak tűnik az 1,22v 4.0GHZ-hez, de 4670k-m nem volt...
BCLK-t nem húznám, nem ér annyit az egész, egyszerűbb a responde 300khz-t feljebb rakni a CPU-nál...
Ha c7-et használod és daptive cpu-n lövöd be a feszt, akkor lemegy 0.04-ig is a fesz idle-ben! -
Picturemaker
őstag
válasz
katt777 #5019 üzenetére
Na ez a tök hülyeség. Ezekkel a tesztprogramokkal az életben nem tesztelsz tuti stabilra egy gépet!
Fotó, tervező, videó szoftverek és játék. Ha ezeket kibírja akkor stabil. Nehogy már LinX-et használj memóriatesztre.
Úgy szoktam memóriát tesztelni, hogy annyi cuccot megnyitok, hogy elfogyjon a memória (ez 16G-nál nem is olyan egyszerű), azután úgy használom.Nemrég már leírtam, hogy az egyik beállításomnál jó ideig futott a LinX, Prime, AIDA, játszottam, azután PS alatt kötegelt feldolgozásnál a harmadik képnél összefosta magát a gép! Ennyit a tesztekről!
Ha egy ilyen Lightroom+PS tesztet kibír, na akkor stabil, nem ezektől a fűtésre szakosodott szaroktól.
Úgyhogy a szakértelmeddel keress inkább valamit ami "valós" dolgokkal izzasztja a gépet!NFree: Köszi. Letöltöttem egy régebbi Prime-t, azzal szoktam megnézni.
-
NFree
addikt
válasz
Picturemaker #5014 üzenetére
1.146v körül.
tölts le egy régebbi linx 6.4 et az tuti nem lessz avx es , nekem a 6.4.0 van és nem avx-es . -
katt777
félisten
Föl még melegedhetnének extrém körülmények között, de az 7centség, hogy - főleg egy szar paszta alatt - visszahűljenek.
JanR: 0.6.4-ből MIND2 változat létezik! Már 2500K-s topicban adódtak ebből gondok.
Ha LinX-en hibázik a proci, másban is fog, és vsz. éppen a legrosszabbkor. Ha a fesz emeléstől nem lesz stabil, NEM a proci feszt kell emelni. Lehet kisebb offset (vagy fesz, ha nem offsetezel), lehet emelni a PCH-t vagy a RAM-okkal kapcs. feszeket (nem tudom kívülről, de ASUS-nál legalább 3 feszre írja, hogy emeljem, ha a RAM-okat tuningolom (értelemszerűen akkor is, ha nem stabil). 2500K-nál gyakran ez volt a megoldás.
AVX kikapcsolásával magadat csapod be, hiszen más progi is használja, és máris megint stabilitási gond van.
Asszem most már összeírom, mi minden van az ASUS biosban...
Picturemaker: Na, az komoly szakértelem.
Ha nem teszteled az összes elérhető RAM-ot maxiterheléssel, honnan fogod tudni, hogy stabil a rendszer?
-
JanR
addikt
válasz
katt777 #5015 üzenetére
Ja, 200 GFlops egész jó
Jhaj, ha valaki tudna rajtam is segíteni. Bár most az a furcsa, hogy a LinX 0.6.4 nem AVX-s nem? Mert ott is odacsap az alaplap 1.248V-t a procinak. Hogy tegyek így pontot az i-re?
Vagy igazítsam a LinX terhelésre a gépet és próbáljam meg úgy? Hát ha nem hibázik?
-
-
katt777
félisten
4GHz-es eredmény, offset -0,060V, LLC-k Extreme-en, CPU vezérlés Level 8 (max), max fesz (kizárólag LinX) 1,22V, min fesz 0.7V. A hőértékeket meg lesz.rom, mert fizikailag lehetetlen, hogy a magok 1mp alatt 50-ről 95°C-osak legyenek, aztán meg 1mp alatt megint 50°C-osak. Sztem a szar kupakolás mellett a hőérzékelők is szarok ezekben a procikban. A hűtő hideg, meg a ventik által kifújt levegő is.
200+ GFlops
Ja, és biosban más nincs auto-ról elállítva, csak a RAM-ok időzítésén javítottam 11-12-12-28 CR2-ről 11-11-11-24 CR1-re. Ez mondjuk AMD-nél +5-7% számítási teljesítményt hozott.
Egyelőre ennél nagyobb teljesítményre nincs igényem, széthajtani nem akarom a procit, esetleg finomítási ötleteket elfogadok, milyen extra feszeken lehetne csökkenteni.
100.5MHz BCLK-nál sajna nem volt stabil a rendszer, VRM-ekhez nem mertem nyúlni, valaki esetleg megmondhatná, ilyen esetben meddig szabad elmenni. Pl. egy 102,5x40 meglenne 4.1GHz, és gyorsulnának a RAM-ok.
-
NFree
addikt
Fix feszes tuningnál, nincs akkora nagy baj azért amire te gondolsz, mert ha nincs a procinak dolga akkor nem megy át rajta a teljesítmény csak ott van. Mondom hogy köss egy kompromisszumot másképp nem megy . nézd meg mit kér avx alatt hogy stabil legyen. mondjuk kb 1.25 v ha eből lejön a 0.1 az 1.15v ugye ha ez meg kevés akkor lődd úgy be a berendezést. hogy kapjon avx alatt1.27v ot lejön a 0.1 és akkor sima terhelésnél meg kap 1.17 ami meg már elég. tessék ezt eljátszani, teszteld ki és használd, kompromisszum nélkül nem lessz megoldás.
(#4999) vader108
Várd meg a haswell refrest, és ne vegyél k-s procit . egy h vagy z97 lapot vegyél és majd abba meg elmegy majd a broadwell is lesz pár darab ami a fent említett lapokba elszalad , s azt vedd, év végére itt van , de a lapok hamarabb jönnek szerintem abba meg addig beletolsz egy kis procit. vagy a haswell refresből a legnagyobbat.#5006) Gery15
De van[link]
teljes terhelésen 1.225v ot kap a proci s minden megy. -
JanR
addikt
Te például fix feszültséggel használod a géped?
Tud adaptív módot a lap, de AVX akkor is odacsap neki, hiába állítom be. Pont ez a bajom, hogy vagy AVX-hez igazítom az 1.148V-t (de ilyenkor ugye egy hyperPi azonnal megbukik, mert nem terheli annyira a CPU-t és nem ad neki annyi feszt /1.048V-t kap/), vagy hyperPI-s folyamatokhoz igazítom, akkor minden stabil és hibátlan, csak egy keményebb feladatnál odapörköl (eh, de éhes lettem egy jó pörköltre
) és 1.25V-t beszippant, de én ezt akkor sem akarom na. A fix feszntől meg egy kicsit tartok, pedig tudom, hogy nem kéne, mert anyámék régi gépe is 6 éve kapja fixen a feszültséget és semmi baja (igaz egy E2140-ről van szó /1.6 @ 3Ghz/). Szóval nem tudom mi legyen.
-
MM
őstag
szerintem:
- tegye fel a kezét, aki hallott már olyan intel CPU-ról, ami "elöregedett", ezért meghalt.... én legalábbis még nem.
Miután 1,2V fölötti fix fesszel sem szipkázik be 1-2W-nál többet idleben, 20-30w-nál többet normál használatban, 70w-nál többet játékok alatt, szerintem itt sem nagyon kell ezzel foglalkozni. Ha meg ki van hajtva valami komolyabb programmal, akkor azt kapja, amit beállítasz...
- amit te akarsz megvalósítani feszültségek terén, azt szerintem az "adaptív + negatív offset" beállítással lehetne orvosolni, ha a lapod tud ilyet. Így mindig a gyári értéket kapná, de nagy terhelésnél (avx, fma3) elvenne belőle annyit, amennyit beállítasz. -
JanR
addikt
Na most akkor felmerült bennem egy olyan lehetőség, hogy mi van akkor ha:
A VRIN-n fixálom, a vcore-t hagyom offset-es beállításon, ahogy most van.
Jelenleg az offset beállítás alatt azt értem, hogy a proci terhelésnél max 1.148V-t kapjon, de ezzel szemben a keményebb programok (linx, ibt) 1.248V-t vetetnek fel a CPU-mmal az AVX miatt, én ezt így nem akarom. Viszont ha meg kevesebbre állítom, akkor a teszt programok lefutnak hibátlanul, de a rendszer instabil lesz, mivel ha az AVX terheléshez igazítom a maximális feszültséget (1.148V), akkor alapértelmezetten a proci kisebb terhelésnél 4.2Ghz-hez csak 1.048V-t vesz fel (mondjuk egy hyperPI is..), ami meg kevés (fránya AVX..).
Szóval, ha a VRIN-t beállítom kézzel, előfordulhat az, hogy azt az 1.248V-t mondjuk 1.2V-re maximalizáljam, a többi beállítás meg ugyan az marad? Már mint egy hyperPI is felvegye az 1.148V-t és ne 1.048V-t kapjon? Mert amúgy jó a beállíts meg minden, csak amikor AVX-t használ a processzor, ad neki +0,1V-t, amit sokallok.
Nem tudom mennyire érthető
Magyarán azokat a beállításokat akarom mint most, csak AVX terhelés alatt ne ku*ja fel a feszültséget 1.248V-re, hanem mondjuk csak 1.2V-re max, vagy még annyira se (mert nincs rá szükségem, kisebb feszkóval is stabil.. egyelőre csak az én feszkóm magas..).
Szép eszmefuttatás, ha valaki ki tudta gobózni, akkor talán tud rajtam segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU 08.25. !! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Pixel 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest